تقييم الموضوع :
  • 1 أصوات - بمعدل 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[كود] اظهار التقرير بشرط وجود رقم الهاتف
#1
السلام عليكم

عندى مشكله فى اظهار الداتا ريبورت بشرط رقم التليفون

ده كود زر اظهار التقرير
PHP كود :
Private Sub Command10_Click()
DataEnvironment1.Connection1.ConnectionString "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" App.Path "\cl.mdb" ";Persist Security Info=False"
 
With DataEnvironment1.rsCommand1
.Open "select * from cl where [Mobile phone] =" Text3
 End With
DataReport1
.Show
Unload DataEnvironment1
Adodc1
.Refresh
End Sub 

وعند الضغط عليه
يظهر الخطا فى السطر

PHP كود :
Open "select * from cl where [Mobile phone] =" Text3 


اسم قاعده البيانات cl.mdb
اسم الجدول cl
اسم العمود Mobile phone
اسم صندوق ادخال الرقم فى الفورم text3
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
جرب كدا
كود :
.Open "select * from [cl] where [Mobile phone] like " & Text1.Text & ""
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3
تسلم ايدك اختى الغاليه بس المشكله الان
ان لو رقم 0 مكتوب فى بدايه رقم المحمول مثل 012XXXXXXX التقرير يظهر صفحه بيضاء انما لو مكتوب بدون الصفر مثل 12XXXXX التقرير يظهر سليم
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

أخي الكريم
يوجد أكثر من حل لهذي المشكلة سأضع لك حلان
الأول :-
تستطيع جعل Text تستقبل أرقام محدده فبتالي سيضطر المستخدم من كتابة الرقم دون رقم 0 في البداية مثلا
تريد من المستخدم كتابة رقم جوال والمعروف ان عدد أرقام الجوال هو 10 ارقام مع رقم 0
يوجد خاصية في Text اسمها MaxLength والقيمة الافتراضية هي 0 قم بجعلها 9 فبتالي سنمنع المستخدم من كتابة
أكثر من 9 ارقام سيضطر المستخدم من حذف رقم صفر حتى يكتمل رقمه Rolleyes
وتستطيع وضع تنوية بجانب Text مكتوب بها ( اكتب رقم جوالك دون كتابة رقم 0 الأول)

الثاني :-
ضع هذا الكود في حدث عند الخروج من Text اسم الحدث Text1_LostFocus

PHP كود :
If Left$(Text1.Text1) = "0" Then
   Text1
.Text Mid(Text1.Text2Len(Text1.Text) - 1)
End If 

سأشرح لك عمل هذا الكود
السطر الأول
--------------------------------------
If Left$(Tex1.Text, 1) = "0" Then
--------------------------------------

أجلب لي من Text1 خانة واحدة فقط وأبداء الحسبة من على اليسار ومن ثم قارنه مع رقم 0 هل هو صفر حقا ام لا

السطر الثاني
--------------------------------------
Text1.Text = Mid(Text1.Text, 2, Len(Text1.Text) - 1)
--------------------------------------

أجعل قيمة Text1 تساوي النص الموجود في Text1 ولاكن ليس كله ! فقط أقتبس منه مايلي أبدأ من الحرف الثاني حتى عدد الأحرف جميعا الذي في TextBox وانقص منه حرف واحد لانه رقم 0 قمنا بإزالته

السطر الثالث
--------------------------------------
End If
--------------------------------------

انهي الأداء الشرطية

بالتوفيق
Big Grin
<---------------------------------------------------------------->

الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
بجد تسلم ايدك على الحل الجميل ده

بس انا استخدمت الكود بطريقه تانيه
عملت تكست جديد Text22 وربطه على جدول قاعده البيانات فى عمود جديد

وحطيت فيه الكود
PHP كود :
Private Sub Text22_Change(Index As Integer)
If 
Left$(Text22(0).Text1) = "0" Then
   Text22
(0).Text Mid(Text22(0).Text2Len(Text22(0).Text) - 1)
End If
End Sub 

وجيت فى الحدث Text3_LostFocus

حطيط الكود ده

PHP كود :
Private Sub Text3_LostFocus()
Text22(0).Text Val(Text3.Text)
End Sub 

بحيث اول لما اعمل مغادره Text3 الى مكتوب فيه رقم الهاتف 012ْْْْXXXXXXXX يتنسخ الى موجود فيه فى text22 .
وtext22 الكود الى موجود فيه بيحذف الصفر بيبقى 12XXXXXX
وخليت استعلام التقرير مبنى على text22
وبكده التقرير بيشتغل تمام وبيظهر فيه رقم الهاتف مظبوط 012XXXXXXXX



ايه رائيك
Heart
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  سؤال عن اداءة التقرير Active Reports2.0 محمد حمد محمد 2 0 منذ 10 ساعة مضت
آخر رد: محمد حمد محمد
  [سؤال] اظهار مؤشر الماوس و إخفاءه تلقائيا Alhootti1 6 203 05-09-17, 01:15 AM
آخر رد: Alhootti1
Question [vb6.0] كيف اجعل يظهر للمستخدم رسالة عند عدم وجود الاسم الذي يبحث عنه في برنامجي المرفق؟؟ Microformt 4 234 22-08-17, 07:00 PM
آخر رد: Microformt
  [vb6.0] تحديث التقرير محمد حمد محمد 1 109 14-08-17, 07:58 PM
آخر رد: Amir_alzubidy
  طريقة عرض التقرير أفقيا مصمم هاوي 10 1,392 03-08-17, 12:57 AM
آخر رد: المبرمج العتيق
  سؤال حول تجميع عامود فى قاعدة البيانات بشرط معين المبرمج العتيق 5 276 07-07-17, 03:09 AM
آخر رد: Ahmed_Mansoor
  سؤال أريد أن أكتب رقم الزبون في التكست بوكس وأعرض فواتير الزبون في التقرير فيصل علي 2 280 08-05-17, 08:57 PM
آخر رد: فيصل علي
  [vb6.0] ارجوا المساعدة في اظهار بيانات الفورم الأول في الفورم الثالث عبدالقادرعواد 2 256 22-04-17, 11:00 AM
آخر رد: عبدالقادرعواد
  [سؤال] النسخ واللصق لخليه فى اكسل بشرط تغير تاريخ اليوم norhan 4 413 26-01-17, 01:51 AM
آخر رد: norhan
  [سؤال] جمع عمود معين فى كل صفحه فى التقرير بعيدا عن جمع الحقل باكمله فى الجدول محمودالصياد محمود 1 467 03-01-17, 09:45 PM
آخر رد: السيد الغالي

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم