تقييم الموضوع :
  • 1 أصوات - بمعدل 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] أريد أكواد للضغط علي أرزار معين في الكيبورد ؟ [ التفاصيل في الداخل ]
#1
مساء الخير علي الجميع

أريد جميع أكواد الضغط علي جميع أزرار الكيبورد : امثله :
1- كود للضغط علي زر Enter = ما هو هذا الكود ؟
2- كود للضغط علي زر Esc = ما هو هذا الكود ؟
3- كود للضغط علي Alt +Shift = ~~~~~~~~ ؟
- أريد جميع أكواد الضغط علي الأزرار

كمان كنت عايز أعرف كيف أقول له لا تنفذ هذا الأمر إلا بعد مثلاً 10 ثواني بعد الضغط علي البوتن .
بمعني اضغط علي البوتن ولا يتم تنفيذ الامر إلا بعد 10 ثواني - ما هو هذا الكود ؟

وشكراً جزيلاً لكل من سيساعدني [ بارك الله فيه ويرحمه الله هو ووالديه ]
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: الضمير المستتر
#2
جرب هذا الكود :
ضع label على الفورم وسمه label1 مثلا
ضع timer على الفورم وسمه timer1 مثلا
في حدث اللود للفورم ضع الكود التالي:
dim t =5
في حذث tick للتايمر أي في هذا الحدث
Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
ضع هذا الكود :
t = t-10
Label1.Text = seconde
       If Label1.Text = "0" Then
               If e.KeyData = Keys.Enter Then
        هذا أكتب اللأمر الذي تريد تنفيذه
       End If
       End If
جرب وأخبرني
بالتوفيق
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: PMTB01 , الضمير المستتر
#3
Rainbow 
you can use, SendKeys
Example:
My.Computer.Keyboard.SendKeys("G") 'for one key
You can also do that:
My.Computer.Keyboard.SendKeys("Genius Live") 'for many keys

Rolleyes Smile Rolleyes
{‏‏ يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ‏ }

 " Mohamed M. Bedair     -     " Abu Anas
Genius Live , Egypt
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: PMTB01 , الضمير المستتر
#4
بالنسبة لموضوع الوقت فده الكود
Imports System.Threading
Public Class Form1

   Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
       Thread.Sleep(10000)
       TextBox1.Text = "hello"
   End Sub
End Class
الكود ده لما بتدوس على الزر بينتظر 10 ثوانى و بعدين يكتب hello فى textbox

وبالنسبة للاكواد الضغط على أزرار الكيبورد
انت بتستخدم الامر ده للضغط على enter
SendKeys.SendWait("{ENTER}")

انظر هذا اللينك
https://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.windows.forms.sendkeys%28v=vs.110%29.aspx


الملفات المرفقة
.rar   WindowsApplication4.rar (الحجم : 62.62 ك ب / التحميلات : 64)
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: الضمير المستتر
#5
انا عاوز أضغط علي زر انتر ينفذ اجراءات زر معين زي زر الدخول مثلا ؟
زي في بي 6 كنت تكتب اسم الزر وتضيف علامة قبل الحرف اللي تضغط عليه مجتمع مع زرار الت ينفذ كود الباتون ده
وكمان كان فيه خاصية اسمها ديلفت لاي باتون تعملها صح true
يبقا الضغط علي زر انتر ينفذ كود الزر الافتراضي default
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: الضمير المستتر
#6
السلام عليكم ورحمة الله

أخي عبده

من خصائص الفورم اذهب للخاصية AcceptButton وستجد فيه كل أزارير الفورم إختر الزر الذي تريده افتراضياً، أي ينفذ بمجرد الضغط على الإنتر.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: الضمير المستتر
#7
(13-11-15, 10:06 PM)مهموم كتب : السلام عليكم ورحمة الله

أخي عبده

من خصائص الفورم اذهب للخاصية AcceptButton وستجد فيه كل أزارير الفورم إختر الزر الذي تريده افتراضياً، أي ينفذ بمجرد الضغط على الإنتر.

جزاك الله خيرا حبيبي واخويا مش عاوز اقولك مهموم ربنا يجعل لك في كل أمورك خيرا كثيرا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: الضمير المستتر


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [سؤال] ظهور جزء معين من موقع ابو روضة 4 78 20-10-17, 09:52 PM
آخر رد: a.ahmed
  استخراج نص معين من موقع fouadhdfouad 3 78 12-10-17, 11:43 PM
آخر رد: ابو روضة
  [سؤال] أريد قاعدة بيانات بها تفسير القرآن الكريم tarek 0 70 09-09-17, 02:44 PM
آخر رد: tarek
  [VB.NET] أريد رفع قاعدة البيانات على النت والتعامل معها من أي جهاز tarek 4 183 05-09-17, 05:53 PM
آخر رد: سعود
  أريد تفريغ الداتاست بعد استخدامها Abdelazez.Ahmad 3 102 03-09-17, 01:45 AM
آخر رد: سعود
  [سؤال] كيف أفتح صوره من مسار معين طـلال 1 102 28-08-17, 05:04 AM
آخر رد: سعود
  [سؤال] هل ممكن احد فئه حسب سنوات من تاريخ معين.. Marwan9990 5 193 10-07-17, 11:54 PM
آخر رد: Marwan9990
  هل يمكن عرض جزأ معين من صفحة اكسيل او وورد في الفورم khaled12345 2 206 10-06-17, 08:18 PM
آخر رد: khaled12345
  [كود] كود تسجيل دخول لموقع معين عبدالرحمن المكاوي 0 119 14-05-17, 03:40 PM
آخر رد: عبدالرحمن المكاوي
  أريد توضيح حول OOP ndjakoub 1 128 10-05-17, 03:11 AM
آخر رد: silverlight

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم