تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[نقاش] كيفية حساب الارباح لمحل ملابس صغير
#1
حساب الارباح يعتبر مشكلة كبيرة لكل المبرمجين دعنا نتناقش 
لو عندنا محل ملابس وليكن تيشيرتات كيف احسب لصاحب المحل الارباح
اولا هل هو سعر البيع ناقص سعر الشرا لا طبعا لانه ممكن يجيب نفس التيشيرتات بسعر شرا مختلف كده هيحصل خطا حسابيي
ثانيا سعر البيع بالكامل ناقص المصروفات كده بردو هيحصل خطا التاجر مش هيعرف هو بيكسب ولا بيخسر 
ثالثا مدة الحساب نفسه يعني لو تاجر فاتح بقالوا خمس سنين هيعرف السنة دي كسب كام وفي ارصدة من الاعواام الماضية وفيه بضاعة في المحل 
موضوع صعب ارجوا من اصحاب الخبرة النقاش
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
يا ابو أميرا،

رايي في برامج المحلات التجارية من ناحية الأمور المالية لابد من السؤال والنقاش مع اصحاب المحلات بكيفية إدارة مثل هذه الحسابات وبعدها يكون بالمقدور برمجتها.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
اخي الكريم
دائما صاحب المحل بيجيلك كمبرمج وبيقولك انا مش عارف ادير المحل مش عارف بكسب ولا بخسر ساعدني ببرنامج يحللي مشاكلي فدوري كمبرمج اوجد الحل لهذا طرحت هذا النقاش
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
أعرف ثلاث طرق محاسبية لتسيير المبيعات
الأولى FIFO البضاعة الداخلة أولا تصرف أولا
الثانية LIFO البضاعة الداخلة أخيرا تصرف أولا
الثالثة AVERAGE COST احتساب متوسط سعر الشراء

روابط مهمة :
- http://www.doubleclick.com.eg/Articals/A...D9%86.aspx
- http://www.almohasb1.com/2009/09/inventory.html
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
مشكور جدا اخ محمد علي هذه المعلومات واللنكات المفيدة جدا
ولكن ينقص موضوع المدة الزمنية علي اي اساس احسب الارباح علي حسب المدة مثال
اذا كانت مصروفاتك في شهر يناير الف جنيه مشترييات ومبيعاتك خمسين جنيه يبقي ربحك في هذا الشهر خمسون ناقص الف يبقي خسران تسعمائة وخمسون جنيه لان البضاعة لم تباع بعد
ثم في شهر فبراير لم تصرف اي مصاريف وتم بيع جميع البضاعة يبقي الارباح تسعمائة وخمسين ناقص صفر مصروفات هل هذا يعقل اني اريد ان اعرف علي اي اساس او اي مدة تحدد الارباح
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] كيفية نقل حقل معين من Datagridview1 الى Datagridview2 Crazy_Vb.NeT 0 11 منذ 2 ساعة مضت
آخر رد: Crazy_Vb.NeT
  [سؤال] كيفية تحويل كود اكسلvba الى فيجوال بيسك farhat 3 54 منذ 3 ساعة مضت
آخر رد: thevirus
  [VB.NET] كيفية طباعة Crystal Report Crazy_Vb.NeT 2 36 منذ 11 ساعة مضت
آخر رد: Crazy_Vb.NeT
  [سؤال] كيفية جعل الارقام تأخذ الشكل العربي kafi2030 8 2,867 أمس, 12:21 PM
آخر رد: زمالك
Question [سؤال] كيفية عمل أسم مستخدم وكلمة مرور لبرنامج؟ refaat130 4 126 25-02-17, 02:39 PM
آخر رد: Crazy_Vb.NeT
  كيفية الاختصار bidaya 3 70 25-02-17, 01:05 AM
آخر رد: مساعدة
  كيفية عرض البيانات فى DataGridView فى وضع CrossTab noway 1 82 21-02-17, 09:03 PM
آخر رد: noway
  [VB.NET] مشكلة في كيفية اعادة الاتصال في TcpClient YazanOtoum 1 60 20-02-17, 01:03 PM
آخر رد: YazanOtoum
  [VB.NET] كيفية حل مشكلة Global.[String] فى ملف Settings.Designer.vb الماجيك مسعد 2 62 20-02-17, 03:08 AM
آخر رد: الماجيك مسعد
  [VB.NET] كيفية تنفيذ كود فى حدث معين على اى فورم فى المشروع ؟ الماجيك مسعد 5 142 19-02-17, 04:59 PM
آخر رد: الماجيك مسعد

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم