تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] عمل كلير للداتا سيت بدون حذف بيانات الداتا جريد
#1
السلام عليكم

عاوزة اعمل كلير للداتا سيت الى بتملى الداتا جريد 
بس البيانات تفضل موجودة بالداتا جريد 
عشان عاوزة اضيف بيانات على الجريد واعدل بياناتها 
سواء امسح او اضيف بيانات وبعدين اضغط تعديل 

منتظرة الرد ضرورى
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
يفضل دائما عمل مثال بسيط يلخص الامر اللي يحتاجه صاحب المشروع
حتى يسهل على المتعاونين ايصال الحل بشكل صحيح وبرضو اختصار للوقت وللجهد
فصاحب السؤال في الغالب يسأل ويترك بعض الامور مبهمة
على اي حال بما انك تستخدم
DataAdapter.(وضع منفصل)
أو
DataSet. ( وضع منفصل)
يعني اي تغيير على البيانات المعروضة على الجريد لا تمس لما في الجدول بأي صلة حتى تتم عملية الحفظ
ويكون الامر كانك أخذت من الجدول نسخة كاملة وتقوم بالتعديل عليها وتعيد حقن الجدول بها من جديد بعد عملية الحفظ
الخلاصة:
انت لست في حاجة لتفريغ ال DataSet
سبحان الله والحمدلله ولا إله إلا الله والله أكبر
 اللهم اغْفِرْ لِلمؤمنين والمؤمنات والمسلمين والمسلمات الأحياء منهم والأموات
الرد
تم الشكر بواسطة: %Eman% , سعود
#3
لما بحاول اضيف صفوف لا يستجيب
لذلك بحاول افرغ الداتا سيت
الرد
تم الشكر بواسطة: سعود
#4
(16-09-16, 07:14 PM)%Eman% كتب : لما بحاول اضيف صفوف لا يستجيب
لذلك بحاول افرغ الداتا سيت

شلون لا يضيف؟
هل القصد اضافة من مربعات نص؟
ان كان كذلك فلا يمكن حال ربطها عبر datatable
الرد
تم الشكر بواسطة: %Eman%
#5
بالظبط هكذا
ايه الحل اضيف ازاى للداتا جريد
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
(16-09-16, 07:33 PM)%Eman% كتب : بالظبط هكذا
ايه الحل اضيف ازاى للداتا جريد

لقد كتبت مثال لنفس استفسارك سابقا.
اذا اردت حرية التعامل مع Datagridview  لا نربطها عبر DataSource وانما ناخذ القيم من مصدر البيانات سواء DataSet او DataTable ونسندها لصفوف DataGridview.
الرد
تم الشكر بواسطة: %Eman%
#7
بمعنى ايه مش فاهمة
الرد
تم الشكر بواسطة:
#8
(16-09-16, 07:49 PM)%Eman% كتب : بمعنى ايه مش فاهمة

البحث فى الداتا جريد على الاعمدة المصممة يدويا - الرد

ترى نفس الفكرة
الرد
تم الشكر بواسطة: أبو عمر , %Eman%
#9
ما قلنا مثال صغير
وبعد اذن الحبيب سعود
حتى الاضافة من التكست بوكس ممكن لكن ما يكون التكست نفسه مربوط مع البيانات
DataGrid.Rows.add
واسند كل قيمة تكست لكل خليه عندي
وكأني اتعامل مع الجريد فقط وعند الانتهاء
save one once
بس برضو ارجع واردد دائما مثال صغير
سبحان الله والحمدلله ولا إله إلا الله والله أكبر
 اللهم اغْفِرْ لِلمؤمنين والمؤمنات والمسلمين والمسلمات الأحياء منهم والأموات
الرد
تم الشكر بواسطة:
#10
مش فاهمة رد ابو عمر
لكن ممكن توضيح او طريقة بها الحل
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] رفعت قاعدة بيانات access على Google Drive ولم استطع استعراض التقارير؟؟ abomo3ath 6 233 منذ 2 ساعة مضت
آخر رد: sendbad100
  [سؤال] اريد طريقه بسيطه لعمل اضافه لكل محتويات الداتا جريد الى قاعده البيانات MYSQL dametucorazon 0 15 منذ 3 ساعة مضت
آخر رد: dametucorazon
  [VB.NET] استيراد اعمدة جريد فيو من قاعدة بيانات اكسس حسب الاختيار Marwan9990 3 58 منذ 11 ساعة مضت
آخر رد: elgokr
  [VB.NET] كيف اجعل شريط التمرير ف الداتا جريد يتحرك اتوماتيك الي اخر سجل تم اضافته محمد صلاح ابراهيم 2 46 أمس, 03:08 PM
آخر رد: elgokr
  [VB.NET] كيفية جعل قيمة افتراضية من داخل كومبوبوكس موجود في داتا جريد فيو محمد صلاح ابراهيم 4 86 16-07-18, 02:31 PM
آخر رد: elgokr
  خطأ فى اتصال بقاعدة بيانات 2007 فى عمل كريستال ريبوت ارجو التفسير خالد كامل1 1 52 09-07-18, 03:39 AM
آخر رد: boudyonline
  [VB.NET] الاضافة لقاعدة بيانات سيكول سيرفر باستضافة مدفوعة محمد اسماعيل 10 137 06-07-18, 10:24 PM
آخر رد: محمد اسماعيل
  اخواني لدي مثال مشروع تعديل علي بيانات موجودة علي حسب تاريخ اليوم نور الهدى الهدى 7 175 06-07-18, 05:54 PM
آخر رد: elgokr
  [VB.NET] لدي فكرة ولا اعرف كيف اصل لتطبيقها وخاصة باستعلام من قاعدة بيانات mysql dametucorazon 2 75 01-07-18, 01:33 AM
آخر رد: dametucorazon
  [سؤال] اريد الطريقه الصحيحه لعمل FilterRow للداتا جريد ثم حفظ البيانات من الداتا جريد لقاعده dametucorazon 6 127 30-06-18, 12:45 AM
آخر رد: dametucorazon

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم