تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] كيفية عمل كود شامل لكل ال forms ؟
#1
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
انا قاعد اسوي في برنامج من 5 اشهر
و ابي اسوي حاجة لكني لازم اسوي الكود يشتغل علي كل الforms
مثلآ ابي اسوي خيار لجعل باسورد لبرنامج بدلآ من ان تظهر علي شكل نجوم
تظهر الحروف العادي
اي تحويل الباسورد من
******
الي
R1hj35
هذا مثال فقط
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ف اتمني ان تجيبوني بسرعة Smile
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
فيه حل خطر علي بالي بس ماعرفش الاخوة المحترفين رأيهم ايه
مثلا انت عندك Form1 عليه تكست بوكس textbox1 انت عايز في اوبشن في البرنامج لو العميل اختار ان الباسورد يظهر فها يبقي كلام ولو اختار انها تحتفي هاتكون نجوم
اللي انا فهمته كده صح ؟
هانقول هاتروح على خصائص المشروع ومنه هاتختار Setting  وهاتعمل اسم جديد فرضا هاتسميه PSS ونوعه Boolen والاسكوب يوزر
وهاتديله الفيمة True
وفي Form1 load عند تحميل الفورم هاتكتب الكود


كود :
If My.Settings.Pass = True Then
           TextBox1.PasswordChar = ("*")
       Else
           TextBox1.PasswordChar = Nothing
       End If
الرد
تم الشكر بواسطة: مبرمج بلا حدود
#3
انت مفهمتش سؤالي كويس انا اقصد ازاي اخلي الكود يشتغل علي كل الفورمز مثلآ اعمل فورم 1 و فروم 2 و احط 1 buttun في رقم 1 و  في رقم اتنين تكست بوكس

و احط في ال buttun الكود ده (textbox1.text = "hello") ازاي اخليه يشتغل في الفورم التاني
ــــــــــــــــــــــــــ
لكن السؤال الي انت جاوبت عليه حله اسهل
buttun الكود بتاعه

كود :
If CheckBox1.Checked Then
           TextBox1.UseSystemPasswordChar = False
       Else : TextBox1.UseSystemPasswordChar = True
       End If


 
و بدل 282003 الباس ورد الي انت عايزها
اقلك علي حاجة انا عندي 10 سنين Angel  و بستخدم البرنامج من و انا عندي 8 سنين  Sleepy
الرد
تم الشكر بواسطة: مبرمج بلا حدود
#4
اصلا الافتراضي في مربع النص ان تكون خاصية Passwordchar=nothing
والمبرمج هو من يعدلها
-----
اما عمل كود شامل فهو باستخدام موديول او كلاس وتصرح بها الاكواد عموميا Public
الرد
تم الشكر بواسطة: salahmax12 , مبرمج بلا حدود
#5
طيب ممكن الطريقة لاني ما فهمتك بخصوص الكود الشامل :]
الرد
تم الشكر بواسطة: مبرمج بلا حدود
#6
شوف المثال هذا فيه الطريقة
http://vb4arb.com/vb/thread-42.html
الرد
تم الشكر بواسطة: مبرمج بلا حدود
#7
اعمل فورم 1 و فروم 2 و احط 1 buttun في رقم 1 و في رقم اتنين تكست بوكس

و احط في ال buttun الكود ده (textbox1.text = "hello") ازاي اخليه يشتغل في الفورم التاني

لو اللي انا فهمته صح على الرغم من ان سؤالك مش واضح
بس انت ممكن تكتب في الفورم1 عند الضغط على الزر
Form2.textbox1.text="Hello"
الرد
تم الشكر بواسطة: salahmax12 , مبرمج بلا حدود
#8
وعليكم السلام
طيب قصدك انت عندك button في form1 و TextBox في form2
وتريد اذا تم الضغط على button يغير Textbox في form2

اذا هذا قصدك
PHP كود :
Dim f2 = new Form2()
f2.TextBox.Text "hello" 


انا اسف كتبت = المفروض (as) لاني متعود C#

PHP كود :
Dim f2 as new Form2()
f2.TextBox.Text "hello" 
0 101010101010101010101010
1 010101010101010101010101
1 0101010101010101010101010
الرد
تم الشكر بواسطة: salahmax12 , مبرمج بلا حدود
#9
راح اجرب الطرق بتاعتكوا انتوا الاتنين Smile
الرد
تم الشكر بواسطة: مبرمج بلا حدود


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [سؤال] كيفية جلب مدة تشغيل عدة ملفات صوتية قبل تشغيلها asmarsou 2 128 21-02-21, 12:56 PM
آخر رد: asmarsou
  [VB.NET] كيفية حفظ ملف pdf الي قاعدة بيانات اكسس واسترجاعها Lathe1 5 155 20-02-21, 12:47 AM
آخر رد: Lathe1
  كيفية حفظ ملف pdf الي قاعدة بيانات اكسس واسترجاعها Lathe1 0 59 19-02-21, 10:04 AM
آخر رد: Lathe1
  [سؤال] سؤال كيفية حفظ بيانات مع تشفيرها alims 8 527 18-02-21, 10:54 PM
آخر رد: سعيد كنيمو
  كيفية حل هذا الخطــأ Mahmoud41 0 86 16-02-21, 08:10 PM
آخر رد: Mahmoud41
  كيفية حل هذا الخطــأ Mahmoud41 0 71 16-02-21, 08:07 PM
آخر رد: Mahmoud41
Rainbow عندي سؤال عن كيفية البحث في نص وتحليل النص واستخراج المطلوب منه rafraf 0 174 04-02-21, 10:23 AM
آخر رد: rafraf
  كيفية معرفة حالة الطابعة ؟ programmer_25 0 180 30-01-21, 10:58 PM
آخر رد: programmer_25
  كيفية تفريغ محتويات جميع الجداول داخل قاعدة البيانات Lathe1 3 278 29-01-21, 08:43 AM
آخر رد: سعود
  كيفية ترقيم تلقائي ريبورت لعمود واحد عمور2016 5 417 11-01-21, 11:07 AM
آخر رد: عمور2016

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم