طلب زيادة قيمة في الداتا جريد فيو

تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
طلب زيادة قيمة في الداتا جريد فيو
#1
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

عندي ثلاثة تيكست بوكس

الاسم و النوع و الرقم

وعندي داتا جريد فيو بضيف فيها البيانات اللي في التيكست بوكسات

لكن هناك مشكلة صغير هي اما اضيف بيانات شخص ما يضيف سطر في الداتا جريد فيو وانا اجي اضيف نفس البيانات هي هي تضيفلي سطر تاني جديد

انا عايز اما اضيف بيانات شخص ما لو موجود في الداتا جريد فيو يزود قيمة خانة الرقم 1 او على حسب الرقم اللي اكتبة وميضفش سطر جديد

اما اذا لم يكن موجود يضيف صف جديد
إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ وَإِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

لَيْسَ لَهَا مِنْ دُونِ اللَّهِ كَاشِفَةٌ


الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
اول شي حذف علامة Enable Adding للأداة DataGridView
أو عدلها من خصائص الأداة DataGridView وهي الخاصية AllowUserToAddRows وخليها False

لأن الإضافة تتم من التكستبوكس وكمان لو تركتها كما هي حتسبب مشكلة في الكود

PHP كود :
Private Sub Button1_Click(sender As System.ObjectAs System.EventArgsHandles Button1.Click
    
' الاسم = Column(0)
    ' 
النوع Column(1)
    
' الرقم = Column(2)

    Dim c = (From row As DataGridViewRow In DataGridView1.Rows
            Where row.Cells(0).Value.Equals(TextBox1.Text.Trim)
            Select row.Cells(0).RowIndex
            ).ToArray

    If c.Count = 0 Then
        DataGridView1.Rows.Add(Me.TextBox1.Text, Me.TextBox2.Text, Me.TextBox3.Text)
    Else
        DataGridView1.Item("الرقم", c.First).Value = Val(DataGridView1.Item(2, c.First).Value) + Val(Me.TextBox3.Text)
    End If

End Sub 
الرد
تم الشكر بواسطة: Codack , الكاتب , khodor1985 , khodor1985
#3
جاري التجربة وحزاك الله خير
الرد
تم الشكر بواسطة: الوادي
#4
تم تجربة الكود ونجح بحمدالله وشكرا على الافادة
الرد
تم الشكر بواسطة: الكاتب , الوادي
#5
(19-07-16, 07:27 AM)الوادي كتب : اول شي حذف علامة Enable Adding للأداة DataGridView
أو عدلها من خصائص الأداة DataGridView وهي الخاصية AllowUserToAddRows وخليها False

لأن الإضافة تتم من التكستبوكس وكمان لو تركتها كما هي حتسبب مشكلة في الكود

PHP كود :
Private Sub Button1_Click(sender As System.ObjectAs System.EventArgsHandles Button1.Click
    
' الاسم = Column(0)
    ' 
النوع Column(1)
 
   ' الرقم = Column(2)

    Dim c = (From row As DataGridViewRow In DataGridView1.Rows
            Where row.Cells(0).Value.Equals(TextBox1.Text.Trim)
            Select row.Cells(0).RowIndex
            ).ToArray

    If c.Count = 0 Then
        DataGridView1.Rows.Add(Me.TextBox1.Text, Me.TextBox2.Text, Me.TextBox3.Text)
    Else
        DataGridView1.Item("الرقم", c.First).Value = Val(DataGridView1.Item(2, c.First).Value) + Val(Me.TextBox3.Text)
    End If

End Sub 
شكرا لك اخي على هذا الجهد ولكن يعطيني مشكلة في اخر سطر ولم يتم تنفيذ الكود عند اضافة اسم
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
انا عندى مشكلة وهى أن انى لما حفظ البيانات اللتى أدخلها فى التكست بوكس ﻻ تظهر فى الدتا جريد فيو أﻻ بعد الخروج من الفورم   الدخول مرة أخرى
الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
(22-04-18, 04:06 AM)atef_020 كتب : انا عندى مشكلة وهى أن انى لما حفظ البيانات اللتى أدخلها فى التكست بوكس ﻻ تظهر فى الدتا جريد فيو أﻻ بعد الخروج من الفورم   الدخول مرة أخرى

اكتب  اكواد تحميل البيانات باجراء مستقل وتنادي به عند كل تحديث.
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  تعبئة الداتا جريد فيو عن طريق اختيار الكومبو بوكس فراس الغزي 7 81 18-08-18, 05:49 PM
آخر رد: elgokr
  مشكلة في تصدير بيانات جريد فيو الى ملف الاكسل Marwan9990 9 88 10-08-18, 10:51 PM
آخر رد: Marwan9990
  [سؤال] اريد ان يتم تنفيذ هذا كود الحفظ او التحديث بسرعه عنذ اختيار سطر من الداتا جريد dametucorazon 4 105 30-07-18, 08:21 AM
آخر رد: elgokr
  سؤال في الداتا جريد فيو ُEmam 6 117 30-07-18, 06:59 AM
آخر رد: elgokr
  [VB.NET] استيراد اعمدة جريد فيو من قاعدة بيانات اكسس حسب الاختيار Marwan9990 9 230 25-07-18, 10:15 AM
آخر رد: elgokr
  [سؤال] اريد طريقه بسيطه لعمل اضافه لكل محتويات الداتا جريد الى قاعده البيانات MYSQL dametucorazon 6 132 23-07-18, 12:24 AM
آخر رد: dametucorazon
  [VB.NET] كيف اجعل شريط التمرير ف الداتا جريد يتحرك اتوماتيك الي اخر سجل تم اضافته محمد صلاح ابراهيم 2 97 21-07-18, 03:08 PM
آخر رد: elgokr
  [VB.NET] كيفية جعل قيمة افتراضية من داخل كومبوبوكس موجود في داتا جريد فيو محمد صلاح ابراهيم 4 121 16-07-18, 02:31 PM
آخر رد: elgokr
  [سؤال] اريد الطريقه الصحيحه لعمل FilterRow للداتا جريد ثم حفظ البيانات من الداتا جريد لقاعده dametucorazon 6 148 30-06-18, 12:45 AM
آخر رد: dametucorazon
  [سؤال] تحديث بيانات داتا جريد فيو تلقائيا بعد الإدخال في اكسل a.heakal1 2 97 28-06-18, 03:16 PM
آخر رد: a.heakal1

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم