تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] فكرة عمل برنامج تنبيهات
#1
السلام عليكم
عندي فكرة لعمل تنبيهات لبرنامج صغير عامله
بقاعدة بيانات اكسس بعطيني تنبيهات ان فلان موعده اليوم وتظهر
التنبيهات مثل الفيسبوك وعند النقر عليها يفتح فورم وتوجد به كل تنبيهات الفائتة

الادخال
-----
المواعيد تدخل الى قاعدة بيانات
تدخل تاريخ اليوم ويكون افتراضي ثم تضيف عليه موعد الشخص
ويحفظ في قاعدة البيانات وعند اقتراب الموعد لليوم مثلا او قبله بيوم يعطيك تنبيه
بجانب التبويب في المنيو ستريب عند النقر عليه يفتح لط قائمة التنبيهات .

أتمنى ان الفكره وصلت
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
الطريقه السهله
فى برنامج موجود بداخل الويندوز اسمه Task Scheduler
ده وظيفته منبه للبرامج يعنى لو عاوز تشغل برنامجك فى وقت معين - تسجل الوقت ومسار البرنامج وهو هيفتحه لوحه فى الوقت ده
هتلاقى فى برامج كتير مسجله فيه مثل office - chrome - bitdefender
لو استخدمت الطيرقه دى يبقى مش محتاج قاعده بيانات اساسا كل الى محتاجه تعرف ازاى تسجل وقت جديد عن طريق الكود
الطريقه الصعبه
عمل قاعده بيانات
وضع timer يقوم بفحص القاعده كل مثلا 60 ثانيه (لاتقوم بوضع وقت قليل مثل كل ثانيه لان هذا سيؤثر على سرعه الجهاز)
ويقارن الوقت الموجود فى قاعده البيانات بالوقت الحالى - اذا كانا متتطابقين او يفرق بينهم 1 دقيقه فقط يصدر صوت معين (ملحوظه قارن بين الدقاتق والساعات والتاريخ اذا اردت - لاتقوم بالمقارنه مع الثوانى لانها تتغير بسرعه)
مثال : فى قاعده البيانات الوقت 10:15 AM و فى الكمبيوتر الوقت 10:16 AM
القيم متقاربه بفارق دقيقه واحده - يعنى صح ويرن المنبه
ليه تركت دقيقه واحده فارق ؟ لانه ربما يتأخر برنامجك فى فحص القاعده وبالتالى يفوت الوقت ولاكن مع فرق دقيقه لن يفوت ابدا
الرد
تم الشكر بواسطة: thevirus
#3
(20-02-17, 12:47 AM)EnormousSoft كتب : الطريقه السهله
فى برنامج موجود بداخل الويندوز اسمه Task Scheduler
ده وظيفته منبه للبرامج يعنى لو عاوز تشغل برنامجك فى وقت معين - تسجل الوقت ومسار البرنامج وهو هيفتحه لوحه فى الوقت ده
هتلاقى فى برامج كتير مسجله فيه مثل office - chrome - bitdefender
لو استخدمت الطيرقه دى يبقى مش محتاج قاعده بيانات اساسا كل الى محتاجه تعرف ازاى تسجل وقت جديد عن طريق الكود
الطريقه الصعبه
عمل قاعده بيانات
وضع timer يقوم بفحص القاعده كل مثلا 60 ثانيه (لاتقوم بوضع وقت قليل مثل كل ثانيه لان هذا سيؤثر على سرعه الجهاز)
ويقارن الوقت الموجود فى قاعده البيانات بالوقت الحالى - اذا كانا متتطابقين او يفرق بينهم 1 دقيقه فقط يصدر صوت معين (ملحوظه قارن بين الدقاتق والساعات والتاريخ اذا اردت - لاتقوم بالمقارنه مع الثوانى لانها تتغير بسرعه)
مثال : فى قاعده البيانات الوقت 10:15 AM و فى الكمبيوتر الوقت 10:16 AM
القيم متقاربه بفارق دقيقه واحده - يعنى صح ويرن المنبه
ليه تركت دقيقه واحده فارق ؟ لانه ربما يتأخر برنامجك فى فحص القاعده وبالتالى يفوت الوقت ولاكن مع فرق دقيقه لن يفوت ابدا

طيب انا عملت برنامج تدخل تاريخ ميلادك او ميلاد صحبك ويذكرك بالميلاد طيب كيف اعمل كود التبيه وانا عملت قاعدة البيانات؟
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] طلب برنامج حفظ واستدعى وتحرير بيانات مع صوره الى قاعدة اكسس 20000 khalidalwdi 0 49 12-11-18, 07:34 PM
آخر رد: khalidalwdi
  [VB.NET] مشكلة في برنامج متعدد اللغات ay.alhaj 12 257 12-11-18, 03:30 AM
آخر رد: ay.alhaj
  مساعدة ضرورية بخصوص برنامج Aminsoft 3 108 07-11-18, 01:08 PM
آخر رد: Aminsoft
  محتاج مساعدة فى صنع برنامج Mohamed Magdy 2 68 07-11-18, 12:57 AM
آخر رد: Mohamed Magdy
  برنامج للأيقونات sads 2 94 05-11-18, 07:19 PM
آخر رد: sads
  هل برنامج فيجوال ستوديو 2017 يعمل على 32bit Talal assy 2 64 05-11-18, 01:49 PM
آخر رد: Talal assy
  هل من الممكن اضافة html editor الى برنامج ديسك توب nabil.1710 2 71 05-11-18, 01:10 AM
آخر رد: nabil.1710
  فكرة مشروع لإدارة مخزن sads 10 246 04-11-18, 09:27 PM
آخر رد: sads
Star ارسال رسائل فيسبوك من برنامج | التعامل مع الماسنجر من برنامجك YousefOkasha 3 2,939 02-11-18, 03:05 AM
آخر رد: nabil.1710
  شرح برنامج Microsoft SQL Server Management Studio 17 bidaya 3 100 28-10-18, 06:36 PM
آخر رد: asemshahen5

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم