تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] عمل عد تنازلى لانترفال تايمر يعنى مثلا عندى تيمر 1 الانترفال بتاعه مثلا 20 ثانية عايز
#1
vb.net
هل يوجد خطأ فى هذا الكود
Dim lSeconds = 0
Private Sub Timer1_Tick(sender As Object, e As EventArgs) Handles Timer1.Tick
lSeconds = lSeconds - 1
lblTime.Text = "Next Post After : " & Format(lSeconds, "00:00:00")
If lSeconds = 0 Then Timer1.Enabled = False
End Sub

Private Sub Button4_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button4.Click
lSeconds = CInt(Tgroup.Interval) / 1000
Timer1.Start()
End Sub
عايز اعمل عد تنازلى لانترفال تايمر
يعنى مثلا عندى تيمر 1 الانترفال بتاعه مثلا 20 ثانية
عايز يظهر عد تنازلى فى اليبل من 20 لحد 0 وهكذا
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
اذا كنت ستعتمد ثواني حقيقية اجعل Interval=1000
و الكود
PHP كود :
   Dim lSeconds 20

    Private Sub Timer1_Tick
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Timer1.Tick

        lSeconds 
lSeconds 1
        lblTime
.Text "Next Post After : " Format(lSeconds"00:00:00")
 
       If lSeconds 0 Then Timer1.Enabled False

    End Sub

    Private Sub Button1_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button1.Click
       
        Timer1
.Start()

 
   End Sub 
اللهم لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك و عظيم سلطانك
في حل و ترحال
الرد
#3
(10-04-17, 12:55 AM)ابو ليلى كتب : اذا كنت ستعتمد ثواني حقيقية اجعل Interval=1000
و الكود
PHP كود :
   Dim lSeconds 20

    Private Sub Timer1_Tick
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Timer1.Tick

        lSeconds 
lSeconds 1
        lblTime
.Text "Next Post After : " Format(lSeconds"00:00:00")
 
       If lSeconds 0 Then Timer1.Enabled False

    End Sub

    Private Sub Button1_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button1.Click
       
        Timer1
.Start()

 
   End Sub 


اخى الفاضل ابو ليلى

انت لم تغير شئ فى كودى سوى مسح كود الانترفال ووضع قيمة فى الثوانى

ولكن لم تفعل المطلوب بالظبط

تابع معى اخى

تنسيق العد التنازلى يكون 00:00:00

بمعنى لو انترفال التايمر = ساعة ونص و5 ثوانى مثلا

يبقا العد التنازلى = 01:30:05

وهكذا اتمنى تكون فهمت المطلوب
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
من اين تاتي بالقيمة الزمنية
اللهم لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك و عظيم سلطانك
في حل و ترحال
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
(10-04-17, 01:30 AM)ابو ليلى كتب : من اين تاتي بالقيمة الزمنية

من تايمر باسم تى جروب

Tgroup.Interval
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
هل تقصد طريقة TimeSpan
PHP كود :
Dim h As Integer 1
Dim m 
As Integer 30
Dim s 
As Integer 5

Dim totalSeconds 
As Integer = (3600) + (60) + (s)

Dim t As String TimeSpan.FromSeconds(totalSeconds).ToString

MsgBox
(t
الرد
تم الشكر بواسطة: الماجيك مسعد , الماجيك مسعد
#7
(10-04-17, 02:04 AM)abdualla كتب : هل تقصد هذه الطريقة
PHP كود :
Dim h As Integer 1
Dim m 
As Integer 30
Dim s 
As Integer 5

Dim totalSeconds 
As Integer = (3600) + (60) + (s)

Dim t As String TimeSpan.FromSeconds(totalSeconds).ToString

MsgBox
(t
لا للاسف
تابع معى اخى

تنسيق العد التنازلى يكون 00:00:00

بمعنى لو انترفال التايمر = ساعة ونص و5 ثوانى مثلا

يبقا العد التنازلى = 01:30:05
عد تنازلى يعنى يفضل ينقص لحد ما يوصل ل 00:00:00

وهذا بداية من قيمة تايمر الى باسم tgroup
الرد
تم الشكر بواسطة: abdualla
#8
(10-04-17, 02:20 AM)abdualla كتب : هذا الموضوع حفيدك http://vb4arb.com/vb/showthread.php?tid=3073

انا فاتح من موبايل

ولا يوجد داعى للبحث فى موضوع اخر

لو لديك وقت اتمنى ان تقوم بتعديله لما يناسب طلبي مع العلم انى عايز اديله القيمة من قيمة تايمر الى باسم tgroup

لان المشكلة التى واجهتها هى اعطاءه القيمة من تايمر

وعندما اعطى القيمة رقميا يعمل كما اريد ولكن المشكلة الوحيدة هى اعطاء القيمة للعملية من انترفال تايمر الى باسم tgroup

اسف لك اخى ربما لم تفهم معنى كلامى فى ردى السابق

اعتذر منك على ذلك
الرد
تم الشكر بواسطة: abdualla
#9
لا داعي للاعتذار، انا اللي فهمت انك زعلت مني واعتذر منك

جرب هذا التعديل
PHP كود :
Dim lSeconds 0
Private Sub Timer1_Tick(sender As ObjectAs EventArgsHandles Timer1.Tick
    lSeconds 
lSeconds 1
    lblTime
.Text TimeSpan.FromSeconds(lSeconds).ToString
    If lSeconds 
0 Then Timer1.Stop()
End Sub

Private Sub Button4_Click(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button4.Click
    lSeconds 
CInt(Tgroup.Interval)
 
   lblTime.Text TimeSpan.FromSeconds(lSeconds).ToString
    Timer1
.Interval=1000
    Timer1
.Start()
End Sub 
الرد
تم الشكر بواسطة: الماجيك مسعد
#10
(10-04-17, 03:38 AM)abdualla كتب : لا داعي للاعتذار، انا اللي فهمت انك زعلت مني واعتذر منك

جرب هذا التعديل
PHP كود :
Dim lSeconds 0
Private Sub Timer1_Tick(sender As ObjectAs EventArgsHandles Timer1.Tick
    lSeconds 
lSeconds 1
    lblTime
.Text TimeSpan.FromSeconds(lSeconds).ToString
    If lSeconds 
0 Then Timer1.Stop()
End Sub

Private Sub Button4_Click(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button4.Click
    lSeconds 
CInt(Tgroup.Interval)
 
   lblTime.Text TimeSpan.FromSeconds(lSeconds).ToString
    Timer1
.Interval=1000
    Timer1
.Start()
End Sub 

لا والله ابدا ما اقدر ازعل منك ولا من اى شخص نهائيا مهما حصل

ربما حدث سوء فهم فى الكلام مش اكتر

المهم

الطبيعي ان 60,000 / 1,000 = 60 ثانيه
انا كنت ناسى وكاتب 600000 عشان كدا ادانى 6 دقايق وفكرت الكود غلط

تبا 0 خلانى افتكر ن فى مشكلة فى كودى ههههههه

تبا البرمجة لحست عقلى Big Grin

شكرا لك جدا اخى انت وابو ليلى وكل من حاول المساعدة
الرد
تم الشكر بواسطة: abdualla , bidaya


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  تلوين كل صفين مثلا ابيض والصفين الاخريين رصاصي وهاكذا لكل الداتا جريد فيو وشكرا mbk2006 3 144 13-09-18, 10:18 AM
آخر رد: elgokr
  [VB.NET] كيفية جعل عملية الحذف مثلا تتزامن مع اداة Progreese Bar larbihamri 1 146 10-09-18, 11:40 AM
آخر رد: 911
Question [سؤال] كيف نحسب فرق الوقت بالميلي ثانية ؟ Omar Abd 1 122 02-09-18, 12:29 AM
آخر رد: عابر سبيل 2
Photo عندى مشكلة واريد حلها mostafa hasanein 9 320 11-08-18, 10:05 AM
آخر رد: mostafa hasanein
  طريقة ثانية لعرض الداتة morshday 0 128 26-06-18, 10:02 PM
آخر رد: morshday
  عايز كود يقفل الهارد ديسك برقم سري ... التفاصيل في الداخل ... أرجوا الأهتمام Theknight082460@gmail.com 1 161 13-06-18, 06:59 PM
آخر رد: elgokr
  تجميع العناصر المتشابهة في الداتاجريد الاولي في جريد ثانية atefkhalf2004 24 747 24-05-18, 12:45 AM
آخر رد: hatem555
  [سؤال] عايز اعرف ايه السبب وايه الحل؟ RaiseEvent الماجيك مسعد 6 274 11-05-18, 09:16 PM
آخر رد: الماجيك مسعد
  [سؤال] عندى مشكله بكود التعديل فى قاعده البيانات waleedsss 3 326 28-03-18, 12:31 AM
آخر رد: عبدالله الدوسري
  نرجع مرة ثانية , الاداة datagrideview ممنوع تكتب حروف بس في مشكلة nooralcown 2 162 05-02-18, 02:29 PM
آخر رد: nooralcown

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم