تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] عمل كلير للداتا سيت بدون حذف بيانات الداتا جريد
#1
السلام عليكم

عاوزة اعمل كلير للداتا سيت الى بتملى الداتا جريد 
بس البيانات تفضل موجودة بالداتا جريد 
عشان عاوزة اضيف بيانات على الجريد واعدل بياناتها 
سواء امسح او اضيف بيانات وبعدين اضغط تعديل 

منتظرة الرد ضرورى
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
يفضل دائما عمل مثال بسيط يلخص الامر اللي يحتاجه صاحب المشروع
حتى يسهل على المتعاونين ايصال الحل بشكل صحيح وبرضو اختصار للوقت وللجهد
فصاحب السؤال في الغالب يسأل ويترك بعض الامور مبهمة
على اي حال بما انك تستخدم
DataAdapter.(وضع منفصل)
أو
DataSet. ( وضع منفصل)
يعني اي تغيير على البيانات المعروضة على الجريد لا تمس لما في الجدول بأي صلة حتى تتم عملية الحفظ
ويكون الامر كانك أخذت من الجدول نسخة كاملة وتقوم بالتعديل عليها وتعيد حقن الجدول بها من جديد بعد عملية الحفظ
الخلاصة:
انت لست في حاجة لتفريغ ال DataSet
سبحان الله والحمدلله ولا إله إلا الله والله أكبر
 رَبِّ اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ
Heart
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: %Eman% , سعود
#3
لما بحاول اضيف صفوف لا يستجيب
لذلك بحاول افرغ الداتا سيت
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: سعود
#4
(16-09-16, 07:14 PM)%Eman% كتب : لما بحاول اضيف صفوف لا يستجيب
لذلك بحاول افرغ الداتا سيت

شلون لا يضيف؟
هل القصد اضافة من مربعات نص؟
ان كان كذلك فلا يمكن حال ربطها عبر datatable
كل مااعرفه في البرمجة تجدونه هنا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: %Eman%
#5
بالظبط هكذا
ايه الحل اضيف ازاى للداتا جريد
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
(16-09-16, 07:33 PM)%Eman% كتب : بالظبط هكذا
ايه الحل اضيف ازاى للداتا جريد

لقد كتبت مثال لنفس استفسارك سابقا.
اذا اردت حرية التعامل مع Datagridview  لا نربطها عبر DataSource وانما ناخذ القيم من مصدر البيانات سواء DataSet او DataTable ونسندها لصفوف DataGridview.
كل مااعرفه في البرمجة تجدونه هنا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: %Eman%
#7
بمعنى ايه مش فاهمة
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
(16-09-16, 07:49 PM)%Eman% كتب : بمعنى ايه مش فاهمة

البحث فى الداتا جريد على الاعمدة المصممة يدويا - الرد

ترى نفس الفكرة
كل مااعرفه في البرمجة تجدونه هنا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: أبو عمر , %Eman%
#9
ما قلنا مثال صغير
وبعد اذن الحبيب سعود
حتى الاضافة من التكست بوكس ممكن لكن ما يكون التكست نفسه مربوط مع البيانات
DataGrid.Rows.add
واسند كل قيمة تكست لكل خليه عندي
وكأني اتعامل مع الجريد فقط وعند الانتهاء
save one once
بس برضو ارجع واردد دائما مثال صغير
سبحان الله والحمدلله ولا إله إلا الله والله أكبر
 رَبِّ اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ
Heart
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#10
مش فاهمة رد ابو عمر
لكن ممكن توضيح او طريقة بها الحل
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] ضم اعمدة للداتا جريد فيو محمد اسماعيل 13 127 21-01-18, 09:35 PM
آخر رد: محمد اسماعيل
  [سؤال] انشاء تقرير مباشر من داتا جريد فيو العنابي 1 45 21-01-18, 02:32 PM
آخر رد: khodor1985
  [VB.NET] اسناد التاريخ الي الداتا تيم من الداتا جريد محمد اسماعيل 8 75 19-01-18, 09:42 PM
آخر رد: محمد اسماعيل
  كيف يمكن العرض من قاعده البيانت الى الداتا جريد يوجد صورة مراد بورجي 1 52 19-01-18, 01:21 PM
آخر رد: محمود صالح
  [Acces2010] عدم المقدرة على استدعاء قاعدة بيانات saudisgames 3 65 15-01-18, 04:43 PM
آخر رد: saudisgames
  اختيار بيانات من حقل بشكل عشوائي zaid1 0 36 14-01-18, 02:38 AM
آخر رد: zaid1
  ارسال الداتا جريد فيو بالايميل السيد الجوهري 9 212 13-01-18, 10:04 PM
آخر رد: hglogtd
  تعبئة داتا جريد من جدولين مرتبطين ؟ Abdelazez.Ahmad 0 56 11-01-18, 08:35 PM
آخر رد: Abdelazez.Ahmad
Exclamation أريد جدول غير مرتبط بقاعدة بيانات YASSINEZG 1 60 11-01-18, 04:21 PM
آخر رد: عبدالله الدوسري
  تخزين مباشر بالداتا جريد alma_fandi 4 251 11-01-18, 04:13 PM
آخر رد: عبدالله الدوسري

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم