تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] ادخال عبر الـ CheckBoxList لقاعدة البيانات
#1
السلام عليكم ...
كيف ادخل بيانات الى قاعدة بيانات مايكروسوفت اكسس من خلال CheckBoxList مع اختيار مفرد او عدة خيارات ..مع العلم ان عملية الربط تمام معايا بس لما ادخل بيانات مايظهر شي في الجدول ..فقط الـ CheckBoxList ماتضبط معايا  Huh  Huh
ملاحظة..(الفيجوال اللي استخدمه تبع الفيجوال ستوديو 2012)
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
هذه المرة يا انجي ما وضحتي المطلوب.

أول شيء كيف عملتي ربطتي الأداة.
ثاني شيء كيف طريقتك في ادخال البيانات للإداة نفسها.
ثالث شيء كيف حفظ البيانات في قاعدة البيانات.

عشان تعرفي الاسطر المؤشر عليها استخدمي هذا الكود يمكن الباقي تعرفيه لوحدك.
كود :
For Each item As String In CheckedListBox1.CheckedItems
    MsgBox(item)
Next

يعني بدال سطر MsgBox نضع أكود إدخال البيانات لقاعدة البيانات.

وبانتظار التوضيح.
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3
شكرا عزيزتي اميره على المتابعة ...يعني في التشيك ليست عاوزه كل عنصر يتم اختياره يروح يتخزن  بعمود في الجدول المربوط فيه  
انا ارفقت هنا مثال عشان توضح الفكره وعايزه مثلا العنصرa  يتخزن في العمود s1 & العنصر b يتخزن في العمود s2
مع العلم انه في خصائص التشيك ليست مابيسمحليش في  databunding عند ال selsctitem اني اختار عمود واحد بس ..
شكرا جدا جدا اخت اميره
وفي كمان مشكله ثانيه تواجهني اذا حفظت البيانات بعد حذف صف والمشكله ديه موجوده في الملف المرفق
واعتذر على الاطاله في المشاكل اللي بتواجهني Blush


الملفات المرفقة
.rar   WindowsApplication1.rar (الحجم : 195.56 ك ب / التحميلات : 46)
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
أعتذر لضيق الوقت لمشاهدة المرفقات

بالنسبة للأداتان CheckedListBox وListBox الربط يكون بالكود كالتالي ويكون عادة في الحدث Form1_Load
كود :
CheckedListBox1.DataSource = TableBindingSource
CheckedListBox1.DisplayMember = "column1"
CheckedListBox1.ValueMember = "id"

ولقراءة اللأسطر المختارة في حالة الربط سيكون كالتالي
كود :
For Each row As DataRowView In CheckedListBox1.CheckedItems
   MsgBox(row("id") & ": " & row("column1"))
Next
الرد
تم الشكر بواسطة: انجي عبدالله
#5
شكرا يااخت اميره وهو ده اللي انا محتاجه ليه بالضبط *_^ ربنا يوفقك
كود :
CheckedListBox1.DataSource = TableBindingSource
CheckedListBox1.DisplayMember = "column1"
CheckedListBox1.ValueMember = "id"
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] نسخ واستعادة قاعدة البيانات محمد اسماعيل 4 85 12-07-18, 05:17 PM
آخر رد: محمد اسماعيل
  [VB.NET] سؤال عن قاعدة البيانات من الخبراء محمد اسماعيل 1 52 12-07-18, 05:28 AM
آخر رد: mero5000
  [VB.NET] استفسار :- فرز البيانات على حسب السنوات dubai.eig 25 357 11-07-18, 02:41 PM
آخر رد: dubai.eig
  [VB.NET] مشكلة عند اضافة البيانات للسيرفر محمد اسماعيل 7 82 11-07-18, 04:28 AM
آخر رد: elgokr
  [VB.NET] سؤال عن قواعد البيانات محمد اسماعيل 3 62 10-07-18, 11:01 PM
آخر رد: elgokr
  [سؤال] كيف اقوم بعمل فلتر DataGridView مرسل لها البيانات من فورم اخري dametucorazon 12 190 10-07-18, 06:03 PM
آخر رد: elgokr
  [VB.NET] قاعدة البيانات عند العميل محمد اسماعيل 3 70 10-07-18, 01:13 AM
آخر رد: elgokr
  [VB.NET] جلب البيانات من السيرفر محمد اسماعيل 9 93 08-07-18, 02:13 PM
آخر رد: محمد اسماعيل
  [سؤال] كيف اقوم بعمل فلتر لبيانات في LISTBOX تم تعبئة البيانات من خلال قاعدة البيانات dametucorazon 3 62 08-07-18, 03:05 AM
آخر رد: elgokr
  البحث بقاعدة البيانات سيكول سيرفر محمد اسماعيل 7 105 07-07-18, 01:24 PM
آخر رد: محمد اسماعيل

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم