تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
كيفية وضع صورة أو فديو داخل الـ Form ؟http://vb4arb.com/vb/showthread.php?tid=23074
#1
السلام لكم

أنا مبتدئ في البرمجة ... انا بعرف اعمل Picture Box واعمل add لصورة my.setting.asd
المشكلة اني عايز اضع الصورة دي في فولدر بجوار الملف التنفيذي للبرنامج

أريد وضع صورة أو فديو يشتغل داخل الفورم اعمل كده اذي ؟


الصورة او الفديو بيكون داخل فلودر بجوار البرنامج
وطبعاً البرنامج بيتحرك من مكان لاخر داخل الجهاز
فا ايه الكود الي يتكتب علشان مهما اتحرك الفولدر الي فيه البرنامج تتفتح الصورة
توضيح :
D:\myproject\photo\asd.JPG
E:\\NewFile\ myproject\photo\asd.JPG
الصورة عايزها تكون في فولدر بجوار البرنامج ... ومهما اتحرك البرنامج من مكان لمكان اقدر افتح الصورة داخل الفورم
 
يريت 2 كود ... كود لفتح صورة داخل فورم + كود اخر لفتح فديو داخل فورم
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
كود :
       ' YYYYYY -> اسم المجلد
       ' XXXXXX -> اسم ملف الصورة

       Dim Img As Image = Image.FromFile(My.Application.Info.DirectoryPath & "\YYYYYY\XXXXXX")


نسف الموضوع للفيديو
الرد
#3
للاسف اخي الكود مش شغال صح ... بتاجي سطر اصفر علي الكود .
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
لمعرفة المسار الموجود فيه البرنامج مهما تغير مكانه
Application.StartupPath وأضف بعد "\" ليصبح
PHP كود :
Dim path As String Application.StartupPath "\" 
الرد
تم الشكر بواسطة: عبد العزيز البسكري
#5
Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
        PictureBox1.ImageLocation = Application.StartupPath & "\Photo\1111.png"
        PictureBox1.SizeMode = PictureBoxSizeMode.StretchImage

كاتب الكود ده ... وبرضوا الصورة مش راضية تظهر في الفورم



الكود اشتغل تمام ... بس مش شغال علي الـ Project .... شغال علي الـ p.exe
يعني لما بضغط F5 مش بجد الصورة
لكن لو رحت لحد البرنامج وفتحته بلقي الصورة
ايه الحل ؟
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
أكيد اسم الصورة غلط أو اسم المجلد


الكود صحيح 100%
الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
انا عارف ان الكود تمام ... بس المشكلة انه مش شغال علي المشروع ... يمكن فيه خاصية انا عاملها False داخل المشروع علشان كده مش راضية تظهر الصورة ... او ايه ممكن يكون ؟!!!

عرفت فيه 2 Debug واحده في الـ bin + obj

المفرضو ان الفولدر يتحط في Debug الموجودة في الـ bin

شكراً لكم اخوتي علي تعبكم معي .
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  كيف أفتح كل صورة من رابط داخل البيكتر بوكس bidaya 8 164 18-11-19, 09:21 PM
آخر رد: 3booody
  [سؤال] ما هي طريقة وضع ملفات ال dll الخاصة بالبرنامج داخل مجلد princelovelorn 4 165 18-11-19, 08:45 AM
آخر رد: princelovelorn
  ممكن كود استدعاء اى برنامج داخل الفورم الرئيسيه sherf 2 130 16-11-19, 01:13 AM
آخر رد: sherf
Exclamation [VB.NET] اريد كود يقوم بنسخ اي نص موجود في الموقع التي يتم عرضة في الويب بروزر > التفاصيل داخل SnTnt 2 88 15-11-19, 06:33 PM
آخر رد: SnTnt
  [VB.NET] تشفير كود داخل الفورم ابو روضة 15 277 14-11-19, 11:44 PM
آخر رد: ابو روضة
  [VB.NET] البحث داخل listview farfour 8 175 12-11-19, 10:24 PM
آخر رد: farfour
Exclamation [VB.NET] ثلاثة ايام من المحاولة , >الفاشلة< : كود تصوير 60 صورة في الثانية SnTnt 8 229 29-10-19, 12:04 AM
آخر رد: SnTnt
  كيفية حفظ نسخة من قاعدة البيانات على google drive المتألق9 1 139 26-10-19, 05:04 AM
آخر رد: asemshahen5
  [سؤال] سؤال محاسبي عن كيفية احتساب تكلفة مادة بالسالب محمد كريّم 7 261 17-10-19, 02:40 PM
آخر رد: sendbad100
  [VB.NET] تحديد مكان في صورة اللورد محمود 7 232 12-10-19, 03:36 AM
آخر رد: ميدو الفنان

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم