تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تحديد و اظهار بيانات الجدول VB.Net
#1
الاخوة الاحباب
السلام عليكم جميعا ورحمة الله وبركاته

انا مبتدا جدا جدا في البرمجة واحتاج مساعدتكم

عندي عدد خمسة جداول واريد ان استخدم
one data grid view only

واريد ان استعرض فيها كل جدول علي حدة في نفس الشاشة  باستخدام عدد خمسة
Button
كل
Button
 يفتح جدول

ملاحظه : ليس هناك اي علاقة بين هذه الجداول
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
(05-04-17, 05:53 PM)khaled12345 كتب : الاخوة الاحباب
السلام عليكم جميعا ورحمة الله وبركاته

انا مبتدا جدا جدا في البرمجة واحتاج مساعدتكم

عندي عدد خمسة جداول واريد ان استخدم
one data grid view only

واريد ان استعرض فيها كل جدول علي حدة في نفس الشاشة  باستخدام عدد خمسة
Button
كل
Button
 يفتح جدول

ملاحظه : ليس هناك اي علاقة بين هذه الجداول
اخي خالد
سؤالك غير واضح الرجاء ارفاق المثال حقك وسيتم التعديل علي باذن الله
الرد
تم الشكر بواسطة: abdualla
#3
Photo 
[attachment=13776 كتب :ahmed99 pid='96781' dateline='1491404237']                    
(05-04-17, 05:53 PM)khaled12345 كتب : الاخوة الاحباب
السلام عليكم جميعا ورحمة الله وبركاته

انا مبتدا جدا جدا في البرمجة واحتاج مساعدتكم

عندي عدد خمسة جداول واريد ان استخدم
one data grid view only

واريد ان استعرض فيها كل جدول علي حدة في نفس الشاشة  باستخدام عدد خمسة
Button
كل
Button
 يفتح جدول

ملاحظه : ليس هناك اي علاقة بين هذه الجداول
اخي خالد
سؤالك غير واضح الرجاء ارفاق المثال حقك وسيتم التعديل علي باذن الله
 ====================================

أخي أحمد

ارسلت صورتين
 الاولي توضح الجداول اللي عندي في الاكسس Data Base
الثانيه فيها فورم واحدة بها  data Grid View   ويها عدد  5 buttons



كل Button  يمثل اسم جدول من الجداول الخمسة

ما اريده هو
عند الضغط علي اي button يظهر معلومات الجدول الذي يمثلة

بمعني لو ضغطت علي  Alcatel Button  يظهر الداتا الخاصة بالكاتل في ال data grid view
واذا ضغطت علي Ericsson Button    يظهر الداتا الخاصة ب Ericsson في ال data grid view

وهكذا ..... مع فائق الشكر والاحترام
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
(05-04-17, 08:33 PM)khaled12345 كتب :
(05-04-17, 06:57 PM)ahmed99 كتب :
(05-04-17, 05:53 PM)khaled12345 كتب : الاخوة الاحباب
السلام عليكم جميعا ورحمة الله وبركاته

انا مبتدا جدا جدا في البرمجة واحتاج مساعدتكم

عندي عدد خمسة جداول واريد ان استخدم
one data grid view only

واريد ان استعرض فيها كل جدول علي حدة في نفس الشاشة  باستخدام عدد خمسة
Button
كل
Button
 يفتح جدول

ملاحظه : ليس هناك اي علاقة بين هذه الجداول
اخي خالد
سؤالك غير واضح الرجاء ارفاق المثال حقك وسيتم التعديل علي باذن الله
 ====================================

أخي أحمد

ارسلت صورتين
 الاولي توضح الجداول اللي عندي في الاكسس Data Base
الثانيه فيها فورم واحدة بها  data Grid View   ويها عدد  5 buttons



كل Button  يمثل اسم جدول من الجداول الخمسة

ما اريده هو
عند الضغط علي اي button يظهر معلومات الجدول الذي يمثلة

بمعني لو ضغطت علي  Alcatel Button  يظهر الداتا الخاصة بالكاتل في ال data grid view
واذا ضغطت علي Ericsson Button    يظهر الداتا الخاصة ب Ericsson في ال data grid view

وهكذا ..... مع فائق الشكر والاحترام
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
ارفق المثال وان شاء الله نساعدك
Mish3l
الرد
تم الشكر بواسطة: abdualla
#6
كود :
Dim dp As New oledbDataAdapter("select * from Alcatel", conn)

        Dim ds As New DataSet

        dp.Fill(ds)

        DataGridView1.DataSource = ds.Tables(0)

conn = متغير الاتصال بالداتا بيز .

هذا الكود يعرض لك جدول Alcatel 

لعرض جدول آخر قم بتغيير Alcatel إلى اسم الجدول الآخر .
الرد
#7
(06-04-17, 12:47 AM)حريف برمجة كتب :
كود :
Dim dp As New oledbDataAdapter("select * from Alcatel", conn)

        Dim ds As New DataSet

        dp.Fill(ds)

        DataGridView1.DataSource = ds.Tables(0)

conn = متغير الاتصال بالداتا بيز .

هذا الكود يعرض لك جدول Alcatel 

لعرض جدول آخر قم بتغيير Alcatel إلى اسم الجدول الآخر .
الف مليون شكر Smile
الرد
تم الشكر بواسطة:
#8




انا عايز اضيف صورة عشان اسئل عليها سوال ممكن حد يفدنى ازاى ابعتلكم صورة

عايز اطبق الطريقة على الصورة الفورم ده اعمل ايه 

عايز اطبق الطريقة على الصورة الفورم ده اعمل ايه 

لو سمحتوا عايز اطبق الطريقة على الفورم دى ويارب اللى يجاوبنى يدخل الجنة انا مبتدا ومش عارف اطبق الطريقة جربت الكود ومش شغال على الفورم مش عارف الخطأ فين 


الملفات المرفقة صورة/صور
   
الرد
تم الشكر بواسطة:
#9
السلام عليكم اخي الكريم
السؤال الواضح يفضي الى تلقي سائله اجابة شافية
بصراحة لم افهم منك سؤالك وما تريد المعذرة
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  فيديو كود رائع لربط قاعدة بيانات بالبرنامج ( منقول ) asemshahen5 0 10 منذ 50 دقيقة مضت
آخر رد: asemshahen5
  كيف يُمكن حماية قاعدة بيانات الأكسس؟ Hazem1 15 225 منذ 1 ساعه مضت
آخر رد: Hazem1
  [VB.NET] اريد اظهار صورة الباركود في التقرير محمد بوقزاحة 0 29 أمس, 11:32 AM
آخر رد: محمد بوقزاحة
  [SQL] كيفية استيراد قاعدة بيانات من mysql الي sqlserver2014 alipro 1 62 19-10-18, 08:21 AM
آخر رد: rnmr
  سؤال :- فى كيغية ادراج بيانات فى الداتا جريد فيو احمد خطاب 1 92 18-10-18, 02:54 AM
آخر رد: EYADISMAIL
  نقل بيانات من فورم طفل الى فورم اساسي Rabeea Qbaha 4 111 16-10-18, 05:52 PM
آخر رد: Rabeea Qbaha
  مشكله فى حفظ قاعده بيانات اكسس فى مشروع فيجوال بيزك مع تلك القاعده خالد كامل1 2 79 16-10-18, 08:34 AM
آخر رد: خالد كامل1
  اظهار اكثر من سطر في أداة NotifyIcon المتألق9 5 119 14-10-18, 10:22 PM
آخر رد: عبد العزيز البسكري
  [سؤال] اظهار صورة وسط picturebox Simo1991 4 83 09-10-18, 08:32 PM
آخر رد: Simo1991
  [SQL] اريد buckup لقاعدة بيانات 2008 sabrizinoubi 0 65 09-10-18, 04:52 PM
آخر رد: sabrizinoubi

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم