تقييم الموضوع :
  • 1 أصوات - بمعدل 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بخصوص استهلاك الرام الذاكرة
#1
يا جماعة انا مش عارف اوصلكم المشكلة ازي بس اللي بيحصل معايا كالتالي
لما بفتح فورم بالكود التالي
كود :
dim a as new form1
a.show
البرنامج بياخد مساحة من الرام وكل مرة بفتح الفورم تاني المساحة بتزيد
طيب ليه لما بقفل الفورم المساحة المحجوزة في الرام مبتقلش ليه ؟
ولا انا بقفل الفورم غلط ... انا بقفلها بالكود التالي
كود :
form1.close
اللي عنده معلومة ميبخلش بيها
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: tarek
#2
استخدم Dispose بدلاً من Close
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: tarek , محمد محمد
#3
(18-03-14, 02:33 AM)Aly El-Haddad كتب : استخدم Dispose بدلاً من Close

اشكرك علي كل حل للأسف لم تجدي نفعا معي
طيب انا لو عرفت اعلنت عن متغيير في الفورم بيأخد مساحة من الرام ولما بقفل الفورم ب Close او ب Dispose المتغيير بيفضل واخد مساحة في الرام
هل في طريقة لما اقفل الفورم امسح المتغيرات اللي انشأتها من الرام؟
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
تعريف الفورم بهذا الاسلوب لا يأخذ الكثير من الذاكرة....؟.... أعتقد انه يوجد هناك شئ أخر هو من يستهلك الذاكرة....عموما حاول أن تدرس GC Classs

GC Class
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: Sajad , محمد محمد , سعود , a_almisery , Aly El-Haddad
#5
ابي اعرف ليش عرفت كذا بتعمل
form2.show لحالهاا ما السبب في التعريف
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  استفسار بخصوص عدم ظهور اداة عرض ملف pdf في الادوات عباسة 6 106 أمس, 11:55 PM
آخر رد: عباسة
Wink [VB.NET] استفسار بخصوص التعديل والحفظ علي اداة datagridview dark1459 9 104 20-02-17, 02:13 AM
آخر رد: khodor1985
  [VB.NET] سؤال بخصوص Next button Setup Factory dubai.eig 1 47 14-02-17, 07:23 PM
آخر رد: dubai.eig
  [VB.NET] اسفسار بخصوص Setup Factory 9 dubai.eig 5 96 07-02-17, 12:49 PM
آخر رد: Amir_alzubidy
  [SQL] بخصوص SQL And VB.Net thevirus 1 118 03-02-17, 10:26 PM
آخر رد: thevirus
  [سؤال] استفسار بخصوص انواع كود البحث.. Marwan9990 1 85 03-02-17, 07:09 PM
آخر رد: مساعدة
  [VB.NET] سؤال بخصوص setup factory dubai.eig 0 66 02-02-17, 10:46 PM
آخر رد: dubai.eig
  [VB.NET] بخصوص مشكلة بتنفيذ كود sdk البصمة ssayed111 3 96 02-02-17, 01:08 PM
آخر رد: مساعدة
  [VB.NET] استفسار بخصوص WebBrowser1 dubai.eig 2 78 28-01-17, 05:12 PM
آخر رد: dubai.eig
  طلب حاجة بخصوص label MOSTAFA.KAMEL 5 119 25-01-17, 08:31 PM
آخر رد: silverlight

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم