تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] مساعدة فى الحصول على كود يقوم بالوظيفة التاليه
#1
انا فكرت انى اعمل البرنامج بتاعى Trial بطريقة مختلفة شوية وهى 
 
مثلا انا عندى 
 
textbox1 , textbox2 , textbox3
 
دول انا بستخدمهم لإدراج البيانات الى قاعدة البيانات لغاية كده حلو 
 
فيه طبعاُ زرار للاضافة و الفكرة هنا 
 
انا فكرت انى لو عملت كود و قولت فيه للبرنامج اسمح بالضغط على الزرار ده 10 مرات بس بعد كده خلى ال Textboxs فى خاصية Disable و اظهر مسج بوكس بتقول ان نسخة البرنامج مجانية 
 
 
ياريت لو حد من الاعضاء الافاضل يعرف طريقة لتنفيذها اكيد هيساعد بيها ناس كتير غيرى 
الرد
تم الشكر بواسطة: Dr.Virus
#2
السلام عليكم يالغالي والله ماني منزل لغة الدت نت ع جهاز المكتب



لكن هذا رابط راح يفيدك كثير والفكرة انك تحفظ القيمة في الرجيستري



والعفو يالغالي
حفظ الإعدادات
[صورة مرفقة: images?q=tbn:ANd9GcT72OLJW7D1E5QW-HUeWeJ...TGoNeg2jnQ]
الرد
تم الشكر بواسطة: ™Snip3R™ , Dr.Virus , raoe-041
#3
اشكرك اخى لكن هذا الرابط ليس له علاقة بما اريد

انا اريد عند الضغط على زرار معين 10 مرات يتم تحويل التيكست بوكسس الى disabled فقط
الرد
تم الشكر بواسطة: Dr.Virus
#4
يأخي الكريم بالعكس الموضوع له علاقة كبيرة بما تريد انا لم اقل لك بأنه به الموضوع ولكن به الفكرة انت استخدم الفكرة اتمنا تكون فهمت قصدي انا لو عندي الحين لغة البرمجة لأنشأت لك هذا المثل من هذا الموضوع
تحياتي لك
[صورة مرفقة: images?q=tbn:ANd9GcT72OLJW7D1E5QW-HUeWeJ...TGoNeg2jnQ]
الرد
تم الشكر بواسطة: Dr.Virus
#5
حسناً اخى سأنتظرك انا اعمل على الفيجوال 2008
و سأعاود النظر فى الموضوع مرة اخرى
الرد
تم الشكر بواسطة: Dr.Virus
#6
أخي الكريم ممكن تعمل المثال لي بتقول عليه بطريقة بسيطة جدا و هي:

تعمل حقل في قاعدة البيانات الخاصة ببرنامجك يقوم بحفظ قيمة معينة عن كل ضغطة لهذا الزر مثلا القيمة (1)
ويحفظ هذه القيمة في قاعدة البيانات و عند الدخول مرة أخرى يقوم بإضافة القيمة (1) لتصبح قيمة الحقل (2)
وهكذا الى ان تصبح القيمة (10)
عندها انت تكون قد وضعت شرط عند الدخول للبرنامج انه اذا كانت القيمة = 10-------> إغلاق البرنامج.
الرد
تم الشكر بواسطة: ™Snip3R™ , Sajad , Dr.Virus
#7
شكرا اخى [b]eng.bassel

هذه الطريقة لم تخطر على بالى من قبل اشكرك مرة اخى
[/b]
الرد
تم الشكر بواسطة: Dr.Virus
#8
هذه الطريقة سهله جداً بس انا ماطرحتها لانه ممكن يعمل نسخة من الداتا في اول مرة ويقدر يشغل البرنامج مرة ثانية لكن في الرجيستري بتكون اصعب ع العموم كل الطرق ولها عيوبها
[صورة مرفقة: images?q=tbn:ANd9GcT72OLJW7D1E5QW-HUeWeJ...TGoNeg2jnQ]
الرد
تم الشكر بواسطة: Dr.Virus
#9
الســــــــــــــــــــــــــــلام عليكم

تفضل اخي هذا الكود   البسيط ينجز لك المهمه بكفاه عاليه

كود :
 Dim a As Integer

Private Sub TextBox1_MouseClick(sender As Object, e As MouseEventArgs) Handles TextBox1.MouseClick
        a = a + 1
        TextBox1.Text = a
        If a = 10 Then
            MsgBox("You click the button " & a & " times")
            TextBox1.Enabled = False
            a = 0
            TextBox1.Text = a
        End If
    End Sub
الرد
تم الشكر بواسطة: ™Snip3R™ , Dr.Virus , محمد
#10
اخى بعد وضع الكود البرنامج مازال يعمل
الرد
تم الشكر بواسطة: Dr.Virus


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  مساعدة في كود التعديل يتم التعديل لكن لا يقف على نفس الصف المعدل في الداتا جريد فيو essawq 0 9 منذ 22 دقيقة مضت
آخر رد: essawq
  مساعدة جزاكم الله كل خير fouadhdfouad 2 63 21-09-18, 01:55 PM
آخر رد: fouadhdfouad
  [VB.NET] اريد مساعدة فى برنامج اصنعة فى الفجول بسك naderalkeng54 4 145 18-09-18, 03:04 PM
آخر رد: naderalkeng54
  [كود] مطلوب كود يقوم بحفظ محتوى textbox فى ملف notepad elgokr 7 1,136 13-09-18, 06:27 PM
آخر رد: YousefOkasha
  مساعدة في طريقة تضمين خط معين للمشروع essawq 9 184 12-09-18, 08:02 AM
آخر رد: elgokr
  طلب مساعدة hbkadour 3 101 08-09-18, 07:18 PM
آخر رد: elgokr
  طلب مساعدة في عدم تحديث البيانات في الداتا جريد فيو عند الضغط على زر تعديل essawq 9 211 05-09-18, 11:22 PM
آخر رد: essawq
  مساعدة عملت برنامج للتعلم وعملت لة سيتب كل الامور تماام لكن اليوزر والباسوورد غير موج essawq 15 354 05-09-18, 06:38 PM
آخر رد: asemshahen5
  مساعدة في كتابة اكواد sloom00 3 103 03-09-18, 11:24 PM
آخر رد: elgokr
  مساعدة بزر الحذف و التعديل العيدروس 5 137 03-09-18, 06:08 AM
آخر رد: elgokr

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم