تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سؤال ضروري
#1
بنسالكم انا ندير في مشروعي عن ميكنة مبيعات صيدلية وعندي اصناف ندخل فيهم وفي اكواد مقدرتش اني نعرفهم ف في شخص ساعدني وعطاني اكواد مهم لما بيسالوني مش فاهمة شن طبيعتهم الاكواد ف بنسال الكود هذا شن يعني
    Sub cler()
        Me.Txtid.Clear()
        Txtname.Clear()
        txttrade.Clear()
        cbcountery.Text = ""
        Txtrp.Clear()
        Txtmpt.Clear()
        cbType.Text = ""
        Txtp.Clear()
        Txtr.Clear()
        Txtrs.Clear()
        Txtsale.Clear()

        Txtid.Focus()

    End Sub
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
السلام عليكم
وكل عام وانتم بخير
هذا الكود فقط لافراغ الحقول لا اكثر و لا اقل
يمكن استدعاؤه ضمن كود آخر في المشروع
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
طيب حنوضحلك الكود بالجزء

كود :
 Sub cler()
' الكود هنا    
End Sub

هذا اسمه دالة method او function
وهي توفر امكانية تجميع عدة اوامر لتنفيذها في مرة واحدة
يعني في برنامجك لما تحتاجي تنفيذ الاوامر اللي في الدالة بتستدعيها بسطر واحد بالشكل هذا
cler()
وهي تتنفذ على طول

كود :
 
       Me.Txtid.Clear()
       Txtname.Clear()

السطرين هادو فيهم امر اسمه clear وظيفته ينظف (يمسح) محتوى العنصر ويخليها فراغ
يعني السطر الاول بينظف المربع النصي اللي اسمه Txtid والواضح انه مربع حقل الـ id
بالنسبة لكلمة Me المقصود بيها الفورم نفسه والامر يشتغل بيه او بدونه
والسطر التاني ينظف مربع النص Txtname

وهكذا السطور اللي فيهم امر clear نفس المهمة

كود :
       cbcountery.Text = ""
       cbType.Text = ""

واضح ان السطرين لتنظيف كومبو بوكس cbcountry و cbtype
السطرين بيعدلو على قيمة الخاصية text الخاصة بالكومبو بوكس
ويعني انه يحط قيمة text تساوي "" يعني فراغ

كود :
       Txtid.Focus()

امر Focus يحط مؤشر الماوس تلقائي على مربع النص Txtid
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] سؤال بخصوص ALTER TABLE dubai.eig 5 74 منذ 11 ساعة مضت
آخر رد: مساعدة
  سؤال حول حماية المشروع Mohamed20 1 65 24-02-17, 12:59 PM
آخر رد: Master Hacker
  سؤال .. عن طريقة ادراج صورة من السكانر وطباعتها ناصر شير 0 45 20-02-17, 02:54 AM
آخر رد: ناصر شير
  [VB.NET] سؤال عن vb.net 2010 ناصر شير 5 88 20-02-17, 02:40 AM
آخر رد: ناصر شير
  سؤال حول تخزين الملفات abudawoodd 7 113 17-02-17, 11:59 PM
آخر رد: abudawoodd
  [VB.NET] سؤال بخصوص Next button Setup Factory dubai.eig 1 53 14-02-17, 07:23 PM
آخر رد: dubai.eig
  [VB.NET] سؤال بخصوص setup factory dubai.eig 0 86 02-02-17, 10:46 PM
آخر رد: dubai.eig
  سؤال فى اداه ListView Mohamed20 5 117 01-02-17, 02:03 AM
آخر رد: Mohamed20
  اول سؤال لي في منتداكم الرائع ..... من اين ابداء وبما ابداء البرمجة zin1zamanh 17 455 30-01-17, 09:55 PM
آخر رد: alsouf
Exclamation سؤال حول المعامل Ctype ndjakoub 2 134 17-01-17, 10:54 AM
آخر رد: silverlight

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم