تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[C#.NET] تفعيل البرنامج عن طريق الفلاش ميمورى
#1
Smile 
السلام عليكم
اذيكم اخوانى 
عاوز اعرف تفعيل البرنامج عن طريق الفلاش ميموري بحيث يعمل من الفلاش ميمورى وهو راكب بس
وتفعيله عن طريق سيريال الفلاش ميمورى
انا معايا كود اجيب بيه سيريال الفلاشة بس مش عارف اكمل
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
سيبك من الكود بتاعى لانى بجيب بيها سيريال الفلاشة بس
لو عندك طريقة افضل ياريت تكتبها
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3
هو الاخ عابر سبيل 2 مسح رده ليه ؟؟؟؟؟

شوف ابو ايمان انا مجربتش الطريقة دى قبل كده
ده كود الى بيجيب ال سيريال للفلاشة
كود :
string driveletter = "G:";

            var index = new ManagementObjectSearcher("SELECT * FROM Win32_LogicalDiskToPartition").Get().Cast<ManagementObject>();
            var disks = new ManagementObjectSearcher("SELECT * FROM Win32_DiskDrive").Get().Cast<ManagementObject>();
            string serial = "";
            try
            {
                var drive = (from i in index where i["Dependent"].ToString().Contains(driveletter) select i).FirstOrDefault();
                var key = drive["Antecedent"].ToString().Split('#')[1].Split(',')[0];

                var disk = (from d in disks
                            where
                                d["Name"].ToString() == "\\\\.\\PHYSICALDRIVE" + key && d["InterfaceType"].ToString() == "USB"

                            select d).FirstOrDefault();
                serial = disk["PNPDeviceID"].ToString().Split('\\').Last();
            }
            catch
            {
                //drive not found!!
            }
            textBox.Text1= serial.ToString()

هتجيبه وتشفره باى طريقة كانت وتفعل بيه الفلاش ميمورى
جرب اولا تشتغل بيه منغير تشفير
انا شخصيا لم اجرب الطريقة ولا الكود ده
لكن لى سوال شخصى اله الغرض من تشغيله على الفلاشة هل الحماية ام شيئ اخر
اذا كان الحماية فاستخدم الدونجل فهو آآمن واقوى فى الحماية ومتاح
ولو شيئ اخر غير الحماية يبقى اسئل اليوزر لانه هيتعب بالطريقة وكمان الفلاشة بيئة مناسبة للفيروسات Smile
الرد
تم الشكر بواسطة: عابر سبيل 2 , %Eman% , %Eman% , elgokr
#4
لا ابدا اخ عابر سبيل
انا كنت اقصد لو معاك كود اصح من الى معايا اكتبه

الاخ ميرو مش عارف اظبطها خالص

كمان البرنامج هيشتغل من على فلاشة بس مش موضوع حماية
الدونجل ده بيعمل ايه
الرد
تم الشكر بواسطة: mero5000 , elgokr , elgokr
#5
فينكم يا اخوانى
الرد
تم الشكر بواسطة: mero5000
#6
الدونجل باختصار فلاشة للحماية والتشفير

طيب وصلت لايه ؟
الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr , elgokr
#7
شوف اخى الفاضل
الطريقة بكل اختصار 

بما انك تريد تشغيل برنامج من خلال تواجد الفلاش
اذا عليك شراء فلاشة اى كان نوعها واى كان حجمها

وستقوم بتسليمها للعميل مع البرنامج
حتى الان هنا جميل 

اللى عليك فعله الاتى هو وضع الفلاشة فى جهازك
وعمل اى مشروع عادى وظيفته جلب كود الفلاشة

اصبح الان معاك كود الفلاشة فى ملف نص Noepad
الان بعد احتفاظ بهذا الكود لديك 

ستاتى على المشروع الرئيسي 
وتستخدم نفس الكود لجلب كود الفلاشة
هيكون فى الوجهة الرشيسية عند فتح البرنامج

ثم عمل شطر تحقق مثل التالى
كود :
If Not codeFlash = "الكود اللى كنت محتفظ بيه مسبقاً ى notepad" Then
       MsgBox("عواً يجب عليك استخدام الفلاشة المرسلة لكم مع الفلاشة")
       Application.Exit()
End If

بحيث كلمة codeFlash ده اقيمة اللى انت جبتها من خلال الكود فى الفورم
ومكان الكتابة للقيمة ستستخدم كود الفلاشة اللى انت جلبتها وقمت باحتفاظ بها ى ملف notepad
واللى هى خاصة بالفلاشة اللى انت قمت بشراءها وستقوم بتسليمها لهم

بكده لو الفلاشة مش موجودة بالجهاز
البرنامج سيعرض رسالة بانه مطلوب استخدام الفلاشة
وبعدها يقوم باغلاق البرنامج

اتمنى ان تكون الفكرة وصلت لك لكيفية الاستخدام

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد
#8
شكرا استاذ الجوكر 
شكرا استاذ mero5000
تم الحل بفضل الله والاستاذ ميرو لم يتاخر فة الرد والمساعدة

شكرا للاستاذ عابر سبيل 2 على محاولة المساعدة
الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr , mero5000 , mero5000
#9
(08-09-18, 09:55 PM)%Eman% كتب : شكرا استاذ الجوكر 
شكرا استاذ mero5000
تم الحل بفضل الله والاستاذ ميرو لم يتاخر فة الرد والمساعدة

شكرا للاستاذ عابر سبيل 2 على محاولة المساعدة


الشكر لله


تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد
تم الشكر بواسطة: %Eman% , mero5000
#10
العفو ابو ايمان
انا عدلت على المثال بتاعك الى ارسلته كمان عن الى ارسلته لك
البرنامج يعمل على الكمبيوتر بالفلاشة فقط حتى لو الفلاشة فاضية نفس خاصية الدونجل مع التشفير
وجربت فرمت الفلاشة وحطيتها فاضية اشتغل معايا ومش بيشتغل من غيرها
الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  كيف أمنع تجمد البرنامج عند Loop ؟ abozeyd 3 122 29-11-18, 12:07 AM
آخر رد: abozeyd
  طلب كود ارسال البيانات واستقبالها عن طريق POST في C# romeo4 1 81 12-11-18, 07:21 PM
آخر رد: mero5000
  عرض التقرير عن طريق البحث %Eman% 7 279 22-07-18, 06:55 AM
آخر رد: elgokr
  كيف أجعل البرنامج يظهر على زر واحد في شريط المهام؟ abozeyd 2 190 12-07-18, 08:07 AM
آخر رد: abozeyd
  مشكة عدم عمل الفيديو بعد تنصيب البرنامج بصيغة exe nedaladnan 1 167 11-06-18, 03:00 AM
آخر رد: elgokr
  هل تصميم البرنامج يؤثر على التنفيذ Mohamed Mostafa 3 282 10-05-18, 06:09 PM
آخر رد: viv
  طريقة اضافة صورة موظف في قاعدة بيانات اكسس عن طريق ال DataBindings وادي العوضي 6 1,602 15-01-18, 05:45 PM
آخر رد: fouadmdany
  [سؤال] كيف يمكن تشغيل البرنامج على حاسبة العميل بدون تنصيب فيجوال استوديو وادي العوضي 7 743 07-12-17, 12:31 AM
آخر رد: MoHaNaD_m
  مشكله عند التشغيل البرنامج (بالفيجول ستيديو) adel500 0 203 04-11-17, 10:58 PM
آخر رد: adel500
  [C#.NET] المساعدة في تعبئة كومبو بوكس عن طريق تيكست بوكس وادي العوضي 2 406 05-10-17, 12:24 AM
آخر رد: وادي العوضي

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم