تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] مساعدة في داتا جريد فيو
#1
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
شباب .. دي أول مشاركة ليا في المنتدى واللي شجعني اني استفسر منكم هو وجود اعضاء في المنتدي ماشاء الله عليهم يهبون لنجدة كل محتاج
السؤال :
انا دلوقتي عملت الفورم الموجود في الصوره والمفترض أن اول ما الفورم يتحمل كل الخلايا هاتكون فارغة بحيث الجزء المحدد باللون الأخضر ... رقم الفاتورة والتاريخ والوقت هاتتكتب اوتوماتيك بدون تدخل من المستخدم , المستخدم هايحدد تاريخ التسليم واسم العميل ورقم الهاتف  . وفي الجزء المحدد باللون الازرق هايختار من قائمة الاصناف من كومبو بوكس وهايجلب السعر اوتوماتيك في تكست بوكس وهايكتب المستخدم الكمية ثم يضغط اضافة ليتم ادراج الصنف في الداتا جريد فيو ويتم حساب تكلفة الفاتورة والخصم بشكل اوتوماتيكي
لحد هنا كل حاجه شغاله تمام ومفيش اي مشكلة
المشكلة بالنسبة لي هي أن أقوم بالضغط على زر حفظ ( المحدد باللون البرتقالي )  هايتم حفظ العناصر الموجودة في الجزء الاخضر في جدول اسمه (Out) وفي نفس الوقت يحفظ البيانات الموجودة في داتا جريد فيو إلى جدول اسمه (Transaction) والربط بيكون عن طريق خانة مخفية في داتا جريد فيو فيها رقم الفاتورة هي عنصر الربط بين الجدول بعلاقة
كل الشروحات علي المنتدي بتكون بتحميل بيانات جدول للداتا جريد فيو وقت تحميل الفورم وبعدها التعديل او الاضافة عليها ثم الحفظ لكن في حالتي هنا الوضع مختلف لان المستخدم هو اللي بيكتب البيانات وبيتحفظ في جدول تاني خالص
اانا مش مش عارف  Big Grin انا مش عارف اكتب كود حفظ الداتا جريد فيو في جدول Transaction هايكون ازاي مع العلم اني هاعمله في ٍ SUB وانا مجهز كود حفظ الجزء العلوي في SUB  تاني وهانادي علي الاتنين في حدث الضغط علي الزر
ارجو مساعدتي في حفظ الداتا جريد فيو  Smile مع العلم أنني أستخدم قاعدة بيانات اكسس 2010


الملفات المرفقة صورة/صور
   
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
الصورة فين؟SmileSmileSmile
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
تم التعديل
اسف النت عندي سريع شويتين Big Grin
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
أخي سعووووود أين أنت
تم إضافة الصورة من أمس Sad
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
اخي الكريم مش ضرروي اكون متاكد اني اعرف الحل بس انا شفتك تتحدث عن صورة وماشفتها نبهتك بس
[صورة مرفقة: attachment.php?aid=6542]
اوعدك لما افهم المطلوب اكتبت لك رد ان شاء الله
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
أخي الحبيب سعود انا اسف اني وجهت كلامي أليك ولكن فقط لتنبيهك انه تم التعديل ووضع الصوره
وبالنسبة للمطلوب هو عند الضغط على مفتاح حفظ يتم حفظ البيانات المدخله في الداتا جريد فيو + 4 تكست بوكس (حساب الفاتورة ) في جدول واحد اسمه Transaction
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
شوف اخوي مبدئيا مسالة الحفظ لمحتويات شبيكة البيانات  سهل جدا
شوف الرابط هذا
ولو تحب تعديلات عليه خبرني لان هذا المثال فاهمه زينSmile
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: kslawy
#8
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

بخصوص حفظ بيانات الداتا قريد في جدول كالتالي :

لاحظ (a1,a2,a3,a4,a5) اسماء الحقول في الجدول (tpl1)


كود :
Dim cmd As New OleDbCommand
       cmd.Connection = Conn

       Conn.Open()

       For i As Integer = 0 To DataGridView1.Rows.Count - 1

           If i > DataGridView1.Rows.Count - 1 Then Exit For

           cmd.CommandText = "insert into tpl1 (a1,a2,a3,a4,a5) values (@a1,@a2,@a3,@a4,@a5)"
           cmd.Parameters.AddWithValue("@a1", DataGridView1.Rows(i).Cells(0).Value)
           cmd.Parameters.AddWithValue("@a2", DataGridView1.Rows(i).Cells(1).Value)
           cmd.Parameters.AddWithValue("@a3", DataGridView1.Rows(i).Cells(2).Value)

           cmd.Parameters.AddWithValue("@a4", TextBox1.Text)
           cmd.Parameters.AddWithValue("@a5", TextBox2.Text)

           cmd.ExecuteNonQuery()

           i += 1
       Next i

       cmd.Dispose()
       Conn.Close()
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: kslawy
#9
@حريف برمجة
الف مليون مليااااااااااااار شكراااااااااااااااااااااااً
طبقتها ونفعت وتمااااااااااااااااااااااااااااااااااااااام
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: kslawy
#10
العفو ،، بالتوفيق
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  كمبو بوكس داخل الداتا جريد فارس احمد السيد 4 53 منذ 5 ساعة مضت
آخر رد: مساعدة
  [VB.NET] داتا جريد فيو فارس احمد السيد 2 56 20-02-17, 10:02 PM
آخر رد: فارس احمد السيد
Heart [VB.NET] احتاج الى مساعدة في برنامج لمحل لحساب الفاتورة malek369 1 173 06-02-17, 02:44 AM
آخر رد: ٌRy SAEED
  مساعدة فى xml Mohamed20 2 72 02-02-17, 05:40 PM
آخر رد: Mohamed20
  كيف يمكن تقريب الكسر العشري لاقرب رقم فى داتا جريد فيو السيد الجوهري 1 64 28-01-17, 06:34 PM
آخر رد: ابو ليلى
  [VB.NET] مساعدة في نقل الصنف من شاشه البحث الي فاتوره الشراء gmailali 6 191 24-01-17, 08:32 PM
آخر رد: gmailali
  [كود] مساعدة في كود keyDown المبرمج العبقري 2 86 23-01-17, 01:49 AM
آخر رد: مساعدة
  [VB.NET] مساعدة في بحث CoderMM 0 66 22-01-17, 06:02 PM
آخر رد: CoderMM
  كيف اقوم بحفظ بيانات بقاعدة اكسيس داتا بيز موجودة على سيرفر رهف العريفي 7 162 22-01-17, 09:00 AM
آخر رد: رهف العريفي
  [VB.NET] اخ مساعدة الرجاء النظر الي هذا موضوع 3asfa~mdmra 5 167 21-01-17, 12:33 AM
آخر رد: 3asfa~mdmra

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم