تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] محتاج كود إظهار النتائج
#1
بسم الله الرحمن الرحيم 
أنا قبل ما أعمل الموضوع دورت كتير على حل لمشكلتى والحقيقة مش لاقي ..
فحبيت اطرح مشكلة على أمل إنى ألاقي ليها حل ..


المشكلة فى انى محتاج كود لاإظهار النتائج .. 
لما أدخل رقم الطالب فى تكست وأضغط على زر 
يظهرلي جميع درجات الطالب في المواد الدراسية .. 
... 
المشكلة على جزئين 
الأول 
انى محتاج الكود اللى اكتبه مع العلم انى قمت بربط قاعدة بيانات من نوع أكسس 2007 على فيجوال 2010 
الجزء الثاني 
وهو انى عملت فورم أول لمربع البحث برقم الطالب 
وفورم تاني لإظهار نتيجة البحث او الاستعلام 
يعنى البحث هيبقى فى فورم والنتيجة في فورم أخر .. 
إزاى أعمل ربط بالطريقة الصحيحة لكل حقل ؟؟ 
والكود الصح ايه ؟؟ 
الصورة موضحة في المرفقات  ..
........
الفورم الأول للبحث 
والتاني به المواد ... 
وتظهر الدرجات في la اختصار label


انا دورت كتير على حل مش لاقي 
يارب الاقى حل عندكم Big Grin 
       
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
شكرا ليك أخي .. لكنى مش عارف ايه اللى هيتغير بالظبط ... وأحط إسم الجدول فين والكلام ده Sad Sad

ممكن توضحلى ايه اللى هيتغير فى الكود بالنسبة لعندي
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3
(14-03-15, 10:00 PM)elshazly كتب :
بسم الله الرحمن الرحيم 
السلام عليكم
اخي الحل هو كتالي

إذا كنت تستعمل الكود في عملية البحث اي ان كنت قمت بتعريف متغيرين الاول يحمل قاعدة البيانات والثاني يحمل السجلات
فعليك تعريف هذه المتغيرات في الـModule وجعلها من نوع Public بعد ذالك يمكنك استدعا السجلات من اي Form كتالي : Public Dba1 As Database, Rst1 As Recordset
بعد تعريف المتغيرات العامة تحمل سجلات البحث في متغير السجلات في الفرم الاول وتعرظها في الفرم الثاني او الثالث الخ
وشكراً

ALHUMIDI Soft
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
(14-03-15, 10:33 PM)ياسر عبد الكريم كتب :
(14-03-15, 10:00 PM)elshazly كتب :
بسم الله الرحمن الرحيم 
السلام عليكم
اخي الحل هو كتالي

إذا كنت تستعمل الكود في عملية البحث اي ان كنت قمت بتعريف متغيرين الاول يحمل قاعدة البيانات والثاني يحمل السجلات
فعليك تعريف هذه المتغيرات في الـModule وجعلها من نوع Public بعد ذالك يمكنك استدعا السجلات من اي Form كتالي : Public Dba1 As Database, Rst1 As Recordset
بعد تعريف المتغيرات العامة تحمل سجلات البحث في متغير السجلات في الفرم الاول وتعرظها في الفرم الثاني او الثالث الخ
وشكراً



الحقيقة أخى انا مش فاهمك ..

لأني لسه مبتدىء فى الفيجوال ..

فياريت لو تقدر تكتبلى الكود أكون شاكر ليك ...
وتقولى بس ايه اللى يتغير على حسب بيانات القاعدة عندي ..؟؟؟

وشكرا ليك
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
اخى ارجو منك التوضيح اكثر فى طلبك لكى يقوم اخونا الاعزاء بافادتك
هكذا لم نفهم منك اى شئ او نفهم طلبك
يارب اذا اعطيتني علما...اعطني معه حكمه...واذا اعطيتني مالا....اعطيني معها كرما...واذا اعطيتني قوه...اعطني معها رحمه...واذا اعطيتني سلطه...اعطني معها عدلا...واذا اعطيتني مسئوليه...اعطيني معها امانه...واذا اعطيتني نجاحا...اعطني معها تواضعا...اللهم امين
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
اخي الكريم طلبك موجود وبكثرة ..قد لا يكون بنفس ماطلبت لكن عليك التعديل والتنقيح ليناسب ماتريده بالضبط.
النقطة الاهم ..اجزم انها موجودة.
الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
انا لم اصل لحل للمشكلة حتى الان Sad

Up
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [سؤال] محتاج تعديل بسيط في كود ScreamVoice 7 122 04-10-18, 06:41 AM
آخر رد: ScreamVoice
  محتاج استفسار بخصوص اداة WebBrowser Mohamed Magdy 11 266 02-10-18, 12:38 AM
آخر رد: Mohamed Magdy
  محتاج برنامج DOX.1 12 274 01-10-18, 02:00 AM
آخر رد: DOX.1
  محتاج اعرف اذاى اشفر برنامج فيجول بيسك naderalkeng54 1 82 23-09-18, 09:35 PM
آخر رد: elgokr
  محتاج لنك فيجول بيسك 2013 رابط مباشر naderalkeng54 4 106 21-09-18, 11:08 PM
آخر رد: essawq
  إظهار الترقيم السنوي بالداتاغريد العيدروس 2 96 05-09-18, 10:37 PM
آخر رد: العيدروس
  [VB.NET] محتاج تعديل بسيط على الكود dubai.eig 5 176 17-08-18, 03:01 AM
آخر رد: elgokr
  محتاج كود DOX.1 4 154 26-07-18, 12:33 AM
آخر رد: DOX.1
Exclamation [VB.NET] كيف عمل هذا الفورم لعرض هذا النتائج به elgokr 10 2,147 23-06-18, 10:47 PM
آخر رد: YousefOkasha
  [VB.NET] مساعدة محتاج خبراء ReportViewer dubai.eig 32 1,300 19-06-18, 09:47 AM
آخر رد: elgokr

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم