تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] عمل كلير للداتا سيت بدون حذف بيانات الداتا جريد
#1
السلام عليكم

عاوزة اعمل كلير للداتا سيت الى بتملى الداتا جريد 
بس البيانات تفضل موجودة بالداتا جريد 
عشان عاوزة اضيف بيانات على الجريد واعدل بياناتها 
سواء امسح او اضيف بيانات وبعدين اضغط تعديل 

منتظرة الرد ضرورى
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
يفضل دائما عمل مثال بسيط يلخص الامر اللي يحتاجه صاحب المشروع
حتى يسهل على المتعاونين ايصال الحل بشكل صحيح وبرضو اختصار للوقت وللجهد
فصاحب السؤال في الغالب يسأل ويترك بعض الامور مبهمة
على اي حال بما انك تستخدم
DataAdapter.(وضع منفصل)
أو
DataSet. ( وضع منفصل)
يعني اي تغيير على البيانات المعروضة على الجريد لا تمس لما في الجدول بأي صلة حتى تتم عملية الحفظ
ويكون الامر كانك أخذت من الجدول نسخة كاملة وتقوم بالتعديل عليها وتعيد حقن الجدول بها من جديد بعد عملية الحفظ
الخلاصة:
انت لست في حاجة لتفريغ ال DataSet
سبحان الله والحمدلله ولا إله إلا الله والله أكبر
 رَبِّ اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ
Heart
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: %Eman% , سعود
#3
لما بحاول اضيف صفوف لا يستجيب
لذلك بحاول افرغ الداتا سيت
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: سعود
#4
(16-09-16, 07:14 PM)%Eman% كتب : لما بحاول اضيف صفوف لا يستجيب
لذلك بحاول افرغ الداتا سيت

شلون لا يضيف؟
هل القصد اضافة من مربعات نص؟
ان كان كذلك فلا يمكن حال ربطها عبر datatable
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: %Eman%
#5
بالظبط هكذا
ايه الحل اضيف ازاى للداتا جريد
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
(16-09-16, 07:33 PM)%Eman% كتب : بالظبط هكذا
ايه الحل اضيف ازاى للداتا جريد

لقد كتبت مثال لنفس استفسارك سابقا.
اذا اردت حرية التعامل مع Datagridview  لا نربطها عبر DataSource وانما ناخذ القيم من مصدر البيانات سواء DataSet او DataTable ونسندها لصفوف DataGridview.
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: %Eman%
#7
بمعنى ايه مش فاهمة
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
(16-09-16, 07:49 PM)%Eman% كتب : بمعنى ايه مش فاهمة

البحث فى الداتا جريد على الاعمدة المصممة يدويا - الرد

ترى نفس الفكرة
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: أبو عمر , %Eman%
#9
ما قلنا مثال صغير
وبعد اذن الحبيب سعود
حتى الاضافة من التكست بوكس ممكن لكن ما يكون التكست نفسه مربوط مع البيانات
DataGrid.Rows.add
واسند كل قيمة تكست لكل خليه عندي
وكأني اتعامل مع الجريد فقط وعند الانتهاء
save one once
بس برضو ارجع واردد دائما مثال صغير
سبحان الله والحمدلله ولا إله إلا الله والله أكبر
 رَبِّ اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ
Heart
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#10
مش فاهمة رد ابو عمر
لكن ممكن توضيح او طريقة بها الحل
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  كمبو بوكس داخل الداتا جريد فارس احمد السيد 2 21 منذ 7 ساعة مضت
آخر رد: yousef
  [VB.NET] داتا جريد فيو فارس احمد السيد 2 50 منذ 9 ساعة مضت
آخر رد: فارس احمد السيد
  ازاى اصمم جدول فى قاعدة بيانات 2D noway 5 87 أمس, 04:27 AM
آخر رد: khodor1985
  [VB.NET] قاعدة بيانات SQL 2008R2 محمد بوقزاحة 5 89 09-02-17, 03:31 PM
آخر رد: مساعدة
  قاعدة بيانات صيدلية amrdipo 7 4,436 07-02-17, 05:49 PM
آخر رد: Amir_alzubidy
Question [سؤال] محتاج طريقة لعرض الأسماء المكررة في الداتا بيز refaat130 3 85 06-02-17, 07:50 PM
آخر رد: sendbad100
  كيفية اظهار قاءمة عند النقر بزر الفأرة الايمن على الداتا قريد فيو في فيجوال 2008 المتألق9 2 70 05-02-17, 01:43 AM
آخر رد: المتألق9
  مساعده في برمجة الداتا قرد فيو معتز الجازوي 2 61 01-02-17, 12:34 AM
آخر رد: معتز الجازوي
  اريد طريقة الاتصال المباشر بقاعدة بيانات اكسس abudawoodd 0 77 30-01-17, 02:58 PM
آخر رد: abudawoodd
  طريقة جمع حقل او عمود في قاعدة بيانات محمد بوقزاحة 5 128 29-01-17, 12:33 AM
آخر رد: محمد بوقزاحة

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم