تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] مساعدة في داتا جريد فيو
#1
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
شباب .. دي أول مشاركة ليا في المنتدى واللي شجعني اني استفسر منكم هو وجود اعضاء في المنتدي ماشاء الله عليهم يهبون لنجدة كل محتاج
السؤال :
انا دلوقتي عملت الفورم الموجود في الصوره والمفترض أن اول ما الفورم يتحمل كل الخلايا هاتكون فارغة بحيث الجزء المحدد باللون الأخضر ... رقم الفاتورة والتاريخ والوقت هاتتكتب اوتوماتيك بدون تدخل من المستخدم , المستخدم هايحدد تاريخ التسليم واسم العميل ورقم الهاتف  . وفي الجزء المحدد باللون الازرق هايختار من قائمة الاصناف من كومبو بوكس وهايجلب السعر اوتوماتيك في تكست بوكس وهايكتب المستخدم الكمية ثم يضغط اضافة ليتم ادراج الصنف في الداتا جريد فيو ويتم حساب تكلفة الفاتورة والخصم بشكل اوتوماتيكي
لحد هنا كل حاجه شغاله تمام ومفيش اي مشكلة
المشكلة بالنسبة لي هي أن أقوم بالضغط على زر حفظ ( المحدد باللون البرتقالي )  هايتم حفظ العناصر الموجودة في الجزء الاخضر في جدول اسمه (Out) وفي نفس الوقت يحفظ البيانات الموجودة في داتا جريد فيو إلى جدول اسمه (Transaction) والربط بيكون عن طريق خانة مخفية في داتا جريد فيو فيها رقم الفاتورة هي عنصر الربط بين الجدول بعلاقة
كل الشروحات علي المنتدي بتكون بتحميل بيانات جدول للداتا جريد فيو وقت تحميل الفورم وبعدها التعديل او الاضافة عليها ثم الحفظ لكن في حالتي هنا الوضع مختلف لان المستخدم هو اللي بيكتب البيانات وبيتحفظ في جدول تاني خالص
اانا مش مش عارف  Big Grin انا مش عارف اكتب كود حفظ الداتا جريد فيو في جدول Transaction هايكون ازاي مع العلم اني هاعمله في ٍ SUB وانا مجهز كود حفظ الجزء العلوي في SUB  تاني وهانادي علي الاتنين في حدث الضغط علي الزر
ارجو مساعدتي في حفظ الداتا جريد فيو  Smile مع العلم أنني أستخدم قاعدة بيانات اكسس 2010


الملفات المرفقة صورة/صور
   
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
الصورة فين؟SmileSmileSmile
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3
تم التعديل
اسف النت عندي سريع شويتين Big Grin
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
أخي سعووووود أين أنت
تم إضافة الصورة من أمس Sad
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
اخي الكريم مش ضرروي اكون متاكد اني اعرف الحل بس انا شفتك تتحدث عن صورة وماشفتها نبهتك بس
[صورة مرفقة: attachment.php?aid=6542]
اوعدك لما افهم المطلوب اكتبت لك رد ان شاء الله
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
أخي الحبيب سعود انا اسف اني وجهت كلامي أليك ولكن فقط لتنبيهك انه تم التعديل ووضع الصوره
وبالنسبة للمطلوب هو عند الضغط على مفتاح حفظ يتم حفظ البيانات المدخله في الداتا جريد فيو + 4 تكست بوكس (حساب الفاتورة ) في جدول واحد اسمه Transaction
الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
شوف اخوي مبدئيا مسالة الحفظ لمحتويات شبيكة البيانات  سهل جدا
شوف الرابط هذا
ولو تحب تعديلات عليه خبرني لان هذا المثال فاهمه زينSmile
الرد
تم الشكر بواسطة: kslawy
#8
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

بخصوص حفظ بيانات الداتا قريد في جدول كالتالي :

لاحظ (a1,a2,a3,a4,a5) اسماء الحقول في الجدول (tpl1)


كود :
Dim cmd As New OleDbCommand
       cmd.Connection = Conn

       Conn.Open()

       For i As Integer = 0 To DataGridView1.Rows.Count - 1

           If i > DataGridView1.Rows.Count - 1 Then Exit For

           cmd.CommandText = "insert into tpl1 (a1,a2,a3,a4,a5) values (@a1,@a2,@a3,@a4,@a5)"
           cmd.Parameters.AddWithValue("@a1", DataGridView1.Rows(i).Cells(0).Value)
           cmd.Parameters.AddWithValue("@a2", DataGridView1.Rows(i).Cells(1).Value)
           cmd.Parameters.AddWithValue("@a3", DataGridView1.Rows(i).Cells(2).Value)

           cmd.Parameters.AddWithValue("@a4", TextBox1.Text)
           cmd.Parameters.AddWithValue("@a5", TextBox2.Text)

           cmd.ExecuteNonQuery()

           i += 1
       Next i

       cmd.Dispose()
       Conn.Close()
الرد
تم الشكر بواسطة: kslawy
#9
@حريف برمجة
الف مليون مليااااااااااااار شكراااااااااااااااااااااااً
طبقتها ونفعت وتمااااااااااااااااااااااااااااااااااااااام
الرد
تم الشكر بواسطة: kslawy
#10
العفو ،، بالتوفيق
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] داتا جريد فيو M.SOFT 0 44 08-12-18, 03:51 PM
آخر رد: M.SOFT
  مساعدة السعيدي 12 299 08-12-18, 12:01 AM
آخر رد: السعيدي
  تغيير لغة الجداول فى الداتا جريد احمد خطاب 3 87 06-12-18, 09:27 PM
آخر رد: Emam emam
  سؤال بخصوص الكتابة داخل داتا جريد احمد خطاب 3 86 05-12-18, 11:35 AM
آخر رد: احمد خطاب
  شباب محتاج مساعدة فى اداة ال vlc Mohamed Magdy 2 75 05-12-18, 10:49 AM
آخر رد: Mohamed Magdy
  مساعدة ضرورية بخصوص برنامج Aminsoft 4 177 04-12-18, 06:40 AM
آخر رد: asemshahen5
  [VB.NET] سؤال عن الداتا جريد فيو M.SOFT 1 68 04-12-18, 04:31 AM
آخر رد: محمد كريّم
  الاضافة والتعديل والحذف من خلال الداتا جريد فيوا makky 2 132 01-12-18, 12:48 AM
آخر رد: حريف برمجة
  الاضافة والتعديل والحذف من خلال الداتا جريد فيوا makky 2 105 30-11-18, 10:36 PM
آخر رد: Rabeea Qbaha
  محتاج مساعدة فى عمل بسورد لى برنامجى+رابط قاعدة البينات من الاسطضافة Mohamed Magdy 14 289 29-11-18, 10:36 PM
آخر رد: Mohamed Magdy

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم