تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مشكله فى ترقيم الفواير
#1
ترقيم الفاتوره ازاى من قاعدة البيانات ولا من الفورم 
لو عملت لو عملت رقم الفاتوره 1 وعند الضغط على حفظ يفتح فورم جديد ورقم الفاوره = +1 تمام بس مش بيتحفظ 
انا للاسف مش عارف الطريقه اصلا علشان انا بتعلم الفيجوال بيسك على النت وشكرا للاعضاء

الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
السلام عليكم

في قاعدة البيانات ضع عمود باسم ID ترقيم تلقائي واستخدمه كرقم للفاتورة.
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3
(10-03-17, 09:37 PM)مساعدة كتب : السلام عليكم

في قاعدة البيانات ضع عمود باسم ID ترقيم تلقائي واستخدمه كرقم للفاتورة.

    Private Sub folderadd_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load
        txtsailman.Text = fullname
        sorse()
        Dim ss As String
        Try
              ss =  ("insert into tab_older (date, sailman) values (@date,@sailman)",con)
            cmd = New OleDbCommand(ss, con)
            cmd.Parameters.Add(New OleDbParameter("@date", OleDb.OleDbType.Date)).Value = dtolder.Value.Date
            cmd.Parameters.Add(New OleDbParameter("@sailman", OleDbType.VarChar)).Value = txtsailman.Text
            adapter = New OleDbDataAdapter("select id as [رقم الفاتوره] from tab_older", con)
            con.Open()
            cmd.ExecuteNonQuery()

        Catch ex As Exception
            MsgBox(ex.Message)
        End Try
        con.Close()
    End Sub
ايه الغلط فى الكود ده او ممكن تصحيحه اذا تكرمت
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
يرجى وضع الأكواد بهذه الطريقة :
PHP كود :
Private Sub folderadd_Load(sender As ObjectAs EventArgsHandles MyBase.Load
        txtsailman
.Text fullname
        sorse
()
        
Dim ss As String
        
Try
              
ss =  ("insert into tab_older (date, sailman) values (@date,@sailman)",con)
            
cmd = New OleDbCommand(sscon)
            
cmd.Parameters.Add(New OleDbParameter("@date"OleDb.OleDbType.Date)).Value dtolder.Value.Date
            cmd
.Parameters.Add(New OleDbParameter("@sailman"OleDbType.VarChar)).Value txtsailman.Text
            adapter 
= New OleDbDataAdapter("select id as [رقم الفاتوره] from tab_older"con)
            
con.Open()
            
cmd.ExecuteNonQuery()

        Catch 
ex As Exception
            MsgBox
(ex.Message)
        
End Try
        
con.Close()
    
End Sub 

السلام عليكم أخي العزيز ورحمة الله وبركاته
أولا ما الهدف من الكود؟ ونرجو الإجابة
ثانيا أنت استخدمت الكائن DataAdapter للإستعلام عن بيانات موجودة في جدول في قاعدة البيانات إلى هنا جيد، ولكن لشحن أي أداة في المشروع، لم أرى أي أثر للشحن في الكود.
نرجو التوضيح
إسرائيل إلى زوال ...  وسوف تثبت الأيام ذلك ... قريباً إن شاء الله.
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
أشكر أستاذنا khodor1985 على التنبيه للأعضاء

جرب هذا التعديل
كود :
Private Sub folderadd_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load
   Try
       txtsailman.Text = fullname
       sorse()
       Dim ss As String
       ss = "INSERT INTO [tab_older] ([date], [sailman]) VALUES (@date, @sailman)"
       Dim cmd As New OleDbCommand(ss, con)
       cmd.Parameters.AddWithValue("@date", dtolder.Value.Date)
       cmd.Parameters.AddWithValue("@sailman", txtsailman.Text)
       con.Open()

       cmd.ExecuteNonQuery()
       cmd.CommandText = "SELECT @@IDENTITY"
       Me.Label1.Text = cmd.ExecuteScalar

       con.Close()
   Catch ex As Exception
       MsgBox(ex.Message)
   End Try
End Sub

(11-03-17, 01:58 AM)khodor1985 كتب : ولكن لشحن أي أداة في المشروع، لم أرى أي أثر للشحن في الكود.

وأشكرك مرة أخرى للتنبيه للخلل الذي منطقية الكود، والذي لم انتبه له، فقمت بتعديل مشاركتي لحلها
الرد
تم الشكر بواسطة: نبيل كونكت , نبيل كونكت , khodor1985
#6
الادراج تم كاسم وتاريخ
بس رقم الفاتوره لا
Dim adapter As New OleDbDataAdapter("SELECT @@IDENTITY AS [رقم الفاتورة] FROM [tab_older]", con)
انا للاسف معرفش طريقة وضع الاكزاد على الموقع
الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
تم تعديل الكود السابق
الرد
تم الشكر بواسطة: نبيل كونكت , نبيل كونكت
#8
حاولت اكتهبها كده برده مفيش

["&cmd.CommandText = "SELECT id AS [ " & txtnamper.Text 

            invoicenumber.Text = cmd.ExecuteScalar
رقم الفاتوره ده label
اسف على انى مش متمكن منها اوى
واسف لتعبك معايا
invoicenumber.Text - جايبه خطا
الرد
تم الشكر بواسطة:
#9
ضع مشروعك لإيجاد الكود المناسب
الرد
تم الشكر بواسطة:
#10
أين قاعدة البيانات dbv.accdb ؟
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  مشكله عند عمل مشروع جديد في الفيجوال بيسك 2015 Emam emam 7 182 22-12-18, 03:45 PM
آخر رد: Emam emam
  [VB.NET] استفسار :- مشكله اعاني منها كثير is not valid for 'rowIndex dubai.eig 1 67 10-12-18, 02:43 PM
آخر رد: elgokr
  مشكله عند الطباعة في crystal Report " - تم حل المشكلة Rabeea Qbaha 2 117 22-11-18, 10:13 PM
آخر رد: Rabeea Qbaha
  اريد ترقيم الداتا جريد فيو سمير جمال 6 202 15-11-18, 01:32 PM
آخر رد: عبدالله الدوسري
Sad تواجهني مشكله في الحفظ memo_sweet 4 149 09-11-18, 01:54 AM
آخر رد: memo_sweet
  مشكله في الداتا سيت makky 1 118 05-11-18, 05:23 PM
آخر رد: makky
  عندي مشكله شبكه DOX.1 1 100 03-11-18, 11:18 PM
آخر رد: elgokr
  كيف يمكنني إعداد ترقيم تلقائي ويتجدد الترقيم في كل سنة mram3242 11 626 30-10-18, 01:34 AM
آخر رد: DOX.1
  ترقيم ذكي DOX.1 2 131 29-10-18, 06:33 PM
آخر رد: elgokr
  مشكله فى الداتا جريد فيو خالد كامل1 2 137 18-10-18, 02:56 AM
آخر رد: خالد كامل1

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم