تغيير قيمة الكومبو بوكس

تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تغيير قيمة الكومبو بوكس
#1
السلام عليكم 

عندي كومبو بوكس وعايز لو قيمته اتغيرت ينفذ حدث معين 

يعني اقوله لو المستخدم غير قيمة الكوموبوس بوكس دي مثلا اطبع لي رسالة ...
ازاي اصيغ جملة الشرط ؟
بس عايز الشرط في زر بعيد عن الحدث SelectedIndexChanged
يعني اعمل الشرط دا في ذر على الفورم


الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
ممكن تستخدم حدث TextChanged

لكن هل لسؤال علاقة بـ(التقارير والطباعة) لانه في قسم اسئلة التقارير والطباعة تحت بيئة الـ.NET !
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3
الصراحة لا اعلم ..

عندي كومبو بوكس ياخد قيم ..

يريد العميل عندما يغير قيمة من هذه القيم ان يتم تسجيل التغيير وتاريخه ...
وان يتم ذلك بشكل تراكمي ..

بعمنى ان يظهر جميع لتغييرات السابقة ايضا

هل من افكار ؟
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
انا عندي فكرة هتحل الموضوع بس بشكل مش احترافي ... يعني تحايلت على الموضوع بلفة ...

انا عايز فكرة اكثر احترافية تعتمد على خصائص واكواد مباشرة ..
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
بتقول "عندي كومبو بوكس ياخد قيم" من اين؟

بتقول "يريد العميل عندما يغير قيمة من هذه القيم ان يتم تسجيل التغيير وتاريخه" هل بتقصد التسجيل لقاعدة البيانات، بشكل مراقبة فقط؟

لازم نحدد نوع لغة البرمجة ونوع قاعدة البيانات.

لو تضع مشروع صغير بيكون افضل.

ممكن تخبرنا بالفكرة يلي قلت عنها "انا عندي فكرة هتحل الموضوع بس بشكل مش احترافي ... يعني تحايلت على الموضوع بلفة ..." ممكن عن طريقها نحولها الى شكل احترافي.

عفوا حبيبي حمادة، انا لم اقصد انني محترف.
الرد
تم الشكر بواسطة: حماده السعيد
#6
عندي جدول في قاعده بيانات sql اسمه الموظفين
وعندي جدول اسمه الفروع

كل موظف بيداوم في فرع معين ..
انا شغال على c#

انا عامل امكانيه ان العميل يقدر يغير فرع الموظف زي ما يحب

العميل عايز يكون فيه امكانيه انه يجيب حركة تنقلات الموظفين بين الفروع ..

يعني يعرف الموظف دا ساب الفرع دا امتى ؟ وراح فين ؟

انا فكرت اني اول ما الفورم يحمل اخد قيمة الكومبوس بوكس اللي فيه الفرع اللي بيداوم فيه الموظف حاليا ..

وفي ذر التعديل هاعمل شرط لو القيمة متغيرة يضيف لي الفرع الحالي والقيمة اللي اخدتها اول ما فتح الفورم وتاريخ اليوم اللي عدل فيه واضيفه في جدول جديد في قاعده البيانات ..

بس قابلتني بعض المشاكل ..

منها مثلا ان العميل لازم يقفل قاعده البيانات ويقفلها عشان يقدر ينفذ الموضوع دا ... ومشاكل تانية ..

=========

ع الهامش // حضرتك محترف برقي سلوكك قبل علمك ..
الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
السلام عليكم أخي العزيز ورحمة الله وبركاته
تفضل أخي هذا المثال بناء لطلبك
PHP كود :
If String.IsNullOrWhiteSpace(Me.ComboBox1.TextThen
            MsgBox
("يجب تحديد قيمة قبل الضغط على زر الأمر"MsgBoxStyle.Critical"خطأ")
 
           Me.ComboBox1.DroppedDown True
            Return
        End 
If

 
       Dim _Values As String
        Dim _Date 
As String

        _Date 
Now.ToString("M/d/yyyy")
 
       _Values _Date "|" " " ComboBox1.Text

        TextBox1
.Text += _Values " , "
 
       MsgBox(TextBox1.Text
المرفق :
.rar   Test-khodor.rar (الحجم : 69.38 ك ب / التحميلات : 43)
أتمنى لك التوفيق

أخي العزيز، يمكنك إنشاء جدول جديد يقوم برصد حركة المتغيرات في الـ ComboBox عند الحدث SelectChangeCommited.
استخدم جملة Insert.
أعتقد أن الموضوع بسيط.
إسرائيل إلى زوال ... وسوف تثبت الأيام ذلك ... قريباً إن شاء الله.
الرد
تم الشكر بواسطة: حماده السعيد
#8
(08-12-15, 06:03 PM)khodor1985 كتب : السلام عليكم أخي العزيز ورحمة الله وبركاته
تفضل أخي هذا المثال بناء لطلبك
PHP كود :
If String.IsNullOrWhiteSpace(Me.ComboBox1.TextThen
            MsgBox
("يجب تحديد قيمة قبل الضغط على زر الأمر"MsgBoxStyle.Critical"خطأ")
 
           Me.ComboBox1.DroppedDown True
            Return
        End 
If

 
       Dim _Values As String
        Dim _Date 
As String

        _Date 
Now.ToString("M/d/yyyy")
 
       _Values _Date "|" " " ComboBox1.Text

        TextBox1
.Text += _Values " , "
 
       MsgBox(TextBox1.Text
المرفق :
أتمنى لك التوفيق

أخي العزيز، يمكنك إنشاء جدول جديد يقوم برصد حركة المتغيرات في الـ  ComboBox عند الحدث SelectChangeCommited.
استخدم جملة Insert.
أعتقد أن الموضوع بسيط.



جزاكم الله خيرا اخي وشكرا على المساعده ...
حللت المشكلة بالفعل ...
قمت باخذ قيمة الكومبوكس عند الضغط على  ذر تعديل ...
وأخذ القيمة عند الضغط على ذر موافقة التعديل...
ثم وضعت اداة التاريخ لرصد التاريخ ..
وقمت بعمل جدول جديد واضفتت اليه العناصر السابقة ..
الرد
تم الشكر بواسطة: khodor1985 , khodor1985


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  طريقة ملئ كومبو بوكس بقواعد البيانات الموجودة على السيرفر المتألق9 3 89 13-08-18, 04:03 PM
آخر رد: galas
  [سؤال] عن التكست بوكس munimteer 4 127 12-08-18, 02:02 AM
آخر رد: munimteer
  كيف تغيير صيغه الترميز في اداه TextBox معاذ العامري 1 44 09-08-18, 07:26 PM
آخر رد: Finish
  [VB.NET] تحويل كود الفجوال بيسيك 6 الى الدوت نت (كود التنقل بين مصفوفة تكست بوكس) larbihamri 6 85 05-08-18, 07:26 PM
آخر رد: larbihamri
  سؤال في التكست بوكس ُEmam 5 79 04-08-18, 06:05 PM
آخر رد: ُEmam
  [VB.NET] كيف يمكنني ان اسند نتيجة البحث الى التكست بوكس larbihamri 9 218 29-07-18, 07:18 PM
آخر رد: larbihamri
  [VB.NET] تحديد عدد احرف التيكست بوكس محمد اسماعيل 3 88 21-07-18, 09:56 AM
آخر رد: YousefOkasha
  [VB.NET] كيفية جعل قيمة افتراضية من داخل كومبوبوكس موجود في داتا جريد فيو محمد صلاح ابراهيم 4 117 16-07-18, 02:31 PM
آخر رد: elgokr
  كيف اجعل الكلمات تحت بعضها فى الليست بوكس ابو روضة 5 120 16-07-18, 01:34 AM
آخر رد: elgokr
  [VB.NET] اريد كود منع المستخدم من الكتابة داخل الكمبو بوكس alfaiz678 2 91 13-07-18, 04:12 PM
آخر رد: alfaiz678

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم