تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] اسناد التاريخ الي الداتا تيم من الداتا جريد
#1
السلام عليكم

اريد عمل تعديل للتاريخ بالداتا تايم بيكر من خلية بقاعدة البيانات

المشكلة لدي انة عندما اقوم بوضع الداتا تايم مع الداتا جريد بنفس النموذج يعمل بدون اي مشاكل ولكن الداتا تايم بنموذج والداتا جريد فيو بفورم ونموذج اخر الكود لايعمل مطلقا لاادري ما السبب مع العلم ان الداتا تايم اخذتها كوبي وبست الي الفورم الاخر والكود لاينقل قيمة التاريخ الي الداتا تايم من خلية بقاعدة البيانات




الكود ويعمل فقط عند وجود الداتا تايم والداتا جريد معا بنفس النموذج



كود :
DateTimePicker1.Value = Format(DataGridView1.SelectedRows(0).Cells(9).Value, "yyyy/MM/dd")

قولت اغير فورمات التاريخ

كود :
DateTimePicker1.Value = Format(DataGridView1.SelectedRows(0).Cells(9).Value, "dd/MM/yyyy")
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
اضف اسم النموزج قبل الاداة مثل

form1.DateTimePicker1.Value

يارب اكون فهمتك صح
صلى الله على نبينا محمد
اخيكم / محمود صالح
  قال الزهري رحمه الله  
 مــا عُـــبـِد الله بشئ أفضل من العلم 
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3
(19-01-18, 11:21 AM)محمود صالح كتب : اضف اسم النموزج قبل الاداة مثل

form1.DateTimePicker1.Value

يارب اكون فهمتك صح

لو مضفتش اسم النموذج مش هيظهر معايا اسم الاداة اكيد ضفتة في مشكلة خبيثة مش عارف هيا اية
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
استخدم الطريقة دي 
PHP كود :
Dim I As Integer DGV1.CurrentCell.RowIndex

        DateTimePicker1
.Value DGV1.Rows(I).Cells(5).Value 

واذا كان عندك جدول مصمم مربوط بجملة select وتريد جلب التاريخ من قاعدة البيانات مباشر استخدم

PHP كود :
("DateTimePicker1.Value = dt.Rows(0).Item("DATE_T
       
حيث dt اسم الجدول 
 او ضع مثال يمكن التعديل عليه
صلى الله على نبينا محمد
اخيكم / محمود صالح
  قال الزهري رحمه الله  
 مــا عُـــبـِد الله بشئ أفضل من العلم 
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
(19-01-18, 12:16 PM)محمود صالح كتب : استخدم الطريقة دي 
PHP كود :
Dim I As Integer DGV1.CurrentCell.RowIndex

        DateTimePicker1
.Value DGV1.Rows(I).Cells(5).Value 

واذا كان عندك جدول مصمم مربوط بجملة select وتريد جلب التاريخ من قاعدة البيانات مباشر استخدم

PHP كود :
 ("DateTimePicker1.Value = dt.Rows(0).Item("DATE_T
       
حيث dt اسم الجدول 
 او ضع مثال يمكن التعديل عليه

انا لو وضعت تيكست بوكس بيشتغل عادي وينقل القيمة

هل في طريقة لفورمات التيكست بوكس كي تصبح مثل الداتا تايم بمعني عند تعديل التاريخ منها بواسطة المستخدم

بحيث يسمع بالتعديل علي الارقام فقط بدون / فاصل التاريخ او زيادة الايام عن 31 ولشهر عن 12
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
استخدم اداة 


   



شكلها زي ما انت عاوز سوء تاريخ او اي شكل تريده
صلى الله على نبينا محمد
اخيكم / محمود صالح
  قال الزهري رحمه الله  
 مــا عُـــبـِد الله بشئ أفضل من العلم 
الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
(19-01-18, 12:16 PM)محمود صالح كتب : استخدم الطريقة دي 
PHP كود :
Dim I As Integer DGV1.CurrentCell.RowIndex

        DateTimePicker1
.Value DGV1.Rows(I).Cells(5).Value 

واذا كان عندك جدول مصمم مربوط بجملة select وتريد جلب التاريخ من قاعدة البيانات مباشر استخدم

PHP كود :
 ("DateTimePicker1.Value = dt.Rows(0).Item("DATE_T
       
حيث dt اسم الجدول 
 او ضع مثال يمكن التعديل عليه

وضعت تيكست بوكس الكود بيشتغل كويس وبيسند القيمة بس عايز اخلي التيكست بوكس بنفس خصائص الداتا تايم
الرد
تم الشكر بواسطة:
#8
كود :
DateTimePicker1.Value = DataGridView1.Rows(0).Cells(2).Value
الرد
تم الشكر بواسطة:
#9
(19-01-18, 07:45 PM)أسامة السالمي كتب :
كود :
DateTimePicker1.Value = DataGridView1.Rows(0).Cells(2).Value

جزاك اللّة خيرا تم الحل باسناد القيمة للفورم الثاني
الرد
تم الشكر بواسطة: أسامة السالمي



التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم