تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] عمل كلير للداتا سيت بدون حذف بيانات الداتا جريد
#1
السلام عليكم

عاوزة اعمل كلير للداتا سيت الى بتملى الداتا جريد 
بس البيانات تفضل موجودة بالداتا جريد 
عشان عاوزة اضيف بيانات على الجريد واعدل بياناتها 
سواء امسح او اضيف بيانات وبعدين اضغط تعديل 

منتظرة الرد ضرورى
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
يفضل دائما عمل مثال بسيط يلخص الامر اللي يحتاجه صاحب المشروع
حتى يسهل على المتعاونين ايصال الحل بشكل صحيح وبرضو اختصار للوقت وللجهد
فصاحب السؤال في الغالب يسأل ويترك بعض الامور مبهمة
على اي حال بما انك تستخدم
DataAdapter.(وضع منفصل)
أو
DataSet. ( وضع منفصل)
يعني اي تغيير على البيانات المعروضة على الجريد لا تمس لما في الجدول بأي صلة حتى تتم عملية الحفظ
ويكون الامر كانك أخذت من الجدول نسخة كاملة وتقوم بالتعديل عليها وتعيد حقن الجدول بها من جديد بعد عملية الحفظ
الخلاصة:
انت لست في حاجة لتفريغ ال DataSet
سبحان الله والحمدلله ولا إله إلا الله والله أكبر
 رَبِّ اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ
Heart
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: %Eman% , سعود
#3
لما بحاول اضيف صفوف لا يستجيب
لذلك بحاول افرغ الداتا سيت
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: سعود
#4
(16-09-16, 07:14 PM)%Eman% كتب : لما بحاول اضيف صفوف لا يستجيب
لذلك بحاول افرغ الداتا سيت

شلون لا يضيف؟
هل القصد اضافة من مربعات نص؟
ان كان كذلك فلا يمكن حال ربطها عبر datatable
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
رحمك الله أبا الليث
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: %Eman%
#5
بالظبط هكذا
ايه الحل اضيف ازاى للداتا جريد
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
(16-09-16, 07:33 PM)%Eman% كتب : بالظبط هكذا
ايه الحل اضيف ازاى للداتا جريد

لقد كتبت مثال لنفس استفسارك سابقا.
اذا اردت حرية التعامل مع Datagridview  لا نربطها عبر DataSource وانما ناخذ القيم من مصدر البيانات سواء DataSet او DataTable ونسندها لصفوف DataGridview.
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
رحمك الله أبا الليث
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: %Eman%
#7
بمعنى ايه مش فاهمة
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
(16-09-16, 07:49 PM)%Eman% كتب : بمعنى ايه مش فاهمة

البحث فى الداتا جريد على الاعمدة المصممة يدويا - الرد

ترى نفس الفكرة
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
رحمك الله أبا الليث
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: أبو عمر , %Eman%
#9
ما قلنا مثال صغير
وبعد اذن الحبيب سعود
حتى الاضافة من التكست بوكس ممكن لكن ما يكون التكست نفسه مربوط مع البيانات
DataGrid.Rows.add
واسند كل قيمة تكست لكل خليه عندي
وكأني اتعامل مع الجريد فقط وعند الانتهاء
save one once
بس برضو ارجع واردد دائما مثال صغير
سبحان الله والحمدلله ولا إله إلا الله والله أكبر
 رَبِّ اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ
Heart
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#10
مش فاهمة رد ابو عمر
لكن ممكن توضيح او طريقة بها الحل
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  ارسال بيانات عن طريق الإنترنت أسامة السالمي 7 95 أمس, 04:43 PM
آخر رد: Amir_alzubidy
  البحث في قاعدة بيانات اكسس hatem555 6 98 أمس, 02:53 AM
آخر رد: hatem555
  سؤال فى الداتا جريد salah mansour 1 85 21-05-17, 12:09 AM
آخر رد: boudyonline
  [VB.NET] اريد وضع مؤقت بدون تايمر داخل هذا الكود + المشروع بالكامل e-coder 0 45 19-05-17, 04:09 PM
آخر رد: e-coder
  [سؤال] ممكن مسساعدة في تصدير مشروع بقاعدة بيانات MySql & vb.net2013 فراس الغزي 1 55 19-05-17, 12:45 PM
آخر رد: Adrees
  تخزين مباشر بالداتا جريد alma_fandi 2 58 18-05-17, 03:03 AM
آخر رد: alma_fandi
  حساب عدد الصفوف في الداتا جريد فيو khaled12345 7 117 16-05-17, 09:17 PM
آخر رد: محمود بكرى
  [VB.NET] عايز اعرف ازاى اعمل برنامج بقاعدة بيانات xaml MOSTAFA.KAMEL 3 100 13-05-17, 11:01 PM
آخر رد: العواد الصغير
  نسخ بيانات جدول الى جدول كرم ابوهشام 1 41 13-05-17, 07:32 PM
آخر رد: Amir_alzubidy
  استراد وزتصدير الداتا الي الاكسيل khaled12345 2 111 12-05-17, 06:58 PM
آخر رد: khaled12345

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم