تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] وضع البرنامج بجوار الساعه
#1
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

اخواني الافاضل ياريت لو تدلوني على طريقة وضع البرنامج بجوار الساعه فى شريط المهام
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
Add the following tools to form :
NotifyIcon1
ContextMenuStrip1

Change NotifyIcon1 ContextMenuStrip property to ContextMenuStrip1

Add 2 item to ContextMenuStrip1 :
Exit
Show


And then add the following codes :
كود :
Private Sub Form1_FormClosing(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.FormClosingEventArgs) Handles Me.FormClosing
        e.Cancel = True
        Me.Hide()
    End Sub

كود :
Private Sub ExitToolStripMenuItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ExitToolStripMenuItem.Click
        End
    End Sub

كود :
Private Sub ShowToolStripMenuItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ShowToolStripMenuItem.Click
        Me.Show()
    End Sub

RolleyesRolleyesRolleyes
{‏‏ يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ‏ }

 " Mohamed M. Bedair     -     " Abu Anas
Genius Live , Egypt
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: Abu Ehab , Mido9
#3
أضـــــــــــــافة الى ما تفضل به الأستاذ محمد :

خد الأجراء هــــــــــذا وضعه في أي مكان
PHP كود :
Sub NotiFy()

        
Me.WindowState FormWindowState.Maximized

        NotifyIcon1
.Icon Me.Icon

        NotifyIcon1
.Visible True

        
'----------------------------------------------------------------------------
        NotifyIcon1.ShowBalloonTip(5000, "Your Description Here  ", "    Created By :Abu Ehab         " & vbCrLf & _
                                   " Abu Ehab 2014        ", ToolTipIcon.Info)
    End Sub 

ضـــــــــــع الكود التالى في حدث Resize
PHP كود :
If Me.WindowState FormWindowState.Minimized Then
                NotiFy
()
                
Me.Hide()

            
End If 


وعـــــــــدل التعـــــــــليقات النصـــــــــيه مثـــــــــل ما انت عايز ..

Abu Ehab : Microsoft Partner  & Systems Developer
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: kslawy , Mido9
#4
ربنا يجزيكم كل خير يااارب ،، بارك الله فيكم يامبدعين .. ماشاء الله عليكم

بس انا مافهمتش الكود ده بصراحة

كود :
If Me.WindowState = FormWindowState.Minimized Then
                NotiFy()
                Me.Hide()

            End If
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
أشرحها بالعربي يعني :
لما أنت تعمل تصغير للفورم ,,, يتم أستدعاء الأجراء وبيظهر لك بااااااالوووووووووووون جنب الساعه موجود فيه البيانات التوضيحية ..


أ

Abu Ehab : Microsoft Partner  & Systems Developer
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  البرنامج لايحفظ التغيرات عبدالرحمن المكاوي 4 68 18-02-17, 10:03 AM
آخر رد: وائل القطاوي
Thumbs Up [سؤال] كود تخطي فتح رابط معين لتشغيل البرنامج Mk 22353 1 58 17-02-17, 02:43 AM
آخر رد: الماجيك مسعد
  [سؤال] حمايه البرنامج moshax 3 123 09-02-17, 03:34 PM
آخر رد: مساعدة
  [VB.NET] مشكلة مع datagridview لا تعرض السجلات الجديدة الا بعد اقفال البرنامج darklibya88 3 131 01-02-17, 04:01 PM
آخر رد: جابر
  لايعمل البرنامج في فيجول ستوديو 2010 thams 0 48 23-01-17, 10:29 PM
آخر رد: thams
Exclamation [سؤال] التاكيد من موجد برامج قبل تشغيل البرنامج MOONMICROSYSTEM 1 169 22-01-17, 04:54 PM
آخر رد: thevirus
  هل يوجد طريقة لارسال رسائل واتساب من البرنامج باستخدام vb.net 2010 ? Dr.Sherif Alazizi 15 621 12-01-17, 11:54 PM
آخر رد: Basil Abdallah
  [سؤال] ربط البرنامج بعدة اجهزة ابو يوسف النواوي 2 3 204 12-01-17, 03:52 AM
آخر رد: Basil Abdallah
  [سؤال] مشكلة تهنيج البرنامج ابو روضة 2 232 30-12-16, 04:47 PM
آخر رد: ابو روضة
  [سؤال] كيف اخلي البرنامج يشتغل بدون نت فروم ورك و طريقة اختيار النت فروم ورك hassan 9 4,557 27-12-16, 01:25 PM
آخر رد: Basil Abdallah

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم