تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
كيفية حساب سن المعاش
#1
كيف يمكن حساب سن المعاش
مثلا  لو واحد تاريخ ميلاده  19-12-2000    يكون سن المعاش    18-12-2060
اي بعد ستون عام من الميلاد
اعرف هناك دالة datedif
ولمن كيف؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
(25-02-18, 06:16 PM)atefkhalf2004 كتب : كيف يمكن حساب سن المعاش
مثلا  لو واحد تاريخ ميلاده  19-12-2000    يكون سن المعاش    18-12-2060
اي بعد ستون عام من الميلاد
اعرف هناك دالة datedif
ولمن كيف؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟


استخدم داتا تيم بيكر وحددت التاريخ كما شئت الخاص بميلاد الشخص واضف الكود التالي لحدث الزر

وضع بالنموذج او الفورم تيكست وبوتن وداتا تايم بيكر مع ضبط التاريخ بالداتا تايم

الكود ويكون باضافة عدد السنوات 60 سنة من تاريخ الميلاد

كود :
TextBox1.Text = DateTimePicker1.Value.AddYears(60)
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3
جاري التجربة
ولكن السن ليس في
كود :
DateTimePicker1

ولكن جزء من الرقم القومي
او مربع نص
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
(25-02-18, 07:02 PM)atefkhalf2004 كتب : جاري التجربة
ولكن السن ليس في
كود :
DateTimePicker1

ولكن جزء من الرقم القومي
او مربع نص

انتا بتضع الداتا تايم بيكر علي النموذج وتخلي الفورمات الخاص بيها short

دة افضل من تيكست تضع بيها التاريخ الموضوع هيبقي سريع معاك والتنسيق محكوم

وبعد كدة غير اليوم او الشهر او السنة الخاصة بالميلاد من الداتا تايم بيكر والكود الي وضعتة هيقوم بالمطلوب انا مجربة
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
او كيف نطرح يوم لان المعاش قبل الميلاد بيوم واحد  مع اضافة بعد ذلك 60 عام
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
(25-02-18, 07:09 PM)atefkhalf2004 كتب : او كيف نطرح يوم لان المعاش قبل الميلاد بيوم واحد  مع اضافة بعد ذلك 60 عام

ولا يهمك استخدم الكود التالي لطرح يوم ولو عايز تجمع ايام خلي -1 برقم موجب

واضافة اي سنة كما سبق باول كود

كود :
       Dim xdate As Date
       xdate = DateTimePicker1.Value.AddDays(-1)
       TextBox10.Text = xdate.AddYears(60)
الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
شكرا لك يا سيدي الفاضل
الرد
تم الشكر بواسطة: محمد اسماعيل



التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم