تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] وضع البرنامج بجوار الساعه
#1
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

اخواني الافاضل ياريت لو تدلوني على طريقة وضع البرنامج بجوار الساعه فى شريط المهام
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
Add the following tools to form :
NotifyIcon1
ContextMenuStrip1

Change NotifyIcon1 ContextMenuStrip property to ContextMenuStrip1

Add 2 item to ContextMenuStrip1 :
Exit
Show


And then add the following codes :
كود :
Private Sub Form1_FormClosing(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.FormClosingEventArgs) Handles Me.FormClosing
        e.Cancel = True
        Me.Hide()
    End Sub

كود :
Private Sub ExitToolStripMenuItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ExitToolStripMenuItem.Click
        End
    End Sub

كود :
Private Sub ShowToolStripMenuItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ShowToolStripMenuItem.Click
        Me.Show()
    End Sub

RolleyesRolleyesRolleyes
{‏‏ يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ‏ }

 " Mohamed M. Bedair     -     " Abu Anas
Genius Live , Egypt
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: Abu Ehab , Mido9
#3
أضـــــــــــــافة الى ما تفضل به الأستاذ محمد :

خد الأجراء هــــــــــذا وضعه في أي مكان
PHP كود :
Sub NotiFy()

        
Me.WindowState FormWindowState.Maximized

        NotifyIcon1
.Icon Me.Icon

        NotifyIcon1
.Visible True

        
'----------------------------------------------------------------------------
        NotifyIcon1.ShowBalloonTip(5000, "Your Description Here  ", "    Created By :Abu Ehab         " & vbCrLf & _
                                   " Abu Ehab 2014        ", ToolTipIcon.Info)
    End Sub 

ضـــــــــــع الكود التالى في حدث Resize
PHP كود :
If Me.WindowState FormWindowState.Minimized Then
                NotiFy
()
                
Me.Hide()

            
End If 


وعـــــــــدل التعـــــــــليقات النصـــــــــيه مثـــــــــل ما انت عايز ..
Abu Ehab : Microsoft Partner  & Systems Developer
 Youtube   Facebook    Twitter   
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: kslawy , Mido9
#4
ربنا يجزيكم كل خير يااارب ،، بارك الله فيكم يامبدعين .. ماشاء الله عليكم

بس انا مافهمتش الكود ده بصراحة

كود :
If Me.WindowState = FormWindowState.Minimized Then
                NotiFy()
                Me.Hide()

            End If
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
أشرحها بالعربي يعني :
لما أنت تعمل تصغير للفورم ,,, يتم أستدعاء الأجراء وبيظهر لك بااااااالوووووووووووون جنب الساعه موجود فيه البيانات التوضيحية ..


أ
Abu Ehab : Microsoft Partner  & Systems Developer
 Youtube   Facebook    Twitter   
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  تغير حجم شاشات البرنامج عند العمل على شاشات اخرى nassery99 3 75 16-10-17, 12:42 PM
آخر رد: silverlight
  مشكلة تظهر في البرنامج بسبب الداتا بيس اكسس khaled12345 2 54 16-10-17, 07:41 AM
آخر رد: khaled12345
  ما هي افضل طريقة لجعل البرنامج تجريبي محمود صالح 3 131 15-10-17, 11:32 PM
آخر رد: hoshosgost@yahoo.com
  [سؤال] ظهور البرنامج عند الضغط على رابط ابو روضة 4 85 14-10-17, 10:55 PM
آخر رد: ابو روضة
  ظهور البرنامج عند نسخ رابط ابو روضة 8 159 12-10-17, 02:47 PM
آخر رد: ابو روضة
  [سؤال] رسالة خطأ بعد تنصيب البرنامج على جهاز آخر aftfm 1 58 09-10-17, 06:57 PM
آخر رد: Adrees
  [سؤال] استعراض حالة عمل البرنامج ابو روضة 7 186 08-10-17, 11:22 AM
آخر رد: ابو روضة
  سورس إظهار معلومات البرنامج fouadhdfouad 5 95 07-10-17, 07:00 PM
آخر رد: fouadhdfouad
  [سؤال] مشكلة فيه البرنامج مافهمتها vbb6 3 83 29-09-17, 07:47 PM
آخر رد: vbb6
  [VB.NET] مشكلة عند فتح البرنامج ابو سلطان 7 140 29-09-17, 04:13 PM
آخر رد: ابو سلطان

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم