تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سؤالي عن الفيجوال بيسك والشبكة المحلية
#1
الفكره ببساطة انا بفكر في برنامج يعرفني كام جهاز متصل على الشبكة
الفكره :
البرنامج فيه مفتاح بحث لو ضغطت عليه هايعمل امر PING على الأيبيهات من 1 لـ 255  ويشوف ايه الاي بي اللي هايعمل معاه ريكويست وينزلي كل الايبيهات في داتا جريد فيو وبكده اقدر اعرف كام جهاز متصل على الشبكة والاي بي الخاص بيه

السؤال :
انا ماعملتش اي حاجه قبل كده على الفيجوال بتتعامل مع الشبكات
هل ممكن حد يساعدني بشرح أو كتاب او لينك او فيديو يفيدني اني انفذ البرنامج بالشكل ده ؟
وللجميع جزيل الشكر مقدماً
الرد
تم الشكر بواسطة: مبرمج بلا حدود
#2
اظن لو تبحث بقوقل بالانجليزي حتلقى الكثير
الرد
#3
If My.Computer.Network.Ping("192.168.1.88") Then
           MsgBox("نعم")
       Else
           MsgBox("لا")
       End If
الرد
تم الشكر بواسطة: مبرمج بلا حدود , Sajad
#4
الف شكر اخي ashfa
هاجربه واعرفكم
الرد
#5
تمام الله ينور عليك ويجزيك خير
لكن هو الكود شغال تمام لما اعمل بينج على اي بي واحد
انما انا الفكره اني اعمل متسلسلة بكل الايبي على الشبكة ويحط النتيجة في داتا جريد فيو
فكتبت الكود بالشكل ده :

كود :
Dim IP As String = "192.168.1."
            For I = 0 To 254
                If My.Computer.Network.Ping("192.168.1." & I) Then
                    DataGridView1.Rows.Add()
                    DataGridView1(0, I).Value = I + 1
                    DataGridView1(1, I).Value = ("192.168.1." & I)
                End If
            Next

لكن بيحصل مشكله
Index was out of range. Must be non-negative and less than the size of the collection.
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
المثال في المرفق
بسح حب اقول شىء ان ip يبتدي من 0 الى  254 مجموع 255  لا يوحد ip يحمل 255 اخر شيء 254

اتمنى ان يكون المثال على حسب طلبك

حولة ارفع المرفق مرتين بس ما اقدر اشوف المرفق عشن كدا برفع المرفق على مركز الخليج

http://www.gulfup.com/?OVmMdb
0 101010101010101010101010
1 010101010101010101010101
1 0101010101010101010101010
الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
الف الف الف شكر
هو ده الكود اللي أنا كنت محتاجه
بارك الله فيك
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] تشغيل السكانر من داخل فيجوال بيسك khairallah 2 58 أمس, 01:00 PM
آخر رد: khairallah
  بخصوص ادوات فيجوال بيسك 2010 السائل 5 85 02-04-19, 12:10 AM
آخر رد: elgokr
  ممكن مساعدة في حل بحث عن الفجوال بيسك A12 1 48 29-03-19, 01:22 AM
آخر رد: عبد العزيز البسكري
  استفساربخصوص الفجوال بيسك 2017 سمير جمال 1 57 28-03-19, 02:23 AM
آخر رد: Amir_Alzubidy
  [VB.NET] بخصوص ادوات فيجوال بيسك 2010 السائل 1 56 27-03-19, 12:57 AM
آخر رد: asemshahen5
  سؤال فى الفيجوال والاكسيس احمد خطاب 9 201 24-03-19, 01:28 AM
آخر رد: احمد خطاب
  كتب فى الرسم بالفجول بيسك 2010 Lathe1 0 57 22-03-19, 12:27 PM
آخر رد: Lathe1
  كيفية رسم الاشكال الهندسية بالفجول بيسك Lathe1 0 46 22-03-19, 12:25 PM
آخر رد: Lathe1
  سؤال فى الفيجوال احمد خطاب 1 64 21-03-19, 03:01 AM
آخر رد: Rabeea Qbaha
  تكرار الصفوف في sql server والفيجوال بيسك عبدالله اااا 3 118 15-03-19, 07:55 PM
آخر رد: 5000

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم