تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] المؤشرات فى الفيجوال ؟
#1
السلام عليكم ورحمة الله ..
انا مبرمج كويس فى c بس لسه جديد فى الفيجوال بيزك Undecided..
الحقيقه انا عملت برنامج بلغة ال c ومش عارف ازاى ممكن اكتبه فى كود الفيجوال فياريت لو حد يساعدنى
البرنامج بندخل فيه string حروف وبعد كده مجرد ما دخلنا اى حرف موجود فى ال string بيرجعلنا رقم الحرف ده او ترتيبه يعنى فى ال string
فى ال c بستخدم المؤشرات مش عارف فى الفيجوال اعمل ايه
البرنامج بلغة ال c اهو
#include "string"
#include "stdio.h"
int main(void)
{
char string[15];
char *ptr,c='T';

strcpy(string,"This is a string");
ptr=strchr(string,c);
if (ptr)
printf("The character%cis at position: %d ",c,ptr-string+1);
else
printf("The character was not foundn");
return 0;
}
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
السلام عليكم...

كود :
Dim MyStr As String, MyChar As String
Dim CharPos As Long

MyStr = "This is a string"
MyChar = "T"

CharPos = InStr(MyStr, MyChar)

if CharPos = 0 Then
    MsgBox("Character not found")
Else
    MsgBox("Character " & MyChar & " found at pos " & CStr(CharPos))
End If

الدالة InStr تبحث عن وجود String داخل String و تعيد رقم موقعه إن كان موجوداً، أو صفر إذا كان غير موجود.

أول character رقمه 1 و ليس 0 كما في لغة C.

نرجو الاستفادة و السلام.
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ( وَ مَا تُقَدِّمُوا لِأَنفُسِكُم مِّنْ خَيْرٍ تَجِدُوهُ عِندَ اللهِ هُوَ خَيْراً وَ أَعْظَمَ أَجْراً ) صَدَقَ اللهُ الْعَظِيمُ
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: the dreams knight
#3
شكرا جزيلا اخى ناجى
لكن ماذا لو اردت ان يشير لى عن كل اماكن حرف ال "T" فى الجملة وليس عن اول مكان فقط ؟
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
Thumbs Down [vb6.0] نقاط ضعف الفيجوال بيسك hsunhdoveh81 3 85 19-05-17, 12:02 PM
آخر رد: alma2
  تغيير الاعدادات الاقليمية للويندوز من خلال الفيجوال بيسيك 6 abosara 2 114 26-03-17, 12:50 AM
آخر رد: Ahmed_Mansoor
  [vb6.0] ما هي طريقة تسجيل أدوات ocx في الفيجوال بيسك - iisys 5 505 27-02-17, 12:28 AM
آخر رد: iAwadop
  تغيير نظام التاريخ من خلال الفيجوال 6 abosara 4 265 20-02-17, 10:53 PM
آخر رد: AL_BRNS
  سؤال حول درس في الفيجوال tighrmte 11 792 20-12-16, 04:36 PM
آخر رد: tighrmte
  [سؤال] الفيجوال بيسك 6 لا يكتب عربي محمد خلف زكي 1 399 24-07-16, 01:48 AM
آخر رد: عبد العزيز البسكري
  كود البحث بين تاريخين في الفيجوال 6 sl_dl1 11 707 17-06-16, 05:22 AM
آخر رد: sl_dl1
  كم ادارة فى الفيجوال 6 رجل الكهرباء 2 320 05-04-16, 12:56 AM
آخر رد: رجل الكهرباء
  [vb6.0] جعل مشروع الفيجوال بيسك فوق شريط المهام(في المقدمة) shamal 2 461 18-03-16, 08:56 AM
آخر رد: shamal
  [vb6.0] طباعة جدول في ملف وورد عن طريق الفيجوال بيسك6 besomoon 0 402 14-03-16, 01:16 PM
آخر رد: besomoon

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم