تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] أرجو اجابة هذا السؤال
#1
كنت أريد ان اعرف ان كان هناك اكواد لعمل ما افعله فى اداة webbrowser
افعله فى المتصفح الافتراضى مثلا
يعنى مثلا كود زى ده عايز اطبقو على المتصفح الافتراضى بدلا من الاداة
كود :
Public Class Form1

   Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
       ("WebKitBrowser1.Navigate("www.google.com
   End Sub

   Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
       If WebKitBrowser1.Url.AbsoluteUri.Contains("www.google.com") Then
MsgBox("My Code ") 'replace it with my code i want
       Else
         MsgBox(" ****** ") 'replace it with my code i want

       End If
   End Sub
عايز بقا حد يساعدنى انى مثلا اتاكد من ان رابط معين اتفتح على المتصفح الافتراضى
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
بدلاً من كل ذلك
كل ما عليك فعله التالى

انشاء زر ليقوم بفتح الموقع الخاص بك
واستخدم الكود التالى
كود :
Process.Start("رابط الموقع")

وبكده انت فتحت الموقع فعلياً على المتصفح الافتراضى على جهاز المستخدم

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى تقديم   لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل اى مشكلة او استفسار لديك مع اضافة رد بشكره ودعوة له
فالجميع هنا يعمل على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله
الرد
#3
(21-08-18, 12:31 AM)elgokr كتب :
بدلاً من كل ذلك
كل ما عليك فعله التالى

انشاء زر ليقوم بفتح الموقع الخاص بك
واستخدم الكود التالى
كود :
Process.Start("رابط الموقع")

وبكده انت فتحت الموقع فعلياً على المتصفح الافتراضى على جهاز المستخدم

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق

معذرة اخى صاحب الموضوع ولاخى الجوكر..
اخى الجوكر ما معنى هذا الكود ؟
 If WebKitBrowser1.Url.AbsoluteUri.Contains("www.google.com") Then
الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr
#4
(21-08-18, 01:46 AM)ابو روضة كتب : معذرة اخى صاحب الموضوع ولاخى الجوكر..
اخى الجوكر ما معنى هذا الكود ؟
 If WebKitBrowser1.Url.AbsoluteUri.Contains("www.google.com") Then

بخصوص كود

كود :
WebKitBrowser1.Url.AbsoluteUri.Contains("www.google.com")

والمقصود به
كود :
WebBrowser1.Url.AbsoluteUri.Contains("www.google.com")

بخصوص الجزء التالى
كود :
WebBrowser1.Url.AbsoluteUri

وهو عبارة عن جلب الرابط الفعلى التى يتصفحه المستخدم
يعنى مثلاً انت كتب الرابط الافتراضى لموقع جوجل وقام احد بعمل بحث فى جوجل
عند استخدام الكود مثلاً بهذا الشكل
كود :
MsgBox(WebBrowser1.Url.AbsoluteUri)

ستجد انه سيعرض الرابط الفعلى الحالى للتصفح
طيب ولما يضاف لها الجزء الخاص بـ
PHP كود :
.Contains() 

الجملة هنا تعنى ( يعتوى على )
بمعنى انه هيشوف الرابط يحتوى على حرف / رقم  / رمز / جملة / اسم / رابط
اى كان ما بين علامتي () 

طيب يكمل الكود ازاى من خلال التالى
كود :
       If WebBrowser1.Url.AbsoluteUri.Contains("google") Then
           MsgBox("الرابط الحالى سحتوى على هذا الجملة")
       End If

اتمنى ان الصورة وضحت لك اخى ابو روضة


تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى تقديم   لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل اى مشكلة او استفسار لديك مع اضافة رد بشكره ودعوة له
فالجميع هنا يعمل على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله
الرد
#5
(21-08-18, 12:31 AM)elgokr كتب :
بدلاً من كل ذلك
كل ما عليك فعله التالى

انشاء زر ليقوم بفتح الموقع الخاص بك
واستخدم الكود التالى
كود :
Process.Start("رابط الموقع")

وبكده انت فتحت الموقع فعلياً على المتصفح الافتراضى على جهاز المستخدم

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق

انا اشكرك اخى واقدر مجهودك
لكن انت فهمتنى غلط انا مش بس عايز افتح رايط معين على المتصفح الافتراضى 
لا ده انا عايز اتعامل معاه بدل الاداه 
يعنى مثلا اجلب الرابط الفعلى زى منت قلت كده بس من على المتصفح
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
الشكر لله

نعم الان الصورة اكثر وضوح بهذه الطريقة ستحتاج التعامل مع Selenium

اليك رابط دورة للتعامل مع هذه الاداء

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى تقديم   لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل اى مشكلة او استفسار لديك مع اضافة رد بشكره ودعوة له
فالجميع هنا يعمل على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله
الرد
تم الشكر بواسطة: محمد كريّم


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] أرجو المساعدة khaaleed2006 2 132 10-05-18, 06:02 PM
آخر رد: khaaleed2006
  السادة الافاضل أرجو المساعدة للضرورة القصوة "كود حفظ صورة من ويب كام مباشرة " nohadking 1 201 22-03-18, 11:00 AM
آخر رد: silverlight
  [سؤال] أرجو مساعدتي لسه مبتدئ 4 195 10-03-18, 02:12 PM
آخر رد: لسه مبتدئ
  أرجو المساعده في هذا الكود emamtron2014 0 109 22-02-18, 10:03 PM
آخر رد: emamtron2014
  [سؤال] الرجاء الإجابة على السؤال في اسرع وقت Ziyad_2017 0 161 11-11-17, 08:35 AM
آخر رد: Ziyad_2017
  [VB.NET] أرجو المساعدة في تصحيح الاكواد محمود البكري 2 396 01-05-17, 04:45 PM
آخر رد: محمود البكري
  موضوع مش لاقى ليه اجابة نهائى ارجو الحل؟ MOSTAFA.KAMEL 4 476 15-03-17, 07:52 PM
آخر رد: MOSTAFA.KAMEL
  الرجاء النظر لهذا السؤال بخصوص الإندكس abdulla2 1 347 08-03-17, 08:33 AM
آخر رد: مساعدة
  [سؤال] ما هو الخطأ في الكود التالي .. أرجو المساعدة abo_alaa315 0 361 22-01-17, 02:27 PM
آخر رد: abo_alaa315
  السؤال هاد وجعلي راسي thevirus 0 248 21-01-17, 10:31 PM
آخر رد: thevirus

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم