منتدى فيجوال بيسك لكل العرب
[سؤال] مشكلة ربط الــ TextBox بالــ ListBox - نسخة قابلة للطباعة

+- منتدى فيجوال بيسك لكل العرب (http://vb4arb.com/vb)
+-- قسم : قسم لغة الفيجوال بيسك VB.NET (http://vb4arb.com/vb/forumdisplay.php?fid=182)
+--- قسم : قسم اسئلة VB.NET (http://vb4arb.com/vb/forumdisplay.php?fid=183)
+--- الموضوع : [سؤال] مشكلة ربط الــ TextBox بالــ ListBox (/showthread.php?tid=11906)



مشكلة ربط الــ TextBox بالــ ListBox - انجي عبدالله - 29-03-15

السلام عليكم انا لسه مبتدئه في الفيجوال بيسك وواجهتي مشاكل في البرنامج اللي انا اعمله
المشكله الاولى :::معي تكست بوكس رقم الحارة ولست بوكس باسماء الحارات ,,اذا اخترت الرقم في التكست يظهر لي تلقائيا اسم الحاره  وعملتها بقاعدة if والحمد لله ضبطت معي بس اذا اخترت الحاره مايتغير رقم الحاره يعني العمليه لم تجح معي بالعكس ايضا
المشكلة الثانيه هي case مابتطبق معي وعملتها بنفس الفكره السابقه يعني تكت بوكس في الرقم واللست بوكس فيه الحاله وحطيت الكود التالي في التكست بوكس

Dim x As Integer  

Private Sub TextBox38_TextChanged(sender As Object, e As EventArgs) Handles TextBox38.TextChanged
(x = Val(TextBox38.Text

       Select Case

           Case 1
               ListBox2.Text = "منزل\بيت مستقل"
           Case 2
               ListBox2.Text = "شقه"
           Case 3
               ListBox2.Text = " منشأة مسكونة"
           Case 4
               ListBox2.Text = " صندقة"
           Case 5
               ListBox2.Text = " سكن جماعي\فئات خاصة"
         
       End Select
   End Sub
المشكلة الثالثة ::لما اعمل RadioButton او CheckBox عاوزه البيانات اللي تتخزن في الداتا بيس انا احددها  مش true & checked.



Shy اتمنى المساعده من حضراتكم لاني لسه مبتدئه في الفيجوال بيسك واللي اشتغل فيه هو تبع الفيجوال ستوديو 1012


RE: مشكلة ربط الــ TextBox بالــ ListBox - hassan - 29-03-15

اسف يا طيب بس لو توضح اكثر


RE: مشكلة ربط الــ TextBox بالــ ListBox - ameerah - 29-03-15

كود :
Private Sub TextBox38_TextChanged(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs) Handles TextBox38.TextChanged

    Select Case Val(TextBox38.Text)

        Case 1
            ListBox2.Text = "منزل\بيت مستقل"
        Case 2
            ListBox2.Text = "شقه"
        Case 3
            ListBox2.Text = "منشأة مسكونة"
        Case 4
            ListBox2.Text = "صندقة"
        Case 5
            ListBox2.Text = "سكن جماعي\فئات خاصة"

    End Select

End Sub

Private Sub ListBox2_SelectedIndexChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ListBox2.SelectedIndexChanged

    Select Case ListBox2.Text

        Case "منزل\بيت مستقل"
            TextBox38.Text = 1

        Case "شقه"
            TextBox38.Text = 2

        Case "منشأة مسكونة"
            TextBox38.Text = 3

        Case "صندقة"
            TextBox38.Text = 4

        Case "سكن جماعي\فئات خاصة"
            TextBox38.Text = 5

    End Select

End Sub



RE: مشكلة ربط الــ TextBox بالــ ListBox - انجي عبدالله - 30-03-15

مشكوره جداً العزيزه ameerah الكود ضبط معايا وشكرا للاخ حسان مشكورين على ردكم المشكله الاولى احتلت كمان بنفس اسلوب الكود اللي وضحته اميره الله يخليها بس لسه المشكله الثالثه اللي هي لما اعمل RadioButton او CheckBox عاوزه البيانات اللي تتخزن في الداتا بيس انا احددها مش true & checked. يعني مثلا ال RadioButton هو لتحديد النوع الذكر او الانثى لما يترسل في جدول البيانات عاوزاه يظهر بنص ذكر او انثى مش نص true , false


RE: مشكلة ربط الــ TextBox بالــ ListBox - ameerah - 30-03-15

المعذرة لم أتنبه لوجود المشكلة الثالثة

بالنسبة لتحديد النوع عل شكل نص عناك طريقتن
الأولى في نفس جملة الاستعلام مثل
كود :
SELECT *, IIF(gender,'ذكر','أنثى') AS [gender]
FROM [table]

الثانية باستخدام جملة الشرط If...Then أو حتى الاختيار Select Case مثل
كود :
If datatable.Rows(i).Item("gender") Then
    MsgBox("ذكر")
Else
    MsgBox("أنثى")
End If



RE: مشكلة ربط الــ TextBox بالــ ListBox - انجي عبدالله - 31-03-15

شكرا شكرا جدا يااخت اميره ameerah انتي بجد رووووووعه تسلمي يارب