تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] فكرة عمل برنامج تنبيهات
#1
السلام عليكم
عندي فكرة لعمل تنبيهات لبرنامج صغير عامله
بقاعدة بيانات اكسس بعطيني تنبيهات ان فلان موعده اليوم وتظهر
التنبيهات مثل الفيسبوك وعند النقر عليها يفتح فورم وتوجد به كل تنبيهات الفائتة

الادخال
-----
المواعيد تدخل الى قاعدة بيانات
تدخل تاريخ اليوم ويكون افتراضي ثم تضيف عليه موعد الشخص
ويحفظ في قاعدة البيانات وعند اقتراب الموعد لليوم مثلا او قبله بيوم يعطيك تنبيه
بجانب التبويب في المنيو ستريب عند النقر عليه يفتح لط قائمة التنبيهات .

أتمنى ان الفكره وصلت
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
الطريقه السهله
فى برنامج موجود بداخل الويندوز اسمه Task Scheduler
ده وظيفته منبه للبرامج يعنى لو عاوز تشغل برنامجك فى وقت معين - تسجل الوقت ومسار البرنامج وهو هيفتحه لوحه فى الوقت ده
هتلاقى فى برامج كتير مسجله فيه مثل office - chrome - bitdefender
لو استخدمت الطيرقه دى يبقى مش محتاج قاعده بيانات اساسا كل الى محتاجه تعرف ازاى تسجل وقت جديد عن طريق الكود
الطريقه الصعبه
عمل قاعده بيانات
وضع timer يقوم بفحص القاعده كل مثلا 60 ثانيه (لاتقوم بوضع وقت قليل مثل كل ثانيه لان هذا سيؤثر على سرعه الجهاز)
ويقارن الوقت الموجود فى قاعده البيانات بالوقت الحالى - اذا كانا متتطابقين او يفرق بينهم 1 دقيقه فقط يصدر صوت معين (ملحوظه قارن بين الدقاتق والساعات والتاريخ اذا اردت - لاتقوم بالمقارنه مع الثوانى لانها تتغير بسرعه)
مثال : فى قاعده البيانات الوقت 10:15 AM و فى الكمبيوتر الوقت 10:16 AM
القيم متقاربه بفارق دقيقه واحده - يعنى صح ويرن المنبه
ليه تركت دقيقه واحده فارق ؟ لانه ربما يتأخر برنامجك فى فحص القاعده وبالتالى يفوت الوقت ولاكن مع فرق دقيقه لن يفوت ابدا
الرد
تم الشكر بواسطة: thevirus
#3
(20-02-17, 12:47 AM)EnormousSoft كتب : الطريقه السهله
فى برنامج موجود بداخل الويندوز اسمه Task Scheduler
ده وظيفته منبه للبرامج يعنى لو عاوز تشغل برنامجك فى وقت معين - تسجل الوقت ومسار البرنامج وهو هيفتحه لوحه فى الوقت ده
هتلاقى فى برامج كتير مسجله فيه مثل office - chrome - bitdefender
لو استخدمت الطيرقه دى يبقى مش محتاج قاعده بيانات اساسا كل الى محتاجه تعرف ازاى تسجل وقت جديد عن طريق الكود
الطريقه الصعبه
عمل قاعده بيانات
وضع timer يقوم بفحص القاعده كل مثلا 60 ثانيه (لاتقوم بوضع وقت قليل مثل كل ثانيه لان هذا سيؤثر على سرعه الجهاز)
ويقارن الوقت الموجود فى قاعده البيانات بالوقت الحالى - اذا كانا متتطابقين او يفرق بينهم 1 دقيقه فقط يصدر صوت معين (ملحوظه قارن بين الدقاتق والساعات والتاريخ اذا اردت - لاتقوم بالمقارنه مع الثوانى لانها تتغير بسرعه)
مثال : فى قاعده البيانات الوقت 10:15 AM و فى الكمبيوتر الوقت 10:16 AM
القيم متقاربه بفارق دقيقه واحده - يعنى صح ويرن المنبه
ليه تركت دقيقه واحده فارق ؟ لانه ربما يتأخر برنامجك فى فحص القاعده وبالتالى يفوت الوقت ولاكن مع فرق دقيقه لن يفوت ابدا

طيب انا عملت برنامج تدخل تاريخ ميلادك او ميلاد صحبك ويذكرك بالميلاد طيب كيف اعمل كود التبيه وانا عملت قاعدة البيانات؟
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
Sad برنامج الديون Kian Tech 17 3,640 15-02-19, 03:14 PM
آخر رد: rayanexavi
  [كود] كيف يتم جلب البيانات من برنامج اخر للبرنامج خاصتي dametucorazon 8 232 28-01-19, 05:21 AM
آخر رد: dametucorazon
  كيفية قلب برنامج مبني بالانجليزي الي العربي عاصم شرف الدين محمد 8 223 22-01-19, 04:13 PM
آخر رد: mmali127
  [سؤال] عايز دورة انشاء برنامج مثل الهين والامبراطورية من فضلكم omarzerrouki 6 1,129 21-01-19, 06:15 PM
آخر رد: elgokr
  طلب مساعدة فى تصميم برنامج عيادة كشف نظر krkaba 6 211 21-01-19, 03:40 PM
آخر رد: elgokr
  [سؤال] صممت برنامج ولم استطيع ان اكمله quwery_n 3 922 09-01-19, 01:22 AM
آخر رد: اسامه الهرماوي
  برنامج لتحويل قيمة البكسل اللونيه الى عدد صحيح dyar mohammed 0 71 08-01-19, 11:46 PM
آخر رد: dyar mohammed
Big Grin سؤال حول فحص اذا كان برنامج قيد التشغيل او لا ahmadpal 4 166 07-01-19, 02:50 PM
آخر رد: elgokr
  [VB.NET] كيف اجعل برنامج يعمل على شبكة السائل 2 169 05-01-19, 06:00 AM
آخر رد: السائل
  مشكلة في تشغيل برنامج تمت صناعته بالفيجوال بيسك 2012 و فيجوال بيسك 2017 naderahly 3 173 30-12-18, 02:59 AM
آخر رد: a.wagdi

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم