تقييم الموضوع :
  • 1 أصوات - بمعدل 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] سورس كود لعملية تعبئة TreeView ببيانات من ثلاث جداول فاكثر
#11
صح يا اخى يمكن بناء الشجرة من 100 جدول مش 3
لكن عند الاستعلام هتبحث عن اى id بأى جدول
الفكرة تتلخص فى اعطاء المستخدم معلومة اصح من الصحيحة . شوف يا اخى الجدول الى عملته يمكن البحث باقل جهد فيه وهتلاقى اخطاء اقل ووقت كتابة كود اقل و و و
هقولك على شيئ كان بيحصل معايا وانا مبتدأ لما كان بيجيلى شغل كنت بشتغل من غير اى تخطيط ولا تحليل
برص ادوات واكتب اكواد واربط بالدتابيز وشكرا
لكن الى مكنتش بعمل حسابة تعديلات العميل الى ممكن تخليك تعدل البرنامج بالكامل لانه اساسه من الاسفل هيتم تعديله وهيطلع ايرور فى كل الشاشات الى مربوطه بيه
او البرنامج بدلا من اى يكون فقط مثلا لصيدلية يكون لصيدلية وسوبر ماركت ومخازن ونقاط بيع ....
لو ماهتمتش بالاساس والتخطيط فى اول البرنامج العملاء العرب هيتعبوك جدا جدا جدا تعديلات ممكن تكون بيسطه لكن بسبب سوء التخطيط انت هتعطل نفسك كتير فيها وطبعا العميل مفيش عليه اى ضرر فى الوقت مثلك
ولو تلاحظ كنت قولت لاحد الاعضاء فى موضوعه انه لازم يخطط ويدرس هيعمل ايه قبل بداية العمل
زى ما احنا بنقول "أهم من الشغل تظبيط الشغل"
هذا الكلام خبرة فحت كام سنة مع العملاء العرب الحلوين Smile

الله يوفقكم جميعا يارب
الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr , princelovelorn , princelovelorn , Null , Null , %Eman%
#12
(11-08-18, 03:10 AM)mero5000 كتب : صح يا اخى يمكن بناء الشجرة من 100 جدول مش 3
لكن عند الاستعلام هتبحث عن اى id بأى جدول
الفكرة تتلخص فى اعطاء المستخدم معلومة اصح من الصحيحة . شوف يا اخى الجدول الى عملته يمكن البحث باقل جهد فيه وهتلاقى اخطاء اقل ووقت كتابة كود اقل و و و
هقولك على شيئ كان بيحصل معايا وانا مبتدأ لما كان بيجيلى شغل كنت بشتغل من غير اى تخطيط ولا تحليل
برص ادوات واكتب اكواد واربط بالدتابيز وشكرا
لكن الى مكنتش بعمل حسابة تعديلات العميل الى ممكن تخليك تعدل البرنامج بالكامل لانه اساسه من الاسفل هيتم تعديله وهيطلع ايرور فى كل الشاشات الى مربوطه بيه
او البرنامج بدلا من اى يكون فقط مثلا لصيدلية يكون لصيدلية وسوبر ماركت ومخازن ونقاط بيع ....
لو ماهتمتش بالاساس والتخطيط فى اول البرنامج العملاء العرب هيتعبوك جدا جدا جدا تعديلات ممكن تكون بيسطه لكن بسبب سوء التخطيط انت هتعطل نفسك كتير فيها وطبعا العميل مفيش عليه اى ضرر فى الوقت مثلك
ولو تلاحظ كنت قولت لاحد الاعضاء فى موضوعه انه لازم يخطط ويدرس هيعمل ايه قبل بداية العمل
زى ما احنا بنقول "أهم من الشغل تظبيط الشغل"
هذا الكلام خبرة فحت كام سنة مع العملاء العرب الحلوين Smile

الله يوفقكم جميعا يارب


احسنت قولاً

ووفقنا الله جميعاً

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى تقديم   لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل اى مشكلة او استفسار لديك مع اضافة رد بشكره ودعوة له
فالجميع هنا يعمل على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله
الرد
تم الشكر بواسطة: princelovelorn , princelovelorn , Null , Null
#13
أنت كهرم ابداعي أيها الجوكر علينا الاهتمام به والمحافظه عليه
الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr
#14
(13-08-18, 07:40 PM)ابو روضة كتب :
أنت كهرم ابداعي أيها الجوكر علينا الاهتمام به والمحافظه عليه


تسلم اخى ابو روضة

هذا من اصلك الطيب

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى تقديم   لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل اى مشكلة او استفسار لديك مع اضافة رد بشكره ودعوة له
فالجميع هنا يعمل على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله
الرد
تم الشكر بواسطة: ابو روضة
#15
ما شاءالله تبارك الله مبداع 

Smile
الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr
#16
(27-08-18, 08:24 AM)dubai.eig كتب : ما شاءالله تبارك الله مبداع 

Smile


تسلم اخى dubai.eig

فهذا من اصلك الطيب 

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى تقديم   لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل اى مشكلة او استفسار لديك مع اضافة رد بشكره ودعوة له
فالجميع هنا يعمل على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله
الرد
تم الشكر بواسطة:
#17
(10-08-18, 09:20 PM)mero5000 كتب : السلام عليكم ورحمة الله
اخى الجوكر استفسارى عن عمل الشجرة ب 3 جداول كان فى محله
لكن انت اكدت لى الشيء الى سئلت عنه

إقتباس :فاذا كنت تريد تعمل برنامج مثل شجرة ادم حتى نبي الله محمد
او لديك شركات دولية ولكل دولة افرع ولكل افرع ... الخ

فقد تحتاج الى تعدد افرع الشجرة وقد تحتاج الى كل فرع جدول احياناً
فالامر كله يرجع للمبرمج عند الاستخدام وطريقته فى التعامل

شوف يا اخى بارك الله فيك
لعمل الشجرة المحاسبية او شجرة العائلة او شجرة جرة الانبياء ........ الخ
طريقتك غير صحيحة  ..  لانه فرضا المستخدم حب يضيف 10  افرع جديدة للشجرة هل هيرجع للمبرمج يزود له جداول وحقول اكواد جديدة ؟؟؟

شوف يا اخى الشجرة بشكل عام يلزم لها علاقة بالدتات بيز اسمها self join
 وهى ربط الجدول مع نفسه  راجع الصورة التالية من احد اعمالى



راجع الشاشة االتالية ايضا
هى اضافة عدد لا نهائى من الفروع لجدول واحد بالعلاقة self join



هذه انسب طريقة للاستعلام وربط جداول فرعية خاصة بالمنشأة بجدول الشجرة لكى تستعلم من جدول واحد
لكن لو كنت هستعلم عن احد فرع الشجرة كده مش هتقوله هاتلى اسم الجدول والجداول المرتبطه بيه عشان انفذ الاستعلام
بدون ما نضيف جداول جدية واستعلامات جديدة يا اخى
كمان  self join له استخدمات اخرى كثيرة لو هتشتغل على مواقع مبيعات و تسويق .... الخ

ارجو ان تتقبل نقدى لك بصدر رحم

بارك الله فيك ووسع رزقك وعلمك
الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr
#18
السلام عليكم
شكرا على المثال الرائع لكن لدي سؤال كيف يمكن ازالة المرحلة الاولى من الشجرة أقصد اسم الشجرة من شجرة العرض والسماح فقط عند تحميل النموذج بعرض أول فرع
الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr
#19
(07-09-18, 11:55 AM)hussein rayhan كتب : السلام عليكم
شكرا على المثال الرائع لكن لدي سؤال كيف يمكن ازالة المرحلة الاولى من الشجرة أقصد اسم الشجرة من شجرة العرض والسماح فقط عند تحميل النموذج بعرض أول فرع


وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته


كل ما عليك الاتى عند الكود التالى
كود :
           REM المرحلة الاولى من الشجرة
           If dt.Rows(ii)(0) = "0" Then
               TreeView1.Nodes.Add(dt.Rows(ii)("TreeID"), dt.Rows(ii)("AccName"))
           ElseIf dt.Rows(ii)("AccSupID") = 0 And dt.Rows(ii)("TreeSupID") = 0 Then
               TreeView1.Nodes(dt.Rows(ii)("TreeSupID")).Nodes.Add(dt.Rows(ii)("TreeID"), dt.Rows(ii)("AccName"))
           End If

استبدله بهذا الكود
كود :
           REM المرحلة الاولى من الشجرة
           If dt.Rows(ii)("AccSupID") = 0 And dt.Rows(ii)("TreeSupID") = 0 Then
               TreeView1.Nodes.Add(dt.Rows(ii)("TreeID"), dt.Rows(ii)("AccName"))
           End If

وتاتي على  الكود التالى
كود :
           REM المرحلة الثانية من الشجرة
           For iT As Integer = 0 To T1 - 1
               If dt.Rows(ii)("AccSupID") = iT + 1 And dt.Rows(ii)("TreeSupID") = "10" & (iT + 1) Then
                   TreeView1.Nodes(0).Nodes(iT).Nodes.Add(dt.Rows(ii)("TreeID"), dt.Rows(ii)("AccName"))
               End If
           Next

تستبدله بالكود التالى
كود :
           REM المرحلة الثانية من الشجرة
           For iT As Integer = 0 To T1 - 1
               If dt.Rows(ii)("AccSupID") = iT + 1 And dt.Rows(ii)("TreeSupID") = "10" & (iT + 1) Then
                   TreeView1.Nodes(iT).Nodes.Add(dt.Rows(ii)("TreeID"), dt.Rows(ii)("AccName"))
               End If
           Next

وسيعمل معك بدون عنوان الشجرة كما طلبت

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى تقديم   لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل اى مشكلة او استفسار لديك مع اضافة رد بشكره ودعوة له
فالجميع هنا يعمل على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  سورس كود برنامج نقاط البيع linksys code3x 13 3,334 07-11-18, 12:35 PM
آخر رد: elgokr
Heart [مشروع] سورس بسيط يبين مثال توليد لون عشوائي للفورم واي اداة وجميع خواصها كل ثانية Random وعد مولود 4 232 03-11-18, 02:10 PM
آخر رد: elgokr
  [مشروع] سورس كود برنامج مبيعات لسه مبتدئ 35 9,118 02-11-18, 06:59 PM
آخر رد: elgokr
Bug [VB.NET] سورس كود لبرنامج تشفير النصوص لتحويلها الى ارقام و من ارقام الى نص مجدداً elgokr 13 782 02-11-18, 06:30 PM
آخر رد: elgokr
  [VB.NET] سورس كود Compare images elgokr 2 101 02-11-18, 04:31 PM
آخر رد: elgokr
  [مشروع] سورس كود برنامج دليل الهاتف الشخصي essawq 10 533 02-10-18, 11:56 PM
آخر رد: essawq
  [مشروع] سورس كود برنامج إدارة كافية المبرمج العبقري 4 2,025 08-09-18, 08:21 AM
آخر رد: alshandodi
  [VB.NET] سورس كود لعملية لتوليد 3 احرف يبداء من و الى طبقاً لما يتم تحديده. elgokr 8 374 23-08-18, 09:04 PM
آخر رد: elgokr
Information [مشروع] سورس كود cpu Usage لنسبة استهلاك المعالج وعد مولود 3 299 22-08-18, 07:30 AM
آخر رد: elgokr
  [VB.NET] سورس كود لعملية تفعيل البرنامج مع احتساب عدد مرات الاستخدام elgokr 8 990 13-08-18, 09:04 PM
آخر رد: elgokr

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم