تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] حفظ الصورة فى قاعدة البيانات وعرضها مرة تانية
#1
قدرت أسحب الصورة من الإسكانر ولا استطيع حفظها بقاعدة البيانات واستدعائها من قاعدة البيانات وعرضها على الفروم مع العلم انى استعمل الربط بالمعالج ملحوظة انا رفعت مشروعى قبل كده ومحدش رد علية فى المنتدى وانا تعبت تدوير على الموضوع ده ومش معقول محدش عارف حفظ الصورة فى قاعدة البيانات وعرضها مرة تانية 


الملفات المرفقة
.rar   العقارى.part01.rar (الحجم : 1 م ب / التحميلات : 57)
.rar   العقارى.part02.rar (الحجم : 1 م ب / التحميلات : 49)
.rar   العقارى.part03.rar (الحجم : 1 م ب / التحميلات : 50)
.rar   العقارى.part04.rar (الحجم : 551.03 ك ب / التحميلات : 49)
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
إقتباس :ومش معقول محدش عارف حفظ الصورة فى قاعدة البيانات وعرضها مرة تانية 

الله يعينك اخي الكريم
والله اذكر اني حاولت اتأقلم مع الربط بالمعالج لكن صعب علي وما استطعت حل الاشكالات ...فبديت اتحايل على المشروع حيلة ورا حيلة لين حولت المشروع للربط بالكود من غير مااقصد ... وفي الاخير قلت نصيبي ما اتعامل الا بالكود.

فيا اخي الكريم مادام انك تحتاج الكود ولو لشغلات بسيطة فلما لم تنتقل من الربط بالمعالج الى الربط بالكود؟

رجاء! ان كان تساؤلي هذا يزعجك  قم بتجاهله تماما  .. وانا افهمها واحذف هذا الرد .. لكن فكر بشكل جيد بهذا الكلام.
بارك الله بيك.
كل مااعرفه في البرمجة تجدونه هنا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: Sajad , السندبااد
#3
أستاذ سعود
أولا : أنا بشكرك جدا جدا على أهتمامك
ثانيا : أنا طالب منك انت بالاخص انك تعلمنى أزاى اربط قاعدة البيانات بالكود بس يكون فيها جدولين مربطين ببعض يا ريت تعمل مشروع صغير يتكون من عدد 2 أو 3 جداول يكونو مربطين ببعض على سبيل المثال جدول واحد الموظفين ويحتوى على صورة للموظف - جدول 2 الأقسام - جدول 3 الابناء
ثالثا : ياريت لو شفت المشروع بتاعى تقول ايه رأيك فيه

أستاذ سعود ليه حضرتك مردتش
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
اخي الكريم الفكرة اللي قلت عليها سويتها  وسواها غيري وهي مثال الدول والمدن شوف ابحث بالجملة هذي دول ومدن
شوف المثال هنا
الامر الاخر الربط بالمعالج احس بضيق من حين ارى الكائنات الخاصة بالربط مثل xds  وغيرها
فاعذرني لعدم اطلاعي على المثال.

اما بالنسبة للربط بالكود فهو بسيط جدا جدا وايضا خذ جدا.
نحتاج معرفة بـ
connectionstring
oledbconnection

جملة الاستعلام بجدول ما

هذه اهم الاشياء التي يمكن ان تشترك بها نوعي الاتصال (متصل - منفصل)
تاتي بعدها الاسنادات لادوات وهي تختلف من نوع الى نوع  وكل نوع ايضا انت مخير.
لنقل اننا نريد الاتصال المنفصل
نحتاج
OledbDataAdapter
dataset or datatable
وخلاص بقى العمل

كود :
'اول شي جملة الاتصال بالقاعدة
dim str as string="provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=|datadirectory|\db.accdb"
'كائن الاتصال
dim con as new oledbconnection(str)
'الان جملة الاستعلام
dim sql as string="select * from tb"
'الان نحتاج مكيف بيانات
dim da as new OledbDataAdapter(sql,con)

'بقي الان تخزين النتائج من الاستعلام
'اما بداتاست او داتاتيبل
'لنقل دااتست
dim ds as new dataset
da.fill(ds,"tb")

'الان كل شيء مكتمل بقي الاسناد للادوات
textbox1.databindings.add("text",ds,"tb.tname")
textbox2.databindings.add("text",ds,"tb.email")

الان الربط جاهز للتشغيل.
هذا من جدول واحد فقط جربه وحين نجاحه معك نعدل عليه ليكون الربط بجدولين
كل مااعرفه في البرمجة تجدونه هنا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
السلام عليكم اخونا علي واخونا سعود كيف حالكم
ان شاء الله سوف اعمل لك مشروع بسيط و مختصر قدر الامكان اوضحلك فيه كيف تربط برنامجك بقاعدة البيانات عن طريق الاتصال المنفصل
وطلبك عندي انشاء الله
وانا على فكرة اعمل على كتاب به شرح مبسط لاساسيات Ado.net
انشاء الله انجزلك طلبك وارفقه لك في مشاركة
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
(27-10-14, 08:55 AM)honest كتب : السلام عليكم اخونا علي واخونا سعود كيف حالكم
ان شاء الله سوف اعمل لك مشروع بسيط و مختصر قدر الامكان اوضحلك فيه كيف تربط برنامجك بقاعدة البيانات عن طريق الاتصال المنفصل
وطلبك عندي انشاء الله
وانا على فكرة اعمل على كتاب به شرح مبسط لاساسيات Ado.net
انشاء الله انجزلك طلبك وارفقه لك في مشاركة

بارك الله بيك
لازم خطوة خطوة وهو يحتاج الربط بين جدولين
هو لو رد علي كان وصلنا للمرحلة الثالثة لكن اشوفه راح لموضوع له سابقSmile
على كل حال كل واحد حر بتصرفاته.
كل مااعرفه في البرمجة تجدونه هنا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: العزابي
#7
(28-10-14, 07:01 PM)سعود كتب :
(27-10-14, 08:55 AM)honest كتب : السلام عليكم اخونا علي واخونا سعود كيف حالكم
ان شاء الله سوف اعمل لك مشروع بسيط و مختصر قدر الامكان اوضحلك فيه كيف تربط برنامجك بقاعدة البيانات عن طريق الاتصال المنفصل
وطلبك عندي انشاء الله
وانا على فكرة اعمل على كتاب به شرح مبسط لاساسيات Ado.net
انشاء الله انجزلك طلبك وارفقه لك في مشاركة

بارك الله بيك
لازم خطوة خطوة وهو يحتاج الربط بين جدولين
هو لو رد علي كان وصلنا للمرحلة الثالثة لكن اشوفه راح لموضوع له سابقSmile
على كل حال كل واحد حر بتصرفاته.
شكرا أستاذ honest على أهتمامك يا ريت بس مع اعتبار انك تعمل أكثر من جدول مربوطين ببعض 
شكرا أستاذ  سعود بس تقصد إيه بأنى لو رديت كان وصلنا للمرحلة الثالثة لكن أشوفه راح لموضع له سابق معلش انا بتأخر معاك فى الرد لأنى مش بدخل النت الا بعد فترة طويلة اليومين دول لأنى مشغول جدا أسف استاذ سعود ليك ان كنت أزعجتك 
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
اسف اعذروني على التأخير فانا سافرت لمدة ثلاث ايام بسبب العمل ورجعت اليوم ساضيف في المشروع جدول اخر للصور وجدول للبيانات مثلاً
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#9
(31-10-14, 02:24 AM)honest كتب : اسف اعذروني على التأخير فانا سافرت لمدة ثلاث ايام بسبب العمل ورجعت اليوم ساضيف في المشروع جدول اخر للصور وجدول للبيانات مثلاً

تمام بس يلا انا مستنى تبعت حاجة عشان اعمل زيها واتعلم الربط منك 
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  مسار قاعدة البيانات اكسس Mostafa Yousry 5 1,498 منذ 10 ساعة مضت
آخر رد: أحمد إبراهيم سعد
  [سؤال] مشكلة الاختلاف بين ترتيب الصفوف في قاعدة البيانات والداتا جريد فيو waelalmsry75 2 109 18-08-17, 05:40 PM
آخر رد: waelalmsry75
  هل يمكن حفظ البيانات من dataGridView مباشرة؟ abozeyd 3 144 15-08-17, 02:11 PM
آخر رد: abozeyd
  ممكن تعديل كود انشاء قاعدة اكسس بالكود سعود 8 246 07-08-17, 11:26 PM
آخر رد: أبو نوره
  طلب كود رسالة تبين أن هذه البيانات موجودة من قبل ولا يسمح بتكررها waelalmsry75 2 145 19-07-17, 03:24 PM
آخر رد: waelalmsry75
  تضمين قاعدة بيانات MySQL مع الرنامج Jounior_P 8 244 19-07-17, 01:58 PM
آخر رد: Jounior_P
Question [سؤال] كيف يتم تشغيل قاعدة بيانات SQL SERVER دون تنصيب MS SQL SERVER alimoi79 1 169 16-07-17, 02:56 AM
آخر رد: ابو ليلى
  [كود] المساعدة في كود بحث برقم التسلسل اذا كان الرقم غير موجود داخل قاعدة بيانات تخرج رسالة وادي العوضي 3 153 14-07-17, 09:43 AM
آخر رد: وادي العوضي
Rainbow [VB.NET] كيف يمكنني الإتصال بملف قاعدة البيانات نوع Paradox sniperjawadino 2 153 12-07-17, 01:20 PM
آخر رد: sniperjawadino
  البحث في قاعدة البيانات مع تجاهل التشكيل waelalmsry75 16 670 03-07-17, 05:04 AM
آخر رد: K39

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم