تقييم الموضوع :
  • 1 أصوات - بمعدل 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مشكلة في حفظ مكان قاعدة البيانات
#1
عندي مشكلة باختصار عندي برنامج يعمل علي الشبكة اقوم بتحديد مكان قاعدة البيانات عن طريق CommonDialog1 لاول مرة فقط ويقوم بحفظ مكان قاعدة البيانات في text
ويعمل البرنامج جيد ولاكن لايعمل البرنامج الا بوجود قاعدة البيانات مع البرنامج والمفروض ان قاعدة البيانات علي الشبكة اريد حل مرفق البرنامج


الملفات المرفقة
.rar   test.rar (الحجم : 16.02 ك ب / التحميلات : 84)
الرد
تم الشكر بواسطة: 30june
#2
???????????
الرد
تم الشكر بواسطة: 30june
#3
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
يتم حفظ مسار قاعدة البيانات في الريجستري الخاص بالجهاز وعند تشغيل البرنامج يقرا المسار
ارفق لك برنامج كنت عاملة واشتغل على شبكة بنجاح هتلاقي عندك في Form 3 يحفظ مسار قاعدة البيانات وفي mainform في التحميل يقرا مسار القاعدة من الريجستري

البرنامج

http://www.mediafire.com/download/3acrzt...y/aqar.rar
الرد
تم الشكر بواسطة: abulayth , superwoofer
#4
جاري التجربة وسيتم التواصل حتي الانتهاء
جزاك الله خير
وبارك الله فيك
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
تأكد من صلاحيات الشبكة
[صورة مرفقة: images?q=tbn:ANd9GcT72OLJW7D1E5QW-HUeWeJ...TGoNeg2jnQ]
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
المشكلة عندي اني لازم كل مرة احدد مكان قاعدة البيانات علشان البرنامج يشتغل معايا مع العلم ان مسار قاعدة البيانات محفوظ في التكست اما لو قاعدة البيانات في نفس المجلد الموجود مع البرنامج بتشتغل عادي
انتا ممكن تجرب تنقل البرنامج خارج المجلد وشغل البرنامج وحدد المسار لاول المرة البرنامج هيشتغل تمام لاكن لو اغلقت البرنامج وفتحته مرة اخري هتلاقي ان المسار محفوظ في التكست وعند الضغط علي form للانتقال ال form الاخر مش هيتعرف علي مكان قاعدة البيانات لازم تحدد المكن في كل مرة
ارجو التجربة
الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

اخي البرنامج يعمل بشكل جيد حتى عند نقله من مكاان الى اخر

لكن انا اجريت لك تعديل بسيط جداً

جرب كدا ورد عليا


الملفات المرفقة
.rar   test.rar (الحجم : 15.99 ك ب / التحميلات : 98)
[صورة مرفقة: images?q=tbn:ANd9GcT72OLJW7D1E5QW-HUeWeJ...TGoNeg2jnQ]
الرد
تم الشكر بواسطة:
#8
جاري التجربة اشكرك جزيلا
الرد
تم الشكر بواسطة:
#9
http://www11.0zz0.com/2014/02/01/17/549589283.jpg
اسف علي التعب ربنا يجزيكم خير
باختصار
وضحت مااريد بالصورة
اريد ان اوجه data source ل text1 و text1 به مسار قاعدة البيانات كما في الصورة او عن طريق كود واشكركم جزيلا
المشكلة عندي عن استخراج برنامج تنفيذي exe يعمل بشكل جيد عند نقله في مكان بعيد عن قاعدة البيانات كل مرة لابد من تحديد مكان قاعدة البيانات حتي يعمل
واسف علي الاطاله
واشكرك مقدما
الرد
تم الشكر بواسطة:
#10
كود :
db.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='" & Form1.Text1 & "'"
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  مساعد في اغلاق اتصال قاعدت البيانات ahmed250 0 79 11-05-22, 10:10 AM
آخر رد: ahmed250
  مشكلة على ويندوز7 ABO.BANCIANA 17 8,288 28-04-22, 06:07 AM
آخر رد: alhoor
  مشكلة في بيانات تقرير اكتيف ريبورت مصمم هاوي 2 357 26-02-22, 07:35 PM
آخر رد: مصمم هاوي
  والله تعبت مشكلة محمد حمد محمد سليمان 1 442 22-01-22, 02:05 AM
آخر رد: Taha Okla
  مشكلة في فتح مشاريعي بعد تنزيل ويندوز 10 بل 7 محمد حمد محمد سليمان 4 433 18-01-22, 12:26 PM
آخر رد: محمد حمد محمد سليمان
Lightbulb تعلم إجراء العمليات الأساسية على قواعد البيانات أبو خالد الشكري 9 602 27-12-21, 06:54 PM
آخر رد: أبو خالد الشكري
  [vb6.0] طلب : كود إيجاد أقل قيمة في عمود معين بجدول من قاعدة بيانات أكسس hamada salah90 2 360 12-12-21, 11:12 PM
آخر رد: hamada salah90
  مشكلة تفقيط في تقرير ‪Active Report ahmed250 8 728 03-12-21, 11:04 PM
آخر رد: zainabaza
Smile [vb6.0] كيف تلون البيانات المكررة في العمود وتلوين اكبر قيمة في العمود في mshflexgrid1 Mhqom 11 895 27-11-21, 02:55 AM
آخر رد: Mhqom
  [سؤال] أريد النصيحة بخصوص الإتصال بقاعدة البيانات hamada salah90 2 572 16-09-21, 01:13 PM
آخر رد: hamada salah90

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم