تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
عمل مشروع حساب GPA
#1
السلام عليكم

انا طالبه جامعيه سنه اولى تخصص في MIS
واواجه صعوبه في الفيجوال بيسك
عندي اسايمنت حاولت فيه كثير ومايجي معاه حل

ممكن مساعده ؟
Write a VB programthat requests student’s grades for Freshman I courses as input anddisplays student’s GPA andoverall grade as output. The following points explain more details about the program.
• The program should have one class named as : GPACalculator
• Use 2Function Procedures for calculating GPA and displaying the overall grade
• The courses that majority of MIS studentshave in Freshman I are:

• GPA is calculated using the following formula:
(Total amount of grade points of all courses / Total credit hours)
• GPA should be rounded to two decimal places
• Overall grade is determined by comparing student’s GPA with the following points’ scale:
Letter Grade / Points
A+ = 4
A= 3.75
B+= 3.5
B= 3
C+= 2.5
C+= 2
D+= 1.5
D= 1
F =0

[img]http://im49.gulfup.com/BdGSK.png"> [/img]

مو ضروري حل المشروع كامل حتى لو جزء منه

وشكرا ..
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
اممممممم يمكن يكون قريب لطلبك


PHP كود :
If CDbl(TextBox1.Text) >= 3.75 Then
            Label1
.Text "A+"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) >= 3.5 Then
            Label1
.Text "A"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) >= 3 Then
            Label1
.Text "B+"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) >= 2.5 Then
            Label1
.Text "B"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) >= 2 Then
            Label1
.Text "C+"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) >= 1.5 Then
            Label1
.Text "C"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) >= 1 Then
            Label1
.Text "D+"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) >= 0.7 Then
            Label1
.Text "D"
        
ElseIf CDbl(TextBox1.Text) <= 0.6 Then
            Label1
.Text "F"
        
End If 
الرد
تم الشكر بواسطة: Sajad
#3
ايوه هذا الجزء كتبته صح عندي
مشكور
بس بدايه اول الكود
ايش اكتب دائما يطلع عندي error
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
مافي اي مساعده اخرى ؟
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
يمكنك إستخدام
كود :
Select Case
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

ماهي رسالة الخطأ إللي تطلع عشان نقدر نساعدك
Big Grin
<---------------------------------------------------------------->

الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [سؤال] كيفية تحويل مشروع من c# الى vb.net alims 5 101 12-07-18, 10:53 PM
آخر رد: elgokr
  [VB.NET] عمل مشروع مع حفظ الارشيف الصورة محمد بوقزاحة 2 73 11-07-18, 02:05 AM
آخر رد: sendbad100
  اخواني لدي مثال مشروع تعديل علي بيانات موجودة علي حسب تاريخ اليوم نور الهدى الهدى 7 174 06-07-18, 05:54 PM
آخر رد: elgokr
  [VB.NET] حساب عدد الحصص كريم جودي 4 108 03-07-18, 08:20 PM
آخر رد: elgokr
  طريقة حساب شروق و غروب الشمس hichem1 3 78 28-06-18, 07:09 PM
آخر رد: elgokr
  تحويل مشروع من 32 الى 64 رسول555 6 150 28-06-18, 07:07 AM
آخر رد: elgokr
  [مشروع] مشروع برنامج لادارة مدرسة sudanpc 2 125 28-06-18, 06:54 AM
آخر رد: elgokr
  [مشروع] مشروع لتفقد الحساب الموجود في فيسبوك OMAR aR 2 96 25-06-18, 10:58 PM
آخر رد: OMAR aR
  [VB.NET] مشروع تخرج basma amel 0 78 18-06-18, 12:43 PM
آخر رد: basma amel
  تشغيل مشروع فيجوال بيسك6 حافظ حافظ 22 330 15-06-18, 12:40 AM
آخر رد: elgokr

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم