تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مشكله فى ترقيم الفواير
#1
ترقيم الفاتوره ازاى من قاعدة البيانات ولا من الفورم 
لو عملت لو عملت رقم الفاتوره 1 وعند الضغط على حفظ يفتح فورم جديد ورقم الفاوره = +1 تمام بس مش بيتحفظ 
انا للاسف مش عارف الطريقه اصلا علشان انا بتعلم الفيجوال بيسك على النت وشكرا للاعضاء

الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
السلام عليكم

في قاعدة البيانات ضع عمود باسم ID ترقيم تلقائي واستخدمه كرقم للفاتورة.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
(10-03-17, 09:37 PM)مساعدة كتب : السلام عليكم

في قاعدة البيانات ضع عمود باسم ID ترقيم تلقائي واستخدمه كرقم للفاتورة.

    Private Sub folderadd_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load
        txtsailman.Text = fullname
        sorse()
        Dim ss As String
        Try
              ss =  ("insert into tab_older (date, sailman) values (@date,@sailman)",con)
            cmd = New OleDbCommand(ss, con)
            cmd.Parameters.Add(New OleDbParameter("@date", OleDb.OleDbType.Date)).Value = dtolder.Value.Date
            cmd.Parameters.Add(New OleDbParameter("@sailman", OleDbType.VarChar)).Value = txtsailman.Text
            adapter = New OleDbDataAdapter("select id as [رقم الفاتوره] from tab_older", con)
            con.Open()
            cmd.ExecuteNonQuery()

        Catch ex As Exception
            MsgBox(ex.Message)
        End Try
        con.Close()
    End Sub
ايه الغلط فى الكود ده او ممكن تصحيحه اذا تكرمت
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
يرجى وضع الأكواد بهذه الطريقة :
PHP كود :
Private Sub folderadd_Load(sender As ObjectAs EventArgsHandles MyBase.Load
        txtsailman
.Text fullname
        sorse
()
        
Dim ss As String
        
Try
              
ss =  ("insert into tab_older (date, sailman) values (@date,@sailman)",con)
            
cmd = New OleDbCommand(sscon)
            
cmd.Parameters.Add(New OleDbParameter("@date"OleDb.OleDbType.Date)).Value dtolder.Value.Date
            cmd
.Parameters.Add(New OleDbParameter("@sailman"OleDbType.VarChar)).Value txtsailman.Text
            adapter 
= New OleDbDataAdapter("select id as [رقم الفاتوره] from tab_older"con)
            
con.Open()
            
cmd.ExecuteNonQuery()

        Catch 
ex As Exception
            MsgBox
(ex.Message)
        
End Try
        
con.Close()
    
End Sub 

السلام عليكم أخي العزيز ورحمة الله وبركاته
أولا ما الهدف من الكود؟ ونرجو الإجابة
ثانيا أنت استخدمت الكائن DataAdapter للإستعلام عن بيانات موجودة في جدول في قاعدة البيانات إلى هنا جيد، ولكن لشحن أي أداة في المشروع، لم أرى أي أثر للشحن في الكود.
نرجو التوضيح
عن مولا نا علي ابن أبي طالب عليه السلام :
إضرب بعض الرأي ببعض يتولد منه الصواب.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
أشكر أستاذنا khodor1985 على التنبيه للأعضاء

جرب هذا التعديل
كود :
Private Sub folderadd_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load
   Try
       txtsailman.Text = fullname
       sorse()
       Dim ss As String
       ss = "INSERT INTO [tab_older] ([date], [sailman]) VALUES (@date, @sailman)"
       Dim cmd As New OleDbCommand(ss, con)
       cmd.Parameters.AddWithValue("@date", dtolder.Value.Date)
       cmd.Parameters.AddWithValue("@sailman", txtsailman.Text)
       con.Open()

       cmd.ExecuteNonQuery()
       cmd.CommandText = "SELECT @@IDENTITY"
       Me.Label1.Text = cmd.ExecuteScalar

       con.Close()
   Catch ex As Exception
       MsgBox(ex.Message)
   End Try
End Sub

(11-03-17, 01:58 AM)khodor1985 كتب : ولكن لشحن أي أداة في المشروع، لم أرى أي أثر للشحن في الكود.

وأشكرك مرة أخرى للتنبيه للخلل الذي منطقية الكود، والذي لم انتبه له، فقمت بتعديل مشاركتي لحلها
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: نبيل كونكت , نبيل كونكت , khodor1985
#6
الادراج تم كاسم وتاريخ
بس رقم الفاتوره لا
Dim adapter As New OleDbDataAdapter("SELECT @@IDENTITY AS [رقم الفاتورة] FROM [tab_older]", con)
انا للاسف معرفش طريقة وضع الاكزاد على الموقع
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
تم تعديل الكود السابق
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: نبيل كونكت , نبيل كونكت
#8
حاولت اكتهبها كده برده مفيش

["&cmd.CommandText = "SELECT id AS [ " & txtnamper.Text 

            invoicenumber.Text = cmd.ExecuteScalar
رقم الفاتوره ده label
اسف على انى مش متمكن منها اوى
واسف لتعبك معايا
invoicenumber.Text - جايبه خطا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#9
ضع مشروعك لإيجاد الكود المناسب
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#10
أين قاعدة البيانات dbv.accdb ؟
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  مشكله ضبط النص في كرستال ريبورت طـلال 2 35 اليوم, 02:04 AM
آخر رد: WAEL ABED
  للخبـراء مشكله تحويل صيغه طـلال 1 48 11-01-18, 04:29 PM
آخر رد: عبدالله الدوسري
  مشكله بتمنع عمل داتا ادابتر نبيل فتحى 1 40 09-01-18, 09:48 PM
آخر رد: عبدالله الدوسري
  [كود] مشكله في الكود بخصوص Crystal Report dfouad 1 56 26-12-17, 03:06 PM
آخر رد: adel2012
  مشكله في Infragistics2.WebUI.Shared.v8.1 dfouad 2 75 26-12-17, 01:33 PM
آخر رد: dfouad
  [VB.NET] عندي مشكله في البحث engmedomed@gmail.com 2 98 21-11-17, 10:16 PM
آخر رد: a.ahmed
  مشكله تتغير صيغة الملفexe وش الحل طـلال 2 92 15-11-17, 02:04 PM
آخر رد: طـلال
  مشكله في برمتر التقرير ...!!! جنًنًي طـلال 10 290 05-11-17, 09:43 PM
آخر رد: طـلال
  عمل ترقيم تلقائي تناسيم 3 195 31-10-17, 03:54 PM
آخر رد: Rabeea Qbaha
  مشكله تهنيج فورم متصل بقاعدة بيانات نبيل فتحى 1 100 31-10-17, 10:18 AM
آخر رد: سعود

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم