تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سؤالي عن الفيجوال بيسك والشبكة المحلية
#1
الفكره ببساطة انا بفكر في برنامج يعرفني كام جهاز متصل على الشبكة
الفكره :
البرنامج فيه مفتاح بحث لو ضغطت عليه هايعمل امر PING على الأيبيهات من 1 لـ 255  ويشوف ايه الاي بي اللي هايعمل معاه ريكويست وينزلي كل الايبيهات في داتا جريد فيو وبكده اقدر اعرف كام جهاز متصل على الشبكة والاي بي الخاص بيه

السؤال :
انا ماعملتش اي حاجه قبل كده على الفيجوال بتتعامل مع الشبكات
هل ممكن حد يساعدني بشرح أو كتاب او لينك او فيديو يفيدني اني انفذ البرنامج بالشكل ده ؟
وللجميع جزيل الشكر مقدماً
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: مبرمج بلا حدود
#2
اظن لو تبحث بقوقل بالانجليزي حتلقى الكثير
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
رحمك الله أبا الليث
الرد }}}}
#3
If My.Computer.Network.Ping("192.168.1.88") Then
           MsgBox("نعم")
       Else
           MsgBox("لا")
       End If
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: مبرمج بلا حدود , Sajad
#4
الف شكر اخي ashfa
هاجربه واعرفكم
الرد }}}}
#5
تمام الله ينور عليك ويجزيك خير
لكن هو الكود شغال تمام لما اعمل بينج على اي بي واحد
انما انا الفكره اني اعمل متسلسلة بكل الايبي على الشبكة ويحط النتيجة في داتا جريد فيو
فكتبت الكود بالشكل ده :

كود :
Dim IP As String = "192.168.1."
            For I = 0 To 254
                If My.Computer.Network.Ping("192.168.1." & I) Then
                    DataGridView1.Rows.Add()
                    DataGridView1(0, I).Value = I + 1
                    DataGridView1(1, I).Value = ("192.168.1." & I)
                End If
            Next

لكن بيحصل مشكله
Index was out of range. Must be non-negative and less than the size of the collection.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
المثال في المرفق
بسح حب اقول شىء ان ip يبتدي من 0 الى  254 مجموع 255  لا يوحد ip يحمل 255 اخر شيء 254

اتمنى ان يكون المثال على حسب طلبك

حولة ارفع المرفق مرتين بس ما اقدر اشوف المرفق عشن كدا برفع المرفق على مركز الخليج

http://www.gulfup.com/?OVmMdb
0 101010101010101010101010
1 010101010101010101010101
1 0101010101010101010101010
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
الف الف الف شكر
هو ده الكود اللي أنا كنت محتاجه
بارك الله فيك
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] اريد طريقة لتشفير اكواد الفيجوال بيسك طارق سليمان 0 23 أمس, 05:14 PM
آخر رد: طارق سليمان
Lightbulb [سؤال] كيف اعمل sutup بالفيجوال بيسك الاصدار2013؟ moh_g 1 56 17-05-17, 05:13 AM
آخر رد: samawi
Exclamation [سؤال] كيفية التعامل مع الdataset في الوضع المنفصل في الفيجوال البيسك 2010 moh_g 4 109 16-05-17, 06:50 PM
آخر رد: moh_g
  [VB.NET] ربط فيجوال بيسك 2008 بــ SQL2000 محمد بوقزاحة 2 54 09-05-17, 11:16 AM
آخر رد: محمد بوقزاحة
  [VB.NET] التعامل مع الوقت وقسمته فى فيجوال بيسك دوت نت TAMER ELMORSY 2 82 30-04-17, 01:42 PM
آخر رد: TAMER ELMORSY
  اريد رابط تحميل فيجوال بيسك 2015 كود برمجي 3 205 19-04-17, 07:10 PM
آخر رد: كود برمجي
  [سؤال] اعدادات الشاشة في منظومة مصممة بفيجوال بيسك 2012 diab4diab 3 121 13-04-17, 05:09 PM
آخر رد: silverlight
  [سؤال] مشكلة فى قراءة بعض الاوامر فى الفيجول بيسك Mohamed371 4 174 10-04-17, 07:30 PM
آخر رد: Mohamed371
  نقل واسترجاع ملفات بواسطة الفيجوال بيسك عبدالرحمن المكاوي 28 1,406 08-04-17, 09:33 PM
آخر رد: zaki tahrour
  سؤال بعيد عن الفيجوال المبرمج العبقري 2 73 05-04-17, 10:45 AM
آخر رد: المبرمج العبقري

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم