تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سؤال ضروري
#1
بنسالكم انا ندير في مشروعي عن ميكنة مبيعات صيدلية وعندي اصناف ندخل فيهم وفي اكواد مقدرتش اني نعرفهم ف في شخص ساعدني وعطاني اكواد مهم لما بيسالوني مش فاهمة شن طبيعتهم الاكواد ف بنسال الكود هذا شن يعني
    Sub cler()
        Me.Txtid.Clear()
        Txtname.Clear()
        txttrade.Clear()
        cbcountery.Text = ""
        Txtrp.Clear()
        Txtmpt.Clear()
        cbType.Text = ""
        Txtp.Clear()
        Txtr.Clear()
        Txtrs.Clear()
        Txtsale.Clear()

        Txtid.Focus()

    End Sub
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
السلام عليكم
وكل عام وانتم بخير
هذا الكود فقط لافراغ الحقول لا اكثر و لا اقل
يمكن استدعاؤه ضمن كود آخر في المشروع
" لا حول و لا قوة الا بالله "


الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
طيب حنوضحلك الكود بالجزء

كود :
 Sub cler()
' الكود هنا    
End Sub

هذا اسمه دالة method او function
وهي توفر امكانية تجميع عدة اوامر لتنفيذها في مرة واحدة
يعني في برنامجك لما تحتاجي تنفيذ الاوامر اللي في الدالة بتستدعيها بسطر واحد بالشكل هذا
cler()
وهي تتنفذ على طول

كود :
 
       Me.Txtid.Clear()
       Txtname.Clear()

السطرين هادو فيهم امر اسمه clear وظيفته ينظف (يمسح) محتوى العنصر ويخليها فراغ
يعني السطر الاول بينظف المربع النصي اللي اسمه Txtid والواضح انه مربع حقل الـ id
بالنسبة لكلمة Me المقصود بيها الفورم نفسه والامر يشتغل بيه او بدونه
والسطر التاني ينظف مربع النص Txtname

وهكذا السطور اللي فيهم امر clear نفس المهمة

كود :
       cbcountery.Text = ""
       cbType.Text = ""

واضح ان السطرين لتنظيف كومبو بوكس cbcountry و cbtype
السطرين بيعدلو على قيمة الخاصية text الخاصة بالكومبو بوكس
ويعني انه يحط قيمة text تساوي "" يعني فراغ

كود :
       Txtid.Focus()

امر Focus يحط مؤشر الماوس تلقائي على مربع النص Txtid
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] سؤال : بخصوص crystal reports او ReportViewer dubai.eig 7 108 منذ 4 ساعة مضت
آخر رد: dubai.eig
  سؤال بخصوص setup factrory طـلال 3 58 أمس, 01:47 AM
آخر رد: طـلال
  [VB.NET] سؤال : عن الدالة الشرطية if dubai.eig 0 64 21-10-17, 08:54 PM
آخر رد: dubai.eig
  ممكن سؤال لأهل الخبره خاص بالتخزين sql server lemozza 5 68 20-10-17, 09:56 PM
آخر رد: lemozza
  سؤال فى طريقه إعداد ال ToolBox فى VB.net 2015 ابوثامر الحربي 11 175 17-10-17, 07:14 PM
آخر رد: ابوثامر الحربي
  [سؤال] سؤال لمبتدئ بالبرمجه برجاء المساعده Muhammad-Elbokl 1 76 16-10-17, 02:03 AM
آخر رد: نبيل فتحى
  [VB.NET] سؤال عن برمجة برنامج Badi054 6 94 15-10-17, 04:43 PM
آخر رد: سعود
  سؤال فى الفرق بين وقتين nabil.1710 4 104 14-10-17, 11:34 AM
آخر رد: nabil.1710
  [VB.NET] سؤال : الاستخدام الصحيح ل BackgroundWorker او Threading dubai.eig 11 212 05-10-17, 05:51 PM
آخر رد: silverlight
  [VB.NET] سؤال :- طريقة جميع الوقت من قاعدة البيانات dubai.eig 4 130 03-10-17, 04:02 PM
آخر رد: dubai.eig

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم