تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[نقاش] عمل ثيم جاهز للفورم بالكامل
#1
السلام عليكم

كيف يتم عمل ثيم للفورم بالكامل

بمعنى

كلنا نعلم انه يوجد كلاسات ثيم

تضفها لمشروعك

ثم تختار ادوات الثيم من ادوات الفيجوال وتضفها للفورم

ولكن ماذا لو اردنا عمل مثلا ملف dll

يكون عبارة عن ثيم

عن اضافته للمشروع واستدعائه فى الفورم

يتم تغير كل ادوات الفورم

لادوات الثيم

مثلا نفترض اننا عملنا زر معين

ونريد تغير كل ازرار الفورم لهذا الزر الذى صممناه من قبل

اتمنى تفهموا ما اقصد
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
طبعا كل شئ ممكن لكنك تحتاج إلي مجهود ضخم و السبب ان كل كونترول له طريقه الخاصة في رسم نفسه
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: الماجيك مسعد , sendbad100
#3
(30-01-17, 09:38 AM)silverlight كتب : طبعا كل شئ ممكن لكنك تحتاج إلي مجهود ضخم و السبب ان كل كونترول له طريقه الخاصة في رسم نفسه

يريت مثال على اى كنترول

وليكن مثلا زر بوتون
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
في المرفقات ستجد مثال علي الباتون


الملفات المرفقة
.rar   Test_CairoButton.rar (الحجم : 67.38 ك ب / التحميلات : 55)
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: الماجيك مسعد , sendbad100
#5
(30-01-17, 11:34 PM)silverlight كتب : في المرفقات ستجد مثال علي الباتون

اولا اخى الفاضل

شكرا لاهتمامك بالموضوع

ولكن ليس هذا المطلوب

انا اقصد

مثلا لدى فورم وفيه 5 زر بوتون

ازاى اعمل ثيم

اضيفه للفورم

يقوم بتغير ال5 ازرار المضافة مسبقا على الفورم تلقائيا عند تشغيل الفورم مثلا

يعنى ثيم جاهز يغير الادوات بمجرد اضافته للفورم

اتمنى تكون فهمت ما اريد ان اوضح لك

بانتظار ردك اخى
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
فاهم طلبك لكن ما تطلبه يحتاج وقت
لكن و بنسبة 90 في المائة أنا أعطيتك الفكرة و عليك ان تستخدمها لبناء الكلاس الذي تريده
كل ما في الأمر ان الدوال و عمليات الرسم يجب  ان تتم في كلاس مختلف تمرر  له أي باتون علي هيئة باراميتر
سوف يقابلك بعض المشاكل في تلك الحالة لأن بعض صفات الباتون هي من النوع Protected وبالتالي يجب ان تتحايل علي الأمر لتحصل علي تلك الصفات أو تحصل عليها عن طريق Reflection حتي تستطيع أن تضبط بعض خواص و صفات الباتون و مثالا علي ذلك SetStyle الخاصة بالباتون
أيضا يجب ان يكون لديك خبرة جيدة للتعامل مع أحداث الباتون و تعرف كيف تضيفها و تعرف كيف تتخلص منها وذلك باستخدام
AddHandler , RemoveHandler
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: الماجيك مسعد , الماجيك مسعد
#7
(01-02-17, 10:03 AM)silverlight كتب : فاهم طلبك لكن ما تطلبه يحتاج وقت
لكن و بنسبة 90 في المائة أنا أعطيتك الفكرة و عليك ان تستخدمها لبناء الكلاس الذي تريده
كل ما في الأمر ان الدوال و عمليات الرسم يجب  ان تتم في كلاس مختلف تمرر  له أي باتون علي هيئة باراميتر
سوف يقابلك بعض المشاكل في تلك الحالة لأن بعض صفات الباتون هي من النوع Protected وبالتالي يجب ان تتحايل علي الأمر لتحصل علي تلك الصفات أو تحصل عليها عن طريق Reflection حتي تستطيع أن تضبط بعض خواص و صفات الباتون و مثالا علي ذلك SetStyle الخاصة بالباتون
أيضا يجب ان يكون لديك خبرة جيدة للتعامل مع أحداث الباتون و تعرف كيف تضيفها و تعرف كيف تتخلص منها وذلك باستخدام
AddHandler , RemoveHandler

بارك الله فيك اخى

ولكن المثال لا يختلف عن اى كلاس ثيم متوفر عالنت

والا كنت استخدمته

وبما انك فهمت طلبي
فكنت اتمنى تطبيق الفكرة حتى لو على اداة واحدة مثل البوتون وانا هحاول افهم منها الفكرة واطبقها على باقى الادوات التى اريدها

مثل VisualStyler

ولكن سوف انتظر مساعدة بعض الاخوة

لانى لم احصل على طلبي

وربنا يكون فى عونك

واسف جدا على ازعاجك
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
ممكن تستخدم skins
http://skincrafter.com/samples/vbnet-skins

https://www.google.com.eg/webhp?sourceid...et%20skins
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: الماجيك مسعد
#9
ريح نفسك واستخدم الثيمات المجانية من بداية المشروع لان الفكرة اللي تطلبها صعبه واعتقد ما تلاقيها ببلاش يعني لازم تحط الدراهم بس ما اعرفها
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: الماجيك مسعد
#10
(01-02-17, 11:29 AM)ali.alfoly كتب : ممكن تستخدم skins
http://skincrafter.com/samples/vbnet-skins

https://www.google.com.eg/webhp?sourceid...et%20skins

هو دا مثل الى انا عايزه بالظبط

بس انا مش عايز استخدمها

انا عايز اصنع ثيم خاص بيا واستخدمه فى برنامجى فقط

(01-02-17, 04:32 PM)جابر كتب : ريح نفسك واستخدم الثيمات المجانية من بداية المشروع لان الفكرة اللي تطلبها صعبه واعتقد ما تلاقيها ببلاش يعني لازم تحط الدراهم بس ما اعرفها

انا عايز اصنع ثيم خاص بيا واستخدمه فى برنامجى فقط
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  عمل شهادات طلاب عن طريق دمج البيانات مع قالب شهادة جاهز جيولوجي مبتدئ 4 138 31-10-17, 01:31 AM
آخر رد: جيولوجي مبتدئ
  [VB.NET] لا استطيع عمل Run الا للفورم الأول فقط عمرو المطري 2 90 25-10-17, 03:32 AM
آخر رد: عمرو المطري
  اريد تعديل ع المشروع فقط + تحميل المشروع بالكامل e-coder 4 196 17-10-17, 12:09 AM
آخر رد: e-coder
  [VB.NET] مشكلة عدم تنفيذ الكود + المشروع بالكامل e-coder 0 163 07-06-17, 01:57 PM
آخر رد: e-coder
  [VB.NET] اريد وضع مؤقت بدون تايمر داخل هذا الكود + المشروع بالكامل e-coder 0 188 19-05-17, 04:09 PM
آخر رد: e-coder
  [VB.NET] المشروع جاهز ولكن بحاجة لتعديل بسيط 3asfa~mdmra 2 394 14-02-17, 01:00 AM
آخر رد: 3asfa~mdmra
  عمل سكرول بار للفورم abdulla2 8 505 09-01-17, 02:03 PM
آخر رد: silverlight
  [VB.NET] ظل خارجي للفورم محمد اسماعيل 10 909 07-07-16, 03:17 AM
آخر رد: silverlight
Rainbow [VB.NET] اريد عمل تظليل خفيف للفورم محمد اسماعيل 0 428 01-06-16, 11:26 PM
آخر رد: محمد اسماعيل
  [سؤال] مطلوب برنامج ثيمات (اشكال للفورم) عبد الرحمن متولي 5 919 06-04-16, 09:21 AM
آخر رد: hassan

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم