تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
استفسار عن تغير خلفيه المشروع
#1
السلام عليكم كنت حابب استفسار عن حاجه فكرت فيها و كنت عاوز انفذها واريد مساعدتكم معيز استفساري عن انا مثلا صممت 3 برامج و عملت برنامج رابع لتغير خلفيت ال 3 برامج دول هل يمكن تنفيذ هذه الفكره وكيف يتم ذلك وشكراً
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
اما من خلال زر بوتون مثلآ ضع الكود التالي به
كود :
Dim clr As New ColorDialog
        If clr.ShowDialog = DialogResult.OK Then
            Form2.BackColor = clr.Color
            Form3.BackColor = clr.Color
        End If

او شاهد هذا الموضوع الذي انشأته سابقآ
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
مشكور علي الرد بس ازاي اربط بين اكتر من برنامج بالخصيه دي؟
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
nin9e كتب :السلام عليكم كنت حابب استفسار عن حاجه فكرت فيها و كنت عاوز انفذها واريد مساعدتكم معيز استفساري عن انا مثلا صممت 3 برامج و عملت برنامج رابع لتغير خلفيت ال 3 برامج دول هل يمكن تنفيذ هذه الفكره وكيف يتم ذلك وشكراً

هذا يعتمد على طريقة تأسيسك لبرامجك

يعني شوف هذا المثال (لو وجد بجوار ملف تشغيل البرنامج صورة باسم bg.jpg يقوم بوضعها خلفية للفورم وتقدر تغيير الصورة بدون ما تحتاج تحديث للبرنامج)
كود :
Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
    If IO.File.Exists(Application.StartupPath & "\bg.jpg") Then
        Me.BackgroundImage = Image.FromFile(Application.StartupPath & "\bg.jpg")
    End If
End Sub
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
nin9e كتب :مشكور علي الرد بس ازاي اربط بين اكتر من برنامج بالخصيه دي؟

تقصد الكود الاول أو الموضوع الثاني؟؟

إقتباس :هذا يعتمد على طريقة تأسيسك لبرامجك

يعني شوف هذا المثال (لو وجد بجوار ملف تشغيل البرنامج صورة باسم bg.jpg يقوم بوضعها خلفية للفورم وتقدر تغيير الصورة بدون ما تحتاج تحديث للبرنامج)
كود:

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
If IO.File.Exists(Application.StartupPath & "\bg.jpg") Then
Me.BackgroundImage = Image.FromFile(Application.StartupPath & "\bg.jpg")
End If
End Sub

شكر هذه المشاركة
معجب بهذه المشاركة
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
فكره حلوه بس انا عيزها الوانز نا هوضحلك اكترز يعني انا عملت البرامج وعملت خصيه لل برامج دي اني اغير الخلفيه بس انا عوزها الوان فا مثلا البرنامج ده هيكون في باليت اختار اللون اللي انا عوزا واما ادوس apply يتعمل علي ال3 برامج اللي عملتهم فا انا بفكر ازاي اربط بين البرامج ال 3 و البرنامج اللي يغير اللون بحيث لما اغير اللون يطبق في البرامج دي يارب تكون الفكره اتوضحت اكتر...
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
في طرق كثيرة جدا

ابسطها
عمل ملف txt يحتوي على اللون الذي تريد تغييره
في البرنامج الرئيسي قم بعمل ملف نصي او اي امتداد اخر
وقم بحفظ كائن اللون في الملف النصي عبر تحويله الى string

PHP كود :
Dim converter2 As TypeConverter TypeDescriptor.GetConverter(GetType(Color))
Dim colorString As String converter2.ConvertToString(Color.Red)
System.IO.File.WriteAllText("text path"colorString


وفي البرامج الاخرى التي تريد تغير لونها
قم باسترجاع النص في الملف وتحويله إلى كائن

PHP كود :
Dim converter As TypeConverter TypeDescriptor.GetConverter(GetType(Color))
Me.BackColor DirectCast(converter.ConvertFromString(System.IO.File.ReadAllText("txt path")), Color


اعذرني على قلة التوضيح
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
مفهمتش اي حاجه Smile لا ولا يهمك بس ياريت حد يوضحلي او يكون في حل لفكرتي ويكون بالطريقه اللي وضحت بيها لان الاخ الشاكي لله علي ما اعتقد مفهمش قصدي ولا كن مشكور
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#9
تفضل اخي المثال


الملفات المرفقة
.rar   WindowsApplication2.rar (الحجم : 72.22 ك ب / التحميلات : 65)
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#10
مشكور اخ 3booody بس معلش انا كنت عاوز افهم حاجه انتا عملت المثال بين ال forms يعني 3 form طيب انا لو حابب اعملهم بين برامج هل في database او اي حاجه تعمل كده؟؟
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] تصحيح مشكلة في المشروع dubai.eig 2 36 أمس, 12:41 PM
آخر رد: dubai.eig
  [VB.NET] استفسار بخصوص التاكد من وجود التيبل الاضافي dubai.eig 2 41 أمس, 10:22 AM
آخر رد: dubai.eig
  اريد تعديل ع المشروع فقط + تحميل المشروع بالكامل e-coder 4 105 أمس, 12:09 AM
آخر رد: e-coder
  تغير حجم شاشات البرنامج عند العمل على شاشات اخرى nassery99 3 73 16-10-17, 12:42 PM
آخر رد: silverlight
  [VB.NET] استفسار بخصوص عمل زر Next previous dubai.eig 7 124 15-10-17, 11:11 PM
آخر رد: dubai.eig
  [VB.NET] استفسار بخصوص ال textbox dubai.eig 2 47 12-10-17, 09:07 PM
آخر رد: dubai.eig
  [VB.NET] استفسار :- تحديث ال TEXTBOX dubai.eig 8 156 10-10-17, 07:03 PM
آخر رد: dubai.eig
  [سؤال] استفسار محمد سعد مدني 0 44 03-10-17, 10:28 AM
آخر رد: محمد سعد مدني
  استفسار على موضوع grouping mo93 2 61 30-09-17, 04:22 AM
آخر رد: mo93
  [VB.NET] اخذ نسخة احتياطية عن طريق المشروع محمد بوقزاحة 4 108 27-09-17, 10:48 AM
آخر رد: محمد بوقزاحة

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم