تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دالة الجمع في كريستل ريبورت
#1
بحاول اجمع الحقل outcome.mony في الكريستل ريبورة عن طريق عمل formula feild واعمل sum لكن مش بيظهر
ده الكود اللي بحملة للتقرير


Dim dt As DataTable = New DAL().selectdatatable(String.Format("SELECT outcome.cat, outcome.mony, outcome.[dat&time],


outcome.notes,outcome.Num FROM outcome WHERE outcome.[dat&time]=#{0}#", dateshow.Value.ToString("dd/MM/yyyy")))
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
بخصوص استخدام sum
اذا كنت تستخدمه فى الاستعلام بحيث جمع الـ العمود بـ sum
فيجب عليك عمل Group By بنهاية الكود ليعتمد عمود فاكير كا ناتك اريسي يعتمد عليه الجميع

فيجب عملية الاستعلام تكون مثل التالى
كود :
SELECT MIN(id) AS IDNum, SUM(money) AS Total, name, datetime FROM table WHERE datetime = #NOW# GROUP BY name, datetime

بحيث سيعتمد الاسم المكرر كاسم واحد ويجمع الباقي كا اجمالى المبلغ
وسيقوم بجلب اصغر قيمة للرقم التسلسل ...

اذا كان الامر الجمع داخل التقرير من جيث تريد جمع او طرح عمود من اخر
فيجفى ان تتعامل عن طريق t1+t2

فالامر بالنهاية يعتمد على ما تريد فعله تماماً 
اتمنى ان اكون بسط لك الفكرة

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد
تم الشكر بواسطة: sendbad100
#3
يعني كدا في جدول الداتا سيت اللي بستخدمه في الريبورت هيكون في حقل اسمه mony وحقل تاني اسمه sum mony .صح كدا
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
لا بما انك تريد جمع اجمالى المبالغ لعمود الاسعار 
كل ما عليك ستقوم بتطبيق الاستعلام الرئيسي الخاص بك بدون اى تعديل

ثم كل ما عليك ان تقوم بتطبيق مثل هذا الفيديو

واذا واجهتك مشكلة بسبب نوع القيمة المستخرجة من المبلغ

فبدلاً من انشاء عدد 2 حقول لـ Sum كما فى الفيديو يكفى ان تجعل الكود كلياً بهذا الشكل كمثال
كود :
Sum(ToNumber({DataTable1.Money}))

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
عملت نفس الفيديو مفيش حاجه بتظهر.وعملت نفس الكود بواطة استعلام من الاكسس بيديني خطأ
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
(28-08-18, 07:11 PM)makky كتب : عملت نفس الفيديو مفيش حاجه بتظهر.وعملت نفس الكود بواطة استعلام من الاكسس بيديني خطأ

لا تقوم بتطبيق المسميات كا نسخ ولصق كما فى الفيديو

يعتمد المسميات داخل منطقة {} على ما لديك فى التقرير

فكما انت قلت انك حاولت عمل الاستعلام فى الاكسس وتم اعطاء خطاء
سيكون هذا ناتج على خطاء الكتابة فى الاستعلام يا فى المسميات يا فى الطريقة

اتمنى لو كنت بامكانى قول ارفق لى السورس لاقوم بعمل المطلوب
لكن للاسف لا استخدم الكريستال على الجهاز لذلك لا يمكننى قول ذلك

لكن اتمنى لو ترفق صورة لشكل التقرير عن المعينة بل وبعد اضافة الاجمالى
وصورة لتصميم التقرير وصورة لمنطقة كود الاجمالى حتى توضح لى اين تخطاء

واقوم بتوضيح لك ذلك

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد
تم الشكر بواسطة: عابر سبيل 2 , عابر سبيل 2
#7
لقيت المشكلة اني بعدل في تقرير موجود في مكان ووقت التنفيذ بحمل تقرير من مكان تاني بنفس الاسم عشان كدا التأثير مش بيظهر
جزاك الله خيرا اخي تعبتك معايا
الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr
#8
لا عليك اخى makky
الاهم انك وصلت لحل ما لديك وهذا الاهم

كل التحية لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد
تم الشكر بواسطة: makky


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  هل يمكن طباعة التقرير في كريستال ريبورت مباشرة دون عرض التقرير abu.hanen4u 4 122 31-05-19, 01:15 AM
آخر رد: sami4
  [VB.NET] مشكلة في الكريستال ريبورت abu.hanen4u 2 106 27-05-19, 04:48 AM
آخر رد: abu.hanen4u
  دالة واكوادsql اسامه الهرماوي 5 166 26-03-19, 03:12 PM
آخر رد: asemshahen5
  كيفية ادراج الكريستال ريبورت والنت فريمورك عند تحزيم البرنامج Emam emam 0 182 22-03-19, 11:58 PM
آخر رد: Emam emam
  مشكلة فى تثبيت الكريستال ريبورت يقف ويظهر رسالة خطاء ولا يقوم بالتثبيت على الجهاز hedra samir 1 136 22-03-19, 02:59 PM
آخر رد: 5000
  كيف ادرج تفقيط فى الكريستال ريبورت hedra samir 1 194 16-03-19, 12:51 AM
آخر رد: Amir_Alzubidy
Photo مشكلة في تسطيب كريستال ريبورت عند العميل صالح حمادي 4 299 21-02-19, 01:34 PM
آخر رد: elgokr
  عرض صورة في الكريستال ريبورت ولكنها موجوده في جدول منفصل Emam emam 8 359 07-02-19, 04:34 PM
آخر رد: عبد العزيز البسكري
  عرض صورة في الكريستال ريبورت Emam emam 11 510 02-02-19, 10:42 PM
آخر رد: Emam emam
  [سؤال] مساعدة _ كود لجمع الصفوف المتشابهة في ريبورت فيور joudy_ali_D 0 151 30-01-19, 11:29 PM
آخر رد: joudy_ali_D

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم