تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
كرستل ريبورة من اكثر من جدول
#1
السلام عليكم لو سمتحتوا يا جماعة عندي تقرير فيه قيم معينه من جدول وفيه راس للصفحه من كرقم تليفون وعنوان وهكذا من جدول تاني المهم اني المستخدم هو اللي بيتحكم في ظهور راس الصفحه طبعا كدا انا مينفعش اعمل ربط بين الجدولين في جملة سلكيت لان لو المستخدم لم يرد طباعة الراس فلن تظهر البيانات من الجدول الاول / السؤال هل استخدم جملة سليكت و if بمعني اعمل سليكت للجدول التاني وبناء علي قيمة الحقل المراد يتم عمل جملة السيلكت بتاعت الريبورة ولا في فكرة تانيه
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
فكرة أخرى/
تتطلب التعامل مع التقارير الفرعية
بحيث يكون بيانات الرأس في تقرير فرعي داخل التقرير الرئيسي
واضافة حقل جديد للجدول الثاني يخزن فيه قيمة اذا كان المستخدم يريد طباعة الرأس أم لا
وعند عرض التقرير يقوم الكريستال بقراءة القيمة وبناء عليها يظهر بيانات الرأس أو يخفيها

ستحتاج الى التعامل مع الفورمولا وتحديد condition لعمل اخفاء للتقرير الفرعي suppress
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
(15-08-16, 02:02 PM)محمد كريّم كتب : فكرة أخرى/
تتطلب التعامل مع التقارير الفرعية
بحيث يكون بيانات الرأس في تقرير فرعي داخل التقرير الرئيسي
واضافة حقل جديد للجدول الثاني يخزن فيه قيمة اذا كان المستخدم يريد طباعة الرأس أم لا
وعند عرض التقرير يقوم الكريستال بقراءة القيمة وبناء عليها يظهر بيانات الرأس أو يخفيها

ستحتاج الى التعامل مع الفورمولا وتحديد condition لعمل اخفاء للتقرير الفرعي suppress

قصدك هعمل subreport والجدول الثاني فيه قيمه yes/ no لو القيمه yes يبقي نظهر الsubreport انا جربت موضوع الsubreport بس المشكله جملة ال select بتاعت ال subreport هيتم تحميلها فين وموقعها هيكون فين

(15-08-16, 02:31 PM)makky كتب :
(15-08-16, 02:02 PM)محمد كريّم كتب : فكرة أخرى/
تتطلب التعامل مع التقارير الفرعية
بحيث يكون بيانات الرأس في تقرير فرعي داخل التقرير الرئيسي
واضافة حقل جديد للجدول الثاني يخزن فيه قيمة اذا كان المستخدم يريد طباعة الرأس أم لا
وعند عرض التقرير يقوم الكريستال بقراءة القيمة وبناء عليها يظهر بيانات الرأس أو يخفيها

ستحتاج الى التعامل مع الفورمولا وتحديد condition لعمل اخفاء للتقرير الفرعي suppress

قصدك هعمل subreport  والجدول الثاني فيه قيمه yes/ no لو القيمه yes يبقي نظهر الsubreport انا جربت موضوع الsubreport بس المشكله جملة ال select بتاعت ال subreport هيتم تحميلها فين وموقعها هيكون فين

يرات لو فيه مثال عند حضرتك اكون شاكر جدا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
subreport هو تقرير عادي كأي التقارير الاخرى
صممه أولا في نافذة منفصلة وحدد له مصدر البيانات datasource ونسق حقوله كما تشاء
واحفظ

الان اذهب الى التقرير الرئيسي ثم اضغط insert -- subreport واختر التقرير الذي صنعته واضغط ادراج

الان من الكود عليك بارسال مصدر البيانات الخاصة بالتقرير الفرعي بعد ارسال بيانات التقرير الاصلي
rpt.Subreports(0).SetDataSource(subreprot_datasource)

فيديو لطريقة عمل تقرير فرعي https://www.youtube.com/watch?v=3e8z630LCcc
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: makky
#5
جزاك الله خيرا ساجرب الموضوع وربنا ييسر
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
الحمدلله جربت الموضوع واشتغل معايا بس كنت عايز لو فيه قيم مش موجوده في ال subreport يتم حذفه تماما
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  مساعده بفكره بناء جدول بيانات ( اداره رواتب الموظفين) Rabeea Qbaha 4 122 09-10-17, 12:22 AM
آخر رد: Amir_alzubidy
  أستفسـار نسخ جدول لجدول طـلال 8 168 21-09-17, 06:24 PM
آخر رد: طـلال
  كيفية دمج جدول المبيعات والمشتريات وحساب عدد المشتريات والمبيعات والمثال مرفق كصورة max_1978 3 373 17-09-17, 01:05 AM
آخر رد: Rabeea Qbaha
  [VB.NET] كيفية عمل اكثر من IF و them واحدة ALIOMAR27135 2 121 15-08-17, 09:09 PM
آخر رد: ALIOMAR27135
  اضافة حقل الى جدول برمجيا كرم ابوهشام 1 108 31-07-17, 08:44 PM
آخر رد: سعود
  [سؤال] استفسار عن امكانية مشاركة برامج فيجول بيسك بين اكثر من حاسوب Marwan9990 7 228 21-07-17, 12:49 AM
آخر رد: أبوبكر سويدان
  مشكلة عند عرض جدول في datagridview تناسيم 1 124 12-07-17, 09:58 PM
آخر رد: نبيل كونكت
  محتاج كود ربط قاعدة اكسس علي اكثر من جهاز hatem555 1 160 11-06-17, 06:52 PM
آخر رد: sendbad100
  حذف الاسطرالمكررة في جدول rabeh.ram 15 540 05-06-17, 04:58 AM
آخر رد: rabeh.ram
  كيف تكون جملة insert في جدول بشرط وفي خلية واحدة فقط ahmedfa71 0 137 16-05-17, 07:05 PM
آخر رد: ahmedfa71

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم