تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
استفسار عن تغير خلفيه المشروع
#1
السلام عليكم كنت حابب استفسار عن حاجه فكرت فيها و كنت عاوز انفذها واريد مساعدتكم معيز استفساري عن انا مثلا صممت 3 برامج و عملت برنامج رابع لتغير خلفيت ال 3 برامج دول هل يمكن تنفيذ هذه الفكره وكيف يتم ذلك وشكراً
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
اما من خلال زر بوتون مثلآ ضع الكود التالي به
كود :
Dim clr As New ColorDialog
        If clr.ShowDialog = DialogResult.OK Then
            Form2.BackColor = clr.Color
            Form3.BackColor = clr.Color
        End If

او شاهد هذا الموضوع الذي انشأته سابقآ
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
مشكور علي الرد بس ازاي اربط بين اكتر من برنامج بالخصيه دي؟
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
nin9e كتب :السلام عليكم كنت حابب استفسار عن حاجه فكرت فيها و كنت عاوز انفذها واريد مساعدتكم معيز استفساري عن انا مثلا صممت 3 برامج و عملت برنامج رابع لتغير خلفيت ال 3 برامج دول هل يمكن تنفيذ هذه الفكره وكيف يتم ذلك وشكراً

هذا يعتمد على طريقة تأسيسك لبرامجك

يعني شوف هذا المثال (لو وجد بجوار ملف تشغيل البرنامج صورة باسم bg.jpg يقوم بوضعها خلفية للفورم وتقدر تغيير الصورة بدون ما تحتاج تحديث للبرنامج)
كود :
Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
    If IO.File.Exists(Application.StartupPath & "\bg.jpg") Then
        Me.BackgroundImage = Image.FromFile(Application.StartupPath & "\bg.jpg")
    End If
End Sub
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
nin9e كتب :مشكور علي الرد بس ازاي اربط بين اكتر من برنامج بالخصيه دي؟

تقصد الكود الاول أو الموضوع الثاني؟؟

إقتباس :هذا يعتمد على طريقة تأسيسك لبرامجك

يعني شوف هذا المثال (لو وجد بجوار ملف تشغيل البرنامج صورة باسم bg.jpg يقوم بوضعها خلفية للفورم وتقدر تغيير الصورة بدون ما تحتاج تحديث للبرنامج)
كود:

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
If IO.File.Exists(Application.StartupPath & "\bg.jpg") Then
Me.BackgroundImage = Image.FromFile(Application.StartupPath & "\bg.jpg")
End If
End Sub

شكر هذه المشاركة
معجب بهذه المشاركة
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
فكره حلوه بس انا عيزها الوانز نا هوضحلك اكترز يعني انا عملت البرامج وعملت خصيه لل برامج دي اني اغير الخلفيه بس انا عوزها الوان فا مثلا البرنامج ده هيكون في باليت اختار اللون اللي انا عوزا واما ادوس apply يتعمل علي ال3 برامج اللي عملتهم فا انا بفكر ازاي اربط بين البرامج ال 3 و البرنامج اللي يغير اللون بحيث لما اغير اللون يطبق في البرامج دي يارب تكون الفكره اتوضحت اكتر...
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
في طرق كثيرة جدا

ابسطها
عمل ملف txt يحتوي على اللون الذي تريد تغييره
في البرنامج الرئيسي قم بعمل ملف نصي او اي امتداد اخر
وقم بحفظ كائن اللون في الملف النصي عبر تحويله الى string

PHP كود :
Dim converter2 As TypeConverter TypeDescriptor.GetConverter(GetType(Color))
Dim colorString As String converter2.ConvertToString(Color.Red)
System.IO.File.WriteAllText("text path"colorString


وفي البرامج الاخرى التي تريد تغير لونها
قم باسترجاع النص في الملف وتحويله إلى كائن

PHP كود :
Dim converter As TypeConverter TypeDescriptor.GetConverter(GetType(Color))
Me.BackColor DirectCast(converter.ConvertFromString(System.IO.File.ReadAllText("txt path")), Color


اعذرني على قلة التوضيح
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
مفهمتش اي حاجه Smile لا ولا يهمك بس ياريت حد يوضحلي او يكون في حل لفكرتي ويكون بالطريقه اللي وضحت بيها لان الاخ الشاكي لله علي ما اعتقد مفهمش قصدي ولا كن مشكور
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#9
تفضل اخي المثال


الملفات المرفقة
.rar   WindowsApplication2.rar (الحجم : 72.22 ك ب / التحميلات : 54)
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#10
مشكور اخ 3booody بس معلش انا كنت عاوز افهم حاجه انتا عملت المثال بين ال forms يعني 3 form طيب انا لو حابب اعملهم بين برامج هل في database او اي حاجه تعمل كده؟؟
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  استفسار بخصوص عدم ظهور اداة عرض ملف pdf في الادوات عباسة 5 88 منذ 3 ساعة مضت
آخر رد: مساعدة
  مشكلة ف الحفظ والتعديل بعد تحويل المشروع لملف تنفيذي apo yousef 0 19 أمس, 05:10 PM
آخر رد: apo yousef
Wink [VB.NET] استفسار بخصوص التعديل والحفظ علي اداة datagridview dark1459 9 96 أمس, 02:13 AM
آخر رد: khodor1985
  [VB.NET] كيفية تنفيذ كود فى حدث معين على اى فورم فى المشروع ؟ الماجيك مسعد 5 113 19-02-17, 04:59 PM
آخر رد: الماجيك مسعد
  استفسار عن تعبئة combobox من قاعدة البيانات المتألق9 2 55 16-02-17, 11:57 AM
آخر رد: المتألق9
  [VB.NET] المشروع جاهز ولكن بحاجة لتعديل بسيط 3asfa~mdmra 2 125 14-02-17, 01:00 AM
آخر رد: 3asfa~mdmra
  سؤال حول حماية المشروع Mohamed20 0 44 13-02-17, 10:35 PM
آخر رد: Mohamed20
  توليد الادوات في FlowLayoutPanel بواسطة الكود وحذفها (تم ارفاق المشروع) اليوم مبتدئة وغداً محترفة 16 321 13-02-17, 07:43 AM
آخر رد: اليوم مبتدئة وغداً محترفة
  مشكلة واحدة على انتهاء المشروع Mohamed20 0 34 13-02-17, 01:49 AM
آخر رد: Mohamed20
  استفسار ComboBox bidaya 2 63 12-02-17, 06:18 PM
آخر رد: مساعدة

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم