وضع البرنامج بجوار الساعه

تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] وضع البرنامج بجوار الساعه
#1
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

اخواني الافاضل ياريت لو تدلوني على طريقة وضع البرنامج بجوار الساعه فى شريط المهام
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
Add the following tools to form :
NotifyIcon1
ContextMenuStrip1

Change NotifyIcon1 ContextMenuStrip property to ContextMenuStrip1

Add 2 item to ContextMenuStrip1 :
Exit
Show


And then add the following codes :
كود :
Private Sub Form1_FormClosing(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.FormClosingEventArgs) Handles Me.FormClosing
        e.Cancel = True
        Me.Hide()
    End Sub

كود :
Private Sub ExitToolStripMenuItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ExitToolStripMenuItem.Click
        End
    End Sub

كود :
Private Sub ShowToolStripMenuItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ShowToolStripMenuItem.Click
        Me.Show()
    End Sub

RolleyesRolleyesRolleyes
{‏‏ يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ‏ }

 " Mohamed M. Bedair     -     " Abu Anas
Genius Live , Egypt
الرد
تم الشكر بواسطة: Abu Ehab , Mido9
#3
أضـــــــــــــافة الى ما تفضل به الأستاذ محمد :

خد الأجراء هــــــــــذا وضعه في أي مكان
PHP كود :
Sub NotiFy()

        
Me.WindowState FormWindowState.Maximized

        NotifyIcon1
.Icon Me.Icon

        NotifyIcon1
.Visible True

        
'----------------------------------------------------------------------------
        NotifyIcon1.ShowBalloonTip(5000, "Your Description Here  ", "    Created By :Abu Ehab         " & vbCrLf & _
                                   " Abu Ehab 2014        ", ToolTipIcon.Info)
    End Sub 

ضـــــــــــع الكود التالى في حدث Resize
PHP كود :
If Me.WindowState FormWindowState.Minimized Then
                NotiFy
()
                
Me.Hide()

            
End If 


وعـــــــــدل التعـــــــــليقات النصـــــــــيه مثـــــــــل ما انت عايز ..
Abu Ehab : Microsoft Partner  & Systems Developer
 Youtube   Facebook    Twitter   
الرد
تم الشكر بواسطة: kslawy , Mido9
#4
ربنا يجزيكم كل خير يااارب ،، بارك الله فيكم يامبدعين .. ماشاء الله عليكم

بس انا مافهمتش الكود ده بصراحة

كود :
If Me.WindowState = FormWindowState.Minimized Then
                NotiFy()
                Me.Hide()

            End If
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
أشرحها بالعربي يعني :
لما أنت تعمل تصغير للفورم ,,, يتم أستدعاء الأجراء وبيظهر لك بااااااالوووووووووووون جنب الساعه موجود فيه البيانات التوضيحية ..


أ
Abu Ehab : Microsoft Partner  & Systems Developer
 Youtube   Facebook    Twitter   
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  مشكلة عند تشغيل البرنامج salah mansour 22 246 20-08-18, 08:10 PM
آخر رد: elgokr
Information [سؤال] اريد حل لمشكلة فتح البرنامج اكثر من مرة بالفيجوال 2008 DK-x 6 334 18-08-18, 07:08 PM
آخر رد: DK-x
  [C#.NET] طلب كود حماة البرنامج ---أنا مبتدأ---- khalilfox 21 339 16-08-18, 02:25 AM
آخر رد: elgokr
  [كود] كود يجعل الكابتشا تعمل تلقائي في البرنامج gaber122 4 112 11-08-18, 01:34 AM
آخر رد: elgokr
Wink [سؤال] طلب كود يجعل الكابتشا تعمل في البرنامج تلقائي gaber122 3 62 10-08-18, 04:33 AM
آخر رد: sendbad100
Question [سؤال] كيف أخرج البرنامج من التعليق ؟؟؟ Omar Abd 2 53 08-08-18, 05:32 AM
آخر رد: elgokr
  [VB.NET] أستفسـار عن تحديث البرنامج DOX.1 2 76 01-08-18, 01:27 AM
آخر رد: elgokr
  ارجو المساعده اريد عمل البرنامج يتحدث تلقائيا بشرط بدون تحميل الاصدار الجديد ahmedngah36 4 119 30-07-18, 06:38 AM
آخر رد: GameOver
  [VB.NET] فزعتكم يا شباب ضروري البرنامج مايتعرف على sql server 2014 0theghost0 2 81 22-07-18, 12:50 PM
آخر رد: 0theghost0
  [VB.NET] كيف يمكن تفادي مشكلة اقلاع البرنامج اكثر من مرة larbihamri 4 148 20-07-18, 03:29 AM
آخر رد: YousefOkasha

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم