تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] وضع البرنامج بجوار الساعه
#1
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

اخواني الافاضل ياريت لو تدلوني على طريقة وضع البرنامج بجوار الساعه فى شريط المهام
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
Add the following tools to form :
NotifyIcon1
ContextMenuStrip1

Change NotifyIcon1 ContextMenuStrip property to ContextMenuStrip1

Add 2 item to ContextMenuStrip1 :
Exit
Show


And then add the following codes :
كود :
Private Sub Form1_FormClosing(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.FormClosingEventArgs) Handles Me.FormClosing
        e.Cancel = True
        Me.Hide()
    End Sub

كود :
Private Sub ExitToolStripMenuItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ExitToolStripMenuItem.Click
        End
    End Sub

كود :
Private Sub ShowToolStripMenuItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ShowToolStripMenuItem.Click
        Me.Show()
    End Sub

RolleyesRolleyesRolleyes
{‏‏ يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ‏ }

 " Mohamed M. Bedair     -     " Abu Anas
Genius Live , Egypt
الرد
تم الشكر بواسطة: Abu Ehab , Mido9
#3
أضـــــــــــــافة الى ما تفضل به الأستاذ محمد :

خد الأجراء هــــــــــذا وضعه في أي مكان
PHP كود :
Sub NotiFy()

        
Me.WindowState FormWindowState.Maximized

        NotifyIcon1
.Icon Me.Icon

        NotifyIcon1
.Visible True

        
'----------------------------------------------------------------------------
        NotifyIcon1.ShowBalloonTip(5000, "Your Description Here  ", "    Created By :Abu Ehab         " & vbCrLf & _
                                   " Abu Ehab 2014        ", ToolTipIcon.Info)
    End Sub 

ضـــــــــــع الكود التالى في حدث Resize
PHP كود :
If Me.WindowState FormWindowState.Minimized Then
                NotiFy
()
                
Me.Hide()

            
End If 


وعـــــــــدل التعـــــــــليقات النصـــــــــيه مثـــــــــل ما انت عايز ..
Abu Ehab : Microsoft Partner  & Systems Developer
 Youtube   Facebook    Twitter   
الرد
تم الشكر بواسطة: kslawy , Mido9
#4
ربنا يجزيكم كل خير يااارب ،، بارك الله فيكم يامبدعين .. ماشاء الله عليكم

بس انا مافهمتش الكود ده بصراحة

كود :
If Me.WindowState = FormWindowState.Minimized Then
                NotiFy()
                Me.Hide()

            End If
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
أشرحها بالعربي يعني :
لما أنت تعمل تصغير للفورم ,,, يتم أستدعاء الأجراء وبيظهر لك بااااااالوووووووووووون جنب الساعه موجود فيه البيانات التوضيحية ..


أ
Abu Ehab : Microsoft Partner  & Systems Developer
 Youtube   Facebook    Twitter   
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  يجبرني البرنامج على حفظ صورة الموظف!! أبووسم 3 102 10-12-18, 11:49 PM
آخر رد: ahmadpal
  [سؤال] واجهات البرنامج تظهر في الاجهزة الاخرى بحجم كبير yassbazz1987 3 70 07-12-18, 05:07 PM
آخر رد: ahmadpal
  [سؤال] توقف البرنامج عن العمل allo5_800 7 129 05-12-18, 08:25 PM
آخر رد: ابو روضة
Rainbow [سؤال] تشغيل البرنامج ببرنامج اسامه الهرماوي 6 163 02-12-18, 09:33 PM
آخر رد: اسامه الهرماوي
  بعد تثبيت البرنامج عند العميل Emam emam 10 204 02-12-18, 03:31 PM
آخر رد: Emam emam
  البرنامج لا يعمل الا بعد عمل ريسترت makky 4 82 02-12-18, 10:29 AM
آخر رد: makky
  ربطت مشروع على قاعدة بيانات mysql على استضافتي لكن البرنامج بطيء جدا essawq 17 557 02-12-18, 12:13 AM
آخر رد: أبوبكر سويدان
  خطأ في كود اظهار الصورة من مجلد بداخل البرنامج aftfm 6 119 01-12-18, 09:15 PM
آخر رد: aftfm
  محتاج مساعدة فى تفعيل لى البرنامج Mohamed Magdy 8 184 27-11-18, 09:27 PM
آخر رد: Mohamed Magdy
  [VB.NET] بعد برمجة البرنامج البحث بيت تاريخين يعمل علي جهازي ولا يعمل عند العميل shoma79 3 112 27-11-18, 05:25 AM
آخر رد: shoma79

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم