تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
كيفية وضع صورة أو فديو داخل الـ Form ؟http://vb4arb.com/vb/showthread.php?tid=23074
#1
السلام لكم

أنا مبتدئ في البرمجة ... انا بعرف اعمل Picture Box واعمل add لصورة my.setting.asd
المشكلة اني عايز اضع الصورة دي في فولدر بجوار الملف التنفيذي للبرنامج

أريد وضع صورة أو فديو يشتغل داخل الفورم اعمل كده اذي ؟


الصورة او الفديو بيكون داخل فلودر بجوار البرنامج
وطبعاً البرنامج بيتحرك من مكان لاخر داخل الجهاز
فا ايه الكود الي يتكتب علشان مهما اتحرك الفولدر الي فيه البرنامج تتفتح الصورة
توضيح :
D:\myproject\photo\asd.JPG
E:\\NewFile\ myproject\photo\asd.JPG
الصورة عايزها تكون في فولدر بجوار البرنامج ... ومهما اتحرك البرنامج من مكان لمكان اقدر افتح الصورة داخل الفورم
 
يريت 2 كود ... كود لفتح صورة داخل فورم + كود اخر لفتح فديو داخل فورم
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
كود :
       ' YYYYYY -> اسم المجلد
       ' XXXXXX -> اسم ملف الصورة

       Dim Img As Image = Image.FromFile(My.Application.Info.DirectoryPath & "\YYYYYY\XXXXXX")


نسف الموضوع للفيديو
الرد
#3
للاسف اخي الكود مش شغال صح ... بتاجي سطر اصفر علي الكود .
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
لمعرفة المسار الموجود فيه البرنامج مهما تغير مكانه
Application.StartupPath وأضف بعد "\" ليصبح
PHP كود :
Dim path As String Application.StartupPath "\" 
الرد
تم الشكر بواسطة: عبد العزيز البسكري
#5
Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
        PictureBox1.ImageLocation = Application.StartupPath & "\Photo\1111.png"
        PictureBox1.SizeMode = PictureBoxSizeMode.StretchImage

كاتب الكود ده ... وبرضوا الصورة مش راضية تظهر في الفورم



الكود اشتغل تمام ... بس مش شغال علي الـ Project .... شغال علي الـ p.exe
يعني لما بضغط F5 مش بجد الصورة
لكن لو رحت لحد البرنامج وفتحته بلقي الصورة
ايه الحل ؟
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
أكيد اسم الصورة غلط أو اسم المجلد


الكود صحيح 100%
الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
انا عارف ان الكود تمام ... بس المشكلة انه مش شغال علي المشروع ... يمكن فيه خاصية انا عاملها False داخل المشروع علشان كده مش راضية تظهر الصورة ... او ايه ممكن يكون ؟!!!

عرفت فيه 2 Debug واحده في الـ bin + obj

المفرضو ان الفولدر يتحط في Debug الموجودة في الـ bin

شكراً لكم اخوتي علي تعبكم معي .
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  كيفية تحكم في TextBox cordava 6 125 07-07-20, 07:15 PM
آخر رد: cordava
  [سؤال] سؤال هام : حذف صورة معروضة فى مربع صور ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ DR.YASER 33 777 05-07-20, 02:06 PM
آخر رد: DR.YASER
  هل في طريقه لمسح ما داخل فولدر محمد ايمن 2 71 05-07-20, 01:25 AM
آخر رد: محمد ايمن
  اضهار صورة في MDIP alshandodi 6 133 28-06-20, 07:07 AM
آخر رد: alshandodi
  اريد مساعدة في مثال جلب وتخزين صورة موضف ahmedbezia 1 237 15-06-20, 09:08 PM
آخر رد: rochdi191
  [سؤال] كيفية تحميل ادوات الديف اكسبريس ؟ منه 6 304 10-06-20, 06:00 AM
آخر رد: khodor1985
  [سؤال] كيفية عمل ارشيف للملفات المحفوظة عاصم النجار 4 220 03-06-20, 08:11 PM
آخر رد: kiki
  [سؤال] كيفية عمل بتون أو بيكتشر بيضاوي أو دائرية منه 1 138 31-05-20, 06:46 AM
آخر رد: سعود
  [سؤال] كيفية عمل برنامج ساعه حائط ؟ منه 2 152 30-05-20, 04:10 AM
آخر رد: منه
  [VB.NET] اريد اضافة امر الغاء الامر او العملية اي عملية داخل الفروم بشكل كامل Ahmed TEAM YEMEN 8 371 25-05-20, 08:51 PM
آخر رد: Ahmed TEAM YEMEN

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم