تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] محتاج كود إظهار النتائج
#1
بسم الله الرحمن الرحيم 
أنا قبل ما أعمل الموضوع دورت كتير على حل لمشكلتى والحقيقة مش لاقي ..
فحبيت اطرح مشكلة على أمل إنى ألاقي ليها حل ..


المشكلة فى انى محتاج كود لاإظهار النتائج .. 
لما أدخل رقم الطالب فى تكست وأضغط على زر 
يظهرلي جميع درجات الطالب في المواد الدراسية .. 
... 
المشكلة على جزئين 
الأول 
انى محتاج الكود اللى اكتبه مع العلم انى قمت بربط قاعدة بيانات من نوع أكسس 2007 على فيجوال 2010 
الجزء الثاني 
وهو انى عملت فورم أول لمربع البحث برقم الطالب 
وفورم تاني لإظهار نتيجة البحث او الاستعلام 
يعنى البحث هيبقى فى فورم والنتيجة في فورم أخر .. 
إزاى أعمل ربط بالطريقة الصحيحة لكل حقل ؟؟ 
والكود الصح ايه ؟؟ 
الصورة موضحة في المرفقات  ..
........
الفورم الأول للبحث 
والتاني به المواد ... 
وتظهر الدرجات في la اختصار label


انا دورت كتير على حل مش لاقي 
يارب الاقى حل عندكم Big Grin 
       
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
شكرا ليك أخي .. لكنى مش عارف ايه اللى هيتغير بالظبط ... وأحط إسم الجدول فين والكلام ده Sad Sad

ممكن توضحلى ايه اللى هيتغير فى الكود بالنسبة لعندي
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3
(14-03-15, 10:00 PM)elshazly كتب :
بسم الله الرحمن الرحيم 
السلام عليكم
اخي الحل هو كتالي

إذا كنت تستعمل الكود في عملية البحث اي ان كنت قمت بتعريف متغيرين الاول يحمل قاعدة البيانات والثاني يحمل السجلات
فعليك تعريف هذه المتغيرات في الـModule وجعلها من نوع Public بعد ذالك يمكنك استدعا السجلات من اي Form كتالي : Public Dba1 As Database, Rst1 As Recordset
بعد تعريف المتغيرات العامة تحمل سجلات البحث في متغير السجلات في الفرم الاول وتعرظها في الفرم الثاني او الثالث الخ
وشكراً

ALHUMIDI Soft
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
(14-03-15, 10:33 PM)ياسر عبد الكريم كتب :
(14-03-15, 10:00 PM)elshazly كتب :
بسم الله الرحمن الرحيم 
السلام عليكم
اخي الحل هو كتالي

إذا كنت تستعمل الكود في عملية البحث اي ان كنت قمت بتعريف متغيرين الاول يحمل قاعدة البيانات والثاني يحمل السجلات
فعليك تعريف هذه المتغيرات في الـModule وجعلها من نوع Public بعد ذالك يمكنك استدعا السجلات من اي Form كتالي : Public Dba1 As Database, Rst1 As Recordset
بعد تعريف المتغيرات العامة تحمل سجلات البحث في متغير السجلات في الفرم الاول وتعرظها في الفرم الثاني او الثالث الخ
وشكراً



الحقيقة أخى انا مش فاهمك ..

لأني لسه مبتدىء فى الفيجوال ..

فياريت لو تقدر تكتبلى الكود أكون شاكر ليك ...
وتقولى بس ايه اللى يتغير على حسب بيانات القاعدة عندي ..؟؟؟

وشكرا ليك
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
اخى ارجو منك التوضيح اكثر فى طلبك لكى يقوم اخونا الاعزاء بافادتك
هكذا لم نفهم منك اى شئ او نفهم طلبك
يارب اذا اعطيتني علما...اعطني معه حكمه...واذا اعطيتني مالا....اعطيني معها كرما...واذا اعطيتني قوه...اعطني معها رحمه...واذا اعطيتني سلطه...اعطني معها عدلا...واذا اعطيتني مسئوليه...اعطيني معها امانه...واذا اعطيتني نجاحا...اعطني معها تواضعا...اللهم امين
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
اخي الكريم طلبك موجود وبكثرة ..قد لا يكون بنفس ماطلبت لكن عليك التعديل والتنقيح ليناسب ماتريده بالضبط.
النقطة الاهم ..اجزم انها موجودة.
الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
انا لم اصل لحل للمشكلة حتى الان Sad

Up
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  محتاج مساعدة فى استعداة السورس كود لى برنامجي Mohamed Magdy 1 117 19-01-19, 03:03 AM
آخر رد: sendbad100
  [VB.NET] محتاج التعديل على الكود dubai.eig 1 170 17-01-19, 09:50 AM
آخر رد: dubai.eig
  محتاج كود اظهار ايقونه للبرنامج بجوار الساعة ... التفاصيل في الداخل . PeterGhattas082460 0 92 15-01-19, 06:05 PM
آخر رد: PeterGhattas082460
  محتاج طريقة اضافة اعلان مثلا بانر Mohamed Magdy 3 186 02-01-19, 04:11 PM
آخر رد: أبووسم
  [كود] محتاج مساعدة في الاكواد دي اسامه الهرماوي 6 265 30-12-18, 03:28 PM
آخر رد: alsouf
  [نقاش] محتاج كود لطباعة الريبورتير فيو ببيانات غير متصلة بقاعدة اسامه الهرماوي 1 111 28-12-18, 01:51 PM
آخر رد: اسامه الهرماوي
  محتاج شرح عمل قاعدة بينات mysql وربطها بى البرنامج من الاسطضافة Mohamed Magdy 11 372 27-12-18, 08:16 AM
آخر رد: abumuhannadzym
  محتاج كود ضغط وإصلاح قاعدة بيانات Access 2010 princelovelorn 9 284 23-12-18, 04:23 AM
آخر رد: princelovelorn
  [سؤال] السلام عليكم ورحمة الله وبركاته . محتاج كود عدم فتح اكثر من فورم داخل الفورم الرئيسي abu.hanen4u 3 199 20-12-18, 10:59 PM
آخر رد: elgokr
Sad محتاج برنامج تشفير قوى Mohamed Magdy 7 320 20-12-18, 02:56 AM
آخر رد: elgokr

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم