تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] عمل Setup او تحزيم لبروجكيت يحتوي SQl database بحيث يعمل على اي حاسبه لا تحتوي على SQ
#1
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
كل عام وانتم بالف خير اعاده الله علينا وعليكم باليُمن والبركة
سؤالي كالتالي
عندي برنامج مصمم يقواعد بيانات SQL وفيجوال بيسك 2010 مطلوب اعمل اله تحزيم او Setup
في App.Config
مكتوب الكود التالي
 <connectionStrings>
        <add name="ALAAASSADY-PC.newdbase.dbo" connectionString="Data Source=ALAAASSADY-PC;Initial Catalog=newdbase;Integrated Security=True"
            providerName="System.Data.SqlClient" />
وجربت كود "Data Source = .\........etc " لم يعمل ايضا ...
     
      </connectionStrings>
كما موضح بالصور
وعند اكمال التحزيم وتنصيبه على حاسبه ثانيه (لا تحتوي على SQL وال برنامج فيجوال بيسك 2010) يطلع Error التالي :


A network-related or instance-specific error occurred while establishing a connection to SQL Server.
The server was not found or was not accessible. Verify that the instance name is correct and that SQL Server is configured to allow remote connections.
(provider: Named Pipes Provider, error: 40 - Could not open a connection to SQL Server) (Microsoft SQL Server, Error: 1326)

دورت في المواقع كثيرا ولم اجد
املي بالله اولا وفيكم ثانيا ان تساعدوني
ولكم جزيل الشكر
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
شباب معقول محد عنده اجابة ؟؟؟
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3
اولا زلام تثبيت sql express على الجهاز التانى
وتحط على الجهاز التانى الداتا بيز والتقارير
كمان تغير اسم ده Data Source=ALAAASSADY-PC;
لان اسم الجهاز التانى مش نفس الاسم ده فلازم تحط اسم الافتراضى لل sql
الى هو

.\sqlexpress
يكون بالشكل ده
Data Source=.\sqlexpress;
ان شاء الله يشتغل معاك بالشكل ده
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
انت ممكن تخليها Compact
في المجلد App_Data
PHP كود :
<add name="ApplicationServices"
         
connectionString="data source=.\SQLSERVERTYPE;Integrated Security=SSPI;AttachDBFilename=|DataDirectory|\DataBaseName.mdf;User Instance=true"
         
providerName="System.Data.SqlClient" /> 
استبدل SQLSERVERTYPE على حسب قاعدة البيانات او اسم السيرفر لان في الكود اسم المستضيف راح يتعرف بشكل تلقائي
واستدل DATABASENAME باسم قاعدة البيانات اللي معك
وكلامي كله لن يتم قبل ان تكون مثبت SQLserver على جهاز العميل
سبحان الله والحمدلله ولا إله إلا الله والله أكبر
 اللهم اغْفِرْ لِلمؤمنين والمؤمنات والمسلمين والمسلمات الأحياء منهم والأموات
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
اشكر اجابتكم ... توصلت الى هذا الحل بعد معاناة
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  هل يُمكن عمل بحث بحيث يظهر الناتج في غير الداتاجريدفيو أو في مثيلٍ لها؟ Hazem1 3 89 09-10-18, 07:48 AM
آخر رد: عبدالله الدوسري
  كيف اجعل هذا الكود يعمل على فريم ورك 4 ابو روضة 6 150 25-09-18, 11:19 PM
آخر رد: ابو روضة
  مشكلة عند اعداد الملف الى setup mostafa hasanein 6 168 14-08-18, 07:06 PM
آخر رد: elgokr
  كود يجعل تطبيقي يعمل مع تشغيل النضام ويغلق مع اغلاق النضام جميل سالم فتيني احمد 1 130 17-07-18, 02:36 AM
آخر رد: asemshahen5
  [سؤال] كيف اجعل مشروعى يعمل على كل الاجهزة gamal calc 5 208 13-07-18, 05:21 PM
آخر رد: gamal calc
  [VB.NET] سؤال أي قواعد البيانات أنسب لمشروع يعمل علي جهاز واحد فقط dametucorazon 6 343 06-07-18, 02:54 AM
آخر رد: dametucorazon
  [سؤال] هل من سبيل لحفظ ملف csv يحتوي علي لغه عربيه لعمل استراد لقاعده البيانات ؟ dametucorazon 5 376 29-06-18, 06:40 AM
آخر رد: elgokr
  ممكن احد يعمل المشروع اخواني المبرمجين نور الهدى الهدى 14 662 21-06-18, 04:51 PM
آخر رد: نور الهدى الهدى
  [سؤال] كيف اجعل الفورم يعمل على جميع الشاشات بدون تغيير او ضياع الكائنات داخل الفورم في vb.n اسيل1 1 243 20-06-18, 06:20 PM
آخر رد: محمد كريّم
  [VB.NET] عمل مشروع يعمل من أكثر من جهاز Amerazzam 2 227 13-06-18, 11:33 AM
آخر رد: elgokr

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم