تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
أريد الفورم لو ضغطت عليه ميحصلش حاجة
#1
انا لو فاتح برنامج الباور بوينت وبكتب فيه مثلا وبعدين فتحت الرنامج بتاعي لو ضغطت على اي حرف مش هيكتب في الباور بوينت لا هيكون الكلام الي بيتكتب في برنامجي انا انا عايز مهما ضغطت على الفورم او الزراير الي فيه او ... اقدر اكتب في الباور بوينت من غير ما اضغط عليه تاني عشان اكتب فيه

ولو عندي زرار وتيكست بوكس وضغطت على التيكست بوكس وكتبت فيه وبعدين ضغطت على الزر وبعدين جيت أكتب مش هيكتب الا لما أضغط على التيكست بوكس تاني انا عايز لو فضلت ضاغط على البوتون لمدة سنة اتحديد ميروحش من أي مكان للكتابة زر التيكست بوكس والوورد والنوت باد .....

أرجوا الرسالة تكون وصلت
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
uuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppppppppppppppppp
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
ياليت توضح المطلوب لاني مافهمت .. معلش اعذرنيSmile
كل مااعرفه في البرمجة تجدونه هنا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
[COLOR="#800000"]اولآ غير الخاصية KeyPreview الى true
ثم ضع الكود
[/COLOR]
كود :
[align=left][color=#0000FF]Private Sub [/color][color=#000000]Form1_KeyPress([/color][color=#0000FF]ByVal [/color][color=#000000]sender [/color][color=#0000FF]As Object[/color][color=#000000], [/color][color=#0000FF]ByVal [/color][color=#000000]e [/color][color=#0000FF]As [/color][color=#000000]System.Windows.Forms.KeyPressEventArgs) [/color][color=#0000FF]Handles Me[/color][COLOR="#000000"].KeyPress
        [/COLOR][color=#0000FF]If Not [/color][color=#000000]TextBox1.Focused [/color][COLOR="#0000FF"]Then
            [/COLOR][COLOR="#000000"]TextBox1.Text &= e.KeyChar.ToString
        [/COLOR][COLOR="#0000FF"]End If
    End S[/COLOR][/align]

[COLOR="#800000"]التركيز اذا كان على أي اداة راح يكتب عادي
مشكلة الكود انك ماتستطيع الرجوع عن حرف كتبته
[/COLOR]
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
أخي انا اريد عمل كيبورد يكتب في التيكست بوكس وفي اي برنامج آخر
البرنامج مرفق
انا عامل 6 ازرار كل واحد بيكتب حرف a,b,c,d,e,f بس لما أضغط على التيكست بوكس ويقوم يتحدد التيكست بوكس وبعدين أضغط على الزرار يقوم التحديد يروح من التيكست بوكس
أنا حطيت الاكواد في الحدث Mouse Move وأريد وضعه في حدث الضغط على الزر
لو فتحت برنامج النوت باد وبعدين وضعط الماوس على اي زر هيكتب في النوت باد بس من غير ما تضغط عليه
أنا عايزه ميكتبش الا أما أضغط على الزرار وعايز البرنامج يبقى أول نافذة حتى لو فتحنا برنامج تاني مينزلش تحت دي خاصية في الفورم بس انا مش فاكرها
أرجوا الفكرة تكون وصلت

بالتوفيق ....


الملفات المرفقة
.rar   WindowsApplication1.rar (الحجم : 55.26 ك ب / التحميلات : 26)
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
[COLOR="#A52A2A"]اخي بدون الحدث Mouse Move طريقة افضل
بما انك وضعت في كل زر يكتب حرف معين يعني
[/COLOR]
كود :
[align=left][color=#0000FF]Private Sub [/color][color=#000000]Button1_Click([/color][color=#0000FF]ByVal [/color][color=#000000]sender [/color][color=#0000FF]As [/color][color=#000000]System.Object, [/color][color=#0000FF]ByVal [/color][color=#000000]e [/color][color=#0000FF]As [/color][color=#000000]System.EventArgs) [/color][color=#0000FF]Handles [/color][COLOR="#000000"]Button1.Click
        TextBox1.Text &= [/COLOR][COLOR="#A31515"]"a"
    [/COLOR][COLOR="#0000FF"]End Sub

    Private Sub [/COLOR][color=#000000]Button2_Click([/color][color=#0000FF]ByVal [/color][color=#000000]sender [/color][color=#0000FF]As [/color][color=#000000]System.Object, [/color][color=#0000FF]ByVal [/color][color=#000000]e [/color][color=#0000FF]As [/color][color=#000000]System.EventArgs) [/color][color=#0000FF]Handles [/color][COLOR="#000000"]Button2.Click
        TextBox1.Text &= [/COLOR][COLOR="#A31515"]"b"
    [/COLOR][color=#0000FF]End S[/color][/align]

تستطيع بالحدث TextBox1_TextChanged ان تقوم بالواجب

كود :
[align=left][color=#0000FF]Private Sub [/color][color=#000000]TextBox1_TextChanged([/color][color=#0000FF]ByVal [/color][color=#000000]sender [/color][color=#0000FF]As [/color][color=#000000]System.Object, [/color][color=#0000FF]ByVal [/color][color=#000000]e [/color][color=#0000FF]As [/color][color=#000000]System.EventArgs) [/color][color=#0000FF]Handles [/color][COLOR="#000000"]TextBox1.TextChanged
        [/COLOR][color=#0000FF]Dim [/color][color=#000000]W [/color][color=#0000FF]As [/color][color=#000000]IO.StreamWriter = IO.File.CreateText([/color][color=#A31515]"مسار النص"[/color][COLOR="#000000"])
        W.Write(TextBox1.Text)
        W.Close()
    [/COLOR][color=#0000FF]End S[/color][/align]
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
ممكن مثال ؟؟؟؟؟
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#9
اريد عمل on screen keyboard مثل الي بيأتي مع الويندوز
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#10
ممكن تشيل التيكست بوكس ده اصلا انا الي يهمني انها تكتب في اي حتة
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] عمل شاشة مؤقته تظهر عند تشغيل الفورم hglogtd 2 45 11-10-17, 07:36 PM
آخر رد: hglogtd
  [VB.NET] كود يعمل ع next داخل الفورم ahmed shikoo 2 80 07-10-17, 03:50 PM
آخر رد: سعود
  عايز اعمل حاجة تخليني اعرف كام جهاز مشغل البرنامج ومواصفات الاجهزة ووالوصول لقاعدة ال hoshosgost@yahoo.com 2 108 28-09-17, 11:41 PM
آخر رد: مصمم الدوادمي
  مشكلة الفورم الشفاف محمود صالح 5 221 22-09-17, 12:47 AM
آخر رد: Fantastico
  [سؤال] كيف استدعي ملف وورد بالفجوال بيسك وإضافة تاريخ وبيانات عليه عبقرينو 1 81 20-09-17, 06:08 PM
آخر رد: Rabeea Qbaha
Big Grin [كود] شباب طريقة لإظهار الادوات بشكل شبه مخفى وليس الفورم badr.kamel 3 147 14-09-17, 05:07 AM
آخر رد: Mohamad Anan
  اريد كود لتحقق ان كان الفورم مفتوح ام لا The Light Fire 2 99 11-09-17, 06:57 PM
آخر رد: The Light Fire
  [سؤال] أريد قاعدة بيانات بها تفسير القرآن الكريم tarek 0 70 09-09-17, 02:44 PM
آخر رد: tarek
  [VB.NET] أريد رفع قاعدة البيانات على النت والتعامل معها من أي جهاز tarek 4 180 05-09-17, 05:53 PM
آخر رد: سعود
  أريد تفريغ الداتاست بعد استخدامها Abdelazez.Ahmad 3 101 03-09-17, 01:45 AM
آخر رد: سعود

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم