تقييم الموضوع :
  • 2 أصوات - بمعدل 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] كود جمع او ضرب عمودين فى datagridview
#1
السلام عليكم جميعا
من فضلكم
1- عاوز كود ضرب عمودين ويكون الناتج فى عمود ثالث فى datagridview
2- ممكن شرح عمل فاتورة مبيعات بالاكسس فى vb.net
وجزاكم الله خيرا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
السؤال مكرر
تم الحل هنا http://vb4arb.com/vb/thread-2206-post-10...l#pid10772

RolleyesRolleyesRolleyes
{‏‏ يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ‏ }

 " Mohamed M. Bedair     -     " Abu Anas
Genius Live , Egypt
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
على فكرة استاذانا الكريم شكرا على الاهتمام والرد والكود اللى حظرتك كتبتوا تمام بسر المشكلة
ان النتيجة لا تتم الا عندما اضغط على العمود الثالث بالموس
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
(13-03-14, 11:53 AM)atef_020 كتب : على فكرة استاذانا الكريم شكرا على الاهتمام والرد والكود اللى حظرتك كتبتوا تمام بسر المشكلة
ان النتيجة لا تتم الا عندما اضغط على العمود الثالث بالموس

ضع الكود في حدث CellEndEdit فعندما تفرغ من الكتابة في العمود الاول او الثاني ستتم العملية الحسابية

RolleyesRolleyesRolleyes
{‏‏ يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ‏ }

 " Mohamed M. Bedair     -     " Abu Anas
Genius Live , Egypt
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
لاسف لم يحدث اى تغيير
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
مرفق الملف


الملفات المرفقة
.rar   WindowsApplication16.rar (الحجم : 74.82 ك ب / التحميلات : 422)
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
Rainbow 
انت تستخدم Button للإضافة لذلك ضع هذا الكود في محرر الاكواد في اي مكان
PHP كود :
Sub DataGridViewValidating()
        
Dim sumc As Double 0
        
For Each rc As DataGridViewRow In Me.DataGridView1.Rows
            sumc 
rc.Cells(2).Value rc.Cells(1).Value
            rc
.Cells(3).Value sumc
        Next
    End Sub 
ثم استدعي هذا الاجراء DataGridViewValidating مع الاجراء الذي صنعته view ليكون كالتالي
PHP كود :
Sub view()
        If 
con.State() Then con.Close()
        
con.Open()
        
Dim dr As New OleDbDataAdapter(sqlcon)
        
Dim dt As New DataTable
        dr
.Fill(dt)
        
Me.DataGridView1.DataSource dt
        con
.Close()
        
DataGridView1.Columns(0).HeaderText "الرقم"
        
DataGridView1.Columns(1).HeaderText "السعر"
        
DataGridView1.Columns(2).HeaderText "الكمية  "
        
DataGridView1.Columns(3).HeaderText "الاجمالى "
        
DataGridView1.Columns(0).Width 50
        DataGridView1
.Columns(1).Width 80
        DataGridView1
.Columns(2).Width 80
        DataGridView1
.Columns(3).Width 110
        DataGridViewValidating
()
    
End Sub 

تم تجربته علي المثال المرفق ومشي الحالWink

RolleyesRolleyesRolleyes
{‏‏ يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ‏ }

 " Mohamed M. Bedair     -     " Abu Anas
Genius Live , Egypt
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
جزاكم الله خيرا شغال تمام
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#9
معلش فية حاجة تانية الاجمالى اللى هوة نتيجة ضر العمودين لا يظهر فى قاعدة البيانات بنفس القيمة يظهر بقمة صفر
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#10
اخى الكرم ممكن اعرف ازاى اضيف التاريخ فى datagridview فى خلية date وتضاف ايضا فى قاعدة البيانات فى المثال المرفق فى المشاركة #6
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  نقل البيانات من DataGridView الي textbox ahmedbezia 16 176 18-11-17, 08:36 PM
آخر رد: Rabeea Qbaha
  اريد كود للبحث التلقائي في DataGridView ahmedbezia 15 282 16-11-17, 07:00 PM
آخر رد: ahmedbezia
  المساعدة في دمج المراسلات ( mail merge ) على ملف وورد باستخدام datagridview جيولوجي مبتدئ 3 81 12-11-17, 10:06 AM
آخر رد: جيولوجي مبتدئ
  المساعدة في تضبيط عرض Width اعمدة ال DataGridView khaled12345 2 105 06-11-17, 07:58 PM
آخر رد: khaled12345
  [VB.NET] سؤال : تحديد عدد الاسطر في DataGridView dubai.eig 2 67 06-11-17, 02:38 PM
آخر رد: dubai.eig
  البحث في datagridview محمود صالح 4 143 31-10-17, 03:55 AM
آخر رد: محمود صالح
  كيفية التاكد من بيانات اداة datagridview محمود صالح 3 107 28-10-17, 12:39 PM
آخر رد: atefkhalf2004
  طباعة datagridview محمود صالح 9 409 27-10-17, 08:34 PM
آخر رد: محمود صالح
  اكسيل مع datagridview محمود صالح 2 83 27-10-17, 08:24 PM
آخر رد: محمود صالح
  خطأ متعلق ب datagridview عند اضافه صوره من PictureBox lemozza 3 76 23-10-17, 10:59 PM
آخر رد: silverlight

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم