تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] فكرة عمل برنامج تنبيهات
#1
السلام عليكم
عندي فكرة لعمل تنبيهات لبرنامج صغير عامله
بقاعدة بيانات اكسس بعطيني تنبيهات ان فلان موعده اليوم وتظهر
التنبيهات مثل الفيسبوك وعند النقر عليها يفتح فورم وتوجد به كل تنبيهات الفائتة

الادخال
-----
المواعيد تدخل الى قاعدة بيانات
تدخل تاريخ اليوم ويكون افتراضي ثم تضيف عليه موعد الشخص
ويحفظ في قاعدة البيانات وعند اقتراب الموعد لليوم مثلا او قبله بيوم يعطيك تنبيه
بجانب التبويب في المنيو ستريب عند النقر عليه يفتح لط قائمة التنبيهات .

أتمنى ان الفكره وصلت
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
الطريقه السهله
فى برنامج موجود بداخل الويندوز اسمه Task Scheduler
ده وظيفته منبه للبرامج يعنى لو عاوز تشغل برنامجك فى وقت معين - تسجل الوقت ومسار البرنامج وهو هيفتحه لوحه فى الوقت ده
هتلاقى فى برامج كتير مسجله فيه مثل office - chrome - bitdefender
لو استخدمت الطيرقه دى يبقى مش محتاج قاعده بيانات اساسا كل الى محتاجه تعرف ازاى تسجل وقت جديد عن طريق الكود
الطريقه الصعبه
عمل قاعده بيانات
وضع timer يقوم بفحص القاعده كل مثلا 60 ثانيه (لاتقوم بوضع وقت قليل مثل كل ثانيه لان هذا سيؤثر على سرعه الجهاز)
ويقارن الوقت الموجود فى قاعده البيانات بالوقت الحالى - اذا كانا متتطابقين او يفرق بينهم 1 دقيقه فقط يصدر صوت معين (ملحوظه قارن بين الدقاتق والساعات والتاريخ اذا اردت - لاتقوم بالمقارنه مع الثوانى لانها تتغير بسرعه)
مثال : فى قاعده البيانات الوقت 10:15 AM و فى الكمبيوتر الوقت 10:16 AM
القيم متقاربه بفارق دقيقه واحده - يعنى صح ويرن المنبه
ليه تركت دقيقه واحده فارق ؟ لانه ربما يتأخر برنامجك فى فحص القاعده وبالتالى يفوت الوقت ولاكن مع فرق دقيقه لن يفوت ابدا
الرد
تم الشكر بواسطة: thevirus
#3
(20-02-17, 12:47 AM)EnormousSoft كتب : الطريقه السهله
فى برنامج موجود بداخل الويندوز اسمه Task Scheduler
ده وظيفته منبه للبرامج يعنى لو عاوز تشغل برنامجك فى وقت معين - تسجل الوقت ومسار البرنامج وهو هيفتحه لوحه فى الوقت ده
هتلاقى فى برامج كتير مسجله فيه مثل office - chrome - bitdefender
لو استخدمت الطيرقه دى يبقى مش محتاج قاعده بيانات اساسا كل الى محتاجه تعرف ازاى تسجل وقت جديد عن طريق الكود
الطريقه الصعبه
عمل قاعده بيانات
وضع timer يقوم بفحص القاعده كل مثلا 60 ثانيه (لاتقوم بوضع وقت قليل مثل كل ثانيه لان هذا سيؤثر على سرعه الجهاز)
ويقارن الوقت الموجود فى قاعده البيانات بالوقت الحالى - اذا كانا متتطابقين او يفرق بينهم 1 دقيقه فقط يصدر صوت معين (ملحوظه قارن بين الدقاتق والساعات والتاريخ اذا اردت - لاتقوم بالمقارنه مع الثوانى لانها تتغير بسرعه)
مثال : فى قاعده البيانات الوقت 10:15 AM و فى الكمبيوتر الوقت 10:16 AM
القيم متقاربه بفارق دقيقه واحده - يعنى صح ويرن المنبه
ليه تركت دقيقه واحده فارق ؟ لانه ربما يتأخر برنامجك فى فحص القاعده وبالتالى يفوت الوقت ولاكن مع فرق دقيقه لن يفوت ابدا

طيب انا عملت برنامج تدخل تاريخ ميلادك او ميلاد صحبك ويذكرك بالميلاد طيب كيف اعمل كود التبيه وانا عملت قاعدة البيانات؟
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
Star برنامج دعم المستخدمين | خدمة عملاء YousefOkasha 0 7,518 12-07-18, 02:04 PM
آخر رد: YousefOkasha
Star ارسال رسائل فيسبوك من برنامج | التعامل مع الماسنجر من برنامجك YousefOkasha 2 2,685 10-07-18, 07:30 AM
آخر رد: YousefOkasha
Sad [VB.NET] طلب مساعدة في برنامج للتحديث الروابط Salim sadek 4 94 06-07-18, 12:38 AM
آخر رد: elgokr
  [VB.NET] طلب برنامج مخزن مجاني A12 1 86 05-07-18, 04:18 AM
آخر رد: elgokr
Brick برنامج تصويت - Vote YousefOkasha 6 108 04-07-18, 01:17 AM
آخر رد: YousefOkasha
  استفسار في برنامج مبيعات mohammedvego 10 304 03-07-18, 09:18 AM
آخر رد: sendbad100
  [VB.NET] لدي فكرة ولا اعرف كيف اصل لتطبيقها وخاصة باستعلام من قاعدة بيانات mysql dametucorazon 2 75 01-07-18, 01:33 AM
آخر رد: dametucorazon
  [VB.NET] شباب فكرة جديدة للمنشن تبع الانستغرام 0theghost0 3 114 29-06-18, 07:22 PM
آخر رد: 0theghost0
Heart [سؤال] المرجو المساعدة من طرف خبراء برنامج visual basic studio shem3a 1 72 28-06-18, 07:52 AM
آخر رد: elgokr
  [مشروع] مشروع برنامج لادارة مدرسة sudanpc 2 121 28-06-18, 06:54 AM
آخر رد: elgokr

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم