تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] مشكلة فى الكود
#1
انا دلوقتى الكود عملتو عشان العميل مش مسطب اوفيس

يروح البرنامج محمل البرنامج ده AccessDatabaseEngine من رابط تمام

بس لما عملت الكود البرنامج بقى يفتح فاضى ومش بيجيب رسايل خالص ولا اى حاجه
والقاعدة موجوده فى فولدر البرنامج
هو ده الكود

كود :
           If ex.Message.ToString.ToLower.Contains("cannot open database it may not be a database that your application recognizes") Then


               MsgBox("حدثت مشكلة فى البرنامج و جارى تحميل ملف حل المشكلة الرجاء تيطيبة بعد اكتمال التحميل و عدم غلق البرنامج الا مع اكتمال التحميل", MsgBoxStyle.Information + MsgBoxStyle.OkOnly, "خطأ")
               My.Computer.Network.DownloadFile("https://download.microsoft.com/download/2/4/3/24375141-E08D-4803-AB0E-10F2E3A07AAA/AccessDatabaseEngine.exe", Application.StartupPath & "\AccessDatabaseEngine.exe")
               'كدة هيحمل الملف اللى هيصلح الرسالة التانية جنب البرنامج
               IO.File.Open(Application.StartupPath & "\AccessDatabaseEngine.exe", IO.FileMode.Open)
           ElseIf ex.Message.ToString.ToLower.Contains("the microsoft.ace.oledb.12.0 provider is not registered on the local machine")
               MsgBox("حدثت مشكلة فى البرنامج و جارى تحميل ملف حل المشكلة الرجاء تيطيبة بعد اكتمال التحميل و عدم غلق البرنامج الا مع اكتمال التحميل", MsgBoxStyle.Information + MsgBoxStyle.OkOnly, "خطأ")
               My.Computer.Network.DownloadFile("https://download.microsoft.com/download/2/4/3/24375141-E08D-4803-AB0E-10F2E3A07AAA/AccessDatabaseEngine.exe", Application.StartupPath & "\AccessDatabaseEngine.exe")
               IO.File.Open(Application.StartupPath & "\AccessDatabaseEngine.exe", IO.FileMode.Open)
           End If

الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
الووووووووووووووو
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] كيف يمكن تفادي مشكلة اقلاع البرنامج اكثر من مرة larbihamri 1 26 منذ 4 ساعة مضت
آخر رد: محمد اسماعيل
  مشكلة فى استدعاء الفاتورة للتعديل عليها atef_020 17 226 أمس, 07:18 PM
آخر رد: elgokr
  مشكلة ظهور الارقام في تقرير الكريستال ريبورت باللغة الانجليزية محمد صلاح ابراهيم 1 48 15-07-18, 05:07 PM
آخر رد: elgokr
Exclamation مشكلة في تثبيت Visual Studio 2013 YousefOkasha 7 296 13-07-18, 10:33 PM
آخر رد: YousefOkasha
  [سؤال] مشكلة عند عمل رن للمشروع khaled_2017 9 163 13-07-18, 07:32 PM
آخر رد: elgokr
  [VB.NET] مشكلة عند اضافة البيانات للسيرفر محمد اسماعيل 7 92 11-07-18, 04:28 AM
آخر رد: elgokr
  [سؤال] تنفيذ الكود اللى عليه Checked ابو روضة 11 181 10-07-18, 06:06 PM
آخر رد: elgokr
  [VB.NET] مشكلة في الكريستال ريبورت فراس الغزي 1 59 09-07-18, 03:00 PM
آخر رد: elgokr
  مشكلة في ال .NETFramework YousefOkasha 18 187 01-07-18, 03:33 AM
آخر رد: elgokr
  ارجو تصحيح الكود التالي bidaya 1 38 30-06-18, 09:24 PM
آخر رد: elgokr

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم