تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تعديل الكود يا جماعه محدش بيرد عليا خالص insert
#1
PHP كود :
     For Each r As DataGridViewRow In dgvprodac.Rows
            Dim ad 
As Integer Val(r.Cells(0).Value)
            Dim txP As String Val(r.Cells(1).Value)
            Dim txt As Integer Val(r.Cells(2).Value)
            'Dim txC As Integer = Val(r.Cells(3).Value)
            Dim STTR As String

            cmd.CommandText = String.Format(" UPDATE [tab_pro] SET [qty] = qty +{0} , [price] = {2} WHERE [id] = {1} and  [price] = {2}   ", txt, ad, txP)
            If cmd.ExecuteNonQuery() Then


                Dim txC As Integer = ("select label from [tab_pro] WHERE [id] = {'" & ad & "'} ")
                STTR = ("insert into tab_pro (label,qty,price,id) values ({0},{1},{2},{3'" & 1 & "'})", txP, txt, txC , ad )


                cmd.ExecuteNonQuery()
            End If
        Next 
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
cmd.ExecuteNonQuery يعيد رقم عبارة عن عدد الأسطر
ويكون التصحيح لديك هنا
PHP كود :
If cmd.ExecuteNonQuery 0 Then 

وهنا يعني لو رجع بعدد صفر معناه لم يجد اسطر ليحدثها وبالتالي تقدر تعتبرها غير موجود فتضيفها بالامر Insert

لكن لا داعي لشرط price في جملة Update فتكون هكذا ولو انه الافضل استخدم Paramaeter لتمرير القيم لها
PHP كود :
" UPDATE [tab_pro] SET [qty] = qty +{0} , [price] = {2} WHERE [id] = {1} " 

لقيت لك هذا الموضوع فيه طريقة Parameters لا ادري لم تستفيد منه
http://vb4arb.com/vb/showthread.php?tid=21002
الرد
تم الشكر بواسطة: Amir_Alzubidy , نبيل كونكت
#3
المشكله ان دى فاتورة مشتريات
الــــ price السعر لو لقى السعر مختلف
المشكله بقى فى كود انه ياخد اسم الـ label ويعمل Insert باضافة رقم 1 جمب الاسم

(13-07-17, 01:29 PM)نبيل كونكت كتب : المشكله ان دى فاتورة مشتريات
الــــ price  السعر لو لقى السعر مختلف
المشكله بقى فى كود انه ياخد اسم الـ label ويعمل Insert باضافة رقم 1 جمب الاسم
PHP كود :
       For Each r As DataGridViewRow In dgvprodac.Rows
            Dim ad 
As Integer Val(r.Cells(0).Value)
 
           Dim txP As String Val(r.Cells(1).Value)
 
           Dim xt As Integer Val(r.Cells(2).Value)
 
           Dim txC As Integer Val(r.Cells(3).Value)
 
           cmd.CommandText String.Format(" UPDATE [tab_pro] SET [qty] = qty +{0} , [price] = {1} WHERE [id] = {2} "xttxCad)
 
           cmd.ExecuteNonQuery()
 
       Next 
ده كود الـUPDATE شغال تمام بشرطين وهم ال ID و PRICE

بشرط واحد علشان حذفت الشرط التانى علشان المشكله الاصليه وهى اضافه نفس الاسم بجواره رقم 1
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
الترقيم التلقائى مشكلته معايا انه مش بيتكرر
فانا او هو لو مسح فاتوره الرقم مبيرجعش
يعنى يبدا فواتيره مثلا من 156 ودى تكون اول فاتوره ليه فشغال يدور
"select max (ID) from [tab_older] " مثلا
والــ ID  فى قاعدة البيانات مفتاح اساسى مش ترقيم تلقائى

(13-07-17, 01:37 PM)http://vb4arb.com/vb/showthread.php?tid=21034 كتب : الكود بالتفصيل
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
تمام بس لو مستحت الى فى الجدول هيبدا من جديد اما الترقيم التلقائى لا
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] الكود الجديد لا يعمل بالبرنامج بعد نقل البرنامج الى جهاز اخر فيجوال بيسك 2017 mustafa mohamed 3 118 , 07:37 AM
آخر رد: E100
  اريد تعديل الكود ليعمل على صف فى داتا جريد new_programer 14 343 , 07:26 AM
آخر رد: E100
  تنفيذ الكود عند الضغط على checkbox الموجود في الداتاقريدفيو جيولوجي مبتدئ 0 80 29-11-21, 06:53 PM
آخر رد: جيولوجي مبتدئ
  اريد كود نفس هذا الكود للاكسس غدير الصليحي 4 188 28-11-21, 11:29 PM
آخر رد: غدير الصليحي
  السلام عليكم عندي جدولين جدول به التاريخ والكود وجدول به بيانات بنفس الكود ahmedhhh2 6 219 25-11-21, 12:54 AM
آخر رد: ahmedhhh2
  [سؤال] طريق التعامل عن طريق الكود مع ContextMenuStrip alims 7 206 08-11-21, 04:21 PM
آخر رد: Anas Mahmoud
Information [سؤال] كيفية اخفاء عمود و تصغير حجم الكود listview alims 5 297 07-11-21, 02:49 PM
آخر رد: alims
  ما هو الخطا في هذا الكود Ikramynasr 2 211 28-10-21, 11:08 AM
آخر رد: Ikramynasr
  [سؤال] اريد خانة تعديل فقط عامود واحد من الجدول مجـ متعلم ـرد 7 400 23-10-21, 02:47 AM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  [ تمّ الحل ] : تعديل على نص المخرجات لأوامر Command AT عبد العزيز البسكري 3 286 20-10-21, 07:24 PM
آخر رد: عبد العزيز البسكري

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم