تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] فكرة عمل برنامج تنبيهات
#1
السلام عليكم
عندي فكرة لعمل تنبيهات لبرنامج صغير عامله
بقاعدة بيانات اكسس بعطيني تنبيهات ان فلان موعده اليوم وتظهر
التنبيهات مثل الفيسبوك وعند النقر عليها يفتح فورم وتوجد به كل تنبيهات الفائتة

الادخال
-----
المواعيد تدخل الى قاعدة بيانات
تدخل تاريخ اليوم ويكون افتراضي ثم تضيف عليه موعد الشخص
ويحفظ في قاعدة البيانات وعند اقتراب الموعد لليوم مثلا او قبله بيوم يعطيك تنبيه
بجانب التبويب في المنيو ستريب عند النقر عليه يفتح لط قائمة التنبيهات .

أتمنى ان الفكره وصلت
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
الطريقه السهله
فى برنامج موجود بداخل الويندوز اسمه Task Scheduler
ده وظيفته منبه للبرامج يعنى لو عاوز تشغل برنامجك فى وقت معين - تسجل الوقت ومسار البرنامج وهو هيفتحه لوحه فى الوقت ده
هتلاقى فى برامج كتير مسجله فيه مثل office - chrome - bitdefender
لو استخدمت الطيرقه دى يبقى مش محتاج قاعده بيانات اساسا كل الى محتاجه تعرف ازاى تسجل وقت جديد عن طريق الكود
الطريقه الصعبه
عمل قاعده بيانات
وضع timer يقوم بفحص القاعده كل مثلا 60 ثانيه (لاتقوم بوضع وقت قليل مثل كل ثانيه لان هذا سيؤثر على سرعه الجهاز)
ويقارن الوقت الموجود فى قاعده البيانات بالوقت الحالى - اذا كانا متتطابقين او يفرق بينهم 1 دقيقه فقط يصدر صوت معين (ملحوظه قارن بين الدقاتق والساعات والتاريخ اذا اردت - لاتقوم بالمقارنه مع الثوانى لانها تتغير بسرعه)
مثال : فى قاعده البيانات الوقت 10:15 AM و فى الكمبيوتر الوقت 10:16 AM
القيم متقاربه بفارق دقيقه واحده - يعنى صح ويرن المنبه
ليه تركت دقيقه واحده فارق ؟ لانه ربما يتأخر برنامجك فى فحص القاعده وبالتالى يفوت الوقت ولاكن مع فرق دقيقه لن يفوت ابدا
الرد
تم الشكر بواسطة: thevirus
#3
(20-02-17, 12:47 AM)EnormousSoft كتب : الطريقه السهله
فى برنامج موجود بداخل الويندوز اسمه Task Scheduler
ده وظيفته منبه للبرامج يعنى لو عاوز تشغل برنامجك فى وقت معين - تسجل الوقت ومسار البرنامج وهو هيفتحه لوحه فى الوقت ده
هتلاقى فى برامج كتير مسجله فيه مثل office - chrome - bitdefender
لو استخدمت الطيرقه دى يبقى مش محتاج قاعده بيانات اساسا كل الى محتاجه تعرف ازاى تسجل وقت جديد عن طريق الكود
الطريقه الصعبه
عمل قاعده بيانات
وضع timer يقوم بفحص القاعده كل مثلا 60 ثانيه (لاتقوم بوضع وقت قليل مثل كل ثانيه لان هذا سيؤثر على سرعه الجهاز)
ويقارن الوقت الموجود فى قاعده البيانات بالوقت الحالى - اذا كانا متتطابقين او يفرق بينهم 1 دقيقه فقط يصدر صوت معين (ملحوظه قارن بين الدقاتق والساعات والتاريخ اذا اردت - لاتقوم بالمقارنه مع الثوانى لانها تتغير بسرعه)
مثال : فى قاعده البيانات الوقت 10:15 AM و فى الكمبيوتر الوقت 10:16 AM
القيم متقاربه بفارق دقيقه واحده - يعنى صح ويرن المنبه
ليه تركت دقيقه واحده فارق ؟ لانه ربما يتأخر برنامجك فى فحص القاعده وبالتالى يفوت الوقت ولاكن مع فرق دقيقه لن يفوت ابدا

طيب انا عملت برنامج تدخل تاريخ ميلادك او ميلاد صحبك ويذكرك بالميلاد طيب كيف اعمل كود التبيه وانا عملت قاعدة البيانات؟
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] فكرة اتمنى احصل حل لها dubai.eig 4 105 18-04-18, 04:49 AM
آخر رد: محمد كريّم
Brick سؤال عن فكرة نقاط البيع abdou 11 341 12-04-18, 01:36 AM
آخر رد: ملهمـ
  برنامج لتوليد الحروف sads 16 405 11-04-18, 07:23 PM
آخر رد: sads
  [مشروع] مطلوب تصميم برنامج مثل هذا elokely 1 155 10-04-18, 10:38 PM
آخر رد: elokely
  [VB.NET] برنامج تشفير النص rootkit 8 131 08-04-18, 04:53 PM
آخر رد: rootkit
  فكره برنامج لتجميع الاحرف وتكوين جمل alaqsa 11 2,916 28-03-18, 12:43 AM
آخر رد: Mr.w
Thumbs Up [C#.NET] من فضلكم انا عاوز اعمل برنامج تنفيذ الاوامر الصوتيه والتحدث بالفيجوال بيسك ahmed kamal 3 191 27-03-18, 03:12 PM
آخر رد: ssayed111
  مساعده في تحميل برنامج الفيجوال بيسك 2015 emamtron2014 4 110 26-03-18, 03:45 AM
آخر رد: عبدالله الدوسري
Information [VB.NET] مطلوب سورس برنامج من سيربح المليون بدر إشتية 5 1,492 23-03-18, 01:50 PM
آخر رد: عبد العزيز البسكري
  [VB.NET] دورة برنامج تقسيط ابو ملاك الخبير 4 140 22-03-18, 09:20 PM
آخر رد: ابو ملاك الخبير

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم