تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] مساعدة في داتا جريد فيو
#1
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
شباب .. دي أول مشاركة ليا في المنتدى واللي شجعني اني استفسر منكم هو وجود اعضاء في المنتدي ماشاء الله عليهم يهبون لنجدة كل محتاج
السؤال :
انا دلوقتي عملت الفورم الموجود في الصوره والمفترض أن اول ما الفورم يتحمل كل الخلايا هاتكون فارغة بحيث الجزء المحدد باللون الأخضر ... رقم الفاتورة والتاريخ والوقت هاتتكتب اوتوماتيك بدون تدخل من المستخدم , المستخدم هايحدد تاريخ التسليم واسم العميل ورقم الهاتف  . وفي الجزء المحدد باللون الازرق هايختار من قائمة الاصناف من كومبو بوكس وهايجلب السعر اوتوماتيك في تكست بوكس وهايكتب المستخدم الكمية ثم يضغط اضافة ليتم ادراج الصنف في الداتا جريد فيو ويتم حساب تكلفة الفاتورة والخصم بشكل اوتوماتيكي
لحد هنا كل حاجه شغاله تمام ومفيش اي مشكلة
المشكلة بالنسبة لي هي أن أقوم بالضغط على زر حفظ ( المحدد باللون البرتقالي )  هايتم حفظ العناصر الموجودة في الجزء الاخضر في جدول اسمه (Out) وفي نفس الوقت يحفظ البيانات الموجودة في داتا جريد فيو إلى جدول اسمه (Transaction) والربط بيكون عن طريق خانة مخفية في داتا جريد فيو فيها رقم الفاتورة هي عنصر الربط بين الجدول بعلاقة
كل الشروحات علي المنتدي بتكون بتحميل بيانات جدول للداتا جريد فيو وقت تحميل الفورم وبعدها التعديل او الاضافة عليها ثم الحفظ لكن في حالتي هنا الوضع مختلف لان المستخدم هو اللي بيكتب البيانات وبيتحفظ في جدول تاني خالص
اانا مش مش عارف  Big Grin انا مش عارف اكتب كود حفظ الداتا جريد فيو في جدول Transaction هايكون ازاي مع العلم اني هاعمله في ٍ SUB وانا مجهز كود حفظ الجزء العلوي في SUB  تاني وهانادي علي الاتنين في حدث الضغط علي الزر
ارجو مساعدتي في حفظ الداتا جريد فيو  Smile مع العلم أنني أستخدم قاعدة بيانات اكسس 2010


الملفات المرفقة صورة/صور
   
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
الصورة فين؟SmileSmileSmile
كل مااعرفه في البرمجة تجدونه هنا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
تم التعديل
اسف النت عندي سريع شويتين Big Grin
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
أخي سعووووود أين أنت
تم إضافة الصورة من أمس Sad
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
اخي الكريم مش ضرروي اكون متاكد اني اعرف الحل بس انا شفتك تتحدث عن صورة وماشفتها نبهتك بس
[صورة مرفقة: attachment.php?aid=6542]
اوعدك لما افهم المطلوب اكتبت لك رد ان شاء الله
كل مااعرفه في البرمجة تجدونه هنا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
أخي الحبيب سعود انا اسف اني وجهت كلامي أليك ولكن فقط لتنبيهك انه تم التعديل ووضع الصوره
وبالنسبة للمطلوب هو عند الضغط على مفتاح حفظ يتم حفظ البيانات المدخله في الداتا جريد فيو + 4 تكست بوكس (حساب الفاتورة ) في جدول واحد اسمه Transaction
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
شوف اخوي مبدئيا مسالة الحفظ لمحتويات شبيكة البيانات  سهل جدا
شوف الرابط هذا
ولو تحب تعديلات عليه خبرني لان هذا المثال فاهمه زينSmile
كل مااعرفه في البرمجة تجدونه هنا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: kslawy
#8
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

بخصوص حفظ بيانات الداتا قريد في جدول كالتالي :

لاحظ (a1,a2,a3,a4,a5) اسماء الحقول في الجدول (tpl1)


كود :
Dim cmd As New OleDbCommand
       cmd.Connection = Conn

       Conn.Open()

       For i As Integer = 0 To DataGridView1.Rows.Count - 1

           If i > DataGridView1.Rows.Count - 1 Then Exit For

           cmd.CommandText = "insert into tpl1 (a1,a2,a3,a4,a5) values (@a1,@a2,@a3,@a4,@a5)"
           cmd.Parameters.AddWithValue("@a1", DataGridView1.Rows(i).Cells(0).Value)
           cmd.Parameters.AddWithValue("@a2", DataGridView1.Rows(i).Cells(1).Value)
           cmd.Parameters.AddWithValue("@a3", DataGridView1.Rows(i).Cells(2).Value)

           cmd.Parameters.AddWithValue("@a4", TextBox1.Text)
           cmd.Parameters.AddWithValue("@a5", TextBox2.Text)

           cmd.ExecuteNonQuery()

           i += 1
       Next i

       cmd.Dispose()
       Conn.Close()
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: kslawy
#9
@حريف برمجة
الف مليون مليااااااااااااار شكراااااااااااااااااااااااً
طبقتها ونفعت وتمااااااااااااااااااااااااااااااااااااااام
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: kslawy
#10
العفو ،، بالتوفيق
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  التاكد من صحة البيانات مع داتا قرايد فيو nooralcown 2 33 اليوم, 12:24 AM
آخر رد: nooralcown
  [VB.NET] اسناد التاريخ الي الداتا تيم من الداتا جريد محمد اسماعيل 8 63 أمس, 09:42 PM
آخر رد: محمد اسماعيل
  مشكلة عند تخزين البيانات من اداة داتا قرايد فيو الى قاعدة البيانات nooralcown 4 46 أمس, 09:19 PM
آخر رد: الوايلي
  كيف يمكن العرض من قاعده البيانت الى الداتا جريد يوجد صورة مراد بورجي 1 46 أمس, 01:21 PM
آخر رد: محمود صالح
Photo مشكلة عند عرض البيانات داخل داتا قرايد فيو nooralcown 1 26 أمس, 09:23 AM
آخر رد: محمود صالح
  مساعدة في حساب الدائن والمدين وايجاد الرصيد alwasela 11 1,150 أمس, 01:50 AM
آخر رد: محمود بكرى
  التنقل بين صفوف داتا قرايد فيو nooralcown 5 111 17-01-18, 02:15 PM
آخر رد: nooralcown
  ارسال الداتا جريد فيو بالايميل السيد الجوهري 9 202 13-01-18, 10:04 PM
آخر رد: hglogtd
  تعبئة داتا جريد من جدولين مرتبطين ؟ Abdelazez.Ahmad 0 49 11-01-18, 08:35 PM
آخر رد: Abdelazez.Ahmad
  تخزين مباشر بالداتا جريد alma_fandi 4 247 11-01-18, 04:13 PM
آخر رد: عبدالله الدوسري

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم