تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بدل ما اقوله اقرء الي في السطر كذا ... عايز اقوله إذا وجدت هذا السطر في اي مكان افعل
#1
ده كود لقرائة سطر في ملف تكست
الملف اسمه Boo.txt السطر مكتوب فيه open my file
انا مش عايز اقول له لو لقيت هذا السطر في السطر الاول او الثاني افعل كذا
انا عايز اقول له لو لقيت هذا السطر في اي مكان من ملف التكست افعل كذا

Imports System.IO

Public Class Form1

    Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load


    End Sub

    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

        Dim objStreamReader As StreamReader
        Dim strLine As String

        'Pass the file path and the file name to the StreamReader constructor.
        objStreamReader = New StreamReader("C:\Boo.txt")

        'Read the first line of text.
        strLine = objStreamReader.ReadLine
        If strLine = "open my file" Then
            MsgBox(strLine)
        End If



        'Continue to read until you reach the end of the file.
        Do While Not strLine Is Nothing

            'Write the line to the Console window.
            Console.WriteLine(strLine)

            'Read the next line.
            strLine = objStreamReader.ReadLine
        Loop

        'Close the file.
        objStreamReader.Close()

        Console.ReadLine()
    End Sub


End Class
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
هذا تعديل للكود
PHP كود :
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.ObjectByVal e As System.EventArgsHandles Button1.Click
    Dim arr
() As String IO.File.ReadAllLines("C:\Boo.txt")
 
   If arr(1) = "open my file" Then
        MsgBox
("وجد في السطر الثاني")
 
   ElseIf arr.Contains("open my file"Then
        MsgBox
("وجد في الملف")
 
   Else
        MsgBox
("لا يوجد")
 
   End If
End Sub 
الرد
تم الشكر بواسطة: zinom , DanyGhost2010


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [سؤال] كيف يمكن نسخ ملف من أى مكان بالجهاز الى بارتشن C xprogrammer 0 75 20-07-20, 03:16 AM
آخر رد: xprogrammer
  [VB.NET] كليك يمين على صف في الداتاقريد و حذف السطر larbihamri 9 492 17-06-20, 01:19 AM
آخر رد: larbihamri
Brick [VB.NET] عايز طريقة اضافه رقم لحقل معين لمجموعة بيانات x4ahmad 2 233 23-05-20, 01:09 AM
آخر رد: x4ahmad
  عايز اعرف السطر اللي بيحصل عنده المشكله في الكود makky 0 97 10-05-20, 08:43 PM
آخر رد: makky
  [سؤال] عايز اجلب قاعدة بيانات سيكوال واعرضها في text عاصم النجار 1 183 05-05-20, 02:11 AM
آخر رد: ابو ليلى
  [سؤال] عايز كود اقدر احدد منه مسارالمشروع في textbox عاصم النجار 1 155 04-05-20, 09:06 AM
آخر رد: عبدالله الدوسري
  [سؤال] عايز اعمل مرفق وعرضه في داتا جريد فيو عاصم النجار 0 113 02-05-20, 10:58 AM
آخر رد: عاصم النجار
Wink [سؤال] عايز كود اضافة داخل الداتا جريد فيو عاصم النجار 12 586 27-04-20, 05:46 PM
آخر رد: Codack
  حذف السطر الفارغ من التكست بوكس اليوم السابع 2 191 21-04-20, 04:36 PM
آخر رد: اليوم السابع
  [سؤال] عايز اعمل LOop على ListBox عاصم النجار 9 374 05-04-20, 08:36 PM
آخر رد: aljzazy

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم