تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] كيفية عمل كود شامل لكل ال forms ؟
#1
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
انا قاعد اسوي في برنامج من 5 اشهر
و ابي اسوي حاجة لكني لازم اسوي الكود يشتغل علي كل الforms
مثلآ ابي اسوي خيار لجعل باسورد لبرنامج بدلآ من ان تظهر علي شكل نجوم
تظهر الحروف العادي
اي تحويل الباسورد من
******
الي
R1hj35
هذا مثال فقط
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ف اتمني ان تجيبوني بسرعة Smile
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
فيه حل خطر علي بالي بس ماعرفش الاخوة المحترفين رأيهم ايه
مثلا انت عندك Form1 عليه تكست بوكس textbox1 انت عايز في اوبشن في البرنامج لو العميل اختار ان الباسورد يظهر فها يبقي كلام ولو اختار انها تحتفي هاتكون نجوم
اللي انا فهمته كده صح ؟
هانقول هاتروح على خصائص المشروع ومنه هاتختار Setting  وهاتعمل اسم جديد فرضا هاتسميه PSS ونوعه Boolen والاسكوب يوزر
وهاتديله الفيمة True
وفي Form1 load عند تحميل الفورم هاتكتب الكود


كود :
If My.Settings.Pass = True Then
           TextBox1.PasswordChar = ("*")
       Else
           TextBox1.PasswordChar = Nothing
       End If
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: مبرمج بلا حدود
#3
انت مفهمتش سؤالي كويس انا اقصد ازاي اخلي الكود يشتغل علي كل الفورمز مثلآ اعمل فورم 1 و فروم 2 و احط 1 buttun في رقم 1 و  في رقم اتنين تكست بوكس

و احط في ال buttun الكود ده (textbox1.text = "hello") ازاي اخليه يشتغل في الفورم التاني
ــــــــــــــــــــــــــ
لكن السؤال الي انت جاوبت عليه حله اسهل
buttun الكود بتاعه

كود :
If CheckBox1.Checked Then
           TextBox1.UseSystemPasswordChar = False
       Else : TextBox1.UseSystemPasswordChar = True
       End If


 
و بدل 282003 الباس ورد الي انت عايزها
اقلك علي حاجة انا عندي 10 سنين Angel  و بستخدم البرنامج من و انا عندي 8 سنين  Sleepy
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: مبرمج بلا حدود
#4
اصلا الافتراضي في مربع النص ان تكون خاصية Passwordchar=nothing
والمبرمج هو من يعدلها
-----
اما عمل كود شامل فهو باستخدام موديول او كلاس وتصرح بها الاكواد عموميا Public
كل مااعرفه في البرمجة تجدونه هنا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: salahmax12 , مبرمج بلا حدود
#5
طيب ممكن الطريقة لاني ما فهمتك بخصوص الكود الشامل :]
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: مبرمج بلا حدود
#6
شوف المثال هذا فيه الطريقة
http://vb4arb.com/vb/thread-42.html
كل مااعرفه في البرمجة تجدونه هنا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: مبرمج بلا حدود
#7
اعمل فورم 1 و فروم 2 و احط 1 buttun في رقم 1 و في رقم اتنين تكست بوكس

و احط في ال buttun الكود ده (textbox1.text = "hello") ازاي اخليه يشتغل في الفورم التاني

لو اللي انا فهمته صح على الرغم من ان سؤالك مش واضح
بس انت ممكن تكتب في الفورم1 عند الضغط على الزر
Form2.textbox1.text="Hello"
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: salahmax12 , مبرمج بلا حدود
#8
وعليكم السلام
طيب قصدك انت عندك button في form1 و TextBox في form2
وتريد اذا تم الضغط على button يغير Textbox في form2

اذا هذا قصدك
PHP كود :
Dim f2 = new Form2()
f2.TextBox.Text "hello" 


انا اسف كتبت = المفروض (as) لاني متعود C#

PHP كود :
Dim f2 as new Form2()
f2.TextBox.Text "hello" 
0 101010101010101010101010
1 010101010101010101010101
1 0101010101010101010101010
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: salahmax12 , مبرمج بلا حدود
#9
راح اجرب الطرق بتاعتكوا انتوا الاتنين Smile
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: مبرمج بلا حدود


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  كيفية تشفير نص مثل %u0647%u0647%u0647%u0647%u0647 الماجيك مسعد 4 129 أمس, 10:42 PM
آخر رد: a.ahmed
Thumbs Up كيفية تشغيل وإغلاق الادوات الذكية لويندوز 7 عن طريق الكود رمضان محمد 6 898 11-10-17, 08:48 PM
آخر رد: رمضان محمد
  [VB.NET] كيفية بث شريط أخبار على شاشة تلفزيون gegomom78 1 64 10-10-17, 12:26 PM
آخر رد: silverlight
Wink [سؤال] كيفية تحريك اداة TrackBar عند تصميم برنامج ميديا بلاير malzwy2003 0 59 01-10-17, 11:04 PM
آخر رد: malzwy2003
  [مشروع] سؤال حول كيفية ربط السكانر بمشروع vb.net safalo 1 84 19-09-17, 03:48 PM
آخر رد: أبو نوره
  كيفية دمج جدول المبيعات والمشتريات وحساب عدد المشتريات والمبيعات والمثال مرفق كصورة max_1978 3 372 17-09-17, 01:05 AM
آخر رد: Rabeea Qbaha
  كيفية تغير نوعية الاتصال من xmpp الي improver socket using Tls and DIGEST-MD5 login e-coder 0 40 16-09-17, 04:24 PM
آخر رد: e-coder
  [سؤال] كيفية نسخ النصوص من داخل ليست بوكس تنمية المعرفة 7 147 12-09-17, 11:15 PM
آخر رد: تنمية المعرفة
Question [سؤال] كيفية سحب قيمة متغير ادخل Public alims 7 186 11-09-17, 04:39 AM
آخر رد: محمد كريّم
  كيفية نسخ ملفات في مجلد الـ System32 أو أي مجلد خاص بالوندوز بواسطة ملف الـ Setup نبيل فتحى 5 132 09-09-17, 01:51 AM
آخر رد: نبيل فتحى

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم