تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] أرجو اجابة هذا السؤال
#1
كنت أريد ان اعرف ان كان هناك اكواد لعمل ما افعله فى اداة webbrowser
افعله فى المتصفح الافتراضى مثلا
يعنى مثلا كود زى ده عايز اطبقو على المتصفح الافتراضى بدلا من الاداة
كود :
Public Class Form1

   Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
       ("WebKitBrowser1.Navigate("www.google.com
   End Sub

   Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
       If WebKitBrowser1.Url.AbsoluteUri.Contains("www.google.com") Then
MsgBox("My Code ") 'replace it with my code i want
       Else
         MsgBox(" ****** ") 'replace it with my code i want

       End If
   End Sub
عايز بقا حد يساعدنى انى مثلا اتاكد من ان رابط معين اتفتح على المتصفح الافتراضى
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
بدلاً من كل ذلك
كل ما عليك فعله التالى

انشاء زر ليقوم بفتح الموقع الخاص بك
واستخدم الكود التالى
كود :
Process.Start("رابط الموقع")

وبكده انت فتحت الموقع فعلياً على المتصفح الافتراضى على جهاز المستخدم

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد
#3
(21-08-18, 12:31 AM)elgokr كتب :
بدلاً من كل ذلك
كل ما عليك فعله التالى

انشاء زر ليقوم بفتح الموقع الخاص بك
واستخدم الكود التالى
كود :
Process.Start("رابط الموقع")

وبكده انت فتحت الموقع فعلياً على المتصفح الافتراضى على جهاز المستخدم

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق

معذرة اخى صاحب الموضوع ولاخى الجوكر..
اخى الجوكر ما معنى هذا الكود ؟
 If WebKitBrowser1.Url.AbsoluteUri.Contains("www.google.com") Then
الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr
#4
(21-08-18, 01:46 AM)ابو روضة كتب : معذرة اخى صاحب الموضوع ولاخى الجوكر..
اخى الجوكر ما معنى هذا الكود ؟
 If WebKitBrowser1.Url.AbsoluteUri.Contains("www.google.com") Then

بخصوص كود

كود :
WebKitBrowser1.Url.AbsoluteUri.Contains("www.google.com")

والمقصود به
كود :
WebBrowser1.Url.AbsoluteUri.Contains("www.google.com")

بخصوص الجزء التالى
كود :
WebBrowser1.Url.AbsoluteUri

وهو عبارة عن جلب الرابط الفعلى التى يتصفحه المستخدم
يعنى مثلاً انت كتب الرابط الافتراضى لموقع جوجل وقام احد بعمل بحث فى جوجل
عند استخدام الكود مثلاً بهذا الشكل
كود :
MsgBox(WebBrowser1.Url.AbsoluteUri)

ستجد انه سيعرض الرابط الفعلى الحالى للتصفح
طيب ولما يضاف لها الجزء الخاص بـ
PHP كود :
.Contains() 

الجملة هنا تعنى ( يعتوى على )
بمعنى انه هيشوف الرابط يحتوى على حرف / رقم  / رمز / جملة / اسم / رابط
اى كان ما بين علامتي () 

طيب يكمل الكود ازاى من خلال التالى
كود :
       If WebBrowser1.Url.AbsoluteUri.Contains("google") Then
           MsgBox("الرابط الحالى سحتوى على هذا الجملة")
       End If

اتمنى ان الصورة وضحت لك اخى ابو روضة


تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد
#5
(21-08-18, 12:31 AM)elgokr كتب :
بدلاً من كل ذلك
كل ما عليك فعله التالى

انشاء زر ليقوم بفتح الموقع الخاص بك
واستخدم الكود التالى
كود :
Process.Start("رابط الموقع")

وبكده انت فتحت الموقع فعلياً على المتصفح الافتراضى على جهاز المستخدم

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق

انا اشكرك اخى واقدر مجهودك
لكن انت فهمتنى غلط انا مش بس عايز افتح رايط معين على المتصفح الافتراضى 
لا ده انا عايز اتعامل معاه بدل الاداه 
يعنى مثلا اجلب الرابط الفعلى زى منت قلت كده بس من على المتصفح
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
الشكر لله

نعم الان الصورة اكثر وضوح بهذه الطريقة ستحتاج التعامل مع Selenium

اليك رابط دورة للتعامل مع هذه الاداء

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد
تم الشكر بواسطة: محمد كريّم



التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم