تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
طلب كود تنسييق ارقام العملة
#1
Information 
السلام عليكم
لو سمحتم عايز كود تنسيق ارقام العملة في التكست بوكس يعني مثلا لو كتبت 1000 تباة 1,000    100000    100,000

وده فديو توضيح ياريت حد يساعدني لو سمحتم





شكرا مقدما
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
PHP كود :
TextBox1.Text Format(70000000"###,###,###,###,###,###,###.000"
الرد
#3
(17-01-18, 02:15 AM)HASAN6.0 كتب :
PHP كود :
TextBox1.Text Format(70000000"###,###,###,###,###,###,###.000"

السام عليكم 

شكرا لاهتمام حضرتك

بس مش ده ال انا اصدي عليه انا عيزو يرتب الارقم زي الفديو علي اساس لما ادخل اي ارقم تتنسق مش رقم معين

يعني مثلا لو كتبت اي رقم مكون من 4 ارقام يباة كدة مثلا 1000 يباة 1,000  او اي رقم تاني وكل مزود رقم يتنسق تلقائي

وشكرا مرة تنية لاهتمام حضرتك
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
(17-01-18, 02:31 AM)Top King كتب :
(17-01-18, 02:15 AM)HASAN6.0 كتب :
PHP كود :
TextBox1.Text Format(70000000"###,###,###,###,###,###,###.000"

السام عليكم 

شكرا لاهتمام حضرتك

بس مش ده ال انا اصدي عليه انا عيزو يرتب الارقم زي الفديو علي اساس لما ادخل اي ارقم تتنسق مش رقم معين

يعني مثلا لو كتبت اي رقم مكون من 4 ارقام يباة كدة مثلا 1000 يباة 1,000  او اي رقم تاني وكل مزود رقم يتنسق تلقائي

وشكرا مرة تنية لاهتمام حضرتك


كود أخي HASAN6.0  هو ما تطلبة انت بالضبط .
PHP كود :
TextBox1.Text Format(70000000"###,###,###,###,###,###,###.000"


ضع الرقم الذي تريدة مكان 70000000

وإذا كنت لا تريد أرقام عشرية بعد الرقم أحذف الثلاث أصفار 000 على اليمين بحيث يكون كالتالي
PHP كود :
TextBox1.Text Format(70000000"###,###,###,###,###,###,###"


ملاحظة : لا تستطيع تنسيق النص وأنت في وض الكتابة في الــTextBox أي انه وانت تكتب لن ترى التنسيق
يمكنك فقط عندما تخرج من الــTextBox في الحدث 
TextBox1.Validating
أو
TextBox1.Validated
أو
TextBox1.Leave

عندها نفذ الكود الذي وضعة الأخ HASAN6.0

طريقة أخرى إستخدم هذا التنسيق وهو خاص بالإعدادات الإقليمية للجهاز
PHP كود :
Me.TextBox1.Text Decimal.Parse(Me.TextBox1.Text).ToString("c"
سيتم التنسيق حسب إعدادات الجهاز
لو كانت إعدادات العملة بالدولار سترى علامة الدولار وإذا كانت بعملة أخرى مثلاُ ستظهر
الرد
#5
(17-01-18, 08:01 AM)عبدالله الدوسري كتب :
(17-01-18, 02:31 AM)Top King كتب :
(17-01-18, 02:15 AM)HASAN6.0 كتب :
PHP كود :
TextBox1.Text Format(70000000"###,###,###,###,###,###,###.000"

السام عليكم 

شكرا لاهتمام حضرتك

بس مش ده ال انا اصدي عليه انا عيزو يرتب الارقم زي الفديو علي اساس لما ادخل اي ارقم تتنسق مش رقم معين

يعني مثلا لو كتبت اي رقم مكون من 4 ارقام يباة كدة مثلا 1000 يباة 1,000  او اي رقم تاني وكل مزود رقم يتنسق تلقائي

وشكرا مرة تنية لاهتمام حضرتك


كود أخي HASAN6.0  هو ما تطلبة انت بالضبط .
PHP كود :
TextBox1.Text Format(70000000"###,###,###,###,###,###,###.000"


ضع الرقم الذي تريدة مكان 70000000

وإذا كنت لا تريد أرقام عشرية بعد الرقم أحذف الثلاث أصفار 000 على اليمين بحيث يكون كالتالي
PHP كود :
TextBox1.Text Format(70000000"###,###,###,###,###,###,###"


ملاحظة : لا تستطيع تنسيق النص وأنت في وض الكتابة في الــTextBox أي انه وانت تكتب لن ترى التنسيق
يمكنك فقط عندما تخرج من الــTextBox في الحدث 
TextBox1.Validating
أو
TextBox1.Validated
أو
TextBox1.Leave

عندها نفذ الكود الذي وضعة الأخ HASAN6.0

طريقة أخرى إستخدم هذا التنسيق وهو خاص بالإعدادات الإقليمية للجهاز
PHP كود :
Me.TextBox1.Text Decimal.Parse(Me.TextBox1.Text).ToString("c"
سيتم التنسيق حسب إعدادات الجهاز
لو كانت إعدادات العملة بالدولار سترى علامة الدولار وإذا كانت بعملة أخرى مثلاُ ستظهر


اولا ابدي لك شكر وتقدير للاهتمام 

انا عايز اوصف لحضرتك انا عايز ايه بظبط  الكود الذي وضعه اخي HASAN6.0  استفدت  منه جدا لكن كدة انا هفضل اعدل علي ارقام كتير عشان اوصل لل انا عايز اعملو بس انا جالي فكرة من الكود ده عملتلي ال انا عيزو بس حصل مشكلة

انا هوري لحضرتك مثال 
PHP كود :
If TextBox1.TextLength 4 Then

            TextBox1
.Text Format(TextBox1.Text"#,###")

        ElseIf TextBox1.TextLength 5 Then

            TextBox1
.Text Format(TextBox1.Text"##,###")

        ElseIf TextBox1.TextLength 6 Then

            TextBox1
.Text Format(TextBox1.Text"###,###")

        ElseIf TextBox1.TextLength 7 Then

            TextBox1
.Text Format(TextBox1.Text"#,###,###")

        ElseIf TextBox1.TextLength 8 Then

            TextBox1
.Text Format(TextBox1.Text"##,###,###")

        ElseIf TextBox1.TextLength 9 Then

            TextBox1
.Text Format(TextBox1.Text"###,###,###")

        ElseIf TextBox1.TextLength 10 Then

            TextBox1
.Text Format(TextBox1.Text"#,###,###,###")
        End If 
هو ده الكود ال انا عيزو بظبط  واسهل بكتير من لما اعرف رقم رقم بس حصل مشكلة معاية الناتج ال بيطلع في التكست لما بحط الرقم  بيطلع بشكل الفورمات نفسو يعني مثلا انا كتبت ا 5000 المفترض الناتج 5,000 
لا بيظهر كدة  
PHP كود :
#,### 

ياريت حضرتك تعدلي الكود بخبرتك انت عشان انا مش عارف اعمل ايه والله وعايز الكود ضروري

وشكرا
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
(17-01-18, 08:43 AM)هو ده الكود ال انا عيزو بظبط بس حصل مشكلة معاية الناتج ال بيطلع في اللبل 1 مش رقم ب كتب :
PHP كود :
If TextBox1.TextLength 4 Then

            Label1
.Text Format(TextBox1.Text"#,###")

 
       ElseIf TextBox1.TextLength 5 Then

            Label1
.Text Format(TextBox1.Text"##,###")

 
       ElseIf TextBox1.TextLength 6 Then

            Label1
.Text Format(TextBox1.Text"###,###")

 
       ElseIf TextBox1.TextLength 7 Then

            Label1
.Text Format(TextBox1.Text"#,###,###")

 
       ElseIf TextBox1.TextLength 8 Then

            Label1
.Text Format(TextBox1.Text"##,###,###")

 
       ElseIf TextBox1.TextLength 9 Then

            Label1
.Text Format(TextBox1.Text"###,###,###")

 
       ElseIf TextBox1.TextLength 10 Then

            Label1
.Text Format(TextBox1.Text"#,###,###,###"
أولاً لا تحتاج إلى كل هذة الشروط
قم بتغيير
Format
إلى
Strings.Format
يمكن عندك فضاء الأسماء مختلف

   
الرد
تم الشكر بواسطة: muaamar
#7
(17-01-18, 09:00 AM)عبدالله الدوسري كتب :
(17-01-18, 08:43 AM)هو ده الكود ال انا عيزو بظبط بس حصل مشكلة معاية الناتج ال بيطلع في اللبل 1 مش رقم ب كتب :
PHP كود :
If TextBox1.TextLength 4 Then

            Label1
.Text Format(TextBox1.Text"#,###")

 
       ElseIf TextBox1.TextLength 5 Then

            Label1
.Text Format(TextBox1.Text"##,###")

 
       ElseIf TextBox1.TextLength 6 Then

            Label1
.Text Format(TextBox1.Text"###,###")

 
       ElseIf TextBox1.TextLength 7 Then

            Label1
.Text Format(TextBox1.Text"#,###,###")

 
       ElseIf TextBox1.TextLength 8 Then

            Label1
.Text Format(TextBox1.Text"##,###,###")

 
       ElseIf TextBox1.TextLength 9 Then

            Label1
.Text Format(TextBox1.Text"###,###,###")

 
       ElseIf TextBox1.TextLength 10 Then

            Label1
.Text Format(TextBox1.Text"#,###,###,###"
أولاً لا تحتاج إلى كل هذة الشروط
قم بتغيير
Format
إلى
Strings.Format
يمكن عندك فضاء الأسماء مختلف



نفس المشكلة بتحصل 


عايز اقول لحضرتك  انا معنديش خبرة كافية عشان اضيف كود احتلرافي ياريت حضرتك تسعدني 

صورة اهي

الرد
تم الشكر بواسطة:
#8
جرب هذا الكود , ممكن إعدادات الفيجوال لديك تطلب التحويل
PHP كود :
Label1.Text Format(Convert.ToDouble(TextBox1.Text), "#,###"

ملاحظة نسيت أذكرها لك : يجب أن يكون نوع المتغير عبارة عن رقم ,, وليس نص كما في الكود لديك
TextBox1.Text عبارة عن نص
ويجب تحويلة إلى رقم
الرد
تم الشكر بواسطة: Top King , mr_hso , mr_hso
#9
Exclamation 
(17-01-18, 09:53 AM)عبدالله الدوسري كتب : جرب هذا الكود , ممكن إعدادات الفيجوال لديك تطلب التحويل
PHP كود :
Label1.Text Format(Convert.ToDouble(TextBox1.Text), "#,###"

ملاحظة نسيت أذكرها لك : يجب أن يكون نوع المتغير عبارة عن رقم ,, وليس نص كما في الكود لديك
TextBox1.Text عبارة عن نص
ويجب تحويلة إلى رقم

تسلم يديك هذا الكود الصغير فعل الذي اريده تسلم

رسالة شكر خصة لك من كل قلبي عشان تقديرك واهتمامك لي  Heart  وتستحق التقيم



ليس هناك أجمل من الاعتراف بفضل شخص علينا، والأفضل من هذا توجيه رسالة معبّرة مليئة بكلمات شكر وتقدير، تعبر عن صدق المشاعر بداخلنا وامتنانِنا لما يقوم به من أجلنا شكراً لك من أعماق قلبي على عطائك الدائم

شكرا لك اخي
الرد
تم الشكر بواسطة: عبدالله الدوسري


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  تبديل الحروف الي ارقام وليس العكس Codack 2 17 منذ 1 ساعه مضت
آخر رد: Codack
  تحديد نوع العمود الذي يقبل ارقام وكسور عمور2016 2 103 09-10-20, 09:11 PM
آخر رد: عمور2016
  اريد كتابة ارقام فقط في الخلية -ما العمل ؟ khaled Mohammed 5 292 11-09-20, 02:34 PM
آخر رد: عبد الهادي بهاب
  [سؤال] هل توجد طريقه لتوليد ارقام عشوائيه منه 3 386 19-07-20, 12:49 PM
آخر رد: قناص المدينة
  كيف اجع من التاكست بوكس تعرض ارقام با فواصل ahmedbezia 10 786 27-06-20, 07:36 PM
آخر رد: kiki
  عمل مصفوفة ارقام من مصفوفة حروف makky 0 370 15-04-20, 01:28 PM
آخر رد: makky
  اظهار 3 ارقام بعد العلامة العشرية ahmedramzyaish 8 815 27-11-19, 09:11 AM
آخر رد: mero5000
  طريقة التفقيط لعملة دينار كويتى وقرائة 3 ارقام بعد العلامة ahmedramzyaish 4 824 15-11-19, 08:25 PM
آخر رد: 3booody
  كود معرفة ارقام واسماء الاجهزة المرتبطة بجهاز الحاسب aftfm 0 399 08-10-19, 09:58 PM
آخر رد: aftfm
  كيف جعل البرنامج يظهر التاريخ ارقام فقط وليس يكتب اسم الشهر mostafa12 15 1,386 01-10-19, 02:06 AM
آخر رد: asemshahen5

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم