تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
عمل مشروع حساب GPA
#1
السلام عليكم

انا طالبه جامعيه سنه اولى تخصص في MIS
واواجه صعوبه في الفيجوال بيسك
عندي اسايمنت حاولت فيه كثير ومايجي معاه حل

ممكن مساعده ؟
Write a VB programthat requests student’s grades for Freshman I courses as input anddisplays student’s GPA andoverall grade as output. The following points explain more details about the program.
• The program should have one class named as : GPACalculator
• Use 2Function Procedures for calculating GPA and displaying the overall grade
• The courses that majority of MIS studentshave in Freshman I are:

• GPA is calculated using the following formula:
(Total amount of grade points of all courses / Total credit hours)
• GPA should be rounded to two decimal places
• Overall grade is determined by comparing student’s GPA with the following points’ scale:
Letter Grade / Points
A+ = 4
A= 3.75
B+= 3.5
B= 3
C+= 2.5
C+= 2
D+= 1.5
D= 1
F =0

[img]http://im49.gulfup.com/BdGSK.png"> [/img]

مو ضروري حل المشروع كامل حتى لو جزء منه

وشكرا ..
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
اممممممم يمكن يكون قريب لطلبك


PHP كود :
If CDbl(TextBox1.Text) >= 3.75 Then
            Label1
.Text "A+"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) >= 3.5 Then
            Label1
.Text "A"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) >= 3 Then
            Label1
.Text "B+"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) >= 2.5 Then
            Label1
.Text "B"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) >= 2 Then
            Label1
.Text "C+"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) >= 1.5 Then
            Label1
.Text "C"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) >= 1 Then
            Label1
.Text "D+"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) >= 0.7 Then
            Label1
.Text "D"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) <= 0.6 Then
            Label1
.Text "F"
        
End If 
الرد
تم الشكر بواسطة: Sajad
#3
ايوه هذا الجزء كتبته صح عندي
مشكور
بس بدايه اول الكود
ايش اكتب دائما يطلع عندي error
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
مافي اي مساعده اخرى ؟
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
يمكنك إستخدام
كود :
Select Case
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

ماهي رسالة الخطأ إللي تطلع عشان نقدر نساعدك
Big Grin
<---------------------------------------------------------------->

الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  ما هي أسهل طريقة لتحويل مشروع VB.net الي asp.net dametucorazon 2 51 23-09-18, 11:58 AM
آخر رد: عبدالله الدوسري
  كيفية عمل كشف حساب الخزينة لجرد النقدية ABDELLAH20181 22 633 21-09-18, 03:29 PM
آخر رد: ABDELLAH20181
  فكرة مشروع بالفيجوال بيسك وقاعده بيانات اكسس ارجو المساعده خالد كامل1 3 154 18-09-18, 01:34 PM
آخر رد: elgokr
  [سؤال] مشروع مراقبة الملفات dasktop 2 106 10-09-18, 03:41 PM
آخر رد: dasktop
  [VB.NET] حساب السن بالvb.net كريم جودي 5 148 09-09-18, 09:23 PM
آخر رد: أبووسم
  مشروع الرسائل الصادرة والواردة abdulla.ali.essed 0 67 05-09-18, 01:38 AM
آخر رد: abdulla.ali.essed
Photo [VB.NET] حساب عدد من الخلايا kebboud 32 711 25-08-18, 04:05 PM
آخر رد: elgokr
  اريد مشروع لادارة صلات الجيم ...وطباعة الكروت من فظلكم khalilfox 4 167 07-08-18, 12:46 PM
آخر رد: khalilfox
  خطا مشروع فيجوال mohamed_ali 2 93 06-08-18, 06:23 PM
آخر رد: Finish
  طريقة حساب عدد الاسماء الموجودة في listbox ahmedmansour 1 90 30-07-18, 11:33 PM
آخر رد: elgokr

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم