تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] كود لعرض السطر التالى فى ال textbox من ملف تكست
#1
السلام عليكم اخوتى فى الله
بقالى كتيير جدا بدور على كود يعرض السطر التالى فى textbox  من ملف تكست عند الضغط على زر button
بمعنى انا عندى ملف تكست فيه مواقع .. كل موقع موجود فى سطر لواحدة والموواقع تحت بعضها
انا عايز لما اضغط على زرار next اللى هو "button" يظهر الموقع -السطر- اللى بعد دا
وطلب تانى   "معلش هتعبكم معايا"
وازاى اقدر اختار الملف التكست دا من الجهاز عندى بحيث ان البرنامج يعرض الاسطر منه
بمعنى ايه الاداه المناسبه لكدا وايه الكود اللى هستخدمه فيها
ياريت لو حد يقدر يفيدنى 
جزاكم الله خيرا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
سؤال : هل لديك النية لتضيف مواقع أخري الي ملف التكست؟
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: سعود
#3
لا  هو ملف واحد لكن فيه مواقع كتيييير جدا .. صعب انى احطهم كمتغيرات فى البرنامج

(20-12-15, 03:26 AM)silverlight كتب : سؤال : هل لديك النية لتضيف مواقع أخري الي ملف التكست؟

لا ..هو ملف واحد فيه كل المواقع .. مش هجدده
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
طالما لن تجدده إذن أنت لست في حاجة له
كل ما عليك أن تفعله هو أن تكتب اسماء المواقع في Collection أو ArrayList او في شئ من هذا القبيل ثم تتعامل مع collection كيفما شئت
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: سعود
#5
(20-12-15, 03:46 AM)silverlight كتب : طالما لن تجدده إذن أنت لست في حاجة له
كل ما عليك أن تفعله هو أن تكتب اسماء المواقع في Collection أو ArrayList او في شئ من هذا القبيل ثم تتعامل مع collection كيفما شئت

واذا اردت ان افتح الملف من البرنامج واجعله يعرض الاسطر بالضغط على زر button
هل يمكن ذلك ام انه صعب ؟؟؟
علما بانى مصمم البرنامج بفيجوال بيسك 2008 فمش عارف استخدم الداله open
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
ليس صعبا لكنك ف النهايه ستقرأ الملف و سوف تستخدم Collection ايضا حتي تستطيع ان تتعامل مع البياانات التي به فبالتالي لماذا تضاعف حجم العمل علي نفسك و تدخل في متاهة مع الملفات عموما تستطيع ان تضع الملف في Resource المشروع شرط أن تجعله Embedded و هذا سوف يوفر عليك الكثير
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: سعود
#7
مثل ماقال الاخ الكريم 
silverlight 



حبيت اكتب الكود حسب المطلوب

PHP كود :
Public Class Form1
    Dim all 
As String My.Computer.FileSystem.ReadAllText("urls.txt")
 
   Dim b() As String Nothing
    Dim cur 
As Integer 0

    Private Sub Form1_Load
(sender As ObjectAs EventArgsHandles MyBase.Load
        b 
all.Split(vbNewLine)
 
       url.Text b(cur)
 
   End Sub

    Private Sub Button1_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button1.Click
        url
.Text b(0)

 
   End Sub

    Private Sub Button2_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button2.Click
        If cur 
b.Length 1 Then Exit Sub
        cur 
+= 1
        url
.Text b(cur)
 
   End Sub

    Private Sub Button3_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button3.Click
        If cur 
<= 0 Then Exit Sub

        cur 
-= 1
        url
.Text b(cur)

 
   End Sub

    Private Sub Button4_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button4.Click
        cur 
b.Length 1
        url
.Text b(cur)
 
   End Sub
End 
Class 


الملفات المرفقة
.zip   For_alaa yosry.zip (الحجم : 81.69 ك ب / التحميلات : 55)
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
رحمك الله أبا الليث
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: alaa yosry
#8
(21-12-15, 05:11 AM)سعود كتب : مثل ماقال الاخ الكريم 
silverlight 



حبيت اكتب الكود حسب المطلوب

PHP كود :
Public Class Form1
    Dim all 
As String My.Computer.FileSystem.ReadAllText("urls.txt")
 
   Dim b() As String Nothing
    Dim cur 
As Integer 0

    Private Sub Form1_Load
(sender As ObjectAs EventArgsHandles MyBase.Load
        b 
all.Split(vbNewLine)
 
       url.Text b(cur)
 
   End Sub

    Private Sub Button1_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button1.Click
        url
.Text b(0)

 
   End Sub

    Private Sub Button2_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button2.Click
        If cur 
b.Length 1 Then Exit Sub
        cur 
+= 1
        url
.Text b(cur)
 
   End Sub

    Private Sub Button3_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button3.Click
        If cur 
<= 0 Then Exit Sub

        cur 
-= 1
        url
.Text b(cur)

 
   End Sub

    Private Sub Button4_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button4.Click
        cur 
b.Length 1
        url
.Text b(cur)
 
   End Sub
End 
Class 

الف شكر اخى الكريم ...  Shy Shy Shy
انا لسه مبتدئ فى البرمجه وبحاول اتعلم مع نفسي 
فممكن اكون مفهمتش قصد اخى silverlight .. ولكن الف شكر ليه ايضا
واعتذر ان كنت تعبتكم معايا 
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#9
استاذي الكريم ..
يمكنك تحميل النص الى Textbox
عن طريق الكود
PHP كود :
TextBox1.Text My.Computer.FileSystem.ReadAllText("c:\a.txt"
 ثم هذا الكود لمعرفة عدد السطور 
PHP كود :
MsgBox(TextBox1.Lines.Count

وهذا لجلب النص من السطر 50 مثلاً
PHP كود :
MsgBox(TextBox1.Lines(50)) 
Undecided
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#10
(21-12-15, 01:40 PM)HASAN6.0 كتب : استاذي الكريم ..
يمكنك تحميل النص الى Textbox
عن طريق الكود
PHP كود :
TextBox1.Text My.Computer.FileSystem.ReadAllText("c:\a.txt"
 ثم هذا الكود لمعرفة عدد السطور 
PHP كود :
MsgBox(TextBox1.Lines.Count

وهذا لجلب النص من السطر 50 مثلاً
PHP كود :
MsgBox(TextBox1.Lines(50)) 
Undecided
شكرا اخى HASAN6.0
ولكن انا كنت اقصد جلب النص فى مربع ال textbox وليس msgbox حتى يمكننى نسخه منها
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [سؤال] هل يمكن جمع قيمة من تكست مع حقل في قاعدة البيانات كود برمجي 6 127 29-04-17, 11:44 PM
آخر رد: rmlq
  محتاج كود صغير للتاكد واختبار القيمة المدخلة في ( TEXTBOX) mohammed.gadain61 8 228 25-04-17, 04:05 AM
آخر رد: عبـدالله
  ,اضافة تكست للريبورت alma_fandi 6 177 22-04-17, 05:59 PM
آخر رد: alma_fandi
  طلب صغير جمع عامود من جدول واضهار النتيجة في تكست بوكس nmst70 3 157 21-04-17, 02:35 AM
آخر رد: momiana1
  [VB.NET] كيف اخزن صورة من TEXTBOX الي قاعدة بيانات SQL SERVER 2005 samawi 4 133 10-04-17, 01:56 AM
آخر رد: samawi
  طلب كود ارسال محتوي تكست بوكس الى سيرفر fouadhdfouad 0 75 08-04-17, 10:24 PM
آخر رد: fouadhdfouad
  احتاج كود لعرض مواعيد محدده بتاريخ hglogtd 7 264 22-02-17, 12:47 AM
آخر رد: مساعدة
  طلب صغير جمع عامود من جدول واضهار النتيجة في تكست بوكس nmst70 4 163 12-02-17, 06:17 PM
آخر رد: مساعدة
Question [سؤال] محتاج طريقة لعرض الأسماء المكررة في الداتا بيز refaat130 3 194 06-02-17, 07:50 PM
آخر رد: sendbad100
  [سؤال] كيف احدد كلمات معينة في Textbox The Light Fire 3 201 01-02-17, 12:09 AM
آخر رد: The Light Fire

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم