تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دالة الجمع في كريستل ريبورت
#1
بحاول اجمع الحقل outcome.mony في الكريستل ريبورة عن طريق عمل formula feild واعمل sum لكن مش بيظهر
ده الكود اللي بحملة للتقرير


Dim dt As DataTable = New DAL().selectdatatable(String.Format("SELECT outcome.cat, outcome.mony, outcome.[dat&time],


outcome.notes,outcome.Num FROM outcome WHERE outcome.[dat&time]=#{0}#", dateshow.Value.ToString("dd/MM/yyyy")))
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
بخصوص استخدام sum
اذا كنت تستخدمه فى الاستعلام بحيث جمع الـ العمود بـ sum
فيجب عليك عمل Group By بنهاية الكود ليعتمد عمود فاكير كا ناتك اريسي يعتمد عليه الجميع

فيجب عملية الاستعلام تكون مثل التالى
كود :
SELECT MIN(id) AS IDNum, SUM(money) AS Total, name, datetime FROM table WHERE datetime = #NOW# GROUP BY name, datetime

بحيث سيعتمد الاسم المكرر كاسم واحد ويجمع الباقي كا اجمالى المبلغ
وسيقوم بجلب اصغر قيمة للرقم التسلسل ...

اذا كان الامر الجمع داخل التقرير من جيث تريد جمع او طرح عمود من اخر
فيجفى ان تتعامل عن طريق t1+t2

فالامر بالنهاية يعتمد على ما تريد فعله تماماً 
اتمنى ان اكون بسط لك الفكرة

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى تقديم   لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل اى مشكلة او استفسار لديك مع اضافة رد بشكره ودعوة له
فالجميع هنا يعمل على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله
الرد
تم الشكر بواسطة: sendbad100
#3
يعني كدا في جدول الداتا سيت اللي بستخدمه في الريبورت هيكون في حقل اسمه mony وحقل تاني اسمه sum mony .صح كدا
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
لا بما انك تريد جمع اجمالى المبالغ لعمود الاسعار 
كل ما عليك ستقوم بتطبيق الاستعلام الرئيسي الخاص بك بدون اى تعديل

ثم كل ما عليك ان تقوم بتطبيق مثل هذا الفيديو

واذا واجهتك مشكلة بسبب نوع القيمة المستخرجة من المبلغ

فبدلاً من انشاء عدد 2 حقول لـ Sum كما فى الفيديو يكفى ان تجعل الكود كلياً بهذا الشكل كمثال
كود :
Sum(ToNumber({DataTable1.Money}))

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى تقديم   لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل اى مشكلة او استفسار لديك مع اضافة رد بشكره ودعوة له
فالجميع هنا يعمل على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
عملت نفس الفيديو مفيش حاجه بتظهر.وعملت نفس الكود بواطة استعلام من الاكسس بيديني خطأ
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
(28-08-18, 07:11 PM)makky كتب : عملت نفس الفيديو مفيش حاجه بتظهر.وعملت نفس الكود بواطة استعلام من الاكسس بيديني خطأ

لا تقوم بتطبيق المسميات كا نسخ ولصق كما فى الفيديو

يعتمد المسميات داخل منطقة {} على ما لديك فى التقرير

فكما انت قلت انك حاولت عمل الاستعلام فى الاكسس وتم اعطاء خطاء
سيكون هذا ناتج على خطاء الكتابة فى الاستعلام يا فى المسميات يا فى الطريقة

اتمنى لو كنت بامكانى قول ارفق لى السورس لاقوم بعمل المطلوب
لكن للاسف لا استخدم الكريستال على الجهاز لذلك لا يمكننى قول ذلك

لكن اتمنى لو ترفق صورة لشكل التقرير عن المعينة بل وبعد اضافة الاجمالى
وصورة لتصميم التقرير وصورة لمنطقة كود الاجمالى حتى توضح لى اين تخطاء

واقوم بتوضيح لك ذلك

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى تقديم   لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل اى مشكلة او استفسار لديك مع اضافة رد بشكره ودعوة له
فالجميع هنا يعمل على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله
الرد
تم الشكر بواسطة: عابر سبيل 2 , عابر سبيل 2
#7
لقيت المشكلة اني بعدل في تقرير موجود في مكان ووقت التنفيذ بحمل تقرير من مكان تاني بنفس الاسم عشان كدا التأثير مش بيظهر
جزاك الله خيرا اخي تعبتك معايا
الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr
#8
لا عليك اخى makky
الاهم انك وصلت لحل ما لديك وهذا الاهم

كل التحية لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى تقديم   لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل اى مشكلة او استفسار لديك مع اضافة رد بشكره ودعوة له
فالجميع هنا يعمل على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله
الرد
تم الشكر بواسطة: makky


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] دالة أقوى من SendKeys لمحاكاة الكيبورد sniperjawadino 2 87 أمس, 06:22 PM
آخر رد: sniperjawadino
  استفسار عن طريقة نقل البيانات من Datagridview إلى الكريستال ريبورت جيولوجي مبتدئ 2 70 22-10-18, 12:15 AM
آخر رد: جيولوجي مبتدئ
  الكرستال ريبورت DOX.1 0 43 21-10-18, 12:51 PM
آخر رد: DOX.1
  مشكلة الكرستال ريبورت DOX.1 1 61 07-10-18, 07:43 PM
آخر رد: rnmr
  الرسم البياني في كريستل ريبورت makky 1 71 01-10-18, 02:29 AM
آخر رد: rnmr
  كريستال ريبورت lysalh65@gmail.com 1 102 18-09-18, 10:48 AM
آخر رد: elgokr
  كود لطباعة الكريستال ريبورت المصمم على ورقة A3 لكي يتم طباعته it to A4 تناسيم 0 103 01-09-18, 04:48 PM
آخر رد: تناسيم
  الكريستال ريبورت salah mansour 1 159 01-09-18, 12:32 AM
آخر رد: عابر سبيل 2
  مشكلة في الطباعة كريستل ريبورت عالم البرمجة 1 127 27-08-18, 08:09 PM
آخر رد: محمد كريّم
  [VB.NET] شريط الادوات الذي يضم أداة الطباعة لا يظهر في الكريستال ريبورت فيوار تناسيم 1 124 19-08-18, 04:21 AM
آخر رد: عابر سبيل 2

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم