تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] عمالقة الفيجوال بيسك عندي سؤال في اضافة صورة لكل مريض في المشروع
#1
Photo 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 

انا بعمل برنامج لدكتور اطفال
وخلاص خصت البرنامج بفضل الله اولا وبعد مساعدة الاخوان
بس فاضل حاجة واحدة متعطل عليها 
اني عاوز اضيف زر يفتح فورم فيها صورة بكامل حجمها مع كل مريض 
يعني عاوز المستخدم اول ماييضيف مريض جديد او يعدل بيانات مريض من الازرار اللي انا حطتها في المشروع يضيف معاها صورة هو يحددها
واللي عندو طريقة احسن مايبخلش 
للعلم انا لسة مبتدئ   Smile
تقبلو تحياتي وبارك الله فيكم مقدمآ
صورة المشروع في المرفقات


الملفات المرفقة صورة/صور
   
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
ايه يا اخوان مافيش حل يعني Sad
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: moftah70
#3
(26-01-16, 10:41 PM)semsem.vb كتب : السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 

انا بعمل برنامج لدكتور اطفال
وخلاص خصت البرنامج بفضل الله اولا وبعد مساعدة الاخوان
بس فاضل حاجة واحدة متعطل عليها 
اني عاوز اضيف زر يفتح فورم فيها صورة بكامل حجمها مع كل مريض 
يعني عاوز المستخدم اول ماييضيف مريض جديد او يعدل بيانات مريض من الازرار اللي انا حطتها في المشروع يضيف معاها صورة هو يحددها
واللي عندو طريقة احسن مايبخلش 
للعلم انا لسة مبتدئ   Smile
تقبلو تحياتي وبارك الله فيكم مقدمآ
صورة المشروع في المرفقات

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اعمل مجلد بأسم pictures مثلاً داخل مجلد debug

واظف عمودين لقاعدة البيانات واحد بأسم patientt_picture مثلاً وعمود اخر بأسم picture_name

وضع هذا الكود اولاً في فورم الاظافة

PHP كود :
 'تعريف مسار النسخ
    Public pathcopy As String
    '
تعريف اسم الصورة
    Public picname 
As String
    
'تعريف مسار اللصق
    Public pathpaste As String
 
    ''جملة تحديد مسار الصورة
    Public Sub picpath()
        OpenFileDialog1.Filter = "jpg|*.jpg"
        OpenFileDialog1.ShowDialog()
        pathcopy = OpenFileDialog1.FileName
        Dim picname = System.IO.Path.GetFileName(OpenFileDialog1.FileName)
        pathpaste = Application.StartupPath & "\pictures\" & picname
    End Sub 


وضع هذا الكود في الحدث كليك في زر اظافة صورة المريض

PHP كود :
       picpath()
 
       Try
            My
.Computer.FileSystem.CopyFile(pathcopypathpaste)
 
           picname System.IO.Path.GetFileName(OpenFileDialog1.FileName)
 
           pathpaste Application.StartupPath "\pictures\" & picname
            PictureBox1.Load(OpenFileDialog1.FileName)
        Catch
            MsgBox("
الصورة التي تم اخيارها موجودة مسبقاً")
        End Try
    End Sub 
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: abid
#4
تفضل اخى هنا كل شئ عن ادخال الصور الى قاعدة بيانات access شرح بالفيديو
https://www.youtube.com/playlist?list=PL...HhM6bFb5yw
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: moftah70
#5
(27-01-16, 03:13 AM)moftah70 كتب :
(26-01-16, 10:41 PM)semsem.vb كتب : السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 

انا بعمل برنامج لدكتور اطفال
وخلاص خصت البرنامج بفضل الله اولا وبعد مساعدة الاخوان
بس فاضل حاجة واحدة متعطل عليها 
اني عاوز اضيف زر يفتح فورم فيها صورة بكامل حجمها مع كل مريض 
يعني عاوز المستخدم اول ماييضيف مريض جديد او يعدل بيانات مريض من الازرار اللي انا حطتها في المشروع يضيف معاها صورة هو يحددها
واللي عندو طريقة احسن مايبخلش 
للعلم انا لسة مبتدئ   Smile
تقبلو تحياتي وبارك الله فيكم مقدمآ
صورة المشروع في المرفقات

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اعمل مجلد بأسم pictures مثلاً داخل مجلد debug

واظف عمودين لقاعدة البيانات واحد بأسم patientt_picture مثلاً وعمود اخر بأسم picture_name

وضع هذا الكود اولاً في فورم الاظافة

PHP كود :
 'تعريف مسار النسخ
    Public pathcopy As String
    '
تعريف اسم الصورة
    Public picname 
As String
    
'تعريف مسار اللصق
    Public pathpaste As String
 
    ''جملة تحديد مسار الصورة
    Public Sub picpath()
        OpenFileDialog1.Filter = "jpg|*.jpg"
        OpenFileDialog1.ShowDialog()
        pathcopy = OpenFileDialog1.FileName
        Dim picname = System.IO.Path.GetFileName(OpenFileDialog1.FileName)
        pathpaste = Application.StartupPath & "\pictures\" & picname
    End Sub 


وضع هذا الكود في الحدث كليك في زر اظافة صورة المريض

PHP كود :
       picpath()
 
       Try
            My
.Computer.FileSystem.CopyFile(pathcopypathpaste)
 
           picname System.IO.Path.GetFileName(OpenFileDialog1.FileName)
 
           pathpaste Application.StartupPath "\pictures\" & picname
            PictureBox1.Load(OpenFileDialog1.FileName)
        Catch
            MsgBox("
الصورة التي تم اخيارها موجودة مسبقاً")
        End Try
    End Sub 

بارك الله فيك ياغالي واجعله في ميزان حسناتك

(27-01-16, 01:13 PM)mohamed haroon كتب : تفضل اخى هنا كل شئ عن ادخال الصور الى قاعدة بيانات access شرح بالفيديو
https://www.youtube.com/playlist?list=PL...HhM6bFb5yw

تسلم اخي مشكور
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: moftah70


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  اضافة او تغيير على مشروع اخر gawhar 0 12 أمس, 03:03 PM
آخر رد: gawhar
  [VB.NET] المساعدة في اضافة وحفظ بيانات الداتا جريد محمد اسماعيل 1 21 10-12-17, 10:16 PM
آخر رد: حريف برمجة
  سؤال في تعبئة داتاجريد فيو صف صف وليس داتا سورس Abdelazez.Ahmad 3 98 07-12-17, 05:40 PM
آخر رد: المتألق9
  ممكن طريقة عمل حماية لبرنامجك في فيجوال بيسك 2010 بحيث يكون لكل جهاز سريال asas77477 0 50 06-12-17, 10:51 AM
آخر رد: asas77477
  جعل picture box تظهر صورة مستندر على scanner ahmed_elwerfalli 0 31 05-12-17, 12:11 PM
آخر رد: ahmed_elwerfalli
  [VB.NET] اضافة صفوف للداتا جريد فيو محمد اسماعيل 2 51 03-12-17, 09:40 PM
آخر رد: محمد اسماعيل
  اعتماد الخطوط من مجلد المشروع العيدروس 1 67 01-12-17, 05:56 AM
آخر رد: عبد العزيز البسكري
  [نقاش] محتاج مساعده بأفكار لانجاز تعديل على المشروع Rabeea Qbaha 7 154 30-11-17, 04:45 PM
آخر رد: Rabeea Qbaha
  [VB.NET] سؤال في قاعدة بيانات sql بالفجوال ستوديو hglogtd 2 67 29-11-17, 12:30 AM
آخر رد: hglogtd
  سؤال بسيط 2 !! mohammedvego 0 37 28-11-17, 05:18 PM
آخر رد: mohammedvego

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم