تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مشكلة في عرض التقرير بعد التحويل الي ملف تنفيذي
#1
السلام عليكم 
برمجت برنامج بسيط يعتمد على قواعد بيانات اكسس و جربت البرنامج على جهازي يعمل بشكل جيد و يعرض التقرير بشكل طبيعي و لكن عند تجربتة على جهاز اخر ايضاً يعمل بشكل طبيعي لكن عند عرض التقرير يظهر الخطأ التالي
اتمنى المساعدة


الملفات المرفقة صورة/صور
   
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
بص غالبا العيب بيكون فى الاتصال جرب الحل ده
هتلاقى ملف فى فولد البرنامج باسم البرنامج امتداده (.config)
افتح على notepad
هتلاقى تحت سطر <connectionStrings> كل الاتصالات الى بتستخدمه داخل البرنامج
اتأكد من الاتصال الى بتستخدمه فى عمل التقرير زى ده مثلا
<add name="Settings.nwindConnectionString" connectionString="Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=|DataDirectory|\nwind.mdb"

وأتاكد ان انت بتستخدم نفس الProvider او من المسار بتاع قاعده البيانات وعدله وافتح البرنامج تانى وجرب
الرد
تم الشكر بواسطة: mo93
#3
(19-10-17, 05:20 AM)lemozza كتب : بص غالبا العيب بيكون فى الاتصال جرب الحل ده
هتلاقى ملف فى فولد البرنامج باسم البرنامج امتداده (.config)
افتح على notepad
هتلاقى  تحت سطر <connectionStrings> كل الاتصالات الى بتستخدمه داخل البرنامج
اتأكد من الاتصال الى بتستخدمه فى عمل التقرير زى ده مثلا
<add name="Settings.nwindConnectionString" connectionString="Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=|DataDirectory|\nwind.mdb"

وأتاكد ان انت بتستخدم نفس الProvider او من المسار بتاع قاعده البيانات وعدله وافتح البرنامج تانى وجرب
شكراً لك على ردك
فعلت كما قلت لي تفقدت نص الاتصال في ملف الكوفينغ و عدلتة و جربت البرنامج و لازالت المشكلة قائمة.
هل من احتمالات اخرى لسبب المشكلة فأنا مجرد مبتدئ.
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
المشكلة في صلاحيات المستخدم
غير مكان البرنامج على محرك اقراص اخر غير C وجرب ... او عدل صلاحيات المستخدم لمجلد البرنامج من على Desktop
Don't Be The Perfect one
be the right one
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
(20-10-17, 06:53 PM)boudyonline كتب : المشكلة في صلاحيات المستخدم
غير مكان البرنامج على محرك اقراص اخر غير C  وجرب ... او عدل صلاحيات المستخدم لمجلد البرنامج من على Desktop

شكرا اخي
غيرت مكان تثبيت البرنامج على القرص D لكن لم يفلح.
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
وعليكم السلام

جرب تشغيل رنامجك كمسؤول
الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
(21-10-17, 02:33 PM)sendbad100 كتب : وعليكم السلام

جرب تشغيل رنامجك كمسؤول

شكراً
لكن ما صار شي
صراحة هذة المشكلة اتعبتني و احبطتني جربت تقريباً كل شئ لكن لم يحدث شئ.
الرد
تم الشكر بواسطة:
#8
ارسل مثال من البرنامج للاطلاع عليه وتعديله
Don't Be The Perfect one
be the right one
الرد
تم الشكر بواسطة:



التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم