تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فتح الفورم بشكل تاني
#1
لاحظت في احدى البرامج عند فتح
فورم  يتم فتحه بطريقة مثل شيتات
 الاكسيل
او حتى مثل القوقل كروم جنب بعض
فهل يمكن عمل ذالك 
بدون ادوات
وده صورة للبرنامج
   

في الصورة تجد ان كل الصفحات 
المفتوحة جنب بعض وهو ده المقصود
والمطلوب
صلى الله على نبينا محمد
اخيكم / محمود صالح
  قال الزهري رحمه الله  
 مــا عُـــبـِد الله بشئ أفضل من العلم 
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
استخدم الأداة TabControl
الرد
تم الشكر بواسطة: عبد العزيز البسكري
#3
(17-01-18, 04:20 PM)طالب برمجة كتب : استخدم الأداة TabControl
شكرا اخي حاولت من قبل ما اطرح 
السؤال ما جتش معايا
المشكلة ازاي هضيف Tab اثناء التشغيل
محتاج اكواد التحكم اضافة وحذف
اثناء التشغيل
و هل فكرة ان اضع كل الفورم
في الاداة واخفيهم وظهرهم عند
الطلب 
هتكون مفيدة
صلى الله على نبينا محمد
اخيكم / محمود صالح
  قال الزهري رحمه الله  
 مــا عُـــبـِد الله بشئ أفضل من العلم 
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
PHP كود :
Dim newTab As New TabPage
newTab
.Text "تاب جديد"
Me.TabControl1.TabPages.Add(newTab)
Me.TabControl1.SelectedTab newTab 

PHP كود :
Me.TabControl1.TabPages.RemoveAt(1
الرد
#5
(17-01-18, 10:16 PM)طالب برمجة كتب :
PHP كود :
Dim newTab As New TabPage
newTab
.Text "تاب جديد"
Me.TabControl1.TabPages.Add(newTab)
Me.TabControl1.SelectedTab newTab 

PHP كود :
Me.TabControl1.TabPages.RemoveAt(1
الف شكر طالب البرمجة
معلش كمل جميلك معايا رغم انك كملته
من زمان Big Grin
 مثلا لو معايا فورم عبارة عن 
فاتورة 
الفورم ده هخليه ازاي داخل حيز tab
لما اضيف tab جديد
صلى الله على نبينا محمد
اخيكم / محمود صالح
  قال الزهري رحمه الله  
 مــا عُـــبـِد الله بشئ أفضل من العلم 
الرد
تم الشكر بواسطة: عبد العزيز البسكري
#6
مفيش مشكلة

اعمل مشروع صغير عشان أمشي معاك فيه واعطيك الأكواد المناسبة للفكرة التي تريدها
بحيث تخرج من هذا المشروع المثال بشكل أكثر وضوحا
وتستطيع تطبيقه في برنامجك الكبير وأنت فاهم كل حاجة

فكرة فورم داخل Tab غير عملية
الرد
#7
(17-01-18, 11:07 PM)طالب برمجة كتب : مفيش مشكلة

اعمل مشروع صغير عشان أمشي معاك فيه واعطيك الأكواد المناسبة للفكرة التي تريدها
بحيث تخرج من هذا المشروع المثال بشكل أكثر وضوحا
وتستطيع تطبيقه في برنامجك الكبير وأنت فاهم كل حاجة

فكرة فورم داخل Tab غير عملية

البرنامج بتاعي رفعه على الموقع
http://vb4arb.com/vb/showthread.php?tid=23221
والفرق بينه وبين الى شغال عليه هو اني بتخلص من كل الادوات الخارجية
صلى الله على نبينا محمد
اخيكم / محمود صالح
  قال الزهري رحمه الله  
 مــا عُـــبـِد الله بشئ أفضل من العلم 
الرد
تم الشكر بواسطة:
#8
(18-01-18, 01:35 AM)محمود صالح كتب :
(17-01-18, 11:07 PM)طالب برمجة كتب : مفيش مشكلة

اعمل مشروع صغير عشان أمشي معاك فيه واعطيك الأكواد المناسبة للفكرة التي تريدها
بحيث تخرج من هذا المشروع المثال بشكل أكثر وضوحا
وتستطيع تطبيقه في برنامجك الكبير وأنت فاهم كل حاجة

فكرة فورم داخل Tab غير عملية

البرنامج بتاعي رفعه على الموقع
http://vb4arb.com/vb/showthread.php?tid=23221
والفرق بينه وبين الى شغال عليه هو اني بتخلص من كل الادوات الخارجية

عذرا، لا أستطيع أفيدك في الموضوع الذي ذكرته، أتمنى أن تجد من يفيدك.
الرد
تم الشكر بواسطة: محمود صالح
#9
انت معاك حق وانا مقدر ليه انت قلت كده بسبب ان المشروع غير ملائم معه هذا الفكرة

لكن انا غيرت الفكرة جعلتها عبارة عن رؤس tab فقط من غير page  ان صح التعبير طبعا بادوات تاني 

الفكرة ببساطة اني عمال panel على الفورم الاساسي  و usercontrol عبارة عن زرار مع اسم الفورم بضيفه داخل panel لما بيستدعي  اي فورم 


كله شغال تمام لكن المشكلة 
اولا : في ال usercontrol واضع pictuer  لغلق usercontrol مش عارف ابرمجة ازاي
ثانيا : لما بضيف كذا  usercontrol في panel بيشتغل الاخير فقط ولو ضغت على الازرار السابقة بيديني  error ويقولي لا يمكن استدعاء الفورم  تم التخلص منه
انا وعاوز كل زرار يفضل محتفظ بالفورم الى استدعيه به 
ويتم غلقه كما يلي
1- ضغت على علامة X في الزرار الى هو usercontrol
2- اذا تم اغلاق الفورم ينحذف معه الزرار الى هو usercontrol

وده المثال لتعديل عليه



.rar   مثال 1.rar (الحجم : 106.6 ك ب / التحميلات : 55)
صلى الله على نبينا محمد
اخيكم / محمود صالح
  قال الزهري رحمه الله  
 مــا عُـــبـِد الله بشئ أفضل من العلم 
الرد
تم الشكر بواسطة:
#10
نعم من الممكن تحقيق فكرتك لكنك تحتاج أن ترسم كل شئ

الحل الأول
وهو أن ترسم كل شئ علي الفورم الرئيسي
تتعامل مع أحداث الماوس في حالة اختيار  االشكل المطلوب بحيث تقوم بإظهار الفورم الذي تحدده أنت
و هنا تحتاج  الي كتابة كلاس يكون أساسا IDisposable Interface
أيضا تختاج الي مصفوفة تضع بها الشكل المرسوم
وعند اختيار اخد عناصر المصفوفة و في أحداث الماوس Down و Up و Move  تقوم بالتعامل مع الشكل الذي اختاره المستخدم و تقوم بإظهرا الفورم في مكان تحدد أنت
وهذا طريق صعب لك جدا

الجل الثاني هو نفس الحل الأول وهو انك تبني كونترول يتم توريثه من Control و ايضا هنا تحتاج الي الجرافكس لرسم الكونترول
يعني تقريبا تقدر تقول ان الحل هذا هو نفس الحل السابق
ولكن الميزة الوحيدة فيه انك لن تحتاج الي مصفوفة و ايضا ستستطيع التعامل مع احداث الماوس الخاصة بالكونترول هذا بشكل مباشر

الحل الأخير و الاسهل لك هو ان تستخدم باتون عادي
ولكنك ستحتاج للتعديل علي الباتون الأصلي ليظهر بالشكل المطلوب

يعني في جميع الحالات تحتاج الي الجرافكس
Retired
الرد
تم الشكر بواسطة: محمود صالح , Basil Abdallah


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  تكبير الفورم دون تغطية الشريط السفلي للويندوز bidaya 11 307 17-10-20, 03:41 AM
آخر رد: عبد العزيز البسكري
  رسالة خطأ اغلاق الفورم aftfm 3 124 15-10-20, 05:40 PM
آخر رد: abdou
  كود من اجل فتح وعرض قائمة cmd من داخل الفورم elskary2010 4 660 08-10-20, 08:25 PM
آخر رد: AsSaHaM
  فتح الفورم على حسب مقاس الشاشة khaled Mohammed 2 197 17-09-20, 02:44 AM
آخر رد: mrfodri
  عدم ظهور التغييرات على الفورم aftfm 7 362 30-08-20, 10:04 PM
آخر رد: aftfm
  [VB.NET] ايرور عند فتح الفورم نضال ابو العافيه 2 306 19-08-20, 08:21 PM
آخر رد: نضال ابو العافيه
  هل من طريقه لوضع صوره فى الفورم الرئيسي midparint خالد كامل1 11 724 05-08-20, 04:54 AM
آخر رد: خالد كامل1
  سؤال : هل من الممكن تفريغ الفورم حول صورة لتظهر الصورة فقط بدون خلفية او ظهور الفورم xprogrammer 2 365 28-07-20, 11:17 AM
آخر رد: Anas Mahmoud
  ماهي طريقة حفظ التعديلات على الفورم عند اعادة تشغيل المشروع العطر الرايق 2 557 07-07-20, 02:10 AM
آخر رد: العطر الرايق
Sad أغلاق الفورم DOX.1 0 208 24-06-20, 12:18 PM
آخر رد: DOX.1

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم