تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مشكله فى ترقيم الفواير
#1
ترقيم الفاتوره ازاى من قاعدة البيانات ولا من الفورم 
لو عملت لو عملت رقم الفاتوره 1 وعند الضغط على حفظ يفتح فورم جديد ورقم الفاوره = +1 تمام بس مش بيتحفظ 
انا للاسف مش عارف الطريقه اصلا علشان انا بتعلم الفيجوال بيسك على النت وشكرا للاعضاء

الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
السلام عليكم

في قاعدة البيانات ضع عمود باسم ID ترقيم تلقائي واستخدمه كرقم للفاتورة.
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3
(10-03-17, 09:37 PM)مساعدة كتب : السلام عليكم

في قاعدة البيانات ضع عمود باسم ID ترقيم تلقائي واستخدمه كرقم للفاتورة.

    Private Sub folderadd_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load
        txtsailman.Text = fullname
        sorse()
        Dim ss As String
        Try
              ss =  ("insert into tab_older (date, sailman) values (@date,@sailman)",con)
            cmd = New OleDbCommand(ss, con)
            cmd.Parameters.Add(New OleDbParameter("@date", OleDb.OleDbType.Date)).Value = dtolder.Value.Date
            cmd.Parameters.Add(New OleDbParameter("@sailman", OleDbType.VarChar)).Value = txtsailman.Text
            adapter = New OleDbDataAdapter("select id as [رقم الفاتوره] from tab_older", con)
            con.Open()
            cmd.ExecuteNonQuery()

        Catch ex As Exception
            MsgBox(ex.Message)
        End Try
        con.Close()
    End Sub
ايه الغلط فى الكود ده او ممكن تصحيحه اذا تكرمت
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
يرجى وضع الأكواد بهذه الطريقة :
PHP كود :
Private Sub folderadd_Load(sender As ObjectAs EventArgsHandles MyBase.Load
        txtsailman
.Text fullname
        sorse
()
        
Dim ss As String
        
Try
              
ss =  ("insert into tab_older (date, sailman) values (@date,@sailman)",con)
            
cmd = New OleDbCommand(sscon)
            
cmd.Parameters.Add(New OleDbParameter("@date"OleDb.OleDbType.Date)).Value dtolder.Value.Date
            cmd
.Parameters.Add(New OleDbParameter("@sailman"OleDbType.VarChar)).Value txtsailman.Text
            adapter 
= New OleDbDataAdapter("select id as [رقم الفاتوره] from tab_older"con)
            
con.Open()
            
cmd.ExecuteNonQuery()

        Catch 
ex As Exception
            MsgBox
(ex.Message)
        
End Try
        
con.Close()
    
End Sub 

السلام عليكم أخي العزيز ورحمة الله وبركاته
أولا ما الهدف من الكود؟ ونرجو الإجابة
ثانيا أنت استخدمت الكائن DataAdapter للإستعلام عن بيانات موجودة في جدول في قاعدة البيانات إلى هنا جيد، ولكن لشحن أي أداة في المشروع، لم أرى أي أثر للشحن في الكود.
نرجو التوضيح
إسرائيل إلى زوال ... وسوف تثبت الأيام ذلك ... قريباً إن شاء الله.
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
أشكر أستاذنا khodor1985 على التنبيه للأعضاء

جرب هذا التعديل
كود :
Private Sub folderadd_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load
   Try
       txtsailman.Text = fullname
       sorse()
       Dim ss As String
       ss = "INSERT INTO [tab_older] ([date], [sailman]) VALUES (@date, @sailman)"
       Dim cmd As New OleDbCommand(ss, con)
       cmd.Parameters.AddWithValue("@date", dtolder.Value.Date)
       cmd.Parameters.AddWithValue("@sailman", txtsailman.Text)
       con.Open()

       cmd.ExecuteNonQuery()
       cmd.CommandText = "SELECT @@IDENTITY"
       Me.Label1.Text = cmd.ExecuteScalar

       con.Close()
   Catch ex As Exception
       MsgBox(ex.Message)
   End Try
End Sub

(11-03-17, 01:58 AM)khodor1985 كتب : ولكن لشحن أي أداة في المشروع، لم أرى أي أثر للشحن في الكود.

وأشكرك مرة أخرى للتنبيه للخلل الذي منطقية الكود، والذي لم انتبه له، فقمت بتعديل مشاركتي لحلها
الرد
تم الشكر بواسطة: نبيل كونكت , نبيل كونكت , khodor1985
#6
الادراج تم كاسم وتاريخ
بس رقم الفاتوره لا
Dim adapter As New OleDbDataAdapter("SELECT @@IDENTITY AS [رقم الفاتورة] FROM [tab_older]", con)
انا للاسف معرفش طريقة وضع الاكزاد على الموقع
الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
تم تعديل الكود السابق
الرد
تم الشكر بواسطة: نبيل كونكت , نبيل كونكت
#8
حاولت اكتهبها كده برده مفيش

["&cmd.CommandText = "SELECT id AS [ " & txtnamper.Text 

            invoicenumber.Text = cmd.ExecuteScalar
رقم الفاتوره ده label
اسف على انى مش متمكن منها اوى
واسف لتعبك معايا
invoicenumber.Text - جايبه خطا
الرد
تم الشكر بواسطة:
#9
ضع مشروعك لإيجاد الكود المناسب
الرد
تم الشكر بواسطة:
#10
أين قاعدة البيانات dbv.accdb ؟
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  مشكله فى حفظ قاعده بيانات اكسس فى مشروع فيجوال بيزك مع تلك القاعده خالد كامل1 2 35 أمس, 08:34 AM
آخر رد: خالد كامل1
  مشكله في كود الحفظ فراس محي 1 47 15-10-18, 04:19 PM
آخر رد: rnmr
  [VB.NET] عندي مشكله في تنزيل framework 4.6.1 alipro 3 85 19-09-18, 01:41 PM
آخر رد: elgokr
  مشكله في استعلام اكسس makky 5 234 30-08-18, 10:29 PM
آخر رد: elgokr
  اكتمل المشروع بجهودكم اخوتي وبقى مشكله التحزيم فراس محي 1 108 09-08-18, 03:04 PM
آخر رد: بيسك لكل العرب
  [VB.NET] مشكله في كود بحث بنص مشابهه DOX.1 6 174 28-06-18, 03:52 PM
آخر رد: elgokr
  [سؤال] مشكله فى ادخال قاعد البيانات الي الفيجوال Mahmoud Nasser 1 205 10-06-18, 04:34 PM
آخر رد: elgokr
  [VB.NET] مشكله فى برنامج vb.net 2010 Mahmoud Nasser 8 262 08-06-18, 07:39 PM
آخر رد: elgokr
  كيف يمكنني إعداد ترقيم تلقائي ويتجدد الترقيم في كل سنة mram3242 10 353 21-05-18, 06:47 PM
آخر رد: mram3242
  ترقيم التقائي حسب ما اختاره من الكومبو حافظ حافظ 2 173 20-05-18, 02:42 AM
آخر رد: حافظ حافظ

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم