تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
كرستل ريبورة من اكثر من جدول
#1
السلام عليكم لو سمتحتوا يا جماعة عندي تقرير فيه قيم معينه من جدول وفيه راس للصفحه من كرقم تليفون وعنوان وهكذا من جدول تاني المهم اني المستخدم هو اللي بيتحكم في ظهور راس الصفحه طبعا كدا انا مينفعش اعمل ربط بين الجدولين في جملة سلكيت لان لو المستخدم لم يرد طباعة الراس فلن تظهر البيانات من الجدول الاول / السؤال هل استخدم جملة سليكت و if بمعني اعمل سليكت للجدول التاني وبناء علي قيمة الحقل المراد يتم عمل جملة السيلكت بتاعت الريبورة ولا في فكرة تانيه
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
فكرة أخرى/
تتطلب التعامل مع التقارير الفرعية
بحيث يكون بيانات الرأس في تقرير فرعي داخل التقرير الرئيسي
واضافة حقل جديد للجدول الثاني يخزن فيه قيمة اذا كان المستخدم يريد طباعة الرأس أم لا
وعند عرض التقرير يقوم الكريستال بقراءة القيمة وبناء عليها يظهر بيانات الرأس أو يخفيها

ستحتاج الى التعامل مع الفورمولا وتحديد condition لعمل اخفاء للتقرير الفرعي suppress
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
(15-08-16, 02:02 PM)محمد كريّم كتب : فكرة أخرى/
تتطلب التعامل مع التقارير الفرعية
بحيث يكون بيانات الرأس في تقرير فرعي داخل التقرير الرئيسي
واضافة حقل جديد للجدول الثاني يخزن فيه قيمة اذا كان المستخدم يريد طباعة الرأس أم لا
وعند عرض التقرير يقوم الكريستال بقراءة القيمة وبناء عليها يظهر بيانات الرأس أو يخفيها

ستحتاج الى التعامل مع الفورمولا وتحديد condition لعمل اخفاء للتقرير الفرعي suppress

قصدك هعمل subreport والجدول الثاني فيه قيمه yes/ no لو القيمه yes يبقي نظهر الsubreport انا جربت موضوع الsubreport بس المشكله جملة ال select بتاعت ال subreport هيتم تحميلها فين وموقعها هيكون فين

(15-08-16, 02:31 PM)makky كتب :
(15-08-16, 02:02 PM)محمد كريّم كتب : فكرة أخرى/
تتطلب التعامل مع التقارير الفرعية
بحيث يكون بيانات الرأس في تقرير فرعي داخل التقرير الرئيسي
واضافة حقل جديد للجدول الثاني يخزن فيه قيمة اذا كان المستخدم يريد طباعة الرأس أم لا
وعند عرض التقرير يقوم الكريستال بقراءة القيمة وبناء عليها يظهر بيانات الرأس أو يخفيها

ستحتاج الى التعامل مع الفورمولا وتحديد condition لعمل اخفاء للتقرير الفرعي suppress

قصدك هعمل subreport  والجدول الثاني فيه قيمه yes/ no لو القيمه yes يبقي نظهر الsubreport انا جربت موضوع الsubreport بس المشكله جملة ال select بتاعت ال subreport هيتم تحميلها فين وموقعها هيكون فين

يرات لو فيه مثال عند حضرتك اكون شاكر جدا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
subreport هو تقرير عادي كأي التقارير الاخرى
صممه أولا في نافذة منفصلة وحدد له مصدر البيانات datasource ونسق حقوله كما تشاء
واحفظ

الان اذهب الى التقرير الرئيسي ثم اضغط insert -- subreport واختر التقرير الذي صنعته واضغط ادراج

الان من الكود عليك بارسال مصدر البيانات الخاصة بالتقرير الفرعي بعد ارسال بيانات التقرير الاصلي
rpt.Subreports(0).SetDataSource(subreprot_datasource)

فيديو لطريقة عمل تقرير فرعي https://www.youtube.com/watch?v=3e8z630LCcc
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: makky
#5
جزاك الله خيرا ساجرب الموضوع وربنا ييسر
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
الحمدلله جربت الموضوع واشتغل معايا بس كنت عايز لو فيه قيم مش موجوده في ال subreport يتم حذفه تماما
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  ممكن شرح لطريقة ربط أكثر من جدول اكسس ؟ أبووسم 5 136 24-02-17, 12:23 AM
آخر رد: أبووسم
  ازاى اصمم جدول فى قاعدة بيانات 2D noway 5 117 20-02-17, 04:27 AM
آخر رد: khodor1985
  طلب صغير جمع عامود من جدول واضهار النتيجة في تكست بوكس nmst70 1 49 12-02-17, 06:19 PM
آخر رد: مساعدة
  طلب صغير جمع عامود من جدول واضهار النتيجة في تكست بوكس nmst70 4 95 12-02-17, 06:17 PM
آخر رد: مساعدة
  [VB.NET] نقل سجل من جدول الى اخر محمد بوقزاحة 0 46 06-02-17, 01:17 PM
آخر رد: محمد بوقزاحة
  ما هو كود تحديث عمود الاسعار فى جدول SQL السيد الجوهري 1 92 31-01-17, 09:40 AM
آخر رد: مساعدة
  كيفية دمج جدول المبيعات والمشتريات وحساب عدد المشتريات والمبيعات والمثال مرفق كصورة max_1978 0 117 31-01-17, 12:08 AM
آخر رد: max_1978
Information [VB.NET] مساعده في الفيجوال بيسك هل اقدر اسوي اكثر من فورم a_abdullah 5 300 28-01-17, 02:14 PM
آخر رد: أسامة السالمي
  [سؤال] طريقة اجراء عمليات مختلفة على جدول في قاعدة بيانات محمد بوقزاحة 6 346 28-01-17, 01:43 PM
آخر رد: أسامة السالمي
  كود بخذف الاسماء القديمة التي تجاوز عمرها اكثر من 90 يوم من تاريخ اليوم الدريساوي 3 118 20-01-17, 11:07 PM
آخر رد: الدريساوي

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم