تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] كيفية عمل مشاركة لقواعد البيانات
#1
السلام عليكم إخوتي سؤالي هو كيفية عمل برنامج بالفجوال بيسك 2010 أستطيع تنصيبه على عدة أجهزة في الشبكة بحيث تكون الأجهزة مرتبطة بقاعدة بيانات مشتركة
عن طريق السريفر
علما أنني عملت برنامج و من خلال مراحل تحزيمه عملت مجلد جديد وسحبت من قاعدة البيانات من الفولدر أبليكيشن ووضعته فيه ومن خلال البروبرتيز لهذا المجلد وضعت الداتا باث أي طريق قاعدة البيانات إلى السيرفر .....ولكن بعد التحزيم و التثبيت على أحهزه الشبكة يظهر لي رسالة مفادها أن قاعد البيانات مفقودة من مجلد البرانامج
مع العلم أنني قمت بوضع خطوات الإتصال عن طريق المعالج
......و جزاكم الله عني كل خير
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

فنقول بسم الله الرحمن الرحيم ونبتدي
الفكرة والهدف اني مصرحش عن مكان قاعدة البيانات في البروفيدر لاني بمنتهي البساطه
1-هسطب البرنامج علي الجهاز الرئيسي واشير الفولدر الي فيه قواعد البيانات (اولا)
2-هسطب البرنامج علي الجهاز الفرعي ولكن في الجهاز الفرعي همسح الفولدر الي فيه قواعد البيانات من فولدر البرنامج
3- من الجهاز الفرعي استقبل الفولدر بتاع الداتا الي انا مشيره من الرئيسي علي حاجه اسمها ال
Z
ودي بعملها عن طريق انك تيجي علي الايكونه بتاعة ماى كمبيوتر وتضغط كليك يمين هتظهر معاك القائمة اختار منها التالى
Map network driver
ومنها هتختار براوز علي اسم الجهاز الرئيسي وهتلاقي الفولدر بتاع قاعدة البيانات الي انت مشيره من الرئيسي وبعدين اضغط انهاء
هتلاقي فيه حاجه ظهرت عندك اول ما هتفتح ماي كومبيوتر اسمها
Z:
المطلوب بقا ان اكون حاطت في البروفيدر مسار لقاعدة البيانات تلقائى وهو مثلا
C:\Program Files\myprogram\data\
بحيث اني لما اسطب البرنامج علي الرئيسي ميطلبش مسار قاعدة البيانات ولكن طبعا في الفرعي لما اشغل البرنامج مش هيلاقي الفولدر بتاع الداتا فبدل ما هنخليه يطلع ايرور هنخليه يطلع لينا فورمه ندخل له منها مسار قاعدة البيانات اللى ضيفناه فى البارتشن
Z:
وده لان فولدر الداتا الي انا مشيره بقا موجود علي



ما تم بخصوص تشيير قاعدة البيانات فقط
ده فكره بسيطه
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [سؤال] كيفية البحث بواسطة قيم هي نفسها ناتج بحث امحمد 0 9 منذ 2 ساعة مضت
آخر رد: امحمد
  بخصوص استيراد البيانات من الاكسيل salah mansour 1 21 منذ 3 ساعة مضت
آخر رد: khaled12345
  كيفية تحديث المعلومات في المشروع بمفتاح Refresh khaled12345 2 24 منذ 7 ساعة مضت
آخر رد: khaled12345
  كيفية تشغيل وإغلاق الادوات الذكية لويندوز 7 عن طريق الكود رمضان محمد 1 76 أمس, 06:53 PM
آخر رد: رمضان محمد
  كيفية عمل تضبيط الفلتر من داخل فلتر اخر khaled12345 4 57 أمس, 04:50 AM
آخر رد: khaled12345
  كيفية تنسيق الفورم مع الادوات khaled12345 2 43 أمس, 02:09 AM
آخر رد: khaled12345
  كيفية تغير لون ال button اللي في الفورم بمعلومات في الداتا جريد فيو khaled12345 4 117 26-05-17, 08:30 PM
آخر رد: khaled12345
  [VB.NET] كيفية اضافة change password بدون استخدام الكنترول ؟ ahmednab 1 307 26-05-17, 06:57 PM
آخر رد: النسر79
  كيفية انشاء الباركود المتألق9 4 85 26-05-17, 11:57 AM
آخر رد: محمود بكرى
  كيفية حفظ قيمة Label في فيجوال دوت نت 2010 عامر الجبوري 8 145 24-05-17, 04:19 PM
آخر رد: alma2

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم