تقييم الموضوع :
  • 1 أصوات - بمعدل 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بخصوص استهلاك الرام الذاكرة
#1
يا جماعة انا مش عارف اوصلكم المشكلة ازي بس اللي بيحصل معايا كالتالي
لما بفتح فورم بالكود التالي
كود :
dim a as new form1
a.show
البرنامج بياخد مساحة من الرام وكل مرة بفتح الفورم تاني المساحة بتزيد
طيب ليه لما بقفل الفورم المساحة المحجوزة في الرام مبتقلش ليه ؟
ولا انا بقفل الفورم غلط ... انا بقفلها بالكود التالي
كود :
form1.close
اللي عنده معلومة ميبخلش بيها
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: tarek
#2
استخدم Dispose بدلاً من Close
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: tarek , محمد محمد
#3
(18-03-14, 02:33 AM)Aly El-Haddad كتب : استخدم Dispose بدلاً من Close

اشكرك علي كل حل للأسف لم تجدي نفعا معي
طيب انا لو عرفت اعلنت عن متغيير في الفورم بيأخد مساحة من الرام ولما بقفل الفورم ب Close او ب Dispose المتغيير بيفضل واخد مساحة في الرام
هل في طريقة لما اقفل الفورم امسح المتغيرات اللي انشأتها من الرام؟
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
تعريف الفورم بهذا الاسلوب لا يأخذ الكثير من الذاكرة....؟.... أعتقد انه يوجد هناك شئ أخر هو من يستهلك الذاكرة....عموما حاول أن تدرس GC Classs

GC Class
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: Sajad , محمد محمد , سعود , a_almisery , Aly El-Haddad
#5
ابي اعرف ليش عرفت كذا بتعمل
form2.show لحالهاا ما السبب في التعريف
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  أستفسـار بخصوص التاريخ من السيرفر طـلال 10 230 07-09-17, 09:56 PM
آخر رد: طـلال
  [سؤال] بخصوص فيجوال بيسك مع Access 0theghost0 4 147 31-08-17, 09:47 AM
آخر رد: 0theghost0
  [سؤال] سؤال بخصوص الListBox ابو روضة 12 414 23-08-17, 03:46 PM
آخر رد: ابو ليلى
  [VB.NET] استفسار بخصوص تسطيب SQL CoderMM 1 91 23-08-17, 02:33 AM
آخر رد: zinom
  بخصوص العرض فى الداتا جريد فيو نبيل كونكت 5 159 21-08-17, 04:07 AM
آخر رد: نبيل كونكت
  [VB.NET] لدي سؤال بخصوص Code يتواصل مع الطابعة 0theghost0 0 76 23-07-17, 06:21 PM
آخر رد: 0theghost0
  بخصوص مشروع محول الصوتيات غزوان خليل 6 204 23-07-17, 09:26 AM
آخر رد: غزوان خليل
  محتاج حد يساعدني بالتيم فيور بخصوص b4a hatem555 0 89 23-06-17, 07:19 AM
آخر رد: hatem555
  بخصوص HtmlElement النقر على مجموعة ازرار دفعة واحدة بكود واحد Basil Abdallah 2 134 21-06-17, 09:11 PM
آخر رد: Basil Abdallah
  بخصوص استيراد البيانات من الاكسيل salah mansour 1 148 29-05-17, 04:10 AM
آخر رد: khaled12345

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم