تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] جملة سيلكت لاختيار كل الحقول ماعدا حقول معينة
#1
السلام عليكم

انا بستخدم كود لاظهار كل الحقول بس في حقول عايز استبعدها  انا عارف الطريقة الخاصة بكتابة حقل حقل ولكن في طريقة لحذف العمودين او الي مش هختارهم ب where

فمثلا الجدولtb1     الحقول  tb1_id,tb1_type,_tb1_count,tb1_counter

اريد اختيار كل الحقول ماعدا حقلين  مثلا  tb1_type,_tb1_count

لو هختار كل الحقول هيبقي الجملة كدة

كود :
Dim cmd As OleDbCommand = New OleDbCommand("SELECT *  FROM tb1", con)

       con.Open()
       DataAdapter1 = New OleDbDataAdapter(cmd)
       Dim builder As OleDbCommandBuilder = New OleDbCommandBuilder(DataAdapter1)
       DataSet1 = New DataSet()
       DataAdapter1.Fill(DataSet1, "tb1")
       DataGridView1.DataSource = DataSet1
       DataGridView1.DataMember = "tb1"
       con.Close()
الرد
تم الشكر بواسطة: awidan76
#2
اتفضل يجب ان يكون في  datagridview  عمودين وسميهم ما تشاء لاكن لابد من عمودين

كود بعد التعديل

PHP كود :
       Dim cmd As OleDbCommand = New OleDbCommand("SELECT *  FROM tb1"con)
 
       con.Open()
 
       DataAdapter1 = New OleDbDataAdapter(cmd)
 
       Dim builder As OleDbCommandBuilder = New OleDbCommandBuilder(DataAdapter1)
 
       DataSet1 = New DataSet()
 
       DataAdapter1.Fill(DataSet1"tb1")
 
       DataGridView1.Columns(0).DataPropertyName "tb1_id"
 
       DataGridView1.Columns(1).DataPropertyName "tb1_counter"
 
       DataGridView1.AutoGenerateColumns False
        DataGridView1
.DataSource DataSet1
        DataGridView1
.DataMember "tb1"
 
       con.Close() 
صلى الله على نبينا محمد
اخيكم / محمود صالح
  قال الزهري رحمه الله  
 مــا عُـــبـِد الله بشئ أفضل من العلم 
الرد
تم الشكر بواسطة: awidan76
#3
(22-01-18, 11:43 AM)محمود صالح كتب : اتفضل يجب ان يكون في  datagridview  عمودين وسميهم ما تشاء لاكن لابد من عمودين

كود بعد التعديل

PHP كود :
       Dim cmd As OleDbCommand = New OleDbCommand("SELECT *  FROM tb1"con)
 
       con.Open()
 
       DataAdapter1 = New OleDbDataAdapter(cmd)
 
       Dim builder As OleDbCommandBuilder = New OleDbCommandBuilder(DataAdapter1)
 
       DataSet1 = New DataSet()
 
       DataAdapter1.Fill(DataSet1"tb1")
 
       DataGridView1.Columns(0).DataPropertyName "tb1_id"
 
       DataGridView1.Columns(1).DataPropertyName "tb1_counter"
 
       DataGridView1.AutoGenerateColumns False
        DataGridView1
.DataSource DataSet1
        DataGridView1
.DataMember "tb1"
 
       con.Close() 

يعني بالطريقة دي مش بضيف حاجة غير الاعمدة المطلوبة لللداتا جريد فيو عايز من الجدول ذو 10 اعمدة 5 اعمل سيلكت لكل الجدول وكتب فقط اسماء خمس اعمدة المطلوبة كدا انا فاهم صح ولا اية

والطريقة دية مش هتاثر في البحث بشيء
الرد
تم الشكر بواسطة: awidan76
#4
صحيح 

وممكن تعطي اسماء الحقول اثناء التصميم هكذا

   
صلى الله على نبينا محمد
اخيكم / محمود صالح
  قال الزهري رحمه الله  
 مــا عُـــبـِد الله بشئ أفضل من العلم 
الرد
تم الشكر بواسطة: awidan76
#5
وفقك اللّةلكل خير
الرد
تم الشكر بواسطة: awidan76


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] هل من الضروري اغلاق الاتصال بعد جلب البيانات من sql في جملة الاستعلام alipro 3 87 , 03:50 AM
آخر رد: Jounior_P
Question [سؤال] هل يدعم الدوت نت التخريج للماك بإعدادات معينة؟ السندبااد 3 133 15-10-20, 01:41 AM
آخر رد: محمد كريّم
  ارجو تعديل فى جملة SELECT new_programer 3 161 14-10-20, 11:50 PM
آخر رد: new_programer
Exclamation [سؤال] جملة البحث abarrak 4 146 14-10-20, 03:00 PM
آخر رد: abarrak
Exclamation [VB.NET] مساعدة في كود لـــــــ جملة(insert) abarrak 2 151 10-10-20, 07:53 AM
آخر رد: abarrak
  [VB.NET] عمل اتاش و تحديث قاعدة البيانات بعد التعديل على الحقول دون ضياع السجلات برمجيا larbihamri 4 218 06-10-20, 03:33 PM
آخر رد: larbihamri
  المساعدة بكتابة جملة IF khaled Mohammed 9 400 08-09-20, 08:39 PM
آخر رد: Anas Mahmoud
  التعديل على عمود في الداتاقريد فيو دفعة واحد بناء على قيمة معينة جيولوجي مبتدئ 3 358 02-08-20, 02:10 AM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  التعديل على عمود في الداتاقريد فيو دفعة واحد بناء على قيمة معينة جيولوجي مبتدئ 0 215 01-08-20, 07:49 PM
آخر رد: جيولوجي مبتدئ
  منع كتابة حروف معينة cordava 3 360 03-07-20, 10:26 PM
آخر رد: kiki

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم