تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] ضرب اعمدة الداتا جريد فيو
#1
السلام عليكم

عندي اعمدة بالداتا جريد العمود رقم 2 والعمود رقم 3 اريد العمود رقم 5   = ضرب 2*3

يعني

الرقم    الصنف      عدد   *  سعر الشراء        سعر البيع      = اجمالي   

1        س               10     *        12                                     120

استخدمت الكود التالي

كود :
Private Sub DataGridView1_CellValidated(sender As Object, e As System.Windows.Forms.DataGridViewCellEventArgs) Handles DataGridView1.CellValidated
 
       For Each rc As DataGridViewRow In Me.DataGridView1.Rows
           rc.Cells(5).Value = rc.Cells(2).Value * rc.Cells(3).Value
       Next
   End Sub

بس في مشكلة انة مش بيعدل بعد الاضافة او الحذف او التعديل ولا يقوم بالضرب الا بعد الوقوف علي الخلايا او الداتا جريد او يتم اعادة فتح الفورم انا اريد ان تتم العملية مباشرة بدون الوقوف علي الخلايا بمجرد الاضافة او التعديل او الحذف لاريد عمل اجراء وتنفيذ العملية بعد كل كود
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
حطعه في حدث end edit cell في احداث الdatagridview
اسف لو الاسم مش مرتب بس هتلاقي اسمه مشابه لكده
صلى الله على نبينا محمد
اخيكم / محمود صالح
  قال الزهري رحمه الله  
 مــا عُـــبـِد الله بشئ أفضل من العلم 
الرد
تم الشكر بواسطة: محمد اسماعيل
#3
(01-02-18, 03:24 PM)محمود صالح كتب : حطعه في حدث end edit cell في احداث الdatagridview
اسف لو الاسم مش مرتب بس هتلاقي اسمه مشابه لكده



جربت قبل ماطرح السؤال في الاحداث

DataGridView1_CellEndEdit

DataGridView1_CellFormatting

انا اول مرة اصمم برنامج بيع وعايز افضل حدث وافضل طريقة للعملية عشان ميحصلش تهنيج بالصفوف والخلايا الكبيرة

سانتظر رد الاخوة حاليا استخد الكود في حدث CONECT لقاعدة البيانات  وحدث DataGridView1_CellValidating
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
انت بدخل البيانات مباشرة في datagridview ولا هناك تكست بوكس وعند الضغط على button يتم الاضافة
لو كانت الطريقة الاولى للاسف لازم تحطه في sub وتضعه في كل الاحداث الى تاثر على عملية الضرب العمودين
ولو كانت الطريقة الثانية يكفي انك تضعه في button
صلى الله على نبينا محمد
اخيكم / محمود صالح
  قال الزهري رحمه الله  
 مــا عُـــبـِد الله بشئ أفضل من العلم 
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
(01-02-18, 04:40 PM)محمود صالح كتب : انت بدخل البيانات مباشرة في datagridview ولا هناك تكست بوكس وعند الضغط على button يتم الاضافة
لو كانت الطريقة الاولى للاسف لازم تحطه في sub وتضعه في كل الاحداث الى تاثر على عملية الضرب العمودين
ولو كانت الطريقة الثانية يكفي انك تضعه في button

البيانات الي الداتا جريد مباشرة  يعني في كل حدث يؤثر علي البيانات يجب وضع الحدث
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
(01-02-18, 06:29 PM)محمد اسماعيل كتب :
(01-02-18, 04:40 PM)محمود صالح كتب : انت بدخل البيانات مباشرة في datagridview ولا هناك تكست بوكس وعند الضغط على button يتم الاضافة
لو كانت الطريقة الاولى للاسف لازم تحطه في sub وتضعه في كل الاحداث الى تاثر على عملية الضرب العمودين
ولو كانت الطريقة الثانية يكفي انك تضعه في button

البيانات الي الداتا جريد مباشرة  يعني في كل حدث يؤثر علي البيانات يجب وضع الحدث

نعم
صلى الله على نبينا محمد
اخيكم / محمود صالح
  قال الزهري رحمه الله  
 مــا عُـــبـِد الله بشئ أفضل من العلم 
الرد
تم الشكر بواسطة: محمد اسماعيل
#7
(01-02-18, 07:40 PM)محمود صالح كتب :
(01-02-18, 06:29 PM)محمد اسماعيل كتب :
(01-02-18, 04:40 PM)محمود صالح كتب : انت بدخل البيانات مباشرة في datagridview ولا هناك تكست بوكس وعند الضغط على button يتم الاضافة
لو كانت الطريقة الاولى للاسف لازم تحطه في sub وتضعه في كل الاحداث الى تاثر على عملية الضرب العمودين
ولو كانت الطريقة الثانية يكفي انك تضعه في button

البيانات الي الداتا جريد مباشرة  يعني في كل حدث يؤثر علي البيانات يجب وضع الحدث

نعم

سانتظر الاخوة ربما يكون في جديد الف شكر علي ردك
الرد
تم الشكر بواسطة: محمود صالح , محمود صالح
#8
هل تقوم بتعبئة ال datagrid من مصدر معين ؟؟
ام يقوم المستخدم بأضافة سطر جديد ؟؟
الرد
تم الشكر بواسطة:
#9
(01-02-18, 11:30 PM)Rabeea Qbaha كتب : هل تقوم بتعبئة ال datagrid من مصدر معين ؟؟
ام يقوم المستخدم بأضافة سطر جديد ؟؟

يقوم المستخدم بالاضافة والحذف والتعديل
الرد
تم الشكر بواسطة:
#10
السلام عليكم أخي العزيز ورحمة الله وبركاته
يمكنك تنفيذ العملية الحسابية في قاعدة البيانات من دون اللجوء إلى تنفيذ العملية من خلال الكود في المشروع.
الرد
تم الشكر بواسطة:



التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم