تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] حفظ الصورة فى قاعدة البيانات وعرضها مرة تانية
#1
قدرت أسحب الصورة من الإسكانر ولا استطيع حفظها بقاعدة البيانات واستدعائها من قاعدة البيانات وعرضها على الفروم مع العلم انى استعمل الربط بالمعالج ملحوظة انا رفعت مشروعى قبل كده ومحدش رد علية فى المنتدى وانا تعبت تدوير على الموضوع ده ومش معقول محدش عارف حفظ الصورة فى قاعدة البيانات وعرضها مرة تانية 


الملفات المرفقة
.rar   العقارى.part01.rar (الحجم : 1 م ب / التحميلات : 45)
.rar   العقارى.part02.rar (الحجم : 1 م ب / التحميلات : 37)
.rar   العقارى.part03.rar (الحجم : 1 م ب / التحميلات : 38)
.rar   العقارى.part04.rar (الحجم : 551.03 ك ب / التحميلات : 37)
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
إقتباس :ومش معقول محدش عارف حفظ الصورة فى قاعدة البيانات وعرضها مرة تانية 

الله يعينك اخي الكريم
والله اذكر اني حاولت اتأقلم مع الربط بالمعالج لكن صعب علي وما استطعت حل الاشكالات ...فبديت اتحايل على المشروع حيلة ورا حيلة لين حولت المشروع للربط بالكود من غير مااقصد ... وفي الاخير قلت نصيبي ما اتعامل الا بالكود.

فيا اخي الكريم مادام انك تحتاج الكود ولو لشغلات بسيطة فلما لم تنتقل من الربط بالمعالج الى الربط بالكود؟

رجاء! ان كان تساؤلي هذا يزعجك  قم بتجاهله تماما  .. وانا افهمها واحذف هذا الرد .. لكن فكر بشكل جيد بهذا الكلام.
بارك الله بيك.
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
رحمك الله أبا الليث
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: Sajad , السندبااد
#3
أستاذ سعود
أولا : أنا بشكرك جدا جدا على أهتمامك
ثانيا : أنا طالب منك انت بالاخص انك تعلمنى أزاى اربط قاعدة البيانات بالكود بس يكون فيها جدولين مربطين ببعض يا ريت تعمل مشروع صغير يتكون من عدد 2 أو 3 جداول يكونو مربطين ببعض على سبيل المثال جدول واحد الموظفين ويحتوى على صورة للموظف - جدول 2 الأقسام - جدول 3 الابناء
ثالثا : ياريت لو شفت المشروع بتاعى تقول ايه رأيك فيه

أستاذ سعود ليه حضرتك مردتش
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
اخي الكريم الفكرة اللي قلت عليها سويتها  وسواها غيري وهي مثال الدول والمدن شوف ابحث بالجملة هذي دول ومدن
شوف المثال هنا
الامر الاخر الربط بالمعالج احس بضيق من حين ارى الكائنات الخاصة بالربط مثل xds  وغيرها
فاعذرني لعدم اطلاعي على المثال.

اما بالنسبة للربط بالكود فهو بسيط جدا جدا وايضا خذ جدا.
نحتاج معرفة بـ
connectionstring
oledbconnection

جملة الاستعلام بجدول ما

هذه اهم الاشياء التي يمكن ان تشترك بها نوعي الاتصال (متصل - منفصل)
تاتي بعدها الاسنادات لادوات وهي تختلف من نوع الى نوع  وكل نوع ايضا انت مخير.
لنقل اننا نريد الاتصال المنفصل
نحتاج
OledbDataAdapter
dataset or datatable
وخلاص بقى العمل

كود :
'اول شي جملة الاتصال بالقاعدة
dim str as string="provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=|datadirectory|\db.accdb"
'كائن الاتصال
dim con as new oledbconnection(str)
'الان جملة الاستعلام
dim sql as string="select * from tb"
'الان نحتاج مكيف بيانات
dim da as new OledbDataAdapter(sql,con)

'بقي الان تخزين النتائج من الاستعلام
'اما بداتاست او داتاتيبل
'لنقل دااتست
dim ds as new dataset
da.fill(ds,"tb")

'الان كل شيء مكتمل بقي الاسناد للادوات
textbox1.databindings.add("text",ds,"tb.tname")
textbox2.databindings.add("text",ds,"tb.email")

الان الربط جاهز للتشغيل.
هذا من جدول واحد فقط جربه وحين نجاحه معك نعدل عليه ليكون الربط بجدولين
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
رحمك الله أبا الليث
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
السلام عليكم اخونا علي واخونا سعود كيف حالكم
ان شاء الله سوف اعمل لك مشروع بسيط و مختصر قدر الامكان اوضحلك فيه كيف تربط برنامجك بقاعدة البيانات عن طريق الاتصال المنفصل
وطلبك عندي انشاء الله
وانا على فكرة اعمل على كتاب به شرح مبسط لاساسيات Ado.net
انشاء الله انجزلك طلبك وارفقه لك في مشاركة
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
(27-10-14, 08:55 AM)honest كتب : السلام عليكم اخونا علي واخونا سعود كيف حالكم
ان شاء الله سوف اعمل لك مشروع بسيط و مختصر قدر الامكان اوضحلك فيه كيف تربط برنامجك بقاعدة البيانات عن طريق الاتصال المنفصل
وطلبك عندي انشاء الله
وانا على فكرة اعمل على كتاب به شرح مبسط لاساسيات Ado.net
انشاء الله انجزلك طلبك وارفقه لك في مشاركة

بارك الله بيك
لازم خطوة خطوة وهو يحتاج الربط بين جدولين
هو لو رد علي كان وصلنا للمرحلة الثالثة لكن اشوفه راح لموضوع له سابقSmile
على كل حال كل واحد حر بتصرفاته.
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
رحمك الله أبا الليث
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: العزابي
#7
(28-10-14, 07:01 PM)سعود كتب :
(27-10-14, 08:55 AM)honest كتب : السلام عليكم اخونا علي واخونا سعود كيف حالكم
ان شاء الله سوف اعمل لك مشروع بسيط و مختصر قدر الامكان اوضحلك فيه كيف تربط برنامجك بقاعدة البيانات عن طريق الاتصال المنفصل
وطلبك عندي انشاء الله
وانا على فكرة اعمل على كتاب به شرح مبسط لاساسيات Ado.net
انشاء الله انجزلك طلبك وارفقه لك في مشاركة

بارك الله بيك
لازم خطوة خطوة وهو يحتاج الربط بين جدولين
هو لو رد علي كان وصلنا للمرحلة الثالثة لكن اشوفه راح لموضوع له سابقSmile
على كل حال كل واحد حر بتصرفاته.
شكرا أستاذ honest على أهتمامك يا ريت بس مع اعتبار انك تعمل أكثر من جدول مربوطين ببعض 
شكرا أستاذ  سعود بس تقصد إيه بأنى لو رديت كان وصلنا للمرحلة الثالثة لكن أشوفه راح لموضع له سابق معلش انا بتأخر معاك فى الرد لأنى مش بدخل النت الا بعد فترة طويلة اليومين دول لأنى مشغول جدا أسف استاذ سعود ليك ان كنت أزعجتك 
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
اسف اعذروني على التأخير فانا سافرت لمدة ثلاث ايام بسبب العمل ورجعت اليوم ساضيف في المشروع جدول اخر للصور وجدول للبيانات مثلاً
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#9
(31-10-14, 02:24 AM)honest كتب : اسف اعذروني على التأخير فانا سافرت لمدة ثلاث ايام بسبب العمل ورجعت اليوم ساضيف في المشروع جدول اخر للصور وجدول للبيانات مثلاً

تمام بس يلا انا مستنى تبعت حاجة عشان اعمل زيها واتعلم الربط منك 
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [سؤال] كيفية حفظ ملف pdf في قاعدة بيانات sql abid 5 4,577 10-05-17, 03:13 PM
آخر رد: safalo
  ظهور خطا عند سحب البيانات وعرضها في الداتا كريد باستخدم الـــ Threading HATEM KAREM 0 82 06-05-17, 04:45 PM
آخر رد: HATEM KAREM
  المساعدة في عمل استعلام قاعدة بيانات sqlserver djelloul 0 66 17-04-17, 07:13 PM
آخر رد: djelloul
  [VB.NET] مشكله عند الحفظ على قاعدة بيانات باستخدام Data Source وقاعدة بيانات اكسس2007 coderarab 8 848 03-04-17, 02:48 AM
آخر رد: ابو إياد
  استفسار حول عدم تكرار البيانات المتألق9 3 145 02-04-17, 03:38 AM
آخر رد: حريف برمجة
  جلب البيانات من ملف txt djelloul 7 180 28-03-17, 03:20 PM
آخر رد: djelloul
  [سؤال] طلب صيغة عامة أو وظيفة لأضافة بيانات لقاعدة البيانات ؟ عبد الله 2 150 10-03-17, 09:36 AM
آخر رد: عبد الله
  سرعة ادخال البيانات داخل ملف اكسس atefkhalf2004 1 163 05-03-17, 04:06 AM
آخر رد: thevirus
  استعادة قاعدة البيانات من ملف النسخة الإحتياطية djelloul 2 165 28-02-17, 03:27 PM
آخر رد: djelloul
  نسخ جدول من قاعدة الي اخري مع الوصف atefkhalf2004 2 149 18-02-17, 01:34 AM
آخر رد: atefkhalf2004

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم