تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
كرستل ريبورة من اكثر من جدول
#1
السلام عليكم لو سمتحتوا يا جماعة عندي تقرير فيه قيم معينه من جدول وفيه راس للصفحه من كرقم تليفون وعنوان وهكذا من جدول تاني المهم اني المستخدم هو اللي بيتحكم في ظهور راس الصفحه طبعا كدا انا مينفعش اعمل ربط بين الجدولين في جملة سلكيت لان لو المستخدم لم يرد طباعة الراس فلن تظهر البيانات من الجدول الاول / السؤال هل استخدم جملة سليكت و if بمعني اعمل سليكت للجدول التاني وبناء علي قيمة الحقل المراد يتم عمل جملة السيلكت بتاعت الريبورة ولا في فكرة تانيه
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
فكرة أخرى/
تتطلب التعامل مع التقارير الفرعية
بحيث يكون بيانات الرأس في تقرير فرعي داخل التقرير الرئيسي
واضافة حقل جديد للجدول الثاني يخزن فيه قيمة اذا كان المستخدم يريد طباعة الرأس أم لا
وعند عرض التقرير يقوم الكريستال بقراءة القيمة وبناء عليها يظهر بيانات الرأس أو يخفيها

ستحتاج الى التعامل مع الفورمولا وتحديد condition لعمل اخفاء للتقرير الفرعي suppress
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
(15-08-16, 02:02 PM)محمد كريّم كتب : فكرة أخرى/
تتطلب التعامل مع التقارير الفرعية
بحيث يكون بيانات الرأس في تقرير فرعي داخل التقرير الرئيسي
واضافة حقل جديد للجدول الثاني يخزن فيه قيمة اذا كان المستخدم يريد طباعة الرأس أم لا
وعند عرض التقرير يقوم الكريستال بقراءة القيمة وبناء عليها يظهر بيانات الرأس أو يخفيها

ستحتاج الى التعامل مع الفورمولا وتحديد condition لعمل اخفاء للتقرير الفرعي suppress

قصدك هعمل subreport والجدول الثاني فيه قيمه yes/ no لو القيمه yes يبقي نظهر الsubreport انا جربت موضوع الsubreport بس المشكله جملة ال select بتاعت ال subreport هيتم تحميلها فين وموقعها هيكون فين

(15-08-16, 02:31 PM)makky كتب :
(15-08-16, 02:02 PM)محمد كريّم كتب : فكرة أخرى/
تتطلب التعامل مع التقارير الفرعية
بحيث يكون بيانات الرأس في تقرير فرعي داخل التقرير الرئيسي
واضافة حقل جديد للجدول الثاني يخزن فيه قيمة اذا كان المستخدم يريد طباعة الرأس أم لا
وعند عرض التقرير يقوم الكريستال بقراءة القيمة وبناء عليها يظهر بيانات الرأس أو يخفيها

ستحتاج الى التعامل مع الفورمولا وتحديد condition لعمل اخفاء للتقرير الفرعي suppress

قصدك هعمل subreport  والجدول الثاني فيه قيمه yes/ no لو القيمه yes يبقي نظهر الsubreport انا جربت موضوع الsubreport بس المشكله جملة ال select بتاعت ال subreport هيتم تحميلها فين وموقعها هيكون فين

يرات لو فيه مثال عند حضرتك اكون شاكر جدا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
subreport هو تقرير عادي كأي التقارير الاخرى
صممه أولا في نافذة منفصلة وحدد له مصدر البيانات datasource ونسق حقوله كما تشاء
واحفظ

الان اذهب الى التقرير الرئيسي ثم اضغط insert -- subreport واختر التقرير الذي صنعته واضغط ادراج

الان من الكود عليك بارسال مصدر البيانات الخاصة بالتقرير الفرعي بعد ارسال بيانات التقرير الاصلي
rpt.Subreports(0).SetDataSource(subreprot_datasource)

فيديو لطريقة عمل تقرير فرعي https://www.youtube.com/watch?v=3e8z630LCcc
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: makky
#5
جزاك الله خيرا ساجرب الموضوع وربنا ييسر
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
الحمدلله جربت الموضوع واشتغل معايا بس كنت عايز لو فيه قيم مش موجوده في ال subreport يتم حذفه تماما
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  كيف تكون جملة insert في جدول بشرط وفي خلية واحدة فقط ahmedfa71 0 35 16-05-17, 07:05 PM
آخر رد: ahmedfa71
  ما الخطأ في حفظ جدول إلى ملف نصي ahmedfa71 14 284 15-05-17, 05:47 PM
آخر رد: العواد الصغير
  نسخ بيانات جدول الى جدول كرم ابوهشام 1 45 13-05-17, 07:32 PM
آخر رد: Amir_alzubidy
  أحتاج كود يغير لون صف أو اكثر من صف في داتا غريد فيو بناء على شرط samawi 2 72 29-04-17, 12:56 AM
آخر رد: samawi
  طلب صغير جمع عامود من جدول واضهار النتيجة في تكست بوكس nmst70 3 154 21-04-17, 02:35 AM
آخر رد: momiana1
  مساعدة في عزل قاعدة بيانات صور الموظفين في جدول منفصل . أبووسم 18 396 01-04-17, 04:41 PM
آخر رد: atefkhalf2004
  استفسار عن امكانية جمع اكثر من حقل من قاعدة البيانات.. Marwan9990 26 520 23-03-17, 02:51 AM
آخر رد: awidan76
  [سؤال] كيف اضيف اكثر من جدول من نفس قاعدة لبيانات Marwan9990 1 104 22-03-17, 10:19 AM
آخر رد: abdualla
Thumbs Up كيفية الاستعلام على قيمة في جدول المتألق9 2 109 18-03-17, 09:49 PM
آخر رد: المتألق9
  ممكن شرح لطريقة ربط أكثر من جدول اكسس ؟ أبووسم 10 320 18-03-17, 12:09 AM
آخر رد: أبووسم

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم