تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مشكلة بعد اضافة سطو في الداتا جريد فيو
#1
مشكلة بعد اضافة سطو في الداتا جريد فيو
انا عامل داتابيز علي اكسس 2002
وعملت داتا جريد فيو يعرق اللي في الداتا بيز
وعملت اكواد الاتصال
واكواد اضافة سطر جديد

المشكلة بقي ان
بعد اضافة سطر جديد
السطر مش بيظهر في الداتا جريد فيو
غير لما اقفل البرنامج واشغله تاني
انا مستعمل الكود ده
كود :
sqcomand.CommandText = "Insert Into t([a],[b],[c],[total],[datee],[timee]) values ('" & TextBox1.Text & "','" & TextBox2.Text & "','" & TextBox3.Text & "','" & total.Text & "','" & dt & "','" & TimeOfDay & "')"
                    Conn.Open()

                    sqcomand.ExecuteNonQuery()
                    Conn.Close()

انا محتاج كود تحديث الداتا جريد فيو بدون ريستارت البرنامج
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
سلام

عشان الاضافه الجديده تظهر لازم تقوم بتعبئة الداتاجريدفيو من جديد بعد الاضافه على طول

موفقين
متغيب
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3
(03-06-15, 06:11 AM)الطالب كتب : سلام

عشان الاضافه الجديده تظهر لازم تقوم بتعبئة الداتاجريدفيو من جديد بعد الاضافه على طول

موفقين

يعني اكتب الكود ده
datagridview.clear()
Conn.Open()
Dim DataAdapter1 As New OleDbDataAdapter(SQLstr, Conn)
DataAdapter1.Fill(DataSet1, "t")
Conn.Close()

؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
سلام

ما تحاج غير الاسطر دهمن بعد الاضافة على طول
كود :
Dim DataAdapter1 As New OleDbDataAdapter(SQLstr, Conn)
DataAdapter1.Fill(DataSet1, "t")
DataGridView1.DataSource = DataSet1.Tables("t")

موفقين
متغيب
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
لسه مش اتحدث برده
الكود داكل اهوة
لاوز اقفل وافتح عشان الاضافة تظهى

PHP كود :
Dim sqcomand As New OleDb.OleDbCommand
                    sqcomand
.Connection Conn
                    sqcomand
.CommandType CommandType.Text
                    Label1
.Text 1
                    sqcomand
.CommandText "Insert Into t([a],[b],[c],[total],[datee],[timee]) values ('" TextBox1.Text "','" TextBox2.Text "','" TextBox3.Text "','" total.Text "','" dt "','" TimeOfDay "')"
                    ' If (Conn.State = ConnectionState.Open) Then Conn.Close()
                    Conn.Open()


                    sqcomand.ExecuteNonQuery()
                    Conn.Close()
                   
                    '
========================================
                    
                    
Timer1.Enabled False
                    Timer2
.Enabled False
                    MsgBox
("تم حفظ البيانات بنجاح"MsgBoxStyle.Information MsgBoxStyle.MsgBoxRight"تم الحفظ"

والكود الجديد اهوه
sqcomand.CommandText = "Insert Into t([a],[b],[c],[total],[datee],[timee]) values ('" & TextBox1.Text & "','" & TextBox2.Text & "','" & TextBox3.Text & "','" & total.Text & "','" & dt & "','" & TimeOfDay & "')"
' If (Conn.State = ConnectionState.Open) Then Conn.Close()
Conn.Open()

'=========================
Dim DataAdapter1 As New OleDbDataAdapter(SQLstr, Conn)
DataAdapter1.Fill(DataSet1, "t")

'============================

sqcomand.ExecuteNonQuery()
Conn.Close()
'=======================================
DataGridView1.DataSource = DataSet1
DataGridView1.DataMember = "t"
DataGridView1.Refresh()
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
سلام

انا قلت بعد الاضافه مش في وسطيه
يعني بعد ما تعمل close

بص الكود عامل ازاي
كود :
Dim sqcomand As New OleDbCommand
    sqcomand.CommandText = "Insert Into [t] ([a],[b],[c],[total],[datee],[timee]) values (@param1, @param2, @param3, @param4, @param5, @param6)"
    sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param1", TextBox1.Text.Trim)
    sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param2", TextBox2.Text.Trim)
    sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param3", TextBox3.Text.Trim)
    sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param4", Val(total.Text))
    sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param5", dt)
    sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param6", TimeOfDay)

    If (Conn.State = ConnectionState.Open) Then Conn.Close()
    Conn.Open()
    sqcomand.ExecuteNonQuery()
    Conn.Close()
    sqcomand.Dispose()

    '=========================
    Call datagridviewfill()
    '============================

End Sub

Sub datagridviewfill()
    Dim DataAdapter1 As New OleDbDataAdapter("SELECT * FROM [t]", Conn)
    DataAdapter1.Fill(DataSet1, "t")
    DataGridView1.DataSource = DataSet1
    DataGridView1.DataMember = "t"
    DataAdapter1.Dispose()
End Sub

موفقين
متغيب
الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
(03-06-15, 07:00 AM)الطالب كتب : سلام

انا قلت بعد الاضافه مش في وسطيه
يعني بعد ما تعمل close

بص الكود عامل ازاي
كود :
   Dim sqcomand As New OleDbCommand
   sqcomand.CommandText = "Insert Into [t] ([a],[b],[c],[total],[datee],[timee]) values (@param1, @param2, @param3, @param4, @param5, @param6)"
   sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param1", TextBox1.Text.Trim)
   sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param2", TextBox2.Text.Trim)
   sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param3", TextBox3.Text.Trim)
   sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param4", Val(total.Text))
   sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param5", dt)
   sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param6", TimeOfDay)

   If (Conn.State = ConnectionState.Open) Then Conn.Close()
   Conn.Open()
   sqcomand.ExecuteNonQuery()
   Conn.Close()
   sqcomand.Dispose()

   '=========================
   Call datagridviewfill()
   '============================

End Sub

Sub datagridviewfill()
   Dim DataAdapter1 As New OleDbDataAdapter("SELECT * FROM [t]", Conn)
   DataAdapter1.Fill(DataSet1, "t")
   DataGridView1.DataSource = DataSet1
   DataGridView1.DataMember = "t"
   DataAdapter1.Dispose()
End Sub

موفقين

تسلم ايدك الكود تمام
بعد اصافة الكود
dataset1.clear()
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] سؤال بخصوص datetimepicker في الداتا جريد فيو jassim316 5 46 منذ 1 ساعه مضت
آخر رد: jassim316
  اريد كود عرض الصورة من مسار فى اليست او جريد new_programer 13 176 منذ 5 ساعة مضت
آخر رد: elgokr
  اضافة صف جديد لدلتا جريد مرتبط nourmandour 5 49 أمس, 02:46 PM
آخر رد: elgokr
Video خطأ في الاضافة الدتا جريد nourmandour 5 83 أمس, 05:13 AM
آخر رد: elgokr
  تلوين صفوف الداتا قريد فيو المتألق9 1 30 أمس, 05:07 AM
آخر رد: elgokr
  طلب مساعدة في اضافة save restore حاتمي 7 158 أمس, 12:39 AM
آخر رد: حاتمي
  مشكلة في regex farfour 1 72 23-04-19, 12:13 AM
آخر رد: fouadhdfouad
  مشكلة حفظ التاريخ samira20 17 296 20-04-19, 06:17 AM
آخر رد: elgokr
  [سؤال] كيف اضافة صورة عن طريق الاسكانر وهج الصحراء 2 66 19-04-19, 12:42 PM
آخر رد: elgokr
  [VB.NET] مشكلة برنامجي ببعض النسخ محمد اسماعيل 4 87 19-04-19, 11:43 AM
آخر رد: elgokr

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم