تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] ممكن طريقة قراءة ملف PDF سطر سطر و وضعه في Array
#1
السلام عليكم و كل عام و انتم بخير
طلبي هو 
طريقة قراءة ملف PDF سطر سطر و وضعه في Array

و اقصد سطر سطر يعني انه يقرا اول سطر في صفحة PDF و يضعه في Array(1) و يليه السطر التالى و يضعه فى Array(2) وهكذا

انا باستخدم الدالة iTextSharp لقراءة كامل الملف 

و شكرا جزيلا لكم.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
يا الغلبان،

لو رفعت مشروعك، لأن أغلبنا ما عنده iTextSharp من شان يجرب.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
تفضل هذه الدالة :-
تعطيها رابط ملف الpdf وترجع لك مصفوفة string



PHP كود :
Public Function PdfToArray(pdfPath As String) As String()
    
Using reader As New PdfReader(path)
        
Dim text As New StringBuilder()
        
Dim Strategy As ITextExtractionStrategy = New iTextSharp.text.pdf.parser.LocationTextExtractionStrategy()

        For 
As Integer 1 To reader.NumberOfPages
            Dim page 
As String ""

            
page PdfTextExtractor.GetTextFromPage(readeriStrategy)
            
Dim lines As String() = page.Split(ControlChars.Lf)
            Return 
lines
        Next
    End Using
End 
Function 
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: الكاتب , الكاتب
#4
(21-06-16, 11:22 PM)الوادي كتب : يا الغلبان،

لو رفعت مشروعك، لأن أغلبنا ما عنده iTextSharp  من شان يجرب.

تفضل اخي سوف تجد الاداه في مجلد bin\Debug

(21-06-16, 11:42 PM)الشاكي لله كتب : تفضل هذه الدالة :-
تعطيها رابط ملف الpdf وترجع لك مصفوفة string



PHP كود :
Public Function PdfToArray(pdfPath As String) As String()
    
Using reader As New PdfReader(path)
        
Dim text As New StringBuilder()
        
Dim Strategy As ITextExtractionStrategy = New iTextSharp.text.pdf.parser.LocationTextExtractionStrategy()

        For 
As Integer 1 To reader.NumberOfPages
            Dim page 
As String ""

            
page PdfTextExtractor.GetTextFromPage(readeriStrategy)
            
Dim lines As String() = page.Split(ControlChars.Lf)
            Return 
lines
        Next
    End Using
End 
Function 

مشكور اخي الشاكي ساجرب الكود و لى عودة ان شاءالله

(21-06-16, 11:42 PM)الشاكي لله كتب : تفضل هذه الدالة :-
تعطيها رابط ملف الpdf وترجع لك مصفوفة string



PHP كود :
Public Function PdfToArray(pdfPath As String) As String()
    
Using reader As New PdfReader(path)
        
Dim text As New StringBuilder()
        
Dim Strategy As ITextExtractionStrategy = New iTextSharp.text.pdf.parser.LocationTextExtractionStrategy()

        For 
As Integer 1 To reader.NumberOfPages
            Dim page 
As String ""

            
page PdfTextExtractor.GetTextFromPage(readeriStrategy)
            
Dim lines As String() = page.Split(ControlChars.Lf)
            Return 
lines
        Next
    End Using
End 
Function 

ظهر لى رسالة خطاء
Error 1 'Using' operand of type 'iTextSharp.text.pdf.PdfReader' must implement 'System.IDisposable'
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
انت مصعب المشكلة اوي

المسالة ببساطة ضيف  Pdf لمشروعك

و openfiledialog عشان تحدد المسار

و خلاص.....

اما class المسماة itextsharp صعبة في التعامل معها
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
(22-06-16, 10:17 PM)aliday03 كتب : انت مصعب المشكلة اوي

المسالة ببساطة ضيف  Pdf لمشروعك

و openfiledialog عشان تحدد المسار

و خلاص.....

اما class المسماة itextsharp صعبة في التعامل معها

اشكر تجاوبك اخى الكريم 
اما بخصوص طلبي ليس فقط لقراءة ملف او عرضه بل اريد استخراج النص لستخدامه في البرنامج و اقصد النص و ليس الملف
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
يا الغلبان،

مع أني ما لقيت مرفق منشان أشوف الأداة iTextSharp اللي بتقول ألاقيها في bin\Debug، لكن مافي مشكلة، أنسى الموضوع.

الخطأ اللي ظهرلك في كود الشاكي لله فقط غير Using ب Dim مع إزالة End Using.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
(25-06-16, 03:51 AM)الوادي كتب : يا الغلبان،

مع أني ما لقيت مرفق منشان أشوف الأداة iTextSharp اللي بتقول ألاقيها في bin\Debug، لكن مافي مشكلة، أنسى الموضوع.

الخطأ اللي ظهرلك في كود الشاكي لله فقط غير Using ب Dim مع إزالة End Using.

اعتذر منك اخي لم الاحظ عدم ارفاق الملف 

اتفضل تم رفع الملف مرة اخره


الملفات المرفقة
.rar   MyBid.rar (الحجم : 1.09 م ب / التحميلات : 29)
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: الوادي
#9
يا الغلبان،

أشكرك جداً.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  ممكن شرح لطريقة ربط أكثر من جدول اكسس ؟ أبووسم 5 129 أمس, 12:23 AM
آخر رد: أبووسم
  [سؤال] اريد مثال على طريقة ادراج صورة من السكانر ناصر شير 0 34 20-02-17, 02:45 PM
آخر رد: ناصر شير
  سؤال .. عن طريقة ادراج صورة من السكانر وطباعتها ناصر شير 0 43 20-02-17, 02:54 AM
آخر رد: ناصر شير
  طريقة ظهور اسم المستخدم في جميع صفحات الويب عباسة 0 73 14-02-17, 03:17 PM
آخر رد: عباسة
  [سؤال] طريقة تعبئة listbox من ملف text وربطه برابط على الانترنت youssef1 10 251 11-02-17, 12:56 AM
آخر رد: hassan
  [سؤال] هل يوجد طريقة للتنبيه قبل انتهاء التاريخ بيومين Marwan9990 22 698 08-02-17, 02:48 AM
آخر رد: أسامة السالمي
  [سؤال] طريقة عمل ازرار على صرة من الفوتوشوب عبدالرحمن المكاوي 20 788 07-02-17, 02:49 PM
آخر رد: عبدالرحمن المكاوي
  طريقة طباعة ملف RAWAN.HQ 0 49 07-02-17, 11:17 AM
آخر رد: RAWAN.HQ
Question [سؤال] محتاج طريقة لعرض الأسماء المكررة في الداتا بيز refaat130 3 101 06-02-17, 07:50 PM
آخر رد: sendbad100
  ممكن احد يساعدني في التكست بوكس محمد بوقزاحة 4 100 01-02-17, 07:04 PM
آخر رد: محمد بوقزاحة

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم