تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] فكرة عمل برنامج تنبيهات
#1
السلام عليكم
عندي فكرة لعمل تنبيهات لبرنامج صغير عامله
بقاعدة بيانات اكسس بعطيني تنبيهات ان فلان موعده اليوم وتظهر
التنبيهات مثل الفيسبوك وعند النقر عليها يفتح فورم وتوجد به كل تنبيهات الفائتة

الادخال
-----
المواعيد تدخل الى قاعدة بيانات
تدخل تاريخ اليوم ويكون افتراضي ثم تضيف عليه موعد الشخص
ويحفظ في قاعدة البيانات وعند اقتراب الموعد لليوم مثلا او قبله بيوم يعطيك تنبيه
بجانب التبويب في المنيو ستريب عند النقر عليه يفتح لط قائمة التنبيهات .

أتمنى ان الفكره وصلت
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
الطريقه السهله
فى برنامج موجود بداخل الويندوز اسمه Task Scheduler
ده وظيفته منبه للبرامج يعنى لو عاوز تشغل برنامجك فى وقت معين - تسجل الوقت ومسار البرنامج وهو هيفتحه لوحه فى الوقت ده
هتلاقى فى برامج كتير مسجله فيه مثل office - chrome - bitdefender
لو استخدمت الطيرقه دى يبقى مش محتاج قاعده بيانات اساسا كل الى محتاجه تعرف ازاى تسجل وقت جديد عن طريق الكود
الطريقه الصعبه
عمل قاعده بيانات
وضع timer يقوم بفحص القاعده كل مثلا 60 ثانيه (لاتقوم بوضع وقت قليل مثل كل ثانيه لان هذا سيؤثر على سرعه الجهاز)
ويقارن الوقت الموجود فى قاعده البيانات بالوقت الحالى - اذا كانا متتطابقين او يفرق بينهم 1 دقيقه فقط يصدر صوت معين (ملحوظه قارن بين الدقاتق والساعات والتاريخ اذا اردت - لاتقوم بالمقارنه مع الثوانى لانها تتغير بسرعه)
مثال : فى قاعده البيانات الوقت 10:15 AM و فى الكمبيوتر الوقت 10:16 AM
القيم متقاربه بفارق دقيقه واحده - يعنى صح ويرن المنبه
ليه تركت دقيقه واحده فارق ؟ لانه ربما يتأخر برنامجك فى فحص القاعده وبالتالى يفوت الوقت ولاكن مع فرق دقيقه لن يفوت ابدا
الرد
تم الشكر بواسطة: thevirus
#3
(20-02-17, 12:47 AM)EnormousSoft كتب : الطريقه السهله
فى برنامج موجود بداخل الويندوز اسمه Task Scheduler
ده وظيفته منبه للبرامج يعنى لو عاوز تشغل برنامجك فى وقت معين - تسجل الوقت ومسار البرنامج وهو هيفتحه لوحه فى الوقت ده
هتلاقى فى برامج كتير مسجله فيه مثل office - chrome - bitdefender
لو استخدمت الطيرقه دى يبقى مش محتاج قاعده بيانات اساسا كل الى محتاجه تعرف ازاى تسجل وقت جديد عن طريق الكود
الطريقه الصعبه
عمل قاعده بيانات
وضع timer يقوم بفحص القاعده كل مثلا 60 ثانيه (لاتقوم بوضع وقت قليل مثل كل ثانيه لان هذا سيؤثر على سرعه الجهاز)
ويقارن الوقت الموجود فى قاعده البيانات بالوقت الحالى - اذا كانا متتطابقين او يفرق بينهم 1 دقيقه فقط يصدر صوت معين (ملحوظه قارن بين الدقاتق والساعات والتاريخ اذا اردت - لاتقوم بالمقارنه مع الثوانى لانها تتغير بسرعه)
مثال : فى قاعده البيانات الوقت 10:15 AM و فى الكمبيوتر الوقت 10:16 AM
القيم متقاربه بفارق دقيقه واحده - يعنى صح ويرن المنبه
ليه تركت دقيقه واحده فارق ؟ لانه ربما يتأخر برنامجك فى فحص القاعده وبالتالى يفوت الوقت ولاكن مع فرق دقيقه لن يفوت ابدا

طيب انا عملت برنامج تدخل تاريخ ميلادك او ميلاد صحبك ويذكرك بالميلاد طيب كيف اعمل كود التبيه وانا عملت قاعدة البيانات؟
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  محتاج اعرف اذاى اشفر برنامج فيجول بيسك naderalkeng54 1 21 منذ 5 ساعة مضت
آخر رد: elgokr
  مشكلة في برنامج قواعد بيانات وجداول وحقول من نوع اكسس ابراهيم ايبو 2 110 20-09-18, 07:17 AM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  [VB.NET] اريد مساعدة فى برنامج اصنعة فى الفجول بسك naderalkeng54 4 145 18-09-18, 03:04 PM
آخر رد: naderalkeng54
  فكرة مشروع بالفيجوال بيسك وقاعده بيانات اكسس ارجو المساعده خالد كامل1 3 137 18-09-18, 01:34 PM
آخر رد: elgokr
  للمرة الثانية بخصوص برنامج تصنيع فى ورشة salah mansour 9 207 15-09-18, 09:50 PM
آخر رد: 911
  كيف اصمم برنامج يتحكم بالفيس بوك؟ samira20 1 63 15-09-18, 10:15 AM
آخر رد: elgokr
  اكواد صنع برنامج للضغط علي زر معين بكثره مثال علي زر c AhmedShawqe 3 111 13-09-18, 03:19 PM
آخر رد: DK-x
  [سؤال] عرض برنامج داخل اخر DK-x 3 77 12-09-18, 09:43 PM
آخر رد: elgokr
Exclamation [سؤال] كيف اصمم برنامج مثل من سيربح المليون DK-x 3 82 12-09-18, 05:08 PM
آخر رد: عبدالله الدوسري
  بخصوص برنامج تصنيع....هام salah mansour 5 157 12-09-18, 12:55 AM
آخر رد: salah mansour

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم